Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 Tjaša
Litijski tek zdravja je uspel. :laola
Seveda ni bil primerljiv s tekom žensk, pa vendrale so organizatorji poskrbeli za zelo prijetno vzdušje, vreme pa je tudi svoje prispevalo. Tek je bil posvečen gibanju za zdravje, a je bil med nami tudi kdo, ki ga je vzel kot tek za življenje, čeprav se čas ni meril in bil ob koncu zaradi dehidracije priklopljeni na infuzijo.

Kot naj bi vsak občan, če se v kraju kaj dogaja, sem do teka, čutila neko odgovornost. Zelo me je skrbelo, kako bo z organizacijo, ali bo sploh kaj udeležencev, navijačev … in moram priznati, da so me po eni strani organizatorji presenetili, litijski tekači pa zelo razočarali. Se vidi, da tisti, ki so organizirali tek, živijo s krajem in tekom, da delajo z ljubeznijo, povsem volontersko, še za samo organizacijo so sami kaj primaknili. :wink:

Lepo so poskrbeli za tekaške mladiče, pa tudi za odrasle tekaške udeležence z nagradami za najtežjega in najstarejšega udeleženca/ko, miss teka (Fotr!!! :D , pri ženskah pa najstarejše niso mogli določiti, saj sva bili kot najstarejši tekačici obe rojeni na isti datum – si lahko mislite! :shock: )… Očitno se tudi nekateri odlični tekači, ki na tekaških pokalih pobirajo medalje, udeležujejo podobnih tekov (družina Lindič).
Za bon smo dobili unikatno polnjenje glikogenskih zalog - PIZZO in to ne tako majhno porcijo, kot druge delijo golaž!
Moram povedat, da sva kot Litijana tekla oba z Lučkotom, pod zastavo :TF) TF, pridružila pa sta se še Oranžni slon in Fotr. Hvala vama za udeležbo, moralno podporo in izjemno družbo!

:oops: :oops: NADA, kje pa si bila ti? To pa ni pošteno! Vsak dan tekaš po isti progi, danes si pa rep stisnila med noge! Prav tako sem huda na vse tiste, ki se srečujemo na teku med tednom, a nikogar ni bilo! Ne verjamem, da vam Litija tako malo pomeni, da ste tek bojkotirali! Do naslednjega leta se, prosim, poboljšajte. Organizator je obljubil, da bo prihodnje leto litijski tek dobil oznako olimpijskega teka in bo prestavljen v maj, ko ne bo še take hude vročine.

No, nekaj se premika. Če na forumu pravite, da sem dober motivator za začetnike, bom pa kar sama pljunila v roke in zbezala te naše zaležane in zažrte Litijane iz foteljev. Letos imam sicer še preveč dela sama s seboj in s svojimi cilji, naslednjo pomlad pa začnem s polno paro novačiti tekače. Upam, pa malce kar pričakujem, da mi boste na forumu pomagali.

Lepo je, če se v tvojem kraju kaj dogaja, a ne Staša! (upam da je s kolenom kaj bolje – led, led, led in še enkrat led, pa koprivin čaj!)
Uporabniški avatar
 Staša
Tjaša napisal/-a:
Lepo je, če se v tvojem kraju kaj dogaja, a ne Staša! (upam da je s kolenom kaj bolje – led, led, led in še enkrat led, pa koprivin čaj!)

O ja, lepo, lepo! Ampak odgovornost je pa močna. :) Mene so Logačani tudi presenetili.
Sicer pa sem mislila na vas. Sem še hotela napisat, da odtecite krog še za moje zdravje! In malo mi je bilo žal, da se nisem mogla pridružiti. Sobote in nedelje so tako čudne brez tekov in naših srečanj...

Hmm, led in koprivin čaj? Bom poskusila. A to so vam tam povedali?

Aja, zdajle mi je pa še nekaj šinilo - ko praviš, da imate lepe proge... kaj pa, če organiziramo vsak, recimo torek, skupinski trening nekje drugje? Brdo, Litija, Logatec, Ljubljana...?
Uporabniški avatar
 Tjaša
stasa napisal/-a: Hmm, led in koprivin čaj? Bom poskusila. A to so vam tam povedali?

Ne, to je nasvet naše TF Mateje (tista, ki masira) meni, ko me je dajalo koleno. Pred tem sem dva tedna kravsljala, po uporabi njenih nasvetov je bilo pa v štirih dneh vse poštimano! :shock: Ta teden sem bila pri svojem zdravniku, ki je tudi tekač, in mi je rekel, da pri poškodbah kolena pomaga počitek in led, kakšna krema, ki deluje protivnetno (npr. Voltaren), koprivin čaj pa prečiščuje kri, kar pomaga pri celjenju nevidnih ranic na mišicah, vezeh, kitah. Ti pa po lastnih izkušnjah svetujem pri kolesarjenju "pedaliranje" - visoko frekvenco obratov pri lahki prestavi in nobenih hudih kucljev! Če imaš težavo z vezmi, tudi naprezanje na kolesu ni dobro za koleno!

staša napisal/-a:Aja, zdajle mi je pa še nekaj šinilo - ko praviš, da imate lepe proge... kaj pa, če organiziramo vsak, recimo torek, skupinski trening nekje drugje? Brdo, Litija, Logatec, Ljubljana...?

Mislim, da zaradi vsakodnevnih obveznosti to ne bi šlo. :( Bi bilo pa dobro razmisliti, da bi se teki letnih časov organizirali na tak način, kot so na TF že predlagali. :idea:
Uporabniški avatar
 Fotr
Sedaj pa največja atrakcija litijskega teka:

Tjaša je bila na stopničkah za zmagovalce,
v ženski konkurenci na 6 km je osvojila
drugo (2.) mesto.

Posebno priznanje si prisluži Lučko, ki je pomagal izmučenemu tekaču, ko ga je zajela trenutna slabost in ga potem še spustil pred sabo v cilj. Če bi bile podeljene nagrade za fair play, bi jo Lučko zagotovo zaslužil.

Tekaški forum je spet pobiral nagrade in medalje. Na litijskem teku so vsi štirje forumovci dobili kolajne. Sicer so jih dobili vsi udeleženci, a to ne spremeni dejstva, da smo jih dobili tudi forumovci. Potem pa še naslednje nagrade:

Najlepša udeleženka teka: Tjaša
Najstarejši udeleženec teka: Fotr
Najtežji udeleženec teka, kljub shujševalni kuri zadovoljen, ker je v enem mesecu pokuril 6 kg maščobe: Fotr

Organizacija odlična, vreme lepo, proga krasna in enkratna, škoda da kljub bližini Ljubljane ni bilo več tekačev. Za posladek pica, tudi Fotr jo je požrl, saj je mesečno količino sala scvrl, pa kljub temu še najtežji. Spreminjanje masti v tekočino v obliki znoja se nadaljuje. Analiza teke najprej pri Špendetu, nato pa pri Lučiču, obdelane vse teme, zato hura v nove teke, da bo kaj snovi za analizo.

Hvala družini Lučič za prisrčen sprejem in domače vzdušje. Čas je tako hitro minil, da še opazil nisem, kdaj se je dolgi Miha na uri povzpel že dvakrat navzgor.

Mislim, da bi morali na TF večjo pozornost posvečati manj znanim tekom in na njih bolj množično nastopati, saj so taki teki, ki jih organizirajo marljivi prostovoljci pisani na kožo TF.

Na Gorenjskem (vsaj na Zgornjem), grmi in se bliska kot sto hudičev, veter zavija okoli vogalov in dež škropota po oknih in strehah. Po moje bo jutri ves ta kraval že v Ljubljani.
Uporabniški avatar
 miro
Tjaša čestitke , za oboje -promoviranje teka v Litiji in seveda za osvojeno medaljo.
Veš olimpijski teki se dogajajo samo v juniju , tako , da drugo leto pridem k vam odteč olimpijca. V akciji Slovenija teče za zdravje je en olimpijski tek obvezen , letos je bil zame primeren samo današnji termin v Ljubljani,pa mogoče še za kakšnega iz foruma, mogoče tudi iz Litije , zato ne smeš kar tako karati svoje someščane.
Drugače pa me veseli, da se tekaška "manija" razširja po vsej naši deželici.
Lp in še veliko pretečenih km!
Miro
Uporabniški avatar
 Staša
Hoj Tjaša, JA BRAVO!!!

Hmm, razmišljam, da bi odprla še novo temo za mojo statistiko - osvojene medalje... :D
Uporabniški avatar
 Tjaša
miro napisal/-a:... zato ne smeš kar tako karati svoje someščane.

Uf, Miro, oprosti, če se ti zdijo moje besede preostre, ampak so jih upravičeno zaslužili, pa ne zaradi olimpijskih in drugih tekov. Imam dokaze!

Mi je prav žal, če sem koga špiknila :!:
 dpop
stasa napisal/-a:mojo statistiko - osvojene medalje

ali pa če odpreš "Statistiko - moje osvojene medalje" :wink:

Ampak kakorkoli že...

BRAVO TJAŠA

... the only way is UP!!!

LP Darko

P.S. če kdo reče da je bila to prednost domačega teren....
jaz rečem... ČE SI DOBER SI DOBER.. in to Tjaša definitivno je
najprej je včerej prekosila SAMO SEBE, danes pa še VSE OSTALE!!!
Uporabniški avatar
 ero
Bravo, Tjaša :!: in bravo vsi TFjevci :D

Tjaša, Miro ima glede Olimpijskih tekov in terminov prav. če naj bo prihodnje leto Litijski tek tudi Olimpijski, bo kar v juniju ostal...

drugače pa zgleda, da smo bili danes dobro razkropljeni po tekih po celi Sloveniji.
Uporabniški avatar
 Tjaša
ero napisal/-a:Tjaša, Miro ima glede Olimpijskih tekov in terminov prav. če naj bo prihodnje leto Litijski tek tudi Olimpijski, bo kar v juniju ostal

Ero, zgleda, da sem jaz iz konteksta napačno pobrala informacijo - bom drugič bolj pozorna. Hvala za opozorilo.
Uporabniški avatar
 ero
Tjaša napisal/-a:Ero, zgleda, da sem jaz iz konteksta napačno pobrala informacijo - bom drugič bolj pozorna. Hvala za opozorilo.

ah, verjetno so organizatorji bolj izražali svoje želje, ne da bi poznali 'pravila igre'

bolj pomembno je, da na tek spravite (zbrcate :twisted: ) več ljudi, pa naj se imenuje kakorkoli že
Uporabniški avatar
 lojzeP
Odlične fotke, Lučko :D :D

Pa da je imel tek tudi šarm in težo - to pa ni ravno vsakdanji pojav

2x LP

P.S. A so uno missico prpelal iz kšnga lepotnga tekmovanja, k je tko čednoooooooooo izgledala. A jo bomo tud ostali gdaj spoznal :oops: :oops: :oops:
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
Pozdrav!

Evo, se moj piskrcek o teku v Litiji.
Tjasa in Lucko, hvala za res lepo in prisrcno dobrodoslico. Lucko hvala, ker si me v petek 'shecal' na zenskem teku, da sem se spravil v Litijo. Hvala tudi Fotru, da je tako stoicno prenasal moje govorance v prvih treh kilometrih. :-)
Sedaj pa se malo mojih utrinkov. :-) Takoj po prihodu v Litijo sem na poti proti startu srecal Tjaso, ki je ze delala krog za ogrevanje. Usmerila me je v pravo smer, pa se lokacijo Lucka in Fotra mi je pokazala. Po opravljeni prijavi sva z Luckom naredila krog za ogrevanje, se malo smo pocvekali in ze je bil cas za start. Tjasa, Fotr in moja malenkost smo se podali na pot iz zadnje vrste. :-) Jasno sva s Fotrom takoj zacela vrtet jezik. Kolesar, ki se je vozil za nami je bil dolocen za zapisnicarja in sestranek se je zacel s sprejemom dnevnega reda. Prva in edina tocka je bila: 1. tek, clovekov naraven nacin gibanja, ki ga uporablamo kot metodo za obvladovanje stresa. :-) Tjasa naju je po 500m sestanka nagnala naprej in tako sva ostala brez zapisnicarja, ki se je po najinem odhodu lahko posvetil samo se mislim, ki jih je izrekala Tjasa. :D V nadaljevanju sva oba povedala veliko lepih in pametnih stvari, ki pa zal niso del uradnega zapisnika. :( Kamalu sva imela polne roke dela z navijanjem za tiste hitrejse tekace, ki so ze obrnili na polovici proge. :clap: Na 3.km je bilo tudi najinega sestanka konec in potem sem se podal na samotno pot skozi gozdove in travnike v blizini Litije. Proga je prijetno razgibana in vecji del speljana v senci mogocnega drevja. Tudi alsfaltni del ima vredu bankine, da lahko izognes alsaltu, ce si to kolena in kolki zazelijo. Zame najlepsi del se je zacel, ko sem zavil s ceste v gozd na lepo gozdno pot. Priznam sploh nisem opazil, da se vec ali manj stalno vzpenjam saj so me obcutki ob pogledu na prelepe jase polne petja crickov in glasovi ptic v gozdu cisto prevzeli. Seveda je bilo tudi te pravljice enkrat konec in sele na spustu mi je postalo jasno, kako visoko sem zlezel skozi gozd. Na cesti sem zopet preklopil na nacin 'zmernega napredka' in se podal proti cilju. Ze od dalec sem opazil Fotra in Lucka, ki sta mi prisla naproti. Taka spodbuda mi je dala krila za lep zakljucek teka. Zal v vsej svoji evforiji nisem opazil, da sta hotela tect z menoj do cilja. Hvala obema za res lep sprejem. V cilju pa medalja, Tjasa z vodo, pa punce, ki so me spravile na vago itd... Skratka zelo lustno.
V prijetnem vzdusju smo potem pospravili 'malico' in nadomestili izgubljeno tekocino ( hvala Fotr). Mi je bilo zelo zal, da sem se moral na hitro poslovit. Upam, da se ni konec vseh lepih dni in da bomo lahko se kdaj ponovili tole lepo vajo. :-) Vsekakor pa se je tek v Litiji pri meni ze uvrstil v koledar za naslednje leto.
Rad bi pohvalil tudi orgnizatorje, ki so se potrudili in pripravili lepo prireditev. Okrepcevalnic je bilo dovolj in na pravih mestih, redarji ob progi so bili kos svoji nalogi, nagrad je bilo veliko in v izvirnih kategorijah.
Eto, to je na 'kratko' vse kar sem imel za povedat. Ostalo so ze tako povedali. :-) Se enkrat iskrene cestitke tudi Tjasi in Fotru za lepe dosezke in osvojene nagrade.
Smrt fasizmu, svobodo termitom. :D

lp, oranzni slon
Uporabniški avatar
 Fotr
Nekaj pomembnega sem pozabil povedati, ki se je zgodilo v Litiji in šele danes sem se spomnil. :idea: Ko sem pritekel na cilj, je napovedovalec rekel dobesedno takole: "V cilj prihaja sam predsednik tekaškega foruma!" :evil: To je tudi še nekajkrat ponovil, tako da ima polega Tjaše in Lučkota, ki neposredno skrbita za našo popularnost v Litiji, :shock: tudi organizator zasluge za promocijo TF. :D Potem sem spikerju rekel, če bo me bo še kdaj omenil, naj raje reče:"Fotr tekaškega foruma!" :!: In res ob podelitiv nagrad, ki sta imeli za podlago častitljivo starost in spoštovanja vredno težo je dvakrat ponovil:"Nagrado je prejel sam fotr tekaškega foruma!" :twisted: Kakšna čast in slava. :D Bravo organizatorji! :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA