Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

laufar
Fotr napisal/-a:
laufar napisal/-a: Haha, spet edn, ki ni po tvoji meri, a Fotr? Naj zgine, Kekec, od koder se je vzel! Ej, Fotr, Fotr, ccc! A si že slišal za demokracijo? A ima lahko človek svoje mišlenje tukej? Zgleda, da ne! :roll:

Takile so bolj po tvoji meri. Taka mišljenja kot so tvoja in še nekaterih tvojih sokekcev so povsod nezaželjena, sa te podijo kar iz nekaj forumov, čeprav se prijavljaš na različna imena.
Te je že kdo brisal s TF foruma, ti je že kdo brisal sporočilo tukaj na tem forumu kot to počnejo s tvojimi neslanimi pripombami drugje? Kot vem ne, zato se raje s svojimi pogledi na demokracijo še dodatno ne smeši.
Kot strokovnjak na svojem področju bi lahko veliko pripomogel k popularizaciji tekaškega športa, ti pa se obnašaš kot cmerav otrok in mečeš okoli sebe bedasta sporočila in neumne pripombe. Človek bi se smejal, a se lahko le kislo nasmehne, ko ugotovi, kakšne traparije pošiljaš naokoli.
Svoje mišljenje si na TF tudi ti vedno lahko povedal in ljudje te po tem tudi poznajo. Bolj kot strokovnjaka te poznajo kot neslaneža z mnogih forumov, bolj kot športnika te poznajo kot Kekca, ki kakca vsenaokoli. Cccccc!

Fotr, preden kej blekneš se prepričaj! Prijavljen sem še na dveh forumih: Bicikel.com in na Tabli! Pod istim nickom! Nikjer me ni nihče podil ali mi brisal! No, razen na TF, tu, naj te spomnim, sem okrcal enega vašega velespoštovanega člana, ker se je neprimerno obnašal na tekaški progi. In ste udarili po meni! Naj zginem, itd! Pa še po Hribovcu, ko ste pa ugotovili, da piše v Dnevnik, ste mu pa začeli v rit lest!

Evo, se je najdu še edn, ki malo drugače pogleda na organizacijo LM, pa bumf po njemu! Kako si le dovoli imeti drugačno mnenje?

Adijo, imejte se fajn!
Uporabniški avatar
 brankos
laufar napisal/-a:Evo, se je najdu še edn, ki malo drugače pogleda na organizacijo LM, pa bumf po njemu! Kako si le dovoli imeti drugačno mnenje? Adijo, imejte se fajn!

Ne gre se zaradi drugačnega pogleda (mnenja vedno dobrodošla) - ampak njegovo podcenjevanje forumovcev na prvo žogo v prvem postu - in to brez kakih posebnih dejstev je pa mal too much. Pa nismo mi eni rožleti, da bi se pustil kar tako vsakmu popljuvat ;) 8) .
Uporabniški avatar
 še1PR
laufar napisal/-a:Evo, se je najdu še edn, ki malo drugače pogleda na organizacijo LM, pa bumf po njemu! Kako si le dovoli imeti drugačno mnenje?
Sorry laufar, morda sem slabo prebrala post, ampak v njem sem našla zelo malo o pogledu na organizacijo, pa zelo veliko žalitev!
Uporabniški avatar
 še1PR
Kunguruj napisal/-a:Na katerih 21kah je najboljši ambient ??? Mika me Amsterdam :)
Dobra izbira! :wink: :lol:
Uporabniški avatar
 Akchul
Se že vnaprej pardoniram, ker bom rahlo off topic...

Glede nekaterih nergačev tu ali pa kjerkoli na tej naši ljubi kroglici:

Do pred kratkim sem mislila, da imam samo jaz naštelan svoj organizem na tisto hitro obrambno reakcijo, ko vse perje frči v zrak, ko mi je kdo kaj težil, brez posebnega vzroka, utemeljitve ...in sem tako tudi reagirala.

Seveda sem potem sama potrebovala kar par dni, da sem se spravila skupaj in spet vzpostavila notranji mir...ne vem sicer, kako je bilo z mojim sogovornikom, vendar - bi morala vedet? Zakaj že? 8)

...Tako je na tem svet, da se vedno in povsod najdejo nergači. Kljukice so pač narisane ob programih Teženje, Nerganje, Zadrtost... Pred tem se ne da, ne sebe ne drugih, obvarovat s kakšno par metrov visoko ograjo, ne zaščitit z neprebojnim jopičem, ne utišat z argumentiranimi dejstvi, ker smo pač na različnih osnovah... In jabolk pa hrušk se pač ne more dat skupaj...

Mogoče bi nam mogli, istočasno, kot so nam porinli v roke berilo, dat namesto tega Bonton, od tu pa šele na vse ostalo leposlovje...

Ker sedaj je v končni fazi moj problem, ker si dovolim, da negativno nastrojeni vplivajo name..., tako da jih zadnje čase samo registriram, nato pa grem dalje s svojim lajfom, k sončkom na isti valovni. :lol: Je pa res, da bi nam z osnovami bontona šlo veliko lažje...

Ker - kam pa pridemo brez skrbi zase... :D

Seveda pa imamo sto ljudi, sto čudi... Različno se odzivamo na iste situacije. Takih primerov je v realnem lajfu miljaužnt. Univerzalnega in najbolj učinkovitega vzorca pa ni. Vsak ve zase...

Ampak ja, nekaterim Bonton res ne bi škodil. :D

Srečno, :TF)

Hvala za lepe pesmice, vzpodbudne besede, strokovne nasvete, osebne izpovedi, nasmeške... To je tisto, kar šteje. Way to go! :D
Uporabniški avatar
 Fotr
Laufar. Preden kaj napišeš o svojih sporočilih jih najprej za nazaj preberi, preberi tudi odgovore nanje. In to na vseh forumih, kjer si prijavljen. Potem se pa zamisli, kaj vse ti ljudje sporočajo. Na vseh forumih, kjer si prijavljen. Potem pa preglej, katerih tvojih postov ni več. Na vseh forumih, kjer si prijavljen.
Veliko dobrih nasvetov si dobil tukaj, veliko dobre volje smo pokazali, kako si pa ti reagiral, pa si preberi sam.
S tabo se ne mislim več ukvarjati, to sem sklenil že pred nekaj časa. Še posebno ne v tej temi, ki je namenjena LM. Če ti tisoče ljudi govori enako, ti pa se ne zamisliš nad sabo in ti ne pomaga ne lepa ne grda beseda, potem mora iti pa že precej stvari narobe.
Še naprej se mi boš pa smilil, kajti potreben si pomoči. Od vpisa na TF do danes se ti je precej poslabšalo.
Uporabniški avatar
 mare
Bi predlagal, da se malo umirimo. Smo že večkrat ugotovili, da ima vsak svoje mnenje. Če žalimo tistega, ki žali, nismo kaj dosti boljši od njega.

Po moje je bila letos organizacija LM najboljša doslej, sem se moral kar potruditi za kakšno pomanjkljivost. Jaz bi si npr. želel mehke kozarčke z vodo, saj vodo pijem med tekom in kozarček na vrhu stisnem, kar pa je pri trdih neizvedljivo.

Ljubljančani so se tudi že nekako navadili na zapore mesta in jaz sem videl le enega čudaka, ki je na Slovenski že na prvem kilometru obtičal z avtom sredi množice. Navijačev je vsako leto več in poleg naše domače navijaške skupine, ki se zmeraj postavi na strateško mesto so legendarni tudi tisti v Podutiku.

Čakanje na rezultate se meni ni zdelo toliko moteče, saj si imel SMS, uro na cilju itd. Če je pač stvar malo zamujala je to za koga pomanjkljivost, o goljufiji pa je težko govoriti. (goljufija je kaznivo dejanje, mislim, da se celo preganja po uradni dolžnosti). Je pa tokrat meni na progi manjkal kakšen vmesni čas (lahko bi bila navadna ura), saj sem na dobri polovici nekaj narobe pritisnil na uro in nisem vedel, kako hitro tečem. So pa bili letos zelo lepo in opazno označeni kilometri. Vse pohvale.

Meni se zdi tudi prav, da dobiš medaljo, čeprav to potem pristane v škatli v kleti. Imam raje to, kot pol zrezka, ki si ga lahko kupiš kjerkoli. Meni se zdi pa nepotrebno zapravljanje za vabljene tekače, še posebej letos, ko je bilo itak svetovno prvenstvo.

Edina stvar, ki pa me je zares moila pa so bili tekači, ki se niso hoteli umakniti reševalnemu vozilu na nujni vožnji. Mene sta prehitela dva in vsakič je moralo vozilo na vsakih 100 metrov skoraj povsem ustaviti, ker so nekateri tekači mino tekli sredi ceste, čeprav je bilo prostora več kot dovolj. Verjamem, da lahko kdo pade v tak tekaški trans, da sploh ne sliši sirene, ampak po moje bi morali za to poskrbeti drugi tekači. Kaj menite o tem drugi?
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
mojtom napisal/-a:
oranzni_slon napisal/-a:Pozdrav!

8) Se moj loncek o LM. :) Ali lahko organizatorju kaj zamerim? Niti ne, edino tale salamastika z rezultati je pa ze nekoliko brezvezna in podobna zgodbi o jari kaci in steklem polzu. :( Ze res, da sem v pol ure po prihodu v cilj prejel rezultat na SMS ampak, web stran jim pa ze leta dela tezave. :( Beda. :(
:P

Še eden, ki samo nerga kako je slabo in sploh in oh narobe na tem maratonu predlagam, da ti in tako misleči organizirate tako prireditev pa me zanima kako jo boš izpeljal. Me prav zanima tvoja reakcija ob tako nesramnih komentarjih, ki jih zaslediš tukaj na tem forumu......

8) Eh, ves zelo lepo je, preberes vse in potem bos videl, da sem se jezil samo na objavo rezultatov. Prejsnja leta je pac trajalo zelo dolgo, da so jih sploh objavili na webu. Tukaj so misljeni dan ali dva, kar je ob danasnjem stanju tehnologije svetlobna leta dalec.
Moram te razocarat, da sem organiziral ze kar nekaj prireditev in to na prostovoljni osnovi in lahko recem, da mi nikoli ni bilo tezko sprejeti kritike. Zakaj? Ker je bilo potem naslednjic bolje. O nesramnosti pa tukaj ne bom razpravljal, ker je to stvar okusa in o okusu res nima smisla izgubljat besed.

mojtom napisal/-a:Če pa si vsaj malo računalničarja pa lahko razumeš, da niti en server v Slovenije ne zdrži take obremenitve, ki jo ti omenjaš ( nemogoč dostop do rezultatov ). Zadeva je čisto preprosta, vsi bi radi izvedeli čimprej svoj rezultat vendar je propustnost linij preslaba za kaj takega.

8) He, he, tukaj si pa tako v temo brcnil, da mi je prav zal zate. :) Poglej, ce si malo racunalnicarja in si organizator LM in en teden pred maratonom ves, da imas prijavljenih 10k ljudi na tek, lahko zelo hitro zracunas koliko zadetkov bo imel tvoj streznik. In tej stevilki prilagodis web stran. Seveda je zelo lepo, ce se ti podatki generirajo ob vsakem kliku in so stalno svezi, ampak to je procesorsko zahtevna operacija. V izogib temu lahko na 10 minut generiras staticno web stran in potem je vse odvisno samo se od pipice na katero si prikljucen. In to so tudi naredili vceraj dopoldan. Staticne web strani. In sedaj lahko vsi dostopamo do rezultatov po mili volji. Torej server obstaja in zmore toliko zadetkov. Prepustnost linij ni problem, ako je potem je potrebno poiskat kaksno boljso resitev. Ugodno ponudbo ni tezko najti, ce jo res isces.
Skratka, organizator je tukaj naredil napako in amen. Vse ostalo na teku je meni delovalo povsem korektno in brez pripomb.
No, se tako cisto za konec eno vprasanje ali si udelezenec ali organizator? Zakaj se mi zdi, da nisi nic od nastetega? :twisted:

lp, oranzni slon
Uporabniški avatar
 teoo
Ne se razburjati. Vsaka kritika je zdrava, dobra in slaba. Le če organizator ve kaj je delal prav ali narobe, bo drugič vedel v katero smer mora stvari peljati.
Živimo pa v svobodni družbi in vsak lahko pove kje ga čevelj žuli.
Uporabniški avatar
 RoKo
No tega pa še ne. Sem dokaj frišno prijavljen na forumu. venda sem v letu dni prebral vse kar se je dogajalo. tudi zelo veliko koristnega sem odnesel, kar mi je pomagalo pri teku. moram priznat, da nisem navajen na TF nisem navajen na zlonamerne in drugačne kritike izrečene v žaljivem tonu. v prvi vrsti tečemo. nato vse ostalo. Prišli smo v Lj. dobili številke, postavili so na štart, pripravili progo, ob progi čudovite gledalce in navijače in vse kar spada zraven. okrepčila so bila, vreme je verjetno priskbel Jankovič, CILJ je tudi bil. z časi vred. Kaj bi torej človek ki je tja prišel zaradi teka hotel še več? mislim, da nas je 99 % zadovolnjih z vsem. Imam nekaj malenkosti, ki pa so že omenjene, vendar super vtisa ne morejo pokvariti. vsaka prireditev ali je to LJ ali vaški tek zahteva od organizatorjev ogromno truda in časa. če kdo pljuva in nerga čez nekoga,ki ni skuhal pašte ali uredil rezultatov, po mojem nerga čez vse, tudi na punco ki je nalivala vodo ali stlan na križišču. Nihče si tega ne zasluži. seveda so kritike doboronamerne tudi zaželjene, lahko pa se jih pove z dosti lepšimi besedami.Če kdo misli da je sposoben, naj se kot volonter prijavi in pomaga pri organizaciji, pa bo na lastni koži občutil, ko je če se mu bo prikradla kaka napaka in bo to par dni kasneje bral po forumih.
Bil sem prvič v Lj, odtekel 21 brez problemov. brez MP3, navijaška glasba mi je bila dovolj. če bi bil v nedeljo še enkrat maraton bi prišel spet.
Ne pozabite, tu smo zaradi teka. :D
Uporabniški avatar
 potepinko68
Hmmmm, khmmm,.. ampak..čisto iskreno ... kritika je vedno dobrodošla, ker je hitrejša pot do cilja .... če jo vzamemo dobronamerno, potem nam je prihranjen čas za tuhtanje o tem, kaj bi lahko naredili še bolje...

Zdaj pa čisto resno:
- meni pa je en tak.. spominek tudi majica s tekaške prireditve.. in ko potem doma sam samcat tekam.. jo oblečem.. pa se med tekom tudi kaj spomnim kako in kaj je bilo na tem in onem teku... in.. letos na moji majici spredaj piše .. MERCATOR... pa tudi na vrečki, ko grem v trgovino piše MERCATOR... saj ne.. da bi... naj bodo sponzorji vidni... tudi na majici z 10. LM mi piše mercator... tudi spredaj.. samo ne tako... ne samo MERCATOR... tko ...
- pa tudi kar nekaj prijateljev (še od takrat, ko sem bil mlad... p asem tud kdaj tekal) srečam na LM, pa me potem firbca kaj so in kako so in tako in tako... po pravici .. vsi lahko tekamo sami in doma.. po svoji progi.. pa vendar "drvimo" na tekaške prireditve... in večina radi pogledamo "statistiko"... in... če mi nekdo obljubi rezultate hitro.. to tudi pričakujem... meni vseeno... čez eno uro, en dan, en teden... samo da so takrat ko je obljubljeno...
- vse ostalo je bilo OK.. super.. enkratno.... samo ob tekaških prireditvah je zapora ceste samoumevna ali ne? ... pa...
- resnično bi pa pohvalil tiste, ki so prostovoljno skrbeli za nas
- pa res..lepo je tekat med ljudmi, ki kdaj pa kdaj tudi zaploskajo... super je bilo...

lp,
potepinko

Pa... se vidimo na 12. LM!
Uporabniški avatar
 tomitom
ojla!
No pa je še en LM za nami. Prireditev je bila odlično izvedena, udeležba številčna, navijači :laola glasni ne samo na cilju ampak po vsej progi. Postrežba na okrepčevalnicah :drink ravno tako odlična, vreme ravno pravšnje za tek :lauf: .

Tudi rezultat ni izostal, postavil sem svoj osebni rekord na 42km 03:06 :lol: , čeprav sem računal da bom šel pod 3-mi urcami. :shock: Bom pa kdaj drugič, sej maratonov bo še veliko, če ne prej pa drugo leto na LM. Do takrat bom pa veselo naprej naberal kilometre.

Čestike vsem, ki ste uspešno prišli do cilja.
Uporabniški avatar
 tekačica
[quote="[mikkeni]Imel sem to srečo da sem se videl na TVju, v ozadju zmagovalca, še dobro da se me tok slabo vidi, ker sem pricapljal kot kakšen invalid (levo koleno)[/quote]

A ti si bil ta nesrečnež :?: ... potem sva pa res eden za drugim zaključila :D A si zdej dober?
 maus
Udeležil sem se 21km razdalje in speljal vse po planu.No celo tako
grozljivo do sekunde natančno 5min/km,neto čas 1:45:00:-)
Zanima me kako to , da razvrščajo na uradni strani po brutto času!?
Zakaj potem sploh neto čas rabimo.Hitrejši sem bil od vsaj desetih, ki
so po bruto času končali pred mano(no tiste za mano, ki so bili hitrejši od mene nisem gledal :oops: ).

Glede same prireditve nimam večjih pripomb,seveda razumem, da org.
za tako prireditev ni enostavna.Najlepše od vsega je tekati po Dunajski ko ni nikjer nobenega avtomobila ali kot sem opazil pri hotelu Mons voznico,ki je čakala na izhod na cesto po mojem še kar par ur,avomobili počakajte , danes je cesta rezerv. za nas tekače:lol:
Testeninke se žal nisem udeležil, ker že sam pogled na tisto množico pred šotorom, ki ni bil prav velik, glede na to, da je kupone dobilo več kot 5000 ljudi!
Potem sem se pa še spraševal, kdo bo kuhal za tako množico, če je zraven še prehrambeni kupon za po teku priložen.

Drugače pa THE STROJ bi lahko tolkl že od 9ih naprej, kar se mene tiče :D odlični so.
Tudi navijači so bili na nekaterih koncih Lj. prav fenomenalni in mogoče
se jim ne zdi in ne vedo,ampak ravno tisti bravo ali dejmo sploh pa
dretje in podobni vložki so neverjetna motivacija.Super ste.

lp

Kristijan
Uporabniški avatar
 MihaPR
Bruto je zato, ker je pomemben vrstni red prihodov v cilj. Zategadelj so tisti kandidati za medalje vedno v prvi vrsti :)
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 11

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA