Spet se je pokazalo, da so najboljši organizatorji tekov tisti, ki to naredijo z veseljem,

z dobro voljo in prostovoljnim delom in da kraj s tekom živi.
Tako je bilo v Logatcu. Nobenega problema s parkiranjem, prostora dovolj, pri prijavi je šlo vse gladko, proga je bila varovana s strani redarjev, ki so bili prijazni in so bili veseli, da gostijo tekače.

Na cesti, kjer je potekala proga ni bilo avtomobilov, redarji so svoje delo opravili odlično. Kaj takega ne znajo ali ne morejo niti na tekih, ki se za nekaj štejejo.

Slučajno je zašel en mercedes na progo, a ni imel šans, da bi prevozil vsaj nekaj metrov, takoj so ga redarji odstranili iz prizorišča.
Skratka vsa pohvala in profesionalni organizatorji tekov po Sloveniji naj se učijo od prostovljnih organizatorjev.
Sam tek pa je potekal takole. Naše ženske rakete Vanja, Barb in Staša so kmalu potegnile naprej, udarna trojka Oranžni slon, Ero in Fotr pa smo jim na začelju ščitili hrbet.

Pokazala se je solidarnost članov TF, tokrat sta bila Oranžni slon in Ero Fotrova spremljevalca v njegovem tempu, čeprav bi lahko potegnila kot geparda. Zelo sem bil počaščen in hvaležen sem jima za spremstvo in za spoštovanje, ki sta mi ga vso pot izkazovala. Res je obnašanje članov TF na tekih nekaj novega in svežega, nekaj človeškega in prijateljskega, ki ti veselje do teka še poveča. Ima pa tek na začelju svojo draž, saj so nas skoraj bolj spodbujali kot vodilne, posebno nam je narasel greben, ko so nam ploskala mlada dekleta.

Tukaj moram še enkrat omeniti prijaznost Logatčanov ob progi, ki so nas s prijaznimi besedami in medklici še bolj vzpodbujali in nam dajali priznanje, ker radi tečemo.

Tudi na cilju sta mi Oranžni slon in Ero dala prednost in me spustila pred seboj preteči ciljno črto. Hvala vama, Ero in Oranžni slon.
Spoznal sem še nekaj forumcev in forumovk, izgleda da bom moral nositi s seboj beležnico in beležiti vzdevke in prava imena in katere sem že spoznal, da ne bom prihajal v situacijo, da se nekoga ne spomnim. Ampak, če nas je pa že toliko.
Domačini so se tudi izkazali z množico nagrad pri žrebanju, deležna sva jo bila tudi z Erotom.

Po teku pa se je izkazala še ena domačinka in njena družina. Staša nas je povabila domov na analizo teka, kjer so nas vsi res lepo sprejeli, posebno Simon se je izkazal s svojo pekaško spretnostjo. Pogostili so nas z dobrotami, ki so vsebovale vse vitamine, kalorije, ogljikove hidrate, beljakovine, sladkorje in maščobe, ki smo jih izgubili na tekih po Sloveniji v zadnjih dneh.

Seveda pa smo od časa do časa morali prenehati jesti,

da smo lahko preanalizirali tek in dogajanja ob njem. Spet smo ugotovili, da so Logatčani organizacijo opravili odlično in da smo se počutili zares dobrodošli. Videli smo tudi Maria pri Staši doma v živo,

s seboj sem prinesel tudi nekaj njegovih dlak, ki so k sreči take barve, da jih ni mogoče zamenjati za lase plavolaske, brinete ali črnolaske.

Hvala družina Mesec, lahko ste ponosni na svojo hčerko in bodočega zeta, onadva pa na svojo zelo prijazno družino. Vancy je bila bolj tiho, je pa zato Tammy nadoknadila. Sedaj šele vidim, zakaj je Staša tako fejst punca, saj obkrožena s takimi ljudmi sploh drugačna ne more biti.

Hvala Staši, da sem jih spoznal.
Rezultatov ne bom navajal, ker na olimpijskem teku niso pomembni, pa tudi ne vem za njih, glavni rezultat je uspešna izvedba teka in prijateljsko in prijazno druženje.
V Logatec bomo še prišli.