Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uri
Aja, sem pozabila pohvalit tekača, ki je predstavljal org. Živa voda, ki je odstopil majčko, da sem se lahko preoblekla in prešvicano majčko zamenjala za prijetno suho majčko. Torbo z mojimi suhimi stvarmi so namreč ukradli. :cry:
Uporabniški avatar
 tmp
Pa je pod streho moja prva polovička. Vzdušje na tekmi je bilo res enkratno, na štartu so mi šle kar kocine pokonci od veselega navijanja gledalcev. Takoj po startu sem videla Lunco, kako veselo navija in sem dobila dodatno spodbudo.

Začela sem skupaj z NatašoB in sva kar prijetno klepetali tja do Smelta, vmes pa naju je prehitela še Klavdi, ampak je bila prehitra in se je hitro izgubila v množici. Od Smelta naprej pa je Nataša zaostala in sem potem v glavnem tekla sama. Vmes sem prehitela še Mazija in Lili pa pri Brdu še Žužo.

Mojo prvo polovičko sem pretekla z nasmehom na ustih, na koncu niti nisem bila prav preveč utrujena. Zadovoljna pa sem tudi s časom netto
2:03:19, kar je skoraj več kot sem pričakovala.

Okrepčevalnice so bile super in moram pohvaliti vse prostovoljce, ki so se trudili, da smo dobili vsi kar najhitreje svojo vodo, enervi... Najbolj pa mi je bil všeč neki starejši gospod, ki je v Podutiku stal ob cesti in ponujal nekakšne kivije, tako je on rekel, sem enega vzela in je bil prav osvežilen.
 daša
Tretji polmaraton je za mano in vzdušje, ter dogajanje pred, med in po teku je bilo res enkratno :P :P . Poleg pordelega nosu in dveh krvavih žuljev sem tek preživela brez vseh težav, še muskelfibra noče biti in z mislimi sem že pri naslednji 21-tki. Za preboj magične meje dveh ur mi je zmanjkalo 24 sekund :( - bo to en dober motiv za naslednje teke.
Vlajko - če ne drugače, bomo organizirali 21-tko do Zbilj, pa da se oba spustiva pod dve uri.

Čestitke vsem, ki smo se udeležili LM, zlasti pa Veggi in Kristini za fenomenalni zmagi. :clap:
Uporabniški avatar
 GaGa
Tokrat smo nekateri prišli samo navijat ... pa tudi to ni mačji kašelj, 5h intenzivnega navijanja smo primerjal z eno 21ko :wink: .

Čestitke vsem tekačem!!! Pa prav lepo vas je bilo videt po dolgem času :D!
Uporabniški avatar
 Tjaša
Po dolgem času se spet oglašam, da strnem še moje vtise. Tokrat smo se Litijske gospodinje LM udeležile v številčni zasedbi, eno je žal v posteljo položila viroza, drugi pa je koleno frdirbal otvoritveni tek (o tem se moram še skašljat!). Na vsak način sem hotela mojim kolegicam pričarat vzdušje, ki sem ga bila lani prvič deležna sama, vendar se mi zdi letos le bleda senca lanskoletnega štarta, žal. Nedvomno so manjkali The stroj, ki so tako sodelujočim kot tudi opazujočim dajali ritem in dvigali dlake. Ker smo stale malce bolj zadaj, sploh nismo slišale odštevanja (če je sploh bilo), le pok in baloni so dali slutiti, da so maratonci in polmaratonci že štartali.
Sam tek je potekal kot v sanjah, s primernim tempom, v dobri družbi Taše, Lene in mojih gospodinj, med tekom sem naletela še na eno sokrajanko in z njo prispela v cilj – Karlina, hvala, da si bila vso pot tiho, ker me je tempo precej zdelal. Zelo vesela sam bila pomaranč na postajah, pa tudi dekleta in fantje so bili zelo spodbudni. Tam nekje v okolici Dela, so dekleta tekače, ki so omagali prijela kar za roko, in začela teči z njimi, in jim tako dala novo spodbudo.
Še ena veličastna tekaška prireditev je za nami in škoda bi je bilo zamuditi. Čestitke vsem, ki ste dosegli svoj cilj in vsem tistim, ki ste bili malo manj zadovoljni. Čudovito vas je bilo spet videti, forumovci!!!
 Pirat
Kako pa letos s fotkami na internetu? Lansko leto so bile na www.mojfoto.com
A letos pa tega ni več? :roll:
 Leon
Zdravo sotrpini, tudi meni je uspelo preteči prvi maraton in čeprav sem planiral čas okrog 3:35, mi bolečina v kolenu tega ni dopustila in sem končal pri 4-ih urah sem zadovoljen .
Seveda so občutki bili nepopisni, tako ob progi, kakor seveda ob vstopu v ciljno areno, zato čestitke organizatorju.
Vse čestitke tudi članom foruma, ki ste tekli v tako velikem številu.

Leon
Uporabniški avatar
 lojzeP
Pravzaprav niti ne vem, če sem upravičen do kakega pisanja, ker sem se udeležil "le" Poletovega rekreativnega teka, tu pa je govora le o maratonu in njegovi polovički. :?
Vesel sem bil ponovnega snidenja s "starimi borci", pa tudi nekaj novih obrazov se je pokazalo. :D
Vreme za odtenek pretoplo, razultat zadovoljiv, analizi pa precej kvalitetni 8)
Vrelci pozitivne energije na vsakem koraku so kar prekipevali od zadovoljstva - tudi to je čar kratkih tekov ..... opazovanje 8)

Čestitke vsem, ki ste opravili s progo in zastavljenimi cilji, nosilki medalj sta pa itaq poglavje zase :clap: ( moški ego PRESS )
Uporabniški avatar
 primus
Še moja kljukica. :D
Moj vrh sezone je bil sicer pred kakšnim mesecem (kdor redno bere poročila že ve :D :D ) tako da kakšnih posebnih ciljev glede polmaratona v Lj nisem imel. Tako približno sem tudi končal - po trenutnih zmožnostih. Noge niso stekle, glava ni bila prava, želel sem si tudi, da bi bilo malo bolj sveže... pa saj vemo kako je s pregovorom o dlaki, koja smeta... :D :D
Nova trasa je veliko prijaznejša od stare, se mi zdi da kar hitreje mine, poleg tega da je še kakšen klanec manj. Tudi okrepčevalnice so bile precej bolj na gosto kot včasih in dobro opremljene (mokre gobe).
Na štartu pa letos kar ni bilo pravega vzdušja. Če nič drugega so bili zvočniki usmerjeni nekam drugam in vajeni STROJevih decibelov nismo dobili prave doze v žilo. :D
Tudi cilj je speljan prav ovinkasto v sredino prireditvenega prostora in se tudi kasneje nisem mogel znebiti konstantnega občutka gneče. Morda tukaj organizator najde še kakšno boljšo idejo?

Čestitke vsem, tistim ki se vam je izšlo, pa tudi tistim, ki imate dober motiv za naslednjič. Še posebno pa navijačem ! Hudo je če ne moreš tečt, gledat ostale kako to delajo, je pa verjetno huje kot otroku pred zaprto slaščičarno. Vsem kapo dol.

Analizo nadoknadim ob prvi naslednji priložnosti (še prosili me boste da grem domov PRESS).

Drugo leto pa spet vse znova !

primus

p.s.: Upam, da se poleg ostalih oglasi še Kristina s svojo zgodbo o nepričakovani zmagi - nepričakovani predvsem za organizatorja, he, he. Kristina, še enkrat vse čestitke !
Uporabniški avatar
 ben
Bilo je nepozabno, še posebej ne bom pozabil zadnjih 8 km. Forumovec Sale me je bodril, jaz pa njega. Najprej sva se dohitevala, prehitevala in na koncu pretekla skupaj. Sale hvala, ker si mi dal prednost zadnjih nekaj metrov ciljne ravnine. Kljub zavedanju, da moram začeti počasi, sem prvih enaindvajset nekoliko pretiraval v hitrosti- prevelik pulz. To me je stalo pol ure. Drugih težav ni bilo, razen težkih nog tam pred Mostecem. Spoznal sem pravo bistvo maratona, popolno zlitje uma in telesa, preiskus vzdržljovosti, železne volje, discipline duha in telesa in na koncu zmagoslavje. 4: 29 je rezultat, ki starim maratonskim mačkam in mačkom pomeni le še spomin na začetke. Meni pa pomeni pravi maratonski krst. Hvala vsem forumovkam in forumovcem, ki ste mi pomagali s svojimi z nasveti...Ploskanje in bodrenje ob progi je bilo čutiti kot prave poljube množice.
Na koncu čip ni zaznal mojega prihoda, tako, da me še ni na seznamu rezultatov. Vendar pa me to ne skrbi pretirano. Ni šlo samo za tekmovanje, niti za premagovanje samega sebe, temveč za nek poseben občutek, da zmorem, da je moj dvoletni tekaški trud, še posebej zadji mesec poplačan in da sem na pravi maratonski poti.

Tek nas povezuje v prijetno harmonijo uma, telesa in duha.

Ben :lol: :lol: :wink:
Uporabniški avatar
 Nadj@
CIAO

Prav lepo sem se počutila danes čeprav je kar nekaj bolečin v nogah, ko sem prišla v službo in mi je veliko sodelavcev čestitalo na mojem teku na LM.
To je bil moj prvi tek da sem ga pretekla v celoti 10,5 KM in prvega ne pozabiš nikoli.
Danes sem naredila samo lahek trening saj drugega tudi nebi mogla.
 Ninch
Ola!
Učer je bil moj prvi polmaraton, čeprav je enkrat blo že 26 km za mano, je blo tole čist drugač. Se čuti razlika med asfaltom al pa peskom, kar tut dons mau v nogah čutm, ampak ni panike. Sem že en trening po klancih udarla dons. :) Rezultat je bil tak kot sem pričakovala, lahko bi bil boljši vendar glede na to da sem mela zadne dni vročino (in tudi da dan maratona) je blo kar uredi. Blo je res super, sploh navijači, godbe pa tut postrežba z vodo itd. je bla supr..vzdušje ...res..nepozabno... Najboljš je blo pa zadnji kilometr... :)
Čestitam vsem k ste tut pršli na cilj...!
drug let pa...mogoče kar 42, če pa ne bo znesl pa še enkrat 21 :D :D
btw: jaz bi tut mela tako majčko od foruma!! :roll:
Uporabniški avatar
 Marko
Lp. Po dobrih štirih mesecih treninga in branja na forumu se oglašam tudi jaz.Včeraj sem pretekel prvo uradno tekmo na 10.5 km. Svoj planirani čas sem prehitel za pet minut in tekel neto 52.07.Nad svojim tekom sem zelo zadovoljen in če bo po sreči grem drugo leto na 21-tko.
Organizacija se mi je zdela super, saj ne morem kritizirati ali hvaliti ker nisem tekel ša na nobeni drugi tekmi. Na tekmi sta mi bila v veliko spodbudo brat Miha in njegova Tina ( navijanje, fotkanje,..).
Z njima sem šel tudi na super analizo v VIABONO in tam spoznal kar nekaj forumcev.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 13

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA