Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 S*
Naj še moja malenkost doda pohvalno poročilo, o tistih, ki smo v soboto pretekli 23. gozdni tek v Mislinji. Bilo je tako ...

Z Z* v majhnem zelenem ax-u Slika direktno iz domače ulice na cesto Mb-Slov. Bistrica (kar z avtomatskim pilotom, avtek že dobro pozna to cesto :D) in v nepretrganem kratkočasnem in tu pa tam razpravljajočem čveku po trasi kolesarskega maratona okoli Pohorja do Mislinje - vmes pa mnogo obujenih spominov na vse trpeče in vznesene trenutke iz lastnih izkušenj prekolesarjenega. V Mislinji je najino oko zaman iskalo oznako za tek, če pa si hotel opaziti smerokaz za Prevent, kjer je bilo prizorišče teka, pa si se moral podati vsaj med orle - tako visokoleteča oznaka je bila to! Sva "napadli" kar "tankštelo", tam vse vedo (pa še edini nisva bili: en tekač iz Ormoža je tudi tja zajadral in mimogrede, ta isti je potem pri žrebu zadel 4 m obrezlin! - za mene po domače drv za kurjenje). Torej, po natančnih navodilih tekaškoosveščenega bencinca sva najinega "zelenca" zapustili pri Preventu, pod skakalnico in takoj naleteli, ali bolje on na naju, na Mira. Takoj smo eno udarili, debato. Potem prijava, malo ogrevanja, raziskovanja bolj bližnje okolice, buljenja v nebo (a bo dež, ali ga ne bo) in šele nato se prikaže A* (s sotekačico). In ni bila v majici TF! Pa je obljubila! Vmes smo se spoznali še s Stanetom (TF), eno rekli in čas štarta je bil tu.
Po imenu teka sem pričakovala gozdno stezo. Res. Pa saj je bil gozd na obeh straneh, kaj še čem več ... 8) Po začetnem asfaltu smo se še kar naprej vzpenjali, sicer po dobro utrjeni široki "gozdni" (?) stezi (baje je tu lepo kolesariti). Spodaj so nas nekaj strašili s hudim klancem in sem vse atome moči šparala (če verjameš :twisted: ) za tisto mrcino, ki pa je ni bilo! So nas malo nategnili. (Točno! Saj tista pupa je bila potem pred mano! Je že vedela, zakaj me je tako strašila. Sicer bi jo bila ziher prehitela. :twisted: ) Dinamika proge je bila sila preprosta: 5 km gor, obrat, 5 km dol (po istem seveda). Sem planirala navzdol malo "zabušancije", a je bil naklon ravno toliko nesramen, da te ni samo neslo, je bilo treba gnat ... Pa kako zelo sem bila cilja vesela, kot zmeraj :D Še ena organizacijska podrobnost: na progi si se lahko 3-krat okrepčal (voda, sladkorne kocke, režnji limone), a ta 2. okrepčevalnica, na obratu, je bila "malce" nerodna - Z* je hotela vodo, a ker so vse tam dotične zapisovale številke tekačev, je dobila odgovor, naj malo počaka, bo takoj :shock: Mislim!
Skratka, vsi smo zelo dobro odrezali, prepričajte se kar sami:
http://www.oks-zsz.si/slo_tece/rezultat ... 8&_portal=
(pa še nekaj fotk je gor).
Čakala nas je še ena preizkušnja: žrebanje nagrad Slika Najprej so lastnike dobile vrečice in vrečke, potem dežniki (pa ravno je začelo deževati), in nato so vsi neizžrebani pogledovali proti ogromnim škatlam. In eno je dobil Stane. In to bojler! Hm, upam, da ga je spravil v avto. Je bil zverina! Po žrebu še podelitev priznanj ter glavnih nagrad za absolutno prva - umetniških slik (ne morem si kaj, da ne bi pripomnila, da nekatere "rekreativke" prihajajo samo pobirat glavne nagrade - malo sem pa lahko žleht, ne :twisted: ).

In tu se epizoda konča. Saj res, da se je "poslavljanje" za naju z Z* zavleklo kar v noč, ampak to je bila le spremljevalna dejavnost teka.

Pa imejte se.
Uporabniški avatar
 tadejk
Bravo, bravo, čestitke! 8) 8)

"Rekreativci"/"ke" so pa tako povsod, le ne njihovih tekmovalnih nivojih jih ni. :evil: :evil:

Rakete TF- so ponovno pokazale zobe! :twisted: :twisted:
 A*
Pa naj se oglasim še jaz, vsaj toliko, da čestitam S* in Z*, ker sta se v Mislinji tako dobro odrezali.
S* seveda ni povedala prav vsega, zgodilo se je namreč tako, da sva s S* začeli teči skupaj, čez kak km je tekla že precej pred mano, nakar sem jo naslednjič videla šele v cilju-mislim, neverjetno, kot da ji jo res kdo gnal :?: Kar pa se tiče tiste dekline, ki je toliko strašila, kako si bomo grizli kolena, pa mislim, da ima S* kar prav, nas je dobro potegnila :evil: Zame je sicer bilo tudi to čisto dovolj strmo (navzgor seveda), ampak nekako sem pričakovala še kaj hujšega.
Okrepčevalnice so, vsaj mene, presenetile, ker so vsi govorili, da jih ni, pa so bili domačini s kakšno vzpodbudno besedo in seveda pijačo, zelo prijazni.
Skratka, dolgo pričakovana Mislinja je mimo, imeli smo se lepo in upam da kmalu vse skupaj ponovimo. V petek na Lentu zagotovo :P
Uporabniški avatar
 kacj
Tudi jaz cestitam vsem, ki so pretekli progo v Mislinji! :clap:

Gozdni tek v Mislinji je bil tudi za mene prvic, zato sem kar malo s spostovanjem nacel progo. Mogoce se dobro, da, ker se je 5 km vzpon kar vlekel (sploh ob pricakovanju, da bo za naslednjim ovinkom kaki hudi klanec). Navzdol sem malo pospesil, vendar mi je uspelo pridobiti le eno mesto. Izgleda, da so ostali tudi pospesili :)

Najboljsi je bil pasulj, sem sel se dvakrat po repete. Sem bil lacen kot volk. Pa da ne pozabim, tudi za prakticno nagrado so me izzrebali. Sem sedel za pravo mizo 8)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA