Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Nataša
janika napisal/-a:Menda ženske tečemo bolj na iks, moški pa bolj na O, ker ženske držimo noge bolj skupaj, da ne bi kdo prišel vmes

ja kakšna teorija je pa to??!! kaj nej pa jest pol rečem s svojimi na o-nogcami? Da sem nesojena fuzbalerka??? :oops: :oops: kej drucga rajš ne pomislm... :oops: :oops:

aja: Darko, v vlogi uradnega TF fotografa (tmp kvečjemu lahko dobi status tvoje asistentke, da ne bo vse tko k pr vas doma :wink: ) si se odlično odrezal!!! hvala za fotke in predvsem za hitrost objave. sej veš, vsi hočemo vedet, kako smo zgledal včeri :oops:

btw: kaj pa tmp počne s fotkami??? da jih nou šla v savo namakat, tist nč ne pomaga, RES!
 dpop
Nataša napisal/-a:sej veš, vsi hočemo vedet, kako smo zgledal včeri :oops:

Ja, sem opazil... moj "Apač" ima danes pravi bojni ples... samo čakam
kdaj se bo razpizdil in "otišao u vječna lovišta" :wink:

Nataša napisal/-a:btw: kaj pa tmp počne s fotkami??? da jih nou šla v savo namakat, tist nč ne pomaga, RES!

Trenutno še išče fotke... ker sem jaz včeraj zvečer nekajkrat
"pomotoma" pritisnil DELETE... sedaj pa... (Recycle bin PRESS)

1157 Darko

P.S. Drugače pa... zgledali ste (VSI) mnogo bolje kot na fotkah :wink:
 t
Cestitke vsem tekacem!

Jaz sem dosegla svoj cilj: preteci cel maraton - moj prvi. Prvi krog je slo brez problemov. V drugem pa sem se malo sparala in klepetala s svojim mozickom, ki mi je dajal moralno podporo - pac respekt do dolge razdalje.

Zato sem tudi danes brez kakih silnih bolecin v kolenih (tega sem se najbolj bala) in misicah in brez krcev. Naslednje leto pa grem na boljsi rezultati.

Krasen jesenski dan. Ker sem ves cas tekla bolj v ozadju (sploh pa drugi krog), problemov s prerivanjem na stojnicah nisem obcutila. Sploh pa sem se drzala nacrta, da sem po vsaki okrepcevalnici se malo hodila.
Uporabniški avatar
 Bajsi
Helou!
Nekako sem v zvezi z včeraj rahlo razočaran nad seboj.
S klikom na razočaran lahko preberete moje razočaranje v neki drugi temi.
Drugače pa, čestitke vsem!
Uporabniški avatar
 Filipid
Včeraj je bil res krasen dan za tek, če odmislimo veter. Sm vam kar mal fouš. Drugače pa kot na vsaki dirki, pravo tekaško vzdušje in vse v pričakovanju zastavljenih ciljev. Upam, da so se vam izpolnili cilji in da ste dobili motivacijo za naprej. Mislim da smo navijači in fotoreporterji kar dobro opravili svoje delo. Na povezavi http://www.moj-album.com/album/20063/ si lahko ogledate nekaj mojih slik iz Rožne doline in pa zadnjih metrov pred ciljem.
Uporabniški avatar
 Fotr
Še nikoli nisem imel take zadrege pred štartom kot na LM. Vedno pridem precej prej, da se lagodno pripravim na štart in vse počasi zrihtam. Včeraj pa sem po oddaji nahrbtnika z rezervnimi cunjami že odšel proti štartu, ko sem se spomnil, da sem pozabil nalepiti flajštre na joške. Najprej sem mislil vse pustiti kot je, potem pa sem si rekel, ali sem se zastonj bril okoli bradavic in sem odšel nazaj, da bi v nahrbtniku poiskal flajšter. Že pri oddaji je bila gužva, ko pa sem hotel nahrbtnik nazaj, se je mladenka kar prijela za glavo in me spustila pod pultom za šotor. Tam je bil prijazen dečko, ki je najprej vprašal:"Nahrbtnik ali vrečka?" "Oboje", sem rekel, "na nahrbtnik je privezana vrečka." "Kakšne barve je?" "Črn!" "Saj so vsi črni!" "Pa tudi vrečke so vse enake!" Po dolgem času sva izbrskala nahrbtnik, izvlečem flajšter, si ga nalimam, rukzok nazaj in gremo! A zavil sem v napačno smer, začetek teka je bil čisto blizu. Preskočil sem par ograj, naletel na ženo, za katero sem mislil, da je doma, se prerinil mimo špalirja ljudi, redarji so mi umaknili še nekaj ograj in prišel sem skoraj v prvo vrsto čakajočih na start. Bila je gužva, da sem moral roke držati nad glavo, ker ni bilo prostora, kaj šele, da bi se razmigaval. Potem pa smo stekli!
Uporabniški avatar
 Bor
vse ste že povedali, moram pa čestitat vsem , ki ste prvič pretekli 21 in 42 km, BRAVO! :cast:
jest pa danes cajtam posledice včerajšnega ultramaratona :( , zame se je končal danes ob 6.00 zjutraj , ko sem prišel iz službe( bilo je AUČ)SPLOH ZARADI ŽULJEV, aja čas bi bil pa lahko boljši ( glej bajsijev post- enaka kalvarija se je dogajala meni)
tko, zdej pa mal pauze, potem pa trenirat, da bom dobil stavo,ki sva jo sklenila z Alešem :bum:

pi es: pa vsem navijačem za :TF)
pi es 2: pa nenazadnje moji ženkici za vso podporo, ki mi jo daje( zanjo en :cmok: )
Uporabniški avatar
 Manika
Pozabila sem omenit svojo navijaško skupino, ki je bilo zelo glasna in se tudi lepo premikala po progi, tako da so me večkrat vzpodbujali. Ampak nekateri so milsili, da navijajo za cigane, ker so imeli na transparentu napisano: Dejmo, Romi! Mi smo s tabo!... :shock: :?

Tale Romi je skrajšano od Romana. In še v Slovenskih novicah je danes podobno napisano, da so bili opaženi, in kaj so imeli napisano. Skratka, v tem stilu, kot da so tekli neki cigani/Romi. In zdaj so žalostni oni, pa še jaz zraven, ker so se tako potrudili, pa ljudje ne vejo, da sem ta Romi jaz!!! :shock:

Skratka: odlično so opravili svoje delo, zraven pa tudi Miha, ki me je na nekaj delih spremljal, ponujal pijačo in me vzpodbujal.

Pa seveda Dpop, tmp, Staša in Barb. Pa vsi so me spraševali: ja, kje maš pa Fotra? :?
 janko
Lep pozdrav in čestitke vsem ki ste prispeli na cilj in tudi tistim, ki jim to ni uspelo.

Vsi govorite o drenjanju pred štartom in... Jaz pa sem imel malo drugačne težave pred tekmo (to vam pravim, da me ne boste tisti, ki se v sredo dobimo na treningu spraševali vsak posebej). Moja oprema je potem, ko sem odtekel Lumpijev tek dobila noge in je nisem mogel več priklicati vse do tedaj, ko ste vi vsi že odpeketali in je postalo vse vsaj malo bolj slišno. Takrat me je slišal tudi moj nahrbtnik in sva se dobila na sredi Slovenske ceste, najprej sem seveda malo bentil, potem sem se nekaj minut spraševal, kaj naj pa počnem za vraga sedaj: Should I go or should I stay. Nakar vidim znanca, ki je bil mislim da štarter in ga vprašam, če sploh lahko še štartam. Ja lahko, pravi, in se mi nasmehne, saj ni vedel da mislim resno. No, jaz se hitro preoblečem sredi ceste, pogledam levo-desno kam naj začnem tečt in takrat je tudi on videl da se ne hecam in mi je pokazal z roko na preprogo, kjer je bila na štartu.

In sem šel po cesti, ki je bila že zelo polna ljudi in kolesarjev in vozičkov in psov... Malo pa sem se bal da ne bom kje zgrešil pot... A je šlo gladko. Samo da nisem vedel ali naj grem za res, ali naj se grem turizem. In koliko pomeni 13 minut zaostanka za štartom. Do Tivolija so me tisti ob progi malo čudno gledali, tam pa sem začel dohitevati tiste na koncu sprevoda (če ne štejem gospoda, ki je šel na 21km z berglami in mislim da samo z eno nogo!!!). :?

In potem sem vijugal in skakal med tekači in iskal z očmi poznane, predvsem Poletovce, nekatere pozdravil... Zaradi hitrega oblačenja, sem premalo zategnil copate in po 5 km sem že vedel da bo to žulj in proti koncu teka žulj še na drugi nogi in na sredini proge še bodec, da si nebi domišljal da je že vse za mano, tako da sem na koncu že skoraj hodil. No, rezultat 1:33 bruto oz. 1:20 neto, pa vseeno ni tako slabo.

LP in upam da bo drugič bolje! :)

In hvala tistim, ki so navijali! 8) :lol: :wink:
Uporabniški avatar
 Fotr
Manika napisal/-a:...Pa vsi so me spraševali: ja, kje maš pa Fotra? :?

Manika, najprej ti čestitam za odličen tek, če bi vedela, kolikokrat sem pomislil nate in se čudil sam sebi, kako to, da nikamor ne gre, vsaj približno tako bi moralo šibati, kot pri Maniki. Včeraj sem bil zelo iskana osebnost, najprej me je iskal Matjaž na začelju, jaz sem štartal na čelu in vsi, ki so me prehitevali in so me poznali, so rekli, Matjaž te išče, tvoji in Manika so še zadaj. Venomer sem mislil, saj me bodo ujeli, potem pa gremo skupaj, a ko so me eden za drugim ujeli, tudi Manika, že nisem mogel več slediti običajnemu tempu, ki sva ga z skupaj nič kolikokrat trenirala tudi po Večni poti. Dokler sem te videl si tekla, kot bi bila na fedrih, hitro in poskočno in rekel sem si, pa saj takole vedno na treningih tečeva skupaj, kva pa da danes ne gre. Pač ni šlo. Ampak odjenjamo pa ne!
Uporabniški avatar
 ben
BILO JE NEPOZABNO. : :D PRVIČ PRETEČI 21KM. NA ŽALOST ME NISO VNESLI V SEZNAM :cry: ...POKLICAL NA TIMING IN PRAVIJO,DA BODO ZADEVO PREVERILI Z VIDEONADZOROM. ALI SE JE KOMU ZGODILO KAJ PODOBNEGA? :wink:
BEN
Uporabniški avatar
 ero
hoj in čestitke vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k včerajšnjemu dnevu. ni pomembno, kaj ste počeli. pomembno je, da ste bili zraven!

ko pregledujem včerajšnje fotke in podoživljam dogajanje, se mi kar samo smeji in upam, da se me bo ta lušten občutek še nekaj časa držal. zaradi vas je bil dan še lepši. toliko dobre volje in pozitivne energije na teku in ob njem že dolgo nisem doživel. tekači, le poglejte se na fotkah - smejite se, mahate, vzpodbujate drug drugega, si pomagate, ... navijači in fotografi pa itak veste, o čem govorim. s svojim glasnim navijanjem ste nam dali krila. včasih sploh nisem vedel, kam naj pogledam, ko je z vseh strani bučalo vzpodbujanje.

ni kaj - že malo nerodno mi je, ko se ponavljam - brez vas tako močnih občutkov in take pozitivne energije ne bi bilo! ne jamrajte, da vam ni šlo ali ni šlo dovolj dobro. bili ste zraven, trudili ste se, kot ste včeraj mogli. kaj bi radi več? še bodo teki in še bodo novi maratoni, najsi na 6 ali 100 kilometrov. še bomo skupaj tekli, navijali in se veselili. pa tudi v analizi smo močni...

tako, za podkrepitev sta tu povezavi na dve galeriji. avtor prve je Pia (hvala ti, da si bila včeraj povsod zraven), avtor druge ja njen brat Jure.
 sempja
ČESTITKE vsem tekačem in navijačem.

Tole je bil sicer moj prvi maraton (21km), moram pa rečt, da je bilo vse skupaj nenormalno nad pričakovanji; dan je bil super, folka na pretek in v zraku je bilo čutit pravi športni duh. Cela Ljubljana je dihala v enem.

Priredite je bila izpeljana fenomenalno in vse čestitke tudi organizatorjem. No, bi pa rad vseeno opozoril na par stvari, ki so me malce motile, vendar pa ne zato, da bi kritiziral ampak zato, da bi morda naslednje leto izboljšali tudi par drugih malenkosti.

Tudi meni se je namreč zdela ob mizah z vodo (vsaj na začetku) nenormalna gužva). Morda bi bilo dobro, da bi se naslednjič postavilo nekaj več miz, z nekaj več razdalje ena od druge. Tako bi se tekmovalci bolj enakomerno posadili.

Kar se tiče avtomobilov, pešcev, psov, kolesarjev, rolarjev, moram priznat, da sem jih tudi jaz kar nekaj videl in so mi šlo pošteno na jetra.

Proti kuram in ruralnim področjem sicer nimam nič, je pa res, da je bilo na področju od Dravelj to Rožne doline totalno premalo navijačev, ki so za tekmovalce še kako pomembni. (btw: Navijači, bli ste super.) Mene so prvo polovico proge res dobro gor držal.

No, ena stvar, ki me je pa tud ful motija je blo pa pomanjkanje WCjev. Mislim, a moram res v 15m vrsti stat 20 min, da grem na WC. TOTALNA dekoncentracija.
Uporabniški avatar
 mihaperme
Evo še moje poročilo, mal zakasnelo k sm moral zbrati misli.
Vzdušje na štartu je bilo enkratno, prvi krog sem začel bolj počasi da mi za drugega ostane še kaj moči. Po prvem krogu so bile noge še razmeroma lahke, po mestu je šlo ful dobr, ko pa sem prišel iz mesta je bil vsak kilometer težji (pa še ponekod je veter kar močno pihal v prsa), potem pa pri 32km zid. Trajal pa je do 42 km. Od 35-42 km se mi je zdel vsak kilometer daljši. Ko sem imel še 400 m do cilja, mi je Barb "dala" še dodatno motivacijo, da sem iztisnil še zadnje atome moči. Ko pa sem videl rdečo preprogo sem pa hotel še malo pospešiti in lej ga zlomka krč najprej v levi nogi nato pa še v desni nogi. Tko da ko sem prišel v cilj sem kr ene 5 min nameru stal, k me krči niso hotli spustit.

Tekel sem 4h 8min, sicer sem pričakoval pod 4h, ampak na koncu sem bil vseno zelo zadovojen. Saj je bil to moj PRVI MARATON pa zagotovo ne ZADNJI. Koliko sem na hitro preletel rezultate sem bil drugi najmlajši na 42 km.

HVALA VSEM NAVIJAČEM OB PROGI POSEBNO PA TF-JEVCEM.
 Gravity
Živjo!

Super je bilo včeraj. Vreme superiorno, še posebaj v primerjavi z lanskim letom ko sem imel tekaški krst. Glede na slabo kondicijo sem kar solidno odtekel in dobil velik motivacije za naprej.

Čestitke prav vsem tekačem. Lepo smo preživeli nedeljo.

LP
Mare
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA