Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 tae
Razy, samo nekaj bi ti rad povedal kar v Duletovem imenu, glede na to, da se tudi poznava.

Pravilna oznaka za njegovim imenom je KTKV, ki pomeni Klub Tekačev Kurja Vas in je bolj fora, kot kaj dejanskega.

Drugače pa opažam, da gre dosti tekačev po najinih stopinjah z obivankenobijem, se pravi medsebojna pozitivna tekmovalnost, ki na koncu obema prinese zadovoljstvo.
 tehnik
Prvič na 21!

Komu ni za brat naj preskoči na zadnji odstavek!

Moj prvotni načrt pridi v cilj okrog 2 ur je padel v vodo pred dobrim mescom dni ko me začela po daljšem teku bolet na zunaji strani desne noge oz kolena mišica oz ligament, še zdaj ne vem prav kaj. Od takrat pa do LJ opravil le dva treninga po 8 oz. 10 km teka.

Trma prevelika in šel sem Ljubljano. Začetek teka in organizacija super, "stroji" so žgali in šibali ter mi nabijali energijo do konca. Še kakšnih pet minut po štartu mi je bil njihov ritem v glavi. Držal od začetka tempo nekje 6min/km. Po 5 km bolečini v moji "znanki" (beri mišica) desne noge. Do 9 km prepričevanje samega sebe, z vmesnimi izpadi glasnejšimi jeze :cenz: :x oz. renčanja na sebe in mojo "znanko", ter kolebanje če naj odstopim ali grem dalje. Po devetem km se sprijaznim z bolečino in na njenih rokah počasi proti cilju. Pri 18 km kriza in 50 m hoje. Bolečine v bradavicah-ni omembe vredno napram moiji "znanki". Zadnji km pa križev pot, vlečem se in malo pred mano teče gospa z
nasmehom na ustih in 4X večjo starostjo od mene. Vsi ploskajo njem in poslušam krike "bravo gospa še malo" jaz pa se pretvarjam da kličejo meni in se vlečem v cilj. Tam me pričaka družina, nasmejana in malce prestrašena :shock: .
Ko se malo pogledam vidim, RDEČE SRAGE OD MOJIH BRADAVIC DO POPKA na moji snežno beli majci. VSI NOVINCI ZALEPITE SI BRADAVICE :arrow: saj to vsi vejo le jaz ne. Seveda sem temu primernu bled.
Seveda me danes koleno boli, da komaj hodim, sem kot "limenko" iz OZA, ki mu je zmanjkalo olja.

Za konec hvala :clap: , vsem na TF :laola za vse kar sem prebral in se od vas naučil. ZAKAJ NIHČE NE POVE ZA BRADAVICE :?: :evil:

Resnici na ljubo sem vsemu navkljub prezadovoljen :D :juhuhu: in bi trpel še večje bolečine če bo kdaj padla 42!!!
Neto rezultat 2:16:00,

Tehnik-Jožef
Uporabniški avatar
 AVI
organizacija - odlično
tek - še kar
vreme - fenomenalno
V glavnem je blo vse super, letos sem šel na 21 (ni blo časa za trening), 2004, 2005, 2006 - pa je padlo 42 km. Drugo leto pa ponovno 42 km.

Vse čestitke, vsem tekačem, še posebno zadnjim, ti najbolj trpijo!
:laola
Uporabniški avatar
 Slabe
ewo spet js....

ja letos je biu maraton res mal mokr ampak mislm d to večine ni oviral...vsaj mene ni...10,5 km je šlo kr prehitr tko da mi je zlo žou nda nism šou na 21...letošnji čas glede na količino treningov zaradi pomanjkanja časa kar dober - 43.00.00...69 mesto...kwa se mi zdi zdj...hehe ne morm pa rečt da sem mel zlo dobro skupino ob sebi....pomagali so držat tempo tut takrt ko sm se umaknu iz ospredja skupine tko d swaka čast :)

drugo leto zihr na 21...aja d ne pozabm...ero al pa kdo drug k to ve...kdaj bojo spet kaki dresi za naročit...ampak dresi kot dresi ne majčke pa to...

hvala za odgovor....se vidmo

Matic
Uporabniški avatar
 puncka
tehnik napisal/-a:Prvič na 21!

Moj prvotni načrt pridi v cilj okrog 2 ur je padel v vodo pred dobrim mescom dni ko me začela po daljšem teku bolet na zunaji strani desne noge oz kolena mišica oz ligament, še zdaj ne vem prav kaj. Od takrat pa do LJ opravil le dva treninga po 8 oz. 10 km teka.

Trma prevelika in šel sem Ljubljano. Začetek teka in organizacija super, "stroji" so žgali in šibali ter mi nabijali energijo do konca. Še kakšnih pet minut po štartu mi je bil njihov ritem v glavi. Držal od začetka tempo nekje 6min/km. Po 5 km bolečini v moji "znanki" (beri mišica) desne noge. Do 9 km prepričevanje samega sebe, z vmesnimi izpadi glasnejšimi jeze :cenz: :x oz. renčanja na sebe in mojo "znanko", ter kolebanje če naj odstopim ali grem dalje. Po devetem km se sprijaznim z bolečino in na njenih rokah počasi proti cilju. Pri 18 km kriza in 50 m hoje. Bolečine v bradavicah-ni omembe vredno napram moiji "znanki". Zadnji km pa križev pot, vlečem se in malo pred mano teče gospa z
nasmehom na ustih in 4X večjo starostjo od mene. Vsi ploskajo njem in poslušam krike "bravo gospa še malo" jaz pa se pretvarjam da kličejo meni in se vlečem v cilj. Tam me pričaka družina, nasmejana in malce prestrašena :shock: .
Ko se malo pogledam vidim, RDEČE SRAGE OD MOJIH BRADAVIC DO POPKA na moji snežno beli majci. VSI NOVINCI ZALEPITE SI BRADAVICE :arrow: saj to vsi vejo le jaz ne. Seveda sem temu primernu bled.
Seveda me danes koleno boli, da komaj hodim, sem kot "limenko" iz OZA, ki mu je zmanjkalo olja.

Za konec hvala :clap: , vsem na TF :laola za vse kar sem prebral in se od vas naučil. ZAKAJ NIHČE NE POVE ZA BRADAVICE :?: :evil:

Resnici na ljubo sem vsemu navkljub prezadovoljen :D :juhuhu: in bi trpel še večje bolečine če bo kdaj padla 42!!!

Tehnik-Jožef

http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.p ... =bradavice

lp :wink:
Uporabniški avatar
 Darja
Slabetov ta mau! Moram ti še enkrat čestitam :cast:, res si dosegel odličen čas, bojim se, da sva midva za vedno zaključila s približno enakimi časi v cilju. :--(
Ah, ta mladi pa res nimajo nobene mere!
P.S.: Če bi Metka prebrala tvoj post, bi imel pa še en trening okrog hiše (slovnica press) :wink:
Uporabniški avatar
 MatjazV

Tehnik-Jožef

Hoj,

ravno o tem sem pisal nekaj dni pred maratonom. Žal si očitno spregledal.

MatjazV napisal/-a:
Runcajz napisal/-a:Ali ima kdo kakšno priporočilo, kar zadeva obleko? Poseebj me zanimajo izkušnje z brezrokavniki, anorak ni ravno primerna izbira. Snega se sicer ni bati, je pa izgubljanje topolote kar problem pri temperaturah pod 10 stopinj.

Runcajz

Živjo,

Tale vremenska napoved je kar po mojem okusu, razen vetra seveda. Jaz namreč najbolje funkcioniram v mrazu, saj sem vse moje rekordne rezultate odtekel v hladnem vremenu.

Glede oblačenja za maratonsko preizkušnjo in izbire primerne opreme, pa je tule nekaj nasvetov, bazirano na lastnih izkušnjah:
- na štartu te mora malce zebsti, če je ravno prav toplo oz. ugoden občutek pomeni, da se boš med tekom pregreval(a),
- pred štartom ogrevaj v opremi, ki jo lahko odvržeš tik pred začetkom tekme (to je lahko kašna majica ali pa PVC ogrinjalo, ki ga lahko zavržeš),
- večslojno oblačenje zgornjih delov iz tanjših in zračnih materialov,
- tanke bombažne rokavice,
- tanka kapa (v primeru dežja se še najbolj obnese tekaška kapa s šiltom)
- tekaška očala za zaščito pred soncem ali dežjem,
- tanjše, predvsem pa tekaške nogavice (mešanica z elastanom), ki se dobro prilegajo stopalu in se ne gubajo. To je še zlasti pomembno, če je mokro. Odsvetujem uporabo debelejših bombažnih nogavic, saj povzročajo žulje,
- tekaške copate z dobrim blaženjem, s katerimi sem predhodno odtekel vsaj nekaj treningov in tudi kakšno krajšo razdaljo na tekmi. Dokler nisem začel uporabljati 1 ali 1 in 1/2 večjo številko copat, sem z maratona vedno prišel s črnim palcem na nogi. No, to je posebnost, ki nekaterim odgovarja drugim pa ne.
- obliži na bradavicah ter nivea soft (ali kaj podobnega) preprečijo odrgnine, zlasti, kadar je mokro ali se polivamo.

Brezrokavnikov med tekmo ne uporabljam, še manj pa anorak. Sicer pa sem v Koala sportu na Bledu pred časom kupil izredno tanek in lahek tekaški brezrokavnik Loöffler, ki bi bil primeren tudi za tekmo, saj je lažji od dresa nudi pa zelo dobro zaščito pred vetrom in je obenem zračen.

Jaz, dokler ni res hladno, 0 stC ali manj, tečem v kratkih hlačkah in dresu brez rokavov, spodaj pa nosim tanko švic majico s kratkimi rokavi, izjemoma z dolgimi rokavi. Na začetku teka uporabim še rokavice, po kakšnih 3-4 km pa jih pospravim. Noge si namažem z ogrevalno kremo, to pa je tudi vse.

LP

MatjazV
 tehnik
puncka napisal/-a:

Tehnik-Jožef

http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.p ... =bradavice

lp :wink:

Ja samo prej :bum: jaz nisem še vedel da so moške :oops: bradavice lahko tako občutljive.

:lol: Novinec pri teku sem pač!

Hvala za skrb in napotek!
Tehnik
Uporabniški avatar
 koto
koto napisal/-a:Pri rezultatih so navedeni tudi vmesni časi. Ve kdo, kilometrino kjer se to meri?

Anyone...
Uporabniški avatar
 anima
Pozdravljeni!
Sem nova na tem forumu. Berem vas že kar nekaj časa, zdaj sem se pa opogumila in se včlanila. Najprej vsem, ki ste se včeraj podili po ljubljanskih ulicah: čestitke!!!! Tudi sama sem upala, da bom sodelovala pri 21-tki pa mi jo je zagodlo zdravje :cry: Pa drugič. Sem pa (kljub bolniški) šla samo malo pokukat na ulico in vas spodbujat.
Preden zaključim pa naj pohvalim še ta forum: kot začetnici mi je v veliko pomoč, če bi bila bolj pametna in predvsem zmerna, bi lahko preprečila tudi vnetje pokostnice, ki me je spravilo v mirujoči položaj že tretjič to leto. :oops:
LP
Uporabniški avatar
 Bosti
koto napisal/-a:
koto napisal/-a:Pri rezultatih so navedeni tudi vmesni časi. Ve kdo, kilometrino kjer se to meri?

Anyone...

mislim da je prva meritev na 5km, druga pa na dobrih 14km
Za maratonce je še na 21km in potem zopet na prejšnjih dveh, se pravi na 26 in malo več kot 35km
nism pa čist zihr :oops:
Uporabniški avatar
 dexi27
Še moji vtisi z Ljubljane. Zame je to bil 3. maraton in drugič v Ljubljani, tako, da sem že prbližno vedel kaj me čaka na progi. No tud na vreme sem bil prpravljen saj glede na napovedi ni kazalo na kaj fantastične razmere. Zgodilo pa se je nekaj drugega, zadnje 14 dni sem bral na forumu o raznih prehladi in si misli kakšna sreča, da sem zdrav in nimam podobnih problemov a glej ga zlomka že v soboto popoldan sem začutil čudno žgečkanje v grlu, v nedeljo pa...katastrofa, popolnoma boleče grlo, bolečine v glavi.
Ja nič sem rekel gremo v Ljubljano pol pa kar bo pa bo, dva lekadola pa med pa ajd.
Potem pa štart pa neusmiljen dež, vendar je kar šlo na polovici 1h in 31 min, pol pa sem mal popustil do 35 km, ko sem ugotovil da mam še moči in spet potegnil proti cilju z končnih 3h08min54s, nekaj slabše od p.b. a še vedno sem bil zelo zadovoljen.
Nato pa hit v šotor preoblečt pa na toplo enolončnico, za kar vsa pohvala organizatorjem, potem pa hit domov še na govejo župco, pa v postlo.
Presenetljivo pa sem danes še kar OK razen male bolečine v grlu in bolečin v desnem kolenu vendar nič hjega, upam.
Bi se reklo konec dober vse dobro.
O organizaciji pa nebom zgubljal besed, glede na razmere je blo vse v najlepšem redu vsaj kar se mene tiče.
Drugo leto pa spet.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 10

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA