Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Pozdravljeni ultraši in ostali člani TF!

Včeraj mi je uspelo "spoznati" novo gorsko ultratekaško destinacijo: Košenjak-Koralpe!

Koralpe so me že dolgo mikale ( zelo lepo so vidne z Urbana nad Mariborom), ampak so prišle na vrsto šele zdaj( res škoda, da šele zdaj).

Izjemno lep košček slovenske zemlje onstran meje (avstrijska koroška) me je zelo navdušil in prepričan sem, da ga bom še velikokrat obiskal.

Tura je z eno besedo - krasna: Dravograd- Košenjak- Kugelreck- Koralpe- Soboth- Košenjak- Dravograd.

Ne samo tekaško , ampak tudi izjemno lepo okolje.

Užitek v vseh pogledih!

Izzi (res izzi) sem porabil 15,30 h.

je nekoliko težja od Pohorja in lažja od Kozjaka.

ZELO PRIPOROČAM!

Lep pozdrav iz MB! Zvone
Uroš Sobočan napisal/-a:Zvone bravo!!! :clap:

Verjamem, da je bilo nepozabno, zaenkrat me še gore ne mikajo moram "ravnico" obdelat, toda nikoli ne reči nikoli :wink:

Lp

Uroš

Pozdravljen Uroš!

Hvala za čestitke!

Ne bom dolg, le besede " velika škoda, ker veliko zamujaš"!

Torej, "čim prej zavij v hribe"!

Lep pozdrav v Soboto! Zvone
Lepo Zvone. Avstrijci imajo res ogromno možnosti za lepe ture. Ko gledaš vso tisto hribovje te res kar prevzame. Ampak se tudi mi ne moremo pritoževat.
Meni je tudi lepše trekat po hribovitem kot pa tekat po ravnici. Človek ma pač to v sebi, da se želi povzpet na vsak kucelj, da vidi kaj je na drugi strani.
Meni bo sedaj Vandrovc pokazal kakšno turo na Celjskem, potem pa pohodniško raziščem Pohorje s spalno vrečo v nahrbtniku. Potem pa še Pohorje v enem dahu.
Bravo Zvone :clap: za super idejo in izvedbo. Sem si kar mislil, da boš šel kmalu skoraj tja v akcijo, saj si že napovedoval :wink: . Predpostavljam, da si tekel do vrha Golice (Koralpe) 2140m in nazaj.

Mene tudi ti konci vedno vlečejo - poleti.

Večina Slovencev misli, da je to grozno odmaknjena pokrajina, pa ni tako.
Škoda, da nisi uporabil pristnih slovenskih imen za to področje (Golica=Koralpe, Kogleck=Kopa, Soboth=Sobote).

Golica 2140m je namreč mestu Maribor najbližji dvatisočak - to pa je že nekaj. Greben Košenjak-Golica je tudi eden od redkih, če ne edini (sicer široki) greben, ki poteka v smeri iz SLO na sever v AUT - drugi alpski grebeni z Avstrijo so večinoma mejni. Celotna južna pobočja širokega masiva Golice (Koralp) so (bila)poseljena s slovenskim življem - zato je ta gora tudi Slovenska - saj še (ali morda še) Slovenci pasejo tam na gori, ki predstavlja tudi mejo med avstrijsko Štajersko na vhodu in Koroško na zahodu.

Skratka super tereni, nenavadni razgledi in flora, skale (vulkanska), priporočljivo.

PREDLOGI :) :

1. Tekaška/Pohodniška ultra preizkušnja iz Slovenije - to je še najbližja Zvonetovem podvigu, še posebej, če se ne ponavlja poti tja in nazaj - kar je zaradi širokega hrbta možno.

2. Kolesarska ultra preizkušnja - po dolini iz Dravograda, mimo Labota (Lavamuend) do Volšperka (Wolfsberg) - potem po asfaltni cesti cirektno na vrh Golice (2140m), potem spust na jug po stezah do prvih gozdnih cest in po njih "jadranje" na jug do Bistriškega pregradnega jezera in od tam poljubno spust do Drave.

3. Kombinirana tura. V eni smeri na vrh Golice z avtom, potem tek domov v SLO ali obratno (tek na vrh, pa te nekdo pride izkat z avtom).
klas napisal/-a:Bravo Zvone :clap: za super idejo in izvedbo. Sem si kar mislil, da boš šel kmalu skoraj tja v akcijo, saj si že napovedoval :wink: . Predpostavljam, da si tekel do vrha Golice (Koralpe) 2140m in nazaj.

Mene tudi ti konci vedno vlečejo - poleti.

Večina Slovencev misli, da je to grozno odmaknjena pokrajina, pa ni tako.
Škoda, da nisi uporabil pristnih slovenskih imen za to področje (Golica=Koralpe, Kogleck=Kopa, Soboth=Sobote).

Golica 2140m je namreč mestu Maribor najbližji dvatisočak - to pa je že nekaj. Greben Košenjak-Golica je tudi eden od redkih, če ne edini (sicer široki) greben, ki poteka v smeri iz SLO na sever v AUT - drugi alpski grebeni z Avstrijo so večinoma mejni. Celotna južna pobočja širokega masiva Golice (Koralp) so (bila)poseljena s slovenskim življem - zato je ta gora tudi Slovenska - saj še (ali morda še) Slovenci pasejo tam na gori, ki predstavlja tudi mejo med avstrijsko Štajersko na vhodu in Koroško na zahodu.

Skratka super tereni, nenavadni razgledi in flora, skale (vulkanska), priporočljivo.

PREDLOGI :) :

1. Tekaška/Pohodniška ultra preizkušnja iz Slovenije - to je še najbližja Zvonetovem podvigu, še posebej, če se ne ponavlja poti tja in nazaj - kar je zaradi širokega hrbta možno.

2. Kolesarska ultra preizkušnja - po dolini iz Dravograda, mimo Labota (Lavamuend) do Volšperka (Wolfsberg) - potem po asfaltni cesti cirektno na vrh Golice (2140m), potem spust na jug po stezah do prvih gozdnih cest in po njih "jadranje" na jug do Bistriškega pregradnega jezera in od tam poljubno spust do Drave.

3. Kombinirana tura. V eni smeri na vrh Golice z avtom, potem tek domov v SLO ali obratno (tek na vrh, pa te nekdo pride izkat z avtom).

Pozdravljen "klas"!

Res hvala, za tako "podrobne informacije"! Upravičeno si me "opomnil" na uporabo slovenskih nazivov, saj je to "slovensko ozemlje" na avstrijskem. Res pa je, da sem enemu poslal SMS da grem na Golico, pa sem pozneje ugotovil, da je mislil, da grem na Golico nad Jesenicami!!!

Ja, ture ki jih predlagaš so "ta prave". Tudi priporočam.

Sam imam raje nekoliko bolj extremne (daljše) in tekaške ( kolo zaenkrat (še uspešno ) ignororam. Raje imam "tla pod nogami in lepote "pred očmi", kar (počasni) tek omogoča.

Dejansko je to bila "ogledna" tura (tam sem bil prvič). Naslednji tekaški obisk Golice (Koralp) bo v povezavi Kozjakom ali Pohorjem , ali še kaj - kdo to pri meni sploh vedel.

Ja, mi ki smo tam bili, lahko ostalim le priporočimo obisk teh izjemno lepih slovenskih gora, ki pa jih obiskujemo bolj redko ali pa sploh ne (neupravičeno)!

Mene so navdušile ( kljub dežju in blatu na nekaterih odsekih- ali pa prav zaradi tega)!

Upam, da pri naslednjem tekaškem obisku ne bom sam. Spoštovani ultraši "prisrčno vabljeni".

Lep pozdrav! Zvone
P.S. Še vedno čakam, da se mi na kašni turi pridružiš tudi ti.
V pripravi je K-24!
klopotec napisal/-a:Lepo Zvone. Avstrijci imajo res ogromno možnosti za lepe ture. Ko gledaš vso tisto hribovje te res kar prevzame. Ampak se tudi mi ne moremo pritoževat.
Meni je tudi lepše trekat po hribovitem kot pa tekat po ravnici. Človek ma pač to v sebi, da se želi povzpet na vsak kucelj, da vidi kaj je na drugi strani.
Meni bo sedaj Vandrovc pokazal kakšno turo na Celjskem, potem pa pohodniško raziščem Pohorje s spalno vrečo v nahrbtniku. Potem pa še Pohorje v enem dahu.

To Iztok!

To so besede ( Pohorje in Kozjak " u jednom dahu")!

Ja, veseli me, da še kdo uživa v "lastnih izzivih". Kapo dol tudi za tebe.

Lep pozdrav! Zvone
miroR napisal/-a:Bravo Zvone :clap: .Kot zgleda si opravil še z eno prelepo turo.Mogoče se bo kdaj
našlo kaj časa,da jo tudi sam okusim,seveda ob tvoji prisotnosti.

:lauf:

Pozdravljen Miro!

Vsekakor te kmalu "vzamem zraven". Pripravljen si itak! Čas za to turo pa si enosatavno moraš vzeti- je res nepozabno.

Lep pozdrav! Zvone
semjul napisal/-a::D

Lepo si se potepal Zvone, pa zelo zanimivo turo si zarisal. Bravo. Upam da me ob priliki seznaniš z lepoto Koralp, ki so tudi zame popolna neznanka. :clap:

Pozdravljen Leon!

Z veseljem Leon! Kot vidiš (bereš) nas je več.Upam, da lahko uskladimo termine.
Je res tura za "dušo in srce"!

Lep pozdrav! Zvone
Pozdravljeni!

Še to: omenjena tura je dolga kakšnih 70 (?) km in cca 3000 mvr gor in prav toliko dol (moja ocena).

Je pa možno izvesti tudi eno nekoliko krajšo varianto ( greš nazaj po isti poti) in številne daljše variante, odvisno od tega po kateri poti greš in kam želiš.

Vsekakor so vse "vredne greha".

Lep pozdrav! Zvone
jan_jan napisal/-a:Pozdravljen Zvone,
tudi z moje strani čestitke za opravljeni podvig. Upam, da bova nekoč skupno sestavila kakšen krog okoli "moje domačije", saj veš - Pohorje - Kozjak -Golica,...
Uspešno regeneracijo in............ kdaj na K24 :?:

Pozdravljen Jani!

Hvala za čestitke- še bolj tebi za Tržaških 24!

Nič nekoč!

"Krog okrog tvoje domačije" je že "opredeljen"- sledi izvedba (še letos- kmalu?).

Pripravljen, kot vidim si! To bo res "tura vseh tur"!

Lep pozdrav! Zvone

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA