Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

bine napisal/-a:Hvala Petru M za res doživeto in izčrpno poročilo. Doživljal sem povsem podobne situacije, vse do Vallorcineja, kjer so me v moji zagnanosti ustavili ob 03.07 uri zjutraj. Za mano še tudi vse preostale udeležence z izgovorom, da je tekma končana. Do uradnega cilja ni bilo več kot dobrih 18km. Počutje pa še vedno čudovito kljub premočenosti.
Čestitam vsem, ki so se podali na to avanturo! :clap: Meni je uspelo in sem še vedno za take extremne podvige, seveda počutju in zdravju primerne.

Bine, super, da si se oglasil. Zanimalo me je, kaj natanko se je dogajalo s tabo.
V Vallorcinu sem med srkanjem kave od prostovoljke izvedel, da je dolga proga UTMB
prekinjena. Sem si rekel 'Zmigaj se, še preden se kdo spomni, da bi nas zaustavil'. Ob izhodu iz tega kraja je pisalo, da je do La Flegereja še 10 km in 915 m višincev. Sem si rekel, to je pa ob dobrem počutju, ki me je prežemalo, prava malenkost. Nekako se je izkazalo, da je bil prav ta odsek z naskokom najtežji. Posebej zadnjih nekaj kilometrov pred La Flegerejem. Razlog pa so bile, kot sem že omenil, res zanimive vremenske okoliščine. Izjemna mokrota, kot posledica velikih količin dežja, gosta megla, nizke temperature, hud veter, tema in posledično težka orientacija. Verjamem, da bi ta del zmogel, ko bi te spustili naprej. Vseeno pa sem prepričan, da so organizatorji naredili prav, ko so zadevo prekinili. Zaradi varnosti udeležencev. V takih razmerah gre hitro kaj narobe. Tako jim ni bilo potrebno poročati o tragičnih dogodkih. Naslednje leto pa bomo vsi dobili novo priložnost.
Za zdaj pa ti čestitam za odličen dosežek. :clap:
Lep pozdrav, Peter
5r002 napisal/-a:PeterM, zares odlično poročilo! :clap:

Čestitke vsem ultrašem!! :cast:

:laola Peter se pridružujem :clap: :clap: :clap:
Čestitke vsem udeležencem in udeleženki :laola
Lepo je ob mislih brati, se zamisliti,pa VAS še poznati..... :rol: :cast1: :cast1:
Legende ste.....sicer se pa spet na že 15 tič srečamo na Ljubljanskem maratonu :clap: :juhuhu: :juhuhu:

Se dobr porihtajte.
Uporabniški avatar
 Sebi
Sem imela 10 dni časa na morju tuhtati ali se se prav odločila, da sem nehala že v Champexu... Več kot očitno je bila moja odločitev na mestu. Kako bi se šele žrla, če bi v Champexu nadaljevala in bi me potem 18km pred koncem ustavili...
Sebi napisal/-a:Sem imela 10 dni časa na morju tuhtati ali se se prav odločila, da sem nehala že v Champexu... Več kot očitno je bila moja odločitev na mestu. Kako bi se šele žrla, če bi v Champexu nadaljevala in bi me potem 18km pred koncem ustavili...

Sebi ti si tekačica za kapo dol. Že to kar si odtekla je lep dosežek.

Je pa res da bi te potem ustavili oni. Zdaj pa si se sama.

Ampak Mont Blanc bo še dolgo stal. Jaz si ga bom šel enkrat ogledat, da bi se podal na tako mantrnijo, to pa verjetno ne. Pohorje in Kozjak sta mi čisto dovolj. Včasih še preveč.

Se vidimo v nedeljo v Mb.
Zdi se mi zanimivo, da se na koncu poročila z letošnje tekme zapiše še kratek rezime vseh dosedanjih nastopov Slovencev na Ultra-Trail du Mont-Blanc. Tu je stanje do vključno leta 2010.

UTMB®:

Vse se je začelo leta 2003. Najprej je bil tri leta na sporedu le ta tek.
Naš prvi nastop je prispeval Zvonko Mezga – Zvone. Pionir. Ultramaratonec z impresivno osebno zgodovino najrazličnejših dolgih podvigov v naravi. Grča s Pohorja.

Zvone je dosegel 224. mesto absolutno, s časom 35:20:09. Na startu je bilo dobrih 2000 tekmovalcev. Cilj jih je doseglo 773 v predpisanem času 45 ur za 158,1 km in 8639
(+/-) višinskih metrov. V kategoriji veteranov VH2 (50-59 let) je bil 32.

Povezavi na članek v reviji Gore in ljudje in poročilo na TF-ju:
http://www.gore-ljudje.net/novosti/5142/
viewtopic.php?f=2&t=4208

Leta 2008 sta bila uspešna Simona Trobec – SimonaT in Zdravko Čufar – ZdravkoC.

Simona je bila v tistem obdobju zelo uspešna na ultramaratonih, trekingih in orientacijskih tekih.
Zdravko je ultramaratonec, prežet z dobro voljo, živo utelešenje filozofije 'vse je v glavi'.
Proga je dobila še en 2 tisočak na koncu. Dolžina 166 km z 9400 (+/-) metri višinskih metrov.
Simona je bila 708. absolutno in 21. v kategoriji članic. Tekla je 41:35:12.
Zdravko je tekel 42:43:20 za 841. mesto. Bil je 118. v kategoriji veteranov 50-59 let.
To leto je bilo na startu 2382 tekačev, do cilja pa jih je prišlo 1269.

Poročilo z leta 2008 na TF-ju
viewtopic.php?f=2&t=9796

Leta 2009 se tekme na 166 km udeleži odlični ultramaratonec Toni Vencelj. Ima težave s poškodbami. Tek zaključi po 4 urah z zgovornim komentarjem na facebooku: 'I'm out of the race. After 4 hours of the running everything was wrong. This night wasn't my day?'

CCC®:

Od kar se tekme udeležujemo Slovenci je dolžina proge 98 km, višinskih metrov je +5600, -5800m. Leta 2008 je bil 'ta mali' tretjič na sporedu. Prvi Slovenec, ki ga je osvojil, je bil Marjan Trobec – marjan. Marjan je odličen gorski tekač, ki še posebej dobro teče v strme hribe. S časom 19:53:37 je osvojil 283. mesto absolutno in 136. v kategoriji članov. Tekmo je začelo 1609 tekmovalk in tekmovalcev, končalo pa 1315.

Leta 2009 imamo Slovenci na CCC-ju prvo predstavnico nežnejšega spola. Ruth Podgornik Reš – Ruth. Je zelo ugledna vrtnarka, odlična fotografinja. Hči izvrstnega smučarskega tekača Jake. Letos je kot prva ženska pretekla Slovensko planinsko transferzalo. Ruth je tekla 18:28:55 in je osvojila 177. mesto absolutno. V kategoriji veterank 40-49 let je osvojila izjemno 5. mesto. To je Ruth zapisala na svojem blogu:
http://vrtnarija-ruth.blogspot.com/2009 ... raton.html
Poročilo s tekme na TF-ju:
viewtopic.php?f=2&t=12324

Letos se v Courmayeurju na startu pojavimo Sebastjana Klepec – Sebi, Albin Lenaršič – bine in moja malenkost Peter Macuh - PeterM.
Vremenske razmere so bile, takšne kot so bile. Za vse enake. In so nekoliko otežile tek in hojo. Res veliko dežja, posledično mokrote, blata, mraza. Dodajmo veter im meglo v višjih legah. Pa skupaj z nočjo nič kaj lahko orientacijo.
S tekmo nas je začelo 1997. Zaradi težkih razmer je Sebi zaključila svoj boj po 55 km v Champexu. Bineta je organizator ustavil v Vallorcinu po 81 km. Počutil se je odlično. Sam sem pritekel do konca, kamor nas je prišlo vsega 444 tekmovalcev. Bil sem 200. absolutno, 58. v kategoriji 40-49 let, s časom 18:59:16.

Letos je bila na tekma na UTMB® prekinjena po 21 km. Na startu so bili od Slovencev Ruth Podgornik Reš, Stojan Košmerl in Jure Grmšek – Cveto. Ruth se je vrnila na start s skupino Dancev. Tako je naredila 42 km. Za ponovni štart, tokrat v Courmayerju, na zadnjem delu proge UTMB®, se je odločil le Cveto. Ni bilo enostavno. To je moral storiti hitro. Noč je bila kratka. Proga je bila na začetku nekoliko drugačna od tiste na CCC®. Najprej so šli direktno na Refuge Bertone, do koder je bilo za njih le 4 km, na CCC® 12 km, nato so do Refuge Bonati porabili 8 km , na CCC® 10 km. CCC pa je šel za nameček preko Tete de la Tronche, kar je pomenilo dodatnih 574 višinskih metrov. Cveto se je odlično odrezal. Bil je 113. absolutno, 65. v kategoriji. Tekel je 14:54:05. Skupaj se je za to varianto odločilo 1253 tekmovalcev, do cilja jih je prišlo 1127. Organizator je vsem, ki so to tekmo uspešno zaključili dodelil 3 točke, ki štejejo za kvalifikacijo za naslednje leto. Tako kot za CCC®.

TDS

Tekma je bila doslej izpeljana le leta 2009, saj je letos zaradi vremena odpadla. Za Slovenijo je 105 km dolgo progo s 6700 (+/-) višinskimi metri uspešno opravil Stojan Košmerl. S časom 24:32:51 je bil 266. od 480. uvrščenih. V kategoriji veterani 50-59 let je osvojil 35. mesto.

Rezime: do konca leta 2010 imamo Slovenci naslednje uspešne izvedbe na UTMB:
UTMB®: 2005 Zvonko Mezga, 2008 Simona Trobec, Zdravko Čufar.
CCC®: 2008 Marjan Trobec, 2009 Ruth Podgornik Reš, 2010 Peter Macuh, Jure Grmšek.
TDS: 2009 Stojan Košmerl.

Opazil sem, da je v Sloveniji veliko tekačic in tekačev, ki resno razmišljajo o tekanju po okolici Mont Blanca. Kaže, da bo zanimivo tudi v prihodnje. :D

Lepo pozdravljeni, Peter
Peter sva čast. Ves čas odkar te poznam cenim in se čudim tvoji nebrzdani in fantastični vzdržljivosti in seveda odličnim rezultatom, ki jih in si jih beležil v svoji 30 letni karieri...vse spoštovanje in hvala za zgled!

Vinko
 bine
Petru hvala za tako izčrpno analizo. Moram pa omeniti še to, da me je organizator obvestil o priznanju treh točk za tekmo, za zasluženo 9.mesto v kategoriji. Samo prvi trije kategorniki 60-69 let so prišli do napovedanega cilja. Tudi skupne razvrstitve se ne sramujem. Na trenutni objavi je moje 610 mesto.
Še enkrat čestitke vsem udeležencem in zahvala komentatorjem!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA