Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

milos
joj, kok ste luštkani na filmčku. Tako lepo nagneteni kot vrabčki v gnezdecu in vsi dobre volje. Pozdravljam odločitev organizatorja, kajti za odpoved tik pred štartom je treba imeti pogum. Ker se zanimam tudi za organizacijako problematiko tovrstnih prireditev, me zanima, kaj se v takih primerih naredi z že pobrano štartnino? Kdo krije že nastale fiksne stroške? Tega ne pišem zato, ker bi rad provociral ali katerega koli drugega zlonamernega vzgiba. Će se moje vprašanje zdi komu neprimerno, ga lahko ero takoj izbriše.
 Jožko
Pozdravljen Miloš!
Mislim, da je vprašanje čisto na mestu in ti lahko odgovorim. Seveda tako imamo pri nas, kar pa ni rečeno da je tudi drugje je lahko tudi boljše.
Mi bomo vsakemu, ki bo želel, da mu startnino vrnemo to seveda tudi storili, lahko jo "naloži" tudi za drugo leto možno je tudi to. Seveda pa vsak dobi spominsko majico, ki smo jo pripravili za letošnji 8.maraton samo povejte način kako vam jo dostavimo.
Nastali fiksni stroški pa so skrb organizatorja tu druge inštance NI. Zavarovanje take prireditve (kot prireditve) pa za nas stane preveč in še mesec pred izvedbo jo je treba vplačati, tako, da za nas to ni izvedljivo.
Pa kaj hočemo, danes je lep sončen dan in z njim tudi novo razmišljanje o minulem dogodku.
Uporabniški avatar
 jan_jan
Pozdravljeni,
Miloš verjamem, da si postavil dobronamerno vprašanje in nisi hotel provocirati, tudi Jožkov odgovor je na mestu in nam (tekmovalcem s plačano štartnino)daje toliko svobode, da lahko celo sami odločamo, na kakšen način nam jo vrniti, če bi kdo želel.
Kot velika večina prijavljenih, sem se teka že večkrat udeležil in vsako leto je bilo poskrbljeno, da smo za ceno štartnine dobili nazaj vsaj 2 ali 3x vrednost vplačanega zneska. Če ni tako, naj me kdo popravi. Prepričan sem, da bi bilo tudi letos tako, če bi seveda tekma bila. Osebno zato ne vidim razloga, da bi zahteval nazaj kakršnokoli povračilo štartnine, ker sem dobil "le" kvaliteno Scottovo majčko, za katero vsak ve, da stane v trgovini več, kot je bilo tistih 25€ štartnine.
Koliko sem bral poročila tekačev, ki so čakali na štaru, nisem zasledil, da bi kdo želel imeti povrnenih tistih nekaj €. :clap: :clap: Morda bi bilo smiselno razmisliti, da se jo vrne nekomu, ki se je prijavil v predprijavah in včeraj ni bil na Petrovem Brdu.
Moje pisanje ni namenjenu sprožanju neke polemike, ampak je zgolj in izključno moj pogled na potek včerajšnjih dogodkov.
Vsak, ki je videl Jožkota, ko nam je s cmokom v grlu moral povedati, da je prireditev odpovedana ve, da bi nas veliko raje z veseljem "popedenal", kot pa da je moral večmesečni organizacijski projekt odpovedati.
Kljub temu se na tem mestu zahvaljujem Jožkotu in celotni ekipi, ki vsako leto poskrbi, da se zadovoljni vračamo domov. :cast1: :cast1: . Letos je bila moč narave žal premočna. Se vidimo na štartu 9.GM4O drugo leto. :juhuhu:
Uporabniški avatar
 firbec
Jožko je v svojem odgovoru vse povedal - Janiju se pridružujem tudi sam, saj ni drugega, kot da vse potrdiva!
Vsak, ki je kdaj sam organiziral kakšen projekt (tekmo, pohod, veselico,...) lahko ve koliko truda, dela, skrbi, stroškov in vsega ostalega imaš na hrbtu. S štartnino v naših primerih nikoli niso pokriti vsi stroški, ki jih imamo, zato vedno obremenjujemo še sponzorje, brez katerih udeleženci nikoli ne bi dobili raznih praktičnih nagrad, okrepčevalnic, masaž itd.
Žal pa je v teh časih po tekmah vse prevečkrat debata samo o kvaliteti in kvantiteti nagrad in hrane.
Pri organizaciji so ključnega pomena prostovoljci, ki so pripravljeni pomagat. Nobena tekma - 4 občine pa sploh- se ne bi izšla brez pomoči prostovoljcev, zato vedno zagovarjam dejstvo, da so organizacijski odbor in pomočniki prvi v vrsti za priznanje, oziroma "majico organizatorja"!
Pa veliko sreče pri organizaciji!
Marjan
 milos
po mojem mnenju je ta odpadli tek še toliko bolj nabil udeležence s pozitivno energijo, prav zato ker je odpadel. Tudi jaz ne bi zahteval štartnine nazaj. Sem si še večkrat ogledal filmček. res mi je všeč. Morda pridem drugo leto tudi jaz.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA