Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Po bolj ali manj burnem krstu mošta v vino je jesenska Izola gostila 80 pripadnic lepšega spola :laola in 136 spremljevalcev. nekje so skriti še tisti, ki so se teka udeležili kot netekmovalci, tudi število teh bomo našli. Število pohodnikov mi ni znano, bilo jih je kar lepo število.
Standardno dobro obiskana prireditev je v lepem vremenu privabila še kakšnega rekreativca več. Novost-skupni štart vseh, pretirane gneče ni bilo, tudi ne težav z rezultati. letos je bila ob progi tudi voda.
Tradicionalne istrske minešte - bobići, bilo jo je dovolj za vse, tudi za vege-jedce je bila, meso se je kuhalo posebej. Kavica, majica in ........
Vsak je dobil še glažek vina na pokušino, za vsak slučaj, da pokusi, kaj kasneje kupi. Refošk-letina 2008 zna biti eden boljših. kdo r je morda pogrešal sadje-saj je bilo, grozdja kolikor hočeš. :wink: za vse ostale pa kakiji v Strunjanu.
:juhuhu:
Še ena novost- podelitev za pet v kategoriji.
tekači v pogovoru se nismo mogli izogniti debati o Izoli, Izola premore še kakšno progo, da bi se izognili nadležnim stopnicam, morda če ni za "Adrenalina" prevelik zalogaj celo tek po mestnih ulicah Izole. (ali pa vsaj okoli Izole) Le od kod se je v razpisu prikradla razdalja 9000 m.
Kakor koli že bo, Martinova nedelja dopoldne v Izoli. Dokler gre, gre.
Nazadnje spremenil RoKo, dne 09 Nov 2008, 16:37, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 lonely
Hojla

Zaradi dogodka opisanega v eni drugi temi (Ravenna.......),sem popolnoma na tleh,tako da mi ni do ničesar.Domačega teka v Izoli sem se vseeno udeležil.
Martinov tek je bil odlično organiziran.Vreme je tokrat,za razliko od prejšnjih 10-ih Martinovih tekov katerih sem bil udeleženec,bilo zelo lepo,sončno.Nobene burje,brez dežja......
Lepo število tekačev iz vseh koncev Slovenije je ustvarilo lepo tekaško vzdušje,organizator je pa poskrbel za ostalo.
Kot "edina rdeča pika"sem opravil v okvirju svojih trenutnih zmožnosti.
Čestitke tudi ostalim članom TF:Aisha,ZZ-topka,Edo-brko,RoKo......
ZEBRA hvala za lepe fotke.

Lp

PS. Lenči,Loni,IRA,Še1Pr(Alja) še enkrat hvala za tolažilne besede.
Uporabniški avatar
 zz topka
V Izolo sva z ZiZi topom prišla več kot uro pred štartom, greva se prijavit, opaziva na plakatu kar nekaj sprememb, med drugim si je bilo najbolj za zapomnit spremembo štarta, ki je bil za vse skupen in pa dolžina proge, ki naj bi bila po novem 9 km. O.K.

Gremo proti avtu nazaj, pa srečamo Gorenjce, lepo Uršiko z možem, ki mi je predstavila Ferlica in vam povem - imam neke čudne sile ( ma jih lohku dajem sam drugim, zame mi ne vžgejo...), samo, ker sem se rokovala z njim, je pole možakar kar zmagal.... Ste vidli?
In srečam Dolenjce in Ljubljančane in Kraševce in ogromno ljudi z obale in z vseh koncev Slovenije . Prav kmalu sem zaključila , ( se vidi tudi na rezultatih) , da je na tek v Izolo prišla kar vsa tekaška druščina, iz prav vseh koncev nas je bilo... Ma so prišli tudi izza meje, da ne pozabimo na njih. Edinu veste kdo mi je manjkal? Rdečih pik- forumovcev pa prmejduš, da nisem vidla prav nobenga. Mi, ki tečemo za mastne pare, moramo že društvo predstavljat z dresi, tako da pol na forumu sam mal počiklulamo, taku da ...
Kot je napisal že Roko, se nas je na štartu nabralo okoli 200. In ta nar tabel tabulši je ta podatek, da je bilo na štartu kar 80 LEPOTIC.
Štart je uspel in pognali smo se v dir kot levi, eni so na travniku naleteli na skrito past- super lužo, tako da so imeli sveže noge že od vsega začetka...
Do stopnic se je druščina že fino razvlekla, tako da se nisem prav nič gužvala. Ker pridemo pozimi ob vsakem lepem vremenu na dan nedelje do Belvederja in se sprehodimo do svetilnika v Izoli, imam to progo do Belvederja seveda v mezincu. V mislih sem seveda tudi imela , da jo bom prav počasi pa že nekako pretekla. Ja , že, že, sam eno je mislit, drugo pa, kaj ti tvoja telesna pripravljenost res pusti.. In tako sem že prav kmalu preklopila na mojo hojo... No, ja pa tako, če ne gre drugače... Hodim, hodim, mimo pa švigne , prav tako s hojo, Vrečarjeva Andreja.. In ko gledam v njeno postavco, se tolažim, da lahk tolk šiba , saj ima en žakeljc cementa manj za s sabo.. Vsaka tolažba je dobra. Še dobro, da ji sploh lahko sledim...
Še preden smo prišli do Strunjana, so se ta hitri seveda že vračali nazaj in komu sem zaploskala kot prvemu? Ja, Ferlicu, ne, unemu, k sem mu roko dala...
No, tudi meni je tisti krogec okoli vinograda kar hitro minil in ko pridem na vrh Belvederja, mi ostane samo še downhill...
Prav v ta zadnji rajdi mi pride naproti moj Zizi, ki je bil seveda že zdavnaj v cilju in ko prideva na konec stopnic, si mislim, zdaj pa moram mal gasa dati, tolk, da vidi , moj Zizi, da nisem glih prov ta počasna.. Sam ta gas me je koštal, da se mi je deset metrov pred ciljem dvakrat obrnilo v želodcu, tako da sem kar odpeketala do grma in čakala, kdaj pride pašta ven... Pa se je ulegla nazaj... ni hotla ven... Pa nič...

Počasi sem se šla preobleč in malo uštimat in z Zizi topom greva na malico. Bobiče zmažem, spijem kavo, zdaj pride na vrsto še uni bel listek, kjer je pisalo 0.1L. In zdaj se čudte... Ne vem, al mi je kje na čelu pisalo, al kaj, sam vsi so mi odstopali tiste piltke.... Roko, ki je sedel pri sosednji mizi, je bil že prav malo jezen, ( kajneda, Roko?) od kje meni toliko listkov in una teta, ki je stregla, se tudi ni mogla načudit, sam kako imam tolk listkov. In kako bom pa vstala, ko bom vse zmazala... Zadnjo rundo je že premišljevala, če mi sploh da....

Z rezultatom sem bila zadovoljna, pristala sem na 32. mestu med damami, moj ZiZi pa je prišel v cilj 17.
Sam, da sem pa v 35 minutah pretekla devet kilometrov? Ta je pa lovska!!! Bi še Matejo Kosovelj prehitela, če bi jih res bilo devet!! In to s takim hribom?? Dule, saj je bil skoraj že gorski tek, tole, damo v lestvico gorskih tekačev?
Podelitve se je razveselil moj Zizi, saj je za četrto mesto prejel za nagrado lepo brisačo. Po tekmi sva lepo pod dežnikom, ker je začelo nekaj škrofiti, kot dva zaljubljenca ( ma sej, če nisva skregana, sva še zaljubljenca) odšla do konca Izole, na sprehod in pa seveda do Morskega vala na super ribce... In prav kmalu je posijalo tako lepo sončece, da sva kar do zahoda uživala ob njem...

Edo Brko, kje ste bil, a? Sem vzela nalašč mal več evrov, da vam v Morskem valu eno pijačko častim, vas pa nikjer....Sem pa prišparala...

Za konec mi seveda ostanejo še iskrene čestitke vsem prvouvrščenim. Prav posebej bi pohvalila in čestitala mladi Ani Vrečar, ki je z drugim mestom v absolutni ž. konkurenci dokazala, da se s trdim delom, ki ga vlaga v tek, lahko veliko doseže.
In še moram pohvalit.... pohvalit moram vse Viharnike s Kopra
in vse tiste, ki ste malo bolj elegantno izpoplnjene, ni vas bilo prav malo, da ste se korajžno spopadle s progo in s prihodom skozi cilj tudi ZMAGALE!!!
( Ja, to ni tema za izpiljene tekače, to je bolj za Polžike....)

Torej, another one fine day...
Uporabniški avatar
 RoKo
Su ble une šjorce prv vini tuk fajn, da ni noben ostau žejn. :lol:

lonely je danes uspešno oddirkal za Kraške tekače. :wink:
Uporabniški avatar
 lonely
RoKo napisal/-a:Su ble une šjorce prv vini tuk fajn, da ni noben ostau žejn. :lol:

lonely je danes uspešno oddirkal za Kraške tekače. :wink:

Vpisal sem se kot Tekaški forum.

Razdalja teka naj bi bila 6100m (Polar by Aisha)
Uporabniški avatar
 Gregor Bizjak
ja jst bi tud reku da je bla razdalja tam okol 6km ker drugače še nism preteku 9km v 31min:10sek tako kot danes tale martinov tek ;)
bo morala km bit manjša ker hitrejši v ta vspon sigurno nism biu ko po ravnini ;)
Ja bilo je pa zelo lepo sam klanec na belveder je pa mojo pumpo na max. nagnou :lol:
Lep tekaški pozdrav
Uporabniški avatar
 janez.ferlic
Lep pozdrav vsem

Na tej tekmi mi je manjkalo le še prvo mesto in to se je letos uresničilo (prvo mesto mi je napovedala moja kolegica Urša) in ta tek mi je res ostal v lepem spominu. Tekma je nekaj posebnega in prav lep doživljaj ob in nad morjem.

Hvala vam primorci. Upam, da vam mi gorenjci vrnemo z gostoljubnostjo.

Ciao

Janez
Uporabniški avatar
 aisha
fajn je blo, vreme kot da bi ga naročili, po vsem tistem dežju - SONČEK :lol:

gneče na štartu niti ni blo, začeli smo pa vsi hkrati, najprej mal po travi, potem ob morju, pa hop na stopnice in navzgor po klancu, utrip na max :roll: , ampak je šlo :lauf:

pol smo pa še mal po ravnem tekli in navzdol in že v cilju :juhuhu: , po mojem Polarju smo pretekli 6100m

z rezultatom zadovoljna - 31min 54s (abs. 14. mesto, kat. 5. mesto) :rol:

mineštra je bila okusna in jo je bilo več kot dovolj, pa še mal vinčka :drink , ker je že Martinova nedelja, kavica, čaj, radenska, majčke, ... :)

podelitev nagrad je bila tud zanimiva, čestitke vsem :laola

prav lep pozdrav tebi, lonely, prijeten klepet, res, drži se, za vsakim dežjem posije sonček

lp, aisha :wink:
 Tekačiča
Še poročilo od ene izmed najbolj oddaljenih tekačic na včerajšnjem Martinovem teku v Izoli.

Ker sem slišala toliko dobrega o tem teku , se je včeraj tudi naša družinica odšravila na drugi konec naše države - na morje! :lol:

Nismo odšli razočarani, vse je bilo tako kot treba - mogoče samo nekaj napakic pri podeljevanju, vendar smo tudi to rešili.

Imeli smo sonce, nekaj dežnih kapljic, čaj, vino, kavo, mineštro,....mmmmmhhhhh.

O samem teku: kaj naj rečem, na sredini klanca sem se za nekaj sekund poigravala z mislijo da bi se kar obrnila in šla nazaj. Kriza! :shock: Nisem pričakovala takooooo dolgega klanca. :?
Ko sem zaznala da nisem edina sopihajoča lokomotiva, sem se malo skup pobrala pa si rekla: nisi se zato odpeljala 270 km daleč, da boš v prvem ovinku odstopila- gremo naprej.
Čeprav je bilo nazadnje govora o progi dolgi 9 km, sem bila srečna :D ko sem videla da prihajamo do obračališča in nam je prvi tekač pritekel naproti.Sledilo je olajšanje, saj je to pomenilo, da smo nekje na sredini, kar je pomenilo, da bo manj kot 9 km in da odslej gre samo še navzdol.
Pa sem se zmotila, saj nas je čakal še en klanček na makadamski progi v obračališču. Pa sem tudi tega z muko premagala, sicer z malo hoje ampak vendar. Potem pa še samo let navzdol. Sem se kar enih dveh gospodov držala (eden mi je na koncu tako prisrčno čestital, še enkrat hvala) in si prislužila srebrno medaljo v svoji kategoriji, kjer nas je bilo zajeten kup tekačic.

Skratka, smo odšli zadovoljni, skoraj zagotovo še pridemo!

Pot smo še nadaljevali v Portorož in pozno zvečer zaključili naš "tekaški" izlet.

Še enkrat hvala Izoli in organizatorjem teka za lepo preživet dan!
Uporabniški avatar
 RoKo
Tekačiča napisal/-a: nisi se zato odpeljala 270 km daleč, da boš v prvem ovinku odstopila- gremo naprej.

Dolga tura ni kaj. Vsaka čast. Glavno, da ti je blo lepo.
Uporabniški avatar
 metkamarjetka
Tekačiča napisal/-a:Pot smo še nadaljevali v Portorož...

no, mi2 pa sva bila od petka v Portorožu (uživala ja :twisted: ) in, ko berem vaše vtise mi je krepko žal :cry: , da nisva na poti domov "spotoma" še odtekla skupaj z vami.
že v petek sem premišljevala, da bi bilo čisto fino se udeležit tega teka.... ampak, potem sem pa v soboto že po pretečenih cca 6. km hotela bit frajla :bum: in TEKLA po stopnicah še v 8 nadstropje (sobo sva imela čisto na vrhu) v hotelu.... ne samo, da sem skoraj dušo spustila - tudi mečno mišico sem si "fino pretegnila" :bum: :--( .....

.... in tako žal ni bilo nič od teka v Izoli :cry:
 Sončnica.v
Včeraj sem med tekači slišala, da se bo drugo leto proga spremenila. Naj bi se teklo po poti "zdravja" ali kot jo bolje poznamo kot "parenzzano".
Tako, za pobudo vsem, ki klance bolj slabo obvladamo :lol:
Uporabniški avatar
 Gregor Bizjak
janez.ferlic napisal/-a:Lep pozdrav vsem

Na tej tekmi mi je manjkalo le še prvo mesto in to se je letos uresničilo (prvo mesto mi je napovedala moja kolegica Urša) in ta tek mi je res ostal v lepem spominu. Tekma je nekaj posebnega in prav lep doživljaj ob in nad morjem.

Hvala vam primorci. Upam, da vam mi gorenjci vrnemo z gostoljubnostjo.

Ciao

Janez

Janez iskrene čestitke za zmago!
Lepo da je zmaga šla z nami na gorenjsko :D
Lep pozdrav!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA