Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 Loni
Aha in juhu, res je bil. Za mojo malenkost, ki je prvič tekla tam, je bila že vsa logistika fascinantna, pa nato so premaknili uro, do kdaj je treba oddati garderobo, smo lahko potem še precej časa zmrzovali na mrazu, govorim o polovičkarjih, hardiče smo že navsezgodaj stresli z busa. Nekdo je omenjal en km klanca, ki se je v rahel naklon navzgor kar pošteno vlekel in to takoj na startu.
Sama sem v svojem stilu prisegla, da tokrat ne bom prodajala zijal, pa se ni ravno najboljše izšlo. Sem bila spet malo preveč okupirana z vsemi, ki so me prehitevali. Mi je pa čisto godilo, da je me praktično vsak mimodrveči maratonec pozdravil, mi je takoj tempo lepši ratal.
Seveda sem se vmes začela tolči po glavi, pozabila sem na svojo obvezno opremo (čepke za prste na nogah), sem moj nožni sredinec poslala nekam, skupaj s svojo prazno glavo.
Ma, kaj bi se sekirali, naš avtobus se je prav fajn odrezal, nekdo pač mora biti tudi prvi (od zadaj :P ).
Vreme je bilo na začetku krasno - oblačno, nato pa se je prikazalo sonce, na katerem se je bilo pa naravnost krasno izležavati malo kasneje. Makarončki so bili ultra super - za krivojedce, ravno prav al dente, okrepčevalnice ob trasi tudi v redu založene, tudi za nas bolj počasne sorte.
Analiza pa v stilu TF - uspela na celi črti.
Lahko vam je žal, da vas ni bilo zraven.

PS InTrst bo spet nš, če ne prej, pa ob letu obsorej.
Nazadnje spremenil Loni, dne 03 Maj 2009, 20:51, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 RoKo
Kar se mene tiče, je Trst še zmeraj naš. Mislim, da je bil to dogodek z največ udeleženci, kjer sem kdaj sodeloval. Zadovoljen sem prav z vsem, kar se je dogajalo, zgodilo se je celo to, da sem odšel "z glavo na zabavo". Tek mi je uspel celo boljše od pričakovanj, še največ velja, da se počutim fajn, in me celo noge bolijo manj kot po kakšni 21.-tki.
Vzdušje enkratno, vsi sodelujoči prijazni, da bolj ne morejo bit. Navdušeno navijanje ob progi, če si imel čas (sem si ga vzel) pomahati nazaj, so skoraj znoreli in ploskali do onemoglosti. Kaj so šele delali tistim taprvim. Višek motvacije in vzpodbujanja pa sem doživel v skupini zajcev za 3.30. Tekač v zelene Sportlerjevem dresu je neprestano priganjal, vzpodbujal skupino, nikdar ni tekel na čelu, vedno v liniji z zadnjim, zraven pa celo pot govoril, govoril, govoril. Res pa so bili na tesno s časom, vendar jim je uspelo. Meni so mišice nekje na 38 km začele govoriti, da imajo vsega dovolj, je bilo treba malo popustit, zato pa je čas 3.33 lep za pogledat. Že par minutk po prihodu v cilj nisem čutil nobene velike utrujenosti, domov sem prišel z isto kilažo, kot sem zjutraj (eno pivo, ena porcija pašte)
Je pa res velika razlika tečt maraton v dveh krogih ali današnjo Tržaško varianto.
Verjetno so Italijani kaj podeljevali svojim ekipam, skoraj noben tuj državljan nima zraven vpisanega kluba.
Sledi aktiven trenig za dolge trojke (počitek :wink: )
Trst bo naš tudi drugo leto.
Čestitke vsem debitantom na katerikoli progi. Nekaj jih poznam, vsi so se izkazali.
Nazadnje spremenil RoKo, dne 04 Maj 2009, 12:16, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Arabo
Pa sem dal skozi tudi sam svoj prvi maraton. Kljub temu da se na začetku nergal, da me je lonely nagovoril, da se ga udeležim, sem mu sedaj hvaležen. Imeli smo tudi srečo z vremenom, ki je bilo na začetku prav prijetno. Tam okoli 12 pa je pričelo malo kuriti, tako da ima na ramenih še vedno lepo viden položaj naramnic tekaške majice. Kot sta že povedala loni in roko je bilo ob progi vse urejeno prav dobro (tudi z vidika tako množične udeležbe), gledalci pa so nas spodbujali celo pot.

Sam bi svoj tek razdelil na dva dela in sicer tek do 30 km in zadnjih 12. Prvih 30 sem odtekel v tempu med 5,10 in 5,20, kar me je celo malo presenetilo, saj tega nisem pričakoval, a je šlo vse tako lahkotno, da me je kar povleklo. Napako sem verjetno storil, ko sem klanec po 20 km odtekel v enakem tempu kot ravninskh prvih 20 (klanec je bil "varljivo" prbrez prevelikega naklona). Pri spustu so se mi noge kar blokirale in sem spust odtekel celo počasneje (tudi ker sem pričakoval nekoliko bolj strm spust, a me noge niso nosile kar same). Napako sem verjetno tudi storil, ko sem se na postanku ob znaku 30 km preveč napokal (od straha oziroma previdnosti). Ker sem imel glede na moj načrt še kar nekaj fore, sem si vzel dvomintno pavzo in pojedel v miru banano, jabolko, odtočil, spil dva Gatorade-ja, čaj, nekaj vode,... Dobro sem se tudi polil, ker je postajalo vroče. Seveda sem si premočil tekaške copate in sem naslednjih nekaj km odtekel z mokrimi stopali (in copati) in verjetno kakšno pol kilce več teže. Zaradi tega sem se malo dlje zadržal tudi na postaji ob 35 km, ko se je pričela ponovno ravnina. Malo večjo krizo sem občutil tam okoli 38-39 km, verjetno bolj zaradi bližajočega se cilja, saj sem tekel s solidnim tempom med 5,30 in 5,45. Pri zadnji postaji sem se dobro spet najedel in pretekel ponovno zadnjih nekaj km v tempu pod 5,30. Predvsem zaradi daljših pavz proti koncu teka, sem si nekoliko "pokvaril" rezultat.

A zadovoljstvo na koncu je bilo nepopisno. Dosegel sem svoj načrt in odtekel svoj prvi maraton izpod 4. ur. Med tekom nisem doživel krčev ali drugačnih slabosti (razen res malenkostnega slabega občutka zaradi po mojem prepolnega trebuha).

Roko je omenil, da po teku ni čutil neke posebne utrujenosti, in tudi sam je nisem (razen mislim v normalnih okvirih po tako dolgem teku). Doma sem se sprhal, malo odpočil, pojedel in.... že razmišljam o novih tekaških dogodivščinah. Naslednji maraton bo sicer malo počakal, saj ga načrtujem šele proti koncu jeseni v Ljubljani, ko bom vsekakor z več izkušnjami.

Za dosežek se moram zahvaliti prav vsem (predvsem TF-jevci), s katerimi se srečujem po raznih tekaških prireditvah in sem jih imel priliko in srečo malo bolje spoznati. Posebno mesto seveda gre lonely-ju, s katerim sem v zadnjem času pretekel kar nekaj km, kot tudi našim sotekačem na tekaški progi na Obali, ribi, zebri, Katji,...
Uporabniški avatar
 tae
Arabo, bravo za prvega. Kot sem že večkrat omenil, je letos očitno čas prvih pravih maratonov za tfjevce.
Za nami je še ena,lepo organizirana tekaška prireditev v sosednji Italiji......to je sicer eden izmed njihovih manjših maratonov (cca 550 maratoncev) ampak gledajoč globalno je bilo število tekačev na vseh razdaljah respektabilno in vse skupaj, seveda odlično izpeljano do konca.Limit je bil 5 ur 30 toda počakali so zadnjo tekačico ki je prišla v cilj v 6.25 in šele takrat začeli z pospravljanjem in odpiranjem cest.
TF udeležba je bila številna...ne vem koliko nas je teklo na krajših razdaljah,na maratonu sem pa nas naštel okrog 20,od tega 3 ženske (aisha,HanaMB,Vendi).

In kaj naj rečem glede svojega teka?.......katastrofa....to je tako če se človek dela "pametnega" in želi vsak teden preteči maraton v -racing supergah- brez blaženja...pol pa hude bolečine v podplatih...od prvega do zadnjega km..kljub temu 3.41 (1.36)....in zdaj pišem tole popolnoma spočit, regeneriran in se učim na lastnih napakah....moram omisliti "normalne" superge.

Še enkrat pa bi rad čestital vsem maratoncem kakor tudi tistim na krajši razdalji ....seveda največje pohvale in čestitke gredo našima novincema na 42.195m....to sta naša -aisha- in -Arabo----BRAVO
Smo ga osvojil,vsaj za en dan.
Čist slučajno smo našli odlično parkirišče za bus,
smo se takoj zmenil,da bo treba pobarvati
in napisati rezervirano za TF
tko da ve kje bo parkiran naslednje leto.
Prov lep tek,srečali veliko znanih s TF-ja in ostalih.
Je pa tud to fajn,da ni tako po pravilih kot je napisan.
Sej se kmalu spet vidmo.
Pred štartom
Še malo s povratka in analize
Slikce niso lih urejene,tud dogajanje ni bil čist urejen.
Se pa trudmo.
Lepo je bilo. Od doma sva z MiromR krenila v dežju in v Ljubljano smo se vrnili v dež. Vmes pa res lep dan. Maraton je uspel. Kar nekaj krizic je bilo na poti, pa sem se znova in znova skuliral. Najbolj me je povozilo pričakovanje cilja. V zaključnih dveh km gledam daleč pred seboj Dragonsa, kako lahkotno teče. Jaz pritiskam na vse sile a se le počasi približujem. Končno vidim dvojna ciljna napihnjena vrata. Poženem na vso moč innn... cilja nikjer. Naprej po ulici vidim še dvoje ciljnih naphnjenih vrat ... kot privid. Tokrat sem podvomil, da je tam res cilj in tempo je šel po vodi. Res tam še ni bilo cilja, zavijem levo in spet ... tokrat pravo ciljno prizorišče. Dragons, ki mi je dajal motivacijo za tempo v zadnjih km je švignil mimo mene :D

Slika

Slišal sem veliko komentarjev, kako je bil ta maraton težek, meni je pa nenehno odzvanjalo po glavi "vsak maraton je težek".

Eni pišete, kako ste regenerirani? Prvi dan res splahne začetna otrdelost, glavnina muskelfibra pa pride običajno drugi dan popoldan.

Čestitke in lepo regeneracijo vsem pa nasvidenje!
Nazadnje spremenil ZdravkoC, dne 05 Maj 2009, 01:13, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 mazi
Loni napisal/-a:Aha in juhu, res je bil. Za mojo malenkost, ki je prvič tekla tam, je bila že vsa logistika fascinantna, pa nato so premaknili uro, do kdaj je treba oddati garderobo, smo lahko potem še precej časa zmrzovali na mrazu, govorim o polovičkarjih, hardiče smo že navsezgodaj stresli z busa. Nekdo je omenjal en km klanca, ki se je v rahel naklon navzgor kar pošteno vlekel in to takoj na startu.
Sama sem v svojem stilu prisegla, da tokrat ne bom prodajala zijal, pa se ni ravno najboljše izšlo. Sem bila spet malo preveč okupirana z vsemi, ki so me prehitevali. Mi je pa čisto godilo, da je me praktično vsak mimodrveči maratonec pozdravil, mi je takoj tempo lepši ratal.
Seveda sem se vmes začela tolči po glavi, pozabila sem na svojo obvezno opremo (čepke za prste na nogah), sem moj nožni sredinec poslala nekam, skupaj s svojo prazno glavo.
Ma, kaj bi se sekirali, naš avtobus se je prav fajn odrezal, nekdo pač mora biti tudi prvi (od zadaj :P ).
Vreme je bilo na začetku krasno - oblačno, nato pa se je prikazalo sonce, na katerem se je bilo pa naravnost krasno izležavati malo kasneje. Makarončki so bili ultra super - za krivojedce, ravno prav al dente, okrepčevalnice ob trasi tudi v redu založene, tudi za nas bolj počasne sorte.
Analiza pa v stilu TF - uspela na celi črti.
Lahko vam je žal, da vas ni bilo zraven.

PS InTrst bo spet nš, če ne prej, pa ob letu obsorej.

Tudi jaz bi povzel Lonijino poročilo in dodal, da je tek nama z Lili odlično uspel :laola
:clap:
Vsem skupaj iskrene čestitke na ponovni osvojitvi Trst-a. Še posebej to velja za Aisho in Araba...prvega ne pozabiš :!:

LP
Matjaž
Še moje kratko poročilo:
Po neprespani noči in z bolečim kolenom sem dobro začela svojo Baviselo. V Devinu zgubila ali dobila nekaj energije zaradi sladkih spominov. Do 28 km se koleno še ni preveč bunilo, potem pa, sploh po hribu navzdol, zelo. Sem si obljubila, da bom zadnjih 8 km malo hodila in malo tekla, pa potem glava ni pustila, da bi hodila. Na cilj sem prišla z manjšo zamudo od planirane, pa zeloooo vesela, da je konec.
Danes...danes koleno boli, da niti po stopnicah ne morem. Zdaj pesnim molitev, ki bo uredila koleno do Radencev.
Lepo je bilo spet videt TF družbo!
Uporabniški avatar
 RoKo
ZdravkoC napisal/-a: Eni pišete, kako ste regenerirani? Prvi dan res splahne začetna otrdelost, glavnina muskelfibra pa pride običajno drugi dan popoldan.

Bo držalo. Komaj čakam konec službe, da grem na par km relakscacijskega teka in razmigovanja. Se mi zdi da vsako minuto čutim več mišic. :D Nič zato, saj vem zakaj. :D
Uporabniški avatar
 Arabo
Podobno kot Roko. Sicer malo čutim sprednje stegenske mišice in zadnje na mečih (delno ahilovo tetivo), a sem bil na masaži in se počutim OK. Upam, da še ne pride!! :) Danes zvečer načrtujem odteči tam od 5 do 7 km v regeneracijskem tempu z dosti razgibavanja. Upam, da je to dober način za pridobivanje na vzdržljivosti? :?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA