Takole, zdaj je pa že cajt za poročilo
V Hrastovljah smo imeli idealno vreme: okrog 20 stopinj, rahel vetrček je preganjal oblake, vmes pa je bolj ali manj sijalo sonce. Za začetek smo si ogledali cerkvico in znamenite freske v njej, kar je bilo tudi vključeno v štartnino. Potem smo zajahali kolesa in se podali na Kraški rob čez Podgrad. V več skupinah smo prišli do roba z lepim razgledom na dolino Rižane pod nami. Tu so nam gasilci postregli z vodo in še čem.
Tisti, ki smo se prijavili tudi za tek, smo jo od tam po kar zahtevnih kolovozih stisnili v Hrastovlje. Res pravi užitek

Na hitro smo se preoblekli in odtekli še dobrih 8 km ali pa malo več. Trasa lepo razgibana, saj poznate, po primorsko
Sledila je večerja. Odličen srnin golaž s polento in pivom (ja, to vse je bilo vključeno v štartnino, pa še majčka

), ki so nam ga prinesli na mizo, je res teknil. Repete so kar sami ponujali. Potem pa podelitve kolajn, raznih nagrad, priznanj, ... Vsak je kaj dobil in precej nas je stalo na stopničkah. Res lepa gesta organizatorjev

Še posebej lepe so bile stekleničke z domačimi likerji in izvirno poslikavo na njih.
Potem smo se še zavrteli na plesišču. Sprva smo bili bolj sami, potem pa se je šagra razvila in ljudi se je kar trlo. Denis nas je vmes presenetil s hrastoveljskim koktajlom v ogromnem loncu. Po 70 cm slamcah smo ga pridno praznili, tako da se je pred koncem že kazalo dno
Za konec pa še pašta z golažem, da se nismo poslovili lačni. Z Andrejo in Jožetom smo to s težkim srcem storili ob enih zjutraj, čeprav je bila zabava še na višku.
Žal je bilo zaradi 40 drugih prireditev ta vikend manj "ta zaresnih" udeležencev (no ja, tudi taki, ki so se na poti iz Cerknice ustavili na še enem teku, so se našli

) in bo naslednjič prireditev verjetno v drugem terminu. So se pa organizatorji, ki želijo vnesti več življenja in dodatne ponudbe v to idilično vas, zato toliko bolj potrudili. Toliko gostoljubja in prijaznosti zlepa ne doživiš in se jim še enkrat vsem skupaj najlepše zahvaljujem (pa tudi druščini kolesarjev in tekačev, s katerimi smo to delili). Res lep dan, tak za dušo

In seveda toplo priporočam udeležbo na naslednji prireditvi v Hrastovljah.
Nekaj utrinkov dogajanja je shranjenih
v albumu
Gotovo sem še kaj pozabil napisat.

Recimo to, da smo na stopničkah stali štirje s TF: Mojca, Ines, Andreja in celo moja malenkost