- 21 Jun 2004, 13:06
Naj še moja malenkost doda pohvalno poročilo, o tistih, ki smo v soboto pretekli 23. gozdni tek v Mislinji. Bilo je tako ...
Z Z* v majhnem zelenem ax-u
direktno iz domače ulice na cesto Mb-Slov. Bistrica (kar z avtomatskim pilotom, avtek že dobro pozna to cesto
) in v nepretrganem kratkočasnem in tu pa tam razpravljajočem čveku po trasi kolesarskega maratona okoli Pohorja do Mislinje - vmes pa mnogo obujenih spominov na vse trpeče in vznesene trenutke iz lastnih izkušenj prekolesarjenega. V Mislinji je najino oko zaman iskalo oznako za tek, če pa si hotel opaziti smerokaz za Prevent, kjer je bilo prizorišče teka, pa si se moral podati vsaj med orle - tako visokoleteča oznaka je bila to! Sva "napadli" kar "tankštelo", tam vse vedo (pa še edini nisva bili: en tekač iz Ormoža je tudi tja zajadral in mimogrede, ta isti je potem pri žrebu zadel 4 m obrezlin! - za mene po domače drv za kurjenje). Torej, po natančnih navodilih tekaškoosveščenega bencinca sva najinega "zelenca" zapustili pri Preventu, pod skakalnico in takoj naleteli, ali bolje on na naju, na Mira. Takoj smo eno udarili, debato. Potem prijava, malo ogrevanja, raziskovanja bolj bližnje okolice, buljenja v nebo (a bo dež, ali ga ne bo) in šele nato se prikaže A* (s sotekačico). In ni bila v majici TF! Pa je obljubila! Vmes smo se spoznali še s Stanetom (TF), eno rekli in čas štarta je bil tu.
Po imenu teka sem pričakovala gozdno stezo. Res. Pa saj je bil gozd na obeh straneh, kaj še čem več ...
Po začetnem asfaltu smo se še kar naprej vzpenjali, sicer po dobro utrjeni široki "gozdni" (?) stezi (baje je tu lepo kolesariti). Spodaj so nas nekaj strašili s hudim klancem in sem vse atome moči šparala (če verjameš
) za tisto mrcino, ki pa je ni bilo! So nas malo nategnili. (Točno! Saj tista pupa je bila potem pred mano! Je že vedela, zakaj me je tako strašila. Sicer bi jo bila ziher prehitela.
) Dinamika proge je bila sila preprosta: 5 km gor, obrat, 5 km dol (po istem seveda). Sem planirala navzdol malo "zabušancije", a je bil naklon ravno toliko nesramen, da te ni samo neslo, je bilo treba gnat ... Pa kako zelo sem bila cilja vesela, kot zmeraj
Še ena organizacijska podrobnost: na progi si se lahko 3-krat okrepčal (voda, sladkorne kocke, režnji limone), a ta 2. okrepčevalnica, na obratu, je bila "malce" nerodna - Z* je hotela vodo, a ker so vse tam dotične zapisovale številke tekačev, je dobila odgovor, naj malo počaka, bo takoj
Mislim!
Skratka, vsi smo zelo dobro odrezali, prepričajte se kar sami:
http://www.oks-zsz.si/slo_tece/rezultat ... 8&_portal=
(pa še nekaj fotk je gor).
Čakala nas je še ena preizkušnja: žrebanje nagrad
Najprej so lastnike dobile vrečice in vrečke, potem dežniki (pa ravno je začelo deževati), in nato so vsi neizžrebani pogledovali proti ogromnim škatlam. In eno je dobil Stane. In to bojler! Hm, upam, da ga je spravil v avto. Je bil zverina! Po žrebu še podelitev priznanj ter glavnih nagrad za absolutno prva - umetniških slik (ne morem si kaj, da ne bi pripomnila, da nekatere "rekreativke" prihajajo samo pobirat glavne nagrade - malo sem pa lahko žleht, ne
).
In tu se epizoda konča. Saj res, da se je "poslavljanje" za naju z Z* zavleklo kar v noč, ampak to je bila le spremljevalna dejavnost teka.
Pa imejte se.
Z Z* v majhnem zelenem ax-u

Po imenu teka sem pričakovala gozdno stezo. Res. Pa saj je bil gozd na obeh straneh, kaj še čem več ...

Skratka, vsi smo zelo dobro odrezali, prepričajte se kar sami:
http://www.oks-zsz.si/slo_tece/rezultat ... 8&_portal=
(pa še nekaj fotk je gor).
Čakala nas je še ena preizkušnja: žrebanje nagrad

In tu se epizoda konča. Saj res, da se je "poslavljanje" za naju z Z* zavleklo kar v noč, ampak to je bila le spremljevalna dejavnost teka.
Pa imejte se.