Za svoj tretji maraton sem si v rubriki cilji LM zastavil 12 ciljev.

V svoje veliko veselje, sem praktično vse realiziral oziroma nekatere celo presegel.

Torej naj svoje predolgo poročilo začnem najprej s tem tekmovalno-statističnem delom a-la Tae. Cilji in realizacija.
Ciljev je več:
1. preteči 42,195 m,

(ja, je ratalo)
2. preteči celotno razdaljo pod 4 ure

(ja, je ratalo; podrobnosti v nadaljevanju),
3. preteči drugi krog največ 5 min počasneje kot prvi

(ja, je ratalo podrobnosti v nadaljevanju),
4. preteči prvi krog pod 1:54,

(tu sem upam mislil netto, kar je ratalo, bruto sicer ne)
5. čimdlje se držati najpočasnejšega(?) zajčka za 3:45,

(ni bil najpočasnejši, je pa ratalo, celo nad pričakovanji, podrobnosti v nadaljevanju)
6. nositi majčko TF

(jasno da, čeprav brez rokavov, nekatere bi zeblo),
7. v drugem krogu prehiteti več tekačev, kot biti prehiten

(je ratalo res fenomenalno, podrobnosti slede),
8. biti v dobri družbi pred štartom, na teku in po teku

(je ratalo, podrobnosti slede),
9. na analizi na široko razpredati, kaj vse je šlo narobe, da nisem bil še hitrejši

(hvala bogu, da sem moral lulat v prvem krogu, sicer bi tule ostal brez teksta),
10. napisati dolgo poročilo o tem dogodku

(pravkar delam na tem in upam, da bo ratalo).
11. doseči svoj PB in ga postaviti na lestvico večnih

(je ratalo).
12. najvažnejši cilj brez poškodbe in z nasmehom končati tek (slednje skoraj nezdružljivo z 11. ciljem)

(zaenkrat zgleda, da je ratalo, upam, da bodo tudi materialni dokazi o nasmehu iz ciljne linije).
P.s. Materialni dokazi so. Hvala Meduza.
Od zadnjega TF PST-ja sem naredil tri kratke teke

in v glavnem počival.

Zadnji dan je bil v znamenju velikega vnosa ogljikovih hidratov (Alja

& CO). Nekoliko težav pri iskanju parkirišča in zamuda na slikanje TF.

Tik pred štartom gre bombažna majčka v smeti, tečem v TF majčki brez rokavov

. Zajček (balon) od našega zajčka (Erota) ob katerem se nas je nabrala čedna četica TF-jevcev

se je že pred štartom žalostno povesil. Ugibamo ali je to slabo znamenje, namigujemo na povezavo z najbolj aktualno predmaratonsko rubriko

in se šalimo ter se vzpodbujamo. Najprej se sprehodimo do starta, potem pa počasi začnemo tečt.

Držimo se Erota in veselo klepetamo. najprej zelo, po nekaj kilometrih pa malo manj.

Ero drži tempo kot kakšna švicarska ura, mi pa plešemo za njim, pred njim, ob njem ...
Po petih kilometrih je do glasnega pogovora razen zajca in njegovega kolega le še Vanji, ki nas zabava. Ostali pa se nekako pogreznemo v svoje pulze, za poprečja nam na srečo ob zajcu ni treba skrbeti in rutino občasnega napajanja in potem tudi krmljenja svojih navitih teleščk.

Navijači nas spodbujajo (nekatere pa mi), mi smo sveži, dež nas pere, pa me nič ne zebe. Nekateri (npr. Sončka) po 14 km, pospešijo, tudi DuleTKKV, kot moja večno nedosegljiva konkurenca se nekje izgubi.

Potem pa začutim, da bo treba lulat. Zavijem, presramežjivo pregloboko v gozd in zgubim kaj pa vem koliko časa, da potem lovim zajca cel kilometer s svojim 10 km tempom. Kmalu smo na koncu prvega kroga.

Švicarski zajec ima nekaj sekund rezerve, za hip nas zapusti (reklamira povešenega soimenjaka), potem nas pa dohiti. Medtem je naš trop zajčkov začel prehitro tečti in nas ata zajc opomni. Pridno se vrnemo v pravi tempo.
Tam okoli 23 km sto metrov pred seboj zagledam DuletaKTKV in zapustim ata zajca ter dvignem tempo na 5:05. Potem tečeva skupaj. Vsak kilometer malo hitreje. tam pri 4:45 tempu rečem. Ni slabo, če tole zdrživa 10 km bova imela nekaj rezerve. Ampak DUleKTKV kar še pospešuje. Ko se stvar kritično bliža tempu 4:35 km obupam in ga pustim naprej in ga spremljam le še s pogledom. Nadaljevanje presenetljivo dobro. Alja in Kovit tudi drugi krog stojita na svoji navijalnici. (ne bi mogla najti bolšega placa - za nas tekače seveda)

. Tek brez posebnosti. Držim tempo, ki je malo hitrejši od zajčevega. Ko za hip posveti sonce sem vesel, da imam majčko brez rokavov. In le še prehitevam. Samo za DuletomKTKV, ki me inspirira in je v moje veselje vedno bližje. On iz postaje, jaz nanjo. Če ga ne bi bilo spredaj, bi se prepustil pojemajočemu tempu večine, tako pa kar še "leti" Tempo sicer minimalno pade, a po 35 km se res ni več za pritoževati. Nobenega zidu, puls odličen, noge še vedno presenetljivo pri moči. Na zadnji postaji pred ciljem naredim taktično potezo in jo spustim. Dobim namreč pobalinski popadek, da bi morda DuletaKTKV le še prehitel. V ciljnem finišu sem vedel, da proti suhemu dolgonogemu gorskemu tekaču nimam šans in da je edina možnost dvig tempa. Tečem ko nor proti cilju. Ene 500 m pred njim narahlo upočasnim. Mislil sem, da sem DuletaKTKV pustil daleč zadaj, pa je bil le dve sekundi za menoj. Skupna fotka z uradnim rezultatom, sreča ob rezultatu, ki pomeni osebni rekord 3:45:34 brutto. DuleKTKV mi čestita, jaz se mu zahvalim, ugotavljava, da eden brez drugega ne bi zdržala v tem tempu. Ja tale majhna tekmovalnost dela večje čudeže, kot če bi se le vzpodbujala.
Pot v kratki majčki do Tivolija je bila eden večjih podvigov (mraz, noge). Organizacija, odlična, sem brez pripomb, na progi sem dobil vse kar sem rabil, iz cilja sem se hitro pobral, tako da nisem poskušal uradne kulinarike.
Analiza je bila super. Danes pa bolijo noge, kaj bi tajil, a ne prehudo. V sredo bi morda že lahko šel na kakšen lažji tek ...
Današnja in včerajšnja (domača, ne Subitovska) - analiza je pokazala, da sem drugi krog tekel 5 minut hitreje kot prvega. Se mi zdi, da če se upoštevam bruto čas in lulanje, da sta bila časa zelo blizu. Analiza je pokazala, da me je prehitel samo en tekač, ki je bil prvi krog počasnejši od mene. Maksimalni pulz je bil 167 in povprečni 158. Analiza je pokazala tudi, da je bil moj netto čas 1:43:00

in je bil DuleKTKV netto 1 sekundo hitrejši od mene.

Če bi to prej vedel. Se hecam

. Iskrene čestitke DuleKTKV.
Hvala vsem omenjenim in neomenjenim za lep dan in druženje. Me pa zanima, kako ste drugi doživeli ta tek, posebno tisti, ki smo skupaj štartali z Erotom. Meni je zelo pomagalo, da nisem prehitro odtekel prvi krog.
PS. Tae, hvala sem popravil ime, upam, da povsod. Drugače pa je DuleKTKV zame nedosegljiv na skoraj vseh tekih in ne tekmujem z njim zares. V Kurji vasi imajo očitno (zame) (pre)dober klub / treninge / tekače.
Počasi se daleč pride, hitro pa še dlje.