Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Takole, tukaj so fotke, ki jih je naredil moj dragi
http://picasaweb.google.com/alenka131/P ... i24062009#

Jaz sem zelo uživala na teku, ob spodbujanju sotekačev, objemih z Maco56, v lepo izi tempu, ker po včerajšnjem kRožniku več itak nisem zmogla. Vesela, ker sem vas toliko zopet videla, na novo videla in se imela luštno. Še dobro, da ni bilo prehudo vroče :--
Tudi jaz sem ga pretekel...Moja standard pot, ki jo drugače opravim sam...Tokrat pa z osebo iz mreže spremljevalcev zveze slepih...Haha ne moreš verjet... zanimiva izkušnja. Skiksnila del proge, čeprav ji razlagal pot... Pa imela je probleme s hojo, čeprav so vedli, da rabim za maraton jo... ;)Upam da nekoč nekje na kakem tekmovanju srečam sotekača, ki bi me z veseljem spremljal... v športnem duhu. Društvo maratoncev in pohodnikov vedno lepo organizira teke, tudi tokratnjega je s sodelovanjem Merkatorja in TV Celje... Na cilju tudi prireditev z ansamblom Dori in standard golažem... Dobili tudi medalje v spomin in majico...

Srečno... ;)
Hahaha mislim, da se tako dobro še na nobenem teku nisem imela, sicer mi je bila zaupana prav posebna naloga zajčice. Mravljica čestitke za svojo prvo uradno desetko!!!! Ampak, ker tempo ni bil hud, sem imela čas za navijanje in spodbujanje tekačic in tekačev na progi. :laola Pravzaprav sem se tako drla, da sem kr mal zahripana :? . Prijatelji iz DMP-ja so mi na okrepčevalnici postegli celo s pivom :beer: izpod pulta !!!!

Čestitke vsem, ki ste tek vzeli malo resneje.

Kar nekaj TF-jevcev je stopilo na stopničke :clap: :clap: :clap:, posebne čestitke Bernardi za zmago :clap: .

Pa še nekaj imen iz foruma je dobilo obraze :D !

Lepo mi je bilo z vami !!!

:wink:
Meni je bilo prav fajn. :D

Začelo se ni preveč spodbudno. Da bo dež ponehal, sem sicer kar pričakovala, zaradi udeležbe (a ker sem čisto malo vraževerna, ne bom več izzivala sreče in pisala kaj več :D ) Slabše je kazalo na drugem področju, in sicer pri vprašanju, le kako nam bo uspelo pravočasno priti v Celje. Razy mi je sicer prej rekel: "Brez skrbi, z mano ne boš zamudila na tekmo." Drugače kot s kakšnim drugim šoferjem namreč (ne, to ni samo hipotetično). In moram mu priznati, da res nisem. Čeprav sva s Sončko že mislili, da je najino čakanje nanj v stilu "čakajoč Godota" - ampak tokrat je Godot, pardon, Razy, prišel in naju odpeljal ... ne, ne v nebesa, čeprav je bila vožnja po avtocesti skoraj malo divja, ampak v Celje, prav do starta, in to pravočasno. :clap:

Potem, ko smo prišli na start, je bilo ostalo le še rutina :D Prevzem številk, za ogrevanje ni bilo časa niti volje (nas je ogrel že adrenalin na poti) in nato en (zame) oziroma dva kroga (zanju) teka.
Med tekom sem sicer imela kar nekaj težav: bolečine v preponi (verjetno posledica napačnega današnjega kosila), že na drugem kilometru sem iskala in po tleh pobirala startno številko, na koncu sem se spraševala, če bo moje črevesje zdržalo do konca, in če k temu prištejem še to, da sem prehitro začela, in to brez ogrevanja, je skoraj neverjetno, da sem v cilj prišla z dobrim počutjem. In ne le to, popravila svoj OR na 10 km. :D Kaj bi šele bilo, če bi se ogrela, če bi pravilno jedla in če bi startno številko tudi pripela, ne le prilepila? :shock:

Spoznala sem še nekaj ljudi s foruma, predvsem sem vesela, da sem končno spoznala Bernardo - čestitam za zmago! :clap: In da sem Nataši lahko osebno čestitala za Biel.

Čestitam če maci56 za prvo mesto v kategoriji! :clap: Žal smo zamudili podelitev ...

Hrana je bila spet samo za "pravojedce", tako da sva s Taetom ostala pri kruhu in ledenem čaju (ko bi bilo vsaj kruh in vino :lol: ), pa majice so seveda spet prevelike - ampak to je že skoraj standardna kritika veliko tekem ...

Hvala Razyju in Sončki za vožnjo in za to, da se je adrenalin sproščal že na poti, tako da ga je na startu ostalo manj. :D
Jaz sem z organizacijo teka zadovoljna. Proga ni najbolj enostavna, vendar sem imela srečo, da sem imela družbo v drugi rundi in je šlo lažje...Tudi po teku je bilo prijetno poklepetati s starimi in novimi znanci... Skratka, super zaključek deževnega dneva. :D
Z Obale smo prispeli na tek malo pred startom zaradi zastojev na avtocesti (rabili smo nekaj več kot 2.30 za pot iz Izole do Celja). :driver:

Vreme je bilo kljub slabšim napovedim, skoraj idealno za tek (temperatura okoli 19 stopinj, med tekom ni deževalo a je bilo oblačno).

Prevzemanje paketov in startnih številk je bilo hitro, a dokaj ne organizirano.

Že pred startom srečal veliko TF-jevcev. Zagotovo najbolj zastopana skupina na teku (Mogoče v prihodnje nagrada za skupine?). :clap: Seveda je zaradi tega tudi veliko TF-jevcev prejelo medalje za dosežen rezultat na teku. Čestitam vsem :clap: :cast1: Seveda pa gredo čestitke tudi vsem ostalim udeležencem, ki niso posegli po odličjih, a so s svojo prisotnostjo prispevali k množičnosti prireditve in meni ter drugim (in upam samim sebi) polepšali deževen dan. :laola Kot smo že večkrat ugotavljali, bi morali na tekih predvsem nagrajevati tekače, ki mogoče pridejo med zadnjimi ali zadnji in so pravi junaki teka, saj so njihovi napori, želje, vztrajnost,... verjetno še večja kot pri kvazi-amaterjih oziroma kvazi-profičih. :clap: :cast1:

Proga je bila po mojem mnenju zahtevna (predvsem 21 km), saj je bilo polno (sicer) blažjih vzponov, a se je kljub temu na mojem Garminu nabralo skoraj 600 višincev. Glede same proge lahko tudi povem, da naj bi pretekel po svojem merilnem instrumentu le 20,38 km. :?:

Uradno pa sem na teku dosegel svoj osebni rekord, in sicer sem prvič odtekel mali maraton v manj kot 1 uri in 35 minut, tako da sem z doseženim zelo zelo zadovoljen. 8) Super spodbudno glede na to, da poskušam vrhunec forme doseči nekje v septembru in oktobru.

Kot je napisal bostjanek, sem med tekom pogrešal malo bolj založene okrepčevalnice, predvsem pa sem upal na malo bolj založeno zadnjo okrepčevalnico v cilju. Glede samih okrepčevalnic pa sem res opazil, da je bilo na le-teh pri prvem krogu veliko pomagačev, v drugem krogu pa je bil pri vsaki okrepčevalnici le še kakšna oseba, ki pa je skrbela le za polnjenje kozarcev z vodo (samopostrežniški sistem). A mislim, da je bilo o tem že napisano v napovedniku teka, tako da se nimam kaj dosti pritoževati. Sistem videno-kupljeno. :D

Med tekom sem bolj pogrešal prisotnost gledalcev in spodbujanja mimoidočih. Osebje, ki je skrbelo za nas tekače, nas je sicer ob okrepčevalnicah in proti cilju in samem cilju spodbujalo, a drugih navijačev tako rekoč ni bilo (razen seveda nas samih!).

Postrežena hrana in pijača na koncu teka je bila prav dobra. Na koncu je vse dobro, kar se dobro konča.

Želim pa še dodati, da je moj tekaški mentor "lonely" uradno na teku dosegel na 11 km progi čas okoli 1ure in 46 minut!!!! Rekord!!!! :lol:
No, da je bila to moja prva uradna desetka, še pomislila nisem. Hvala, Nataša, za čestitke, predvsem pa za odlično opravljeno delo zajčka (jo priporočam :D ) ! Moj cilj pod 6 min/km je bil dosežen s tvojo pomočjo :!: Sama bi vmes že nekajkrat obupala, ker na tistem doooooooooolgem klančku kar ni in ni bilo obrata :evil:

Kaj se mi je najbolj vtisnilo v spomin? Spoznanje, da ste tekači veseli, dobrovoljni, odprti, pristni ljudje in da sem tudi zaradi tega s svojo odločitvijo za tek naredila eno zelo dobro potezo v svojem življenju :!: :!: :!:

Hvala vsem za prijetno druženje :!: Še se bom vračala :!:
Uporabniški avatar
 jozet
Arabo živijo!

Če bi bilo možno bi te prosil za profil proge.
Veliko tekačev se je zanimalo, sploh tistih, ki tekmujejo prvič, da jim povem koliko višincev je.
Razdalja, ki si jo zmeril je prav gotovo točna. :clap:
Sam sem zmeril progo in vem, da se je teklo malenkost krajše, ker so štart postavili malo naprej in ker se tam obrača je to 4x-na razdalja, proga je bila merjena po desni strani ceste brez sekanj in pa okoli rondoja, tako da je prvi kilometer oz. tudi tvoj 11,5 do 12,5 bil sigurno dosti krajši, pa obračališče sem zaradi zelo ozkega dela, kjer bi moralo biti, pa še na soncu bi bilo (kar včeraj sicer ni bil problem) postavil prej. Tako da tudi tisti del je bil malo krajši, in se seveda tudi 4x ponovi. Problem je zaradi zapore ceste in avtomobili, ki so prišli do zapore, so lahko na obračališču, ki je bilo sedaj dovolj široko obrnili in tako je bilo manj jeze iz njihove strani. Je pa tudi nakaj ovinkov, ki jih tekači pač tečemo po najkrajši poti. Vem, da ni konfiguracija za postavljanje rekordov in je kljub temu, da je malo krajše čas primerljiv z ravninskimi polmaratoni.
Morda bomo naslednje leto to korigirali, a mislim, da bomo tudi mejo za denarno nagrado iz 1:20:00, potem morali prestaviti malo višje.

Jože
Hoj!
Bom naredila eno izjemo pri meni, ter napisala "nekaj"stavkov!
Kje naj začnem? Na koncu prejšnega tedna, na začetku tega tedna? Vse je nekako povezano med seboj.Sam kup negativne energije, ki se je nabirala v meni.Kaj grem naredit? Tisto dobro, kar je ostalo, grem pa uničim z enim bedastim predlogom......ja tudi tek ne pomaga, ni zdravilo za to, ampak ......, nekako se le prepričam,odločim, da se vsedem v avto, pa gas proti Celju.Ne saj ni bil gas.Pozabim, da je dan pred praznikom, da bi morala prej od doma. V strjneni koloni se le pripeljem do avtoceste, od tam bo že šlo, si mislim.Ne, ne.Ista pesem naprej.Hvala bogu, saj hitrost je malo večja.Kljub polnim cestam, prispem pravočano v Celje.
Takoj srečam dobre stare tekaške face, kolege in kolegice iz tekem, pozdravi, hitri čvek čvek, prijava, pa nazaj k avtu, da se spravim v opremo.
Kaj mislite, kdo je parkiral poleg mene(mojega avta)? Mravljica in nataša.Ojj, kako sem bila vesela nataše, da sem ji lahko osebno čestitala za njenih 100 km, seveda ne smem ispustiti Mravljice in ji čestitati za njeno prvo desetko :clap:(se ve gdo ji je bila zajčica).

Srečam Ano, skupaj se ogrevava za tek, skoraj jezik bolj kot noge.

Odpravljal se na štart.Vidim po dresih skupino TF, nekaj jih že poznam.Malo vlečem na ušesa, iščem Špelo(tako kot zvezdico na tipkovnici, pa jo ne najdem).Odločim se za mlado damo s čopkom.Pravilno sem se odločila.Oseba je prava(samo ime sem narobe izrekla,katastrofa), končno se spoznava.Super punca.

Kaj naj vam napišem za tek? To, da sem si tisto negativno energijo, ki se mi je nabirala od prejšnjega tedna ščistila od podplatov do glave, to, da sem se bala razgibanega terena(moja prva tekma na tej progi), ki sem ga na koncu premagala skoraj brez težav,to, da je Ana, ki me je premagala pred tremi dnevi v Mislinji, imela slabši dan kot jaz, da sem presenetila sama sebe in na konec koncev, da mi je uspelo z.....i.

Čestitke vsem tekmovalkam in tekmovalcem, za pretečeni tek, ni bil tako nedolžen, onim na 21 km pa še posebaj.Maca56 vauuu koliko 21 km, si že dol udarila letos, pa medalja za kategorijo :clap:

Špela, kilometrov je še malo več kot deset, tako, da bi bil tvoj čas, na 10 km še boljši :clap:

Hvala za vspodbudo na progi, čestitke , nove obraze(ne bom jih naštevala, da koga ne izpustim) , fotke :clap: (Leči, že ve, zakaj je nekdo moral pavzirati) in starim prijateljem za dobre besede, ki jih bom v teh tednih potrebovala. Z novo energijo(pozitivno seveda), bom štartala v novi tedem.Hvala za lep popoldan, ki sem ga preživela z vami. :laola

P.S.Tistih nekaj malenkosti, ki niso štimale, pa tako ali tako ni omembe vredno omenjati.Organizator, bo pač naslednje leto to popravil.

Lp. :wink:
Nazadnje spremenil bernarda, dne 25 Jun 2009, 11:03, skupaj popravljeno 1 krat.
ROBOCOP napisal/-a:Čestitke vsem, ki vas poznam, predvsem Bernardi, škoda, da se nismo videli, pa drugič! Otroci so velika obveza in nekdo jih pač mora čuvat, drugič bo pa Nataša varuška, pa pridem jaz, OK?!

Sem Nataši naročila, kaj mora narediti v mojem imenu.Hvala za čestitke.Tebi pa še enkrat :clap: za tvojo stotko.Sicer pa si rekel v Istri, kje moramo :toast: , bom rabila zajca, da se bo obračal namesto mene.Nisem pozabila.Malčki pa bodo poleg nas, tako, da varuška odpade.
Lp.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA