Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 INOT
Eni so že zaključili s tekmo, drugi pa jo bomo zjutraj po nočnem šihtu :lol:
Kakorkoli organizator nas je dobro testiral na ultra progi, ki je nikakor ni hotelo biti konec zato sem zamudil v službo. Organizatorji zamislite se malo ali pa mogoče jaz :D
Čez 42 km se je nabralo na koncu in preko 3000 višincev na lepi a zahtevni trasi. Težak spust iz Raduhe ni dovoljeval nekega divjanja, mi počasnejši pa smo ravno takrat lovili limit za Snežno jamo. V bistvu ni bilo niti malo počivanja na celotni progi.
Čestitke vsem aktivnim in pohodnikom, predvsem pa ultrašem za premagano progo. Tudi tistim,ki niste uspeli priti do cilja. Da zaključim: faking zajebano je blo :D (pustiti vse tiste čudovite jurčke in lisičke ob poti-zato bo naslednjič moja obvezna oprema tudi košara :lol: )
INOT napisal/-a:Eni so že zaključili s tekmo, drugi pa jo bomo zjutraj po nočnem šihtu :lol:
Kakorkoli organizator nas je dobro testiral na ultra progi, ki je nikakor ni hotelo biti konec zato sem zamudil v službo. Organizatorji zamislite se malo ali pa mogoče jaz :D
Čez 42 km se je nabralo na koncu in preko 3000 višincev na lepi a zahtevni trasi. Težak spust iz Raduhe ni dovoljeval nekega divjanja, mi počasnejši pa smo ravno takrat lovili limit za Snežno jamo. V bistvu ni bilo niti malo počivanja na celotni progi.
Čestitke vsem aktivnim in pohodnikom, predvsem pa ultrašem za premagano progo. Tudi tistim,ki niste uspeli priti do cilja. Da zaključim: faking zajebano je blo :D (pustiti vse tiste čudovite jurčke in lisičke ob poti-zato bo naslednjič moja obvezna oprema tudi košara :lol: )

Bravo Inot in ostali trekerji!

Iskrene čestitke za opravljeno!

Proga je tokrat bila res težka. A prepričan sem, da zaradi tega nič mnaj motivacijska- nasprotno: lepote poti odtehtajo vse!

Lep pozdrav! Zvone
Očitno si udeleženci včerajšnjega trekinga še vedno ližejo rane :ignore:

Moja prva uradna ultra treking tekma. Zame ena najtežjih preizkušenj v moji kratki tekaški karieri. Niti ne toliko zaradi vseh nabranih kilometrov in ne zaradi preplezanih višincev. Bolj zaradi nevarnega spusta iz Raduhe ter zajl na eni strani in prepadov na drugi okoli Snežne jame (mogoče v resnici ni bilo hudo ampak meni se je pa tako zdelo :oops:). Ko so noge utrujene tudi glava ne pomaga več...
Trasa je bila super atraktivna, družba zanimiva, še vreme je bilo enkratno (bravo še enkrat organzatorju za pametno odločitev za prestavitev tekme iz sobote na nedeljo :cast1:). Skoraj že kičasto (če štejem še vse gobe, jagode in borovnice na poti).

Lučka zanka: :juhuhu:
Sebi, pozabila si napisati, da si domov odnesla sodček (še ena posrečena domislica organizatorjev - simpatični sodčki, baje polni, namesto medalj), ki si ga prejela za drugo mesto :clap: .
Lučka zanka je že lansko leto dokazala, da se z njo ni za hecat in v tem duhu smo gagali tudi letos. Ali pa še za odtenek bolj popoprano, bi rekla. Še sreča, da je bil v skupinici, s katero smo se skupaj zankali tudi Sandi, ki je vedno točno vedel, da je to zagotovo zadnji vzpon. Za svoje popolnoma zgrešene napovedi se je na koncu prijazno odkupil :toast: in glede na sušo v grlu, sem mu jih velikodušno oprostila. Ampak samo za tokrat!
Včeraj ni bil ravno moj dan, mi ga je pa polepšal Garmin z izžrebano glavno nagrado, ki sem je bila res vesela. Hvala.
Ko sem lani zaključil z progo sem nad nadaljevanjem z trekingi kar malo obupaval.Letos pa je bila Lučka zanka zame čisto nekaj drugega.Prijetna družba,čudoviti razgledi,spust z Raduhe do Snežne jame ko smo se borili z sekundami :wink: .Pa nadaljevanje po kozjih stezicah....na koncu sem bil res zadovoljen in sigurno se še vidimo. :clap:

LP Aleksander
 anab
Pohodniki in Ultraši, iskrene čestitke!!! Zahvala tudi organizatorju, ki nam je zrihtal prekrasno vreme. Ampak tudi Aktivni smo bili pridni. Najprej se naj zahvalim prijetni družbici Evi, Eleni in Anuški iz Buzeta, Nini, predvsem pa Andreju iz Kamnika, ki je bil naš kompas in si resnično zasluži 1. mesto in nagrado, ki je kljub bolečini v križu vztrajal in dajal pozitivno energijo vse do cilja. Hvala celi ekipi kamničanov. Andrej, kolika je dejanska dolžina Aktivne trase? Ti je uspelo že dobiti ta podatek?
Lp, Ana
Sebi napisal/-a:Očitno si udeleženci včerajšnjega trekinga še vedno ližejo rane :ignore:

Moja prva uradna ultra treking tekma. Zame ena najtežjih preizkušenj v moji kratki tekaški karieri. Niti ne toliko zaradi vseh nabranih kilometrov in ne zaradi preplezanih višincev. Bolj zaradi nevarnega spusta iz Raduhe ter zajl na eni strani in prepadov na drugi okoli Snežne jame (mogoče v resnici ni bilo hudo ampak meni se je pa tako zdelo :oops:). Ko so noge utrujene tudi glava ne pomaga več...
Trasa je bila super atraktivna, družba zanimiva, še vreme je bilo enkratno (bravo še enkrat organzatorju za pametno odločitev za prestavitev tekme iz sobote na nedeljo :cast1:). Skoraj že kičasto (če štejem še vse gobe, jagode in borovnice na poti).

Lučka zanka: :juhuhu:

Bravo Sebi!

Iskrene čestitke za doseženo!

Več kot očitno je, da ti iz tekeme v tekmo gre bolje (zaupaš recept)!

Lep pozdrav in lep dan še naprej! Zvone
Lani sem z Lučko zanko, ki mi bo ostala v lepem spominu, začela mojo treking kariero. Tudi letos je nisem želela zamuditi. Vreme smo zaradi prestavitve na nedeljo spet imeli idealno. Organizatorjem čestitam za prilagodljivost.
Južna pobočja Raduhe so bila zame čisto nov, še neraziskan svet. Ko sem na spletu brala opise poti, mi je bilo takoj jasno, da bo tokrat pri spustu potrebno veliko pazljivosti. Prav tako na starih poteh po desnem bregu Savinje. Ko je bilo na prestavitvi trase omenjeno, da so na ključnih mestih napeljane dodatne vrvi, sem si kar oddahnila. Zelo prav so mi prišle.
Kri mi je hitreje zaokrožila po žilah že na poti proti Cirkonci, kjer se delavca, ki sta z bagroma (alikakosežerečetemnapravam) drobila skale za novo cesto, nista hotela motiti. Po strmem bregu sem lovila ravnotežje in preskakovala vejevje in kamenje, ki se je valilo navzdol. Ko sem premagala to prepreko, sem si v nadaljevanju pri trekingu z ovirami v obliki podrtih smrek pošteno očistila blatne čevlje.
Močno vroče mi je bilo tudi pri vzponu na planino Javorje, ker smo s sotekmovalci zgrešili smer in po vseh štirih lezli v breg in bili pri tem deležni še koprivne terapije. Za nabiranje jagod, malin in gob žal ni bilo časa.
Na zadnjem delu poti sem razmišljala o tem, kako smo lahko zadovoljni, da je zdaj po dolini Savinje mimo Igle speljana široka asfaltirana cesta in da nam tudi v primeru močno narasle vode ni več potrebno koristiti stare pešpoti čez Rjavčevo luknjo.
Organizatorjem in sotekmovalcem hvala za še eno doživljajsko potovanje po moji meri.
Lp E. :D
Vsekakor še enkrat kot že velikokrat pohvala organizaciji. Trasa je bila naravnost čudovita sploh zadnji del zanke nad Savinjo, ko je blo že dodobra čutiti težke noge ampak je odtehtalo ves napor. Malo smo se sicer zgubljali...sam sem se npr. že kr na samem začetku, ko sem obiskal jelene za ograjo, se plazil pod borovci na Lanež :) itd...ampak bilo je vredno truda. Po gps-u sem naklepal nekaj čez 45 km.

Grem pa konec tedna zihr še enkrat obiskat določene dele tras ampak tokrat s ta Velko košaro za jurčke. Sem jih včeraj nekaj natrgu za probo pa so bli danes odlično kosilo.:)

Skratka Luče drugo leto se spet vidmo.

pa lep pozdrav

Denis
Letos sem se zaradi bolečin v hrbtu šele prvič udeležil kake prireditve. Zjutraj so me prijatelji in prijateljice še nagovarjali, da naj izberem pohodniško smer. A sem se odločil za najkrajšo - aktivno. Ta najkrajša trasa je bila zares zelo aktivna. Skupaj s petimi dekleti smo v začetku uspešno krmarili med kmetijami. Nato pa smo po brezpotju zavili proti najvišji točki, kjer smo celo uporabili kompas, drugače pa smo se orientirali po mahu na drevesih in po naših sencah, ki so ob enih kazale približno proti severu, oziroma v našo smer. Večina gozdnih poti na kartah je bilo zaraščenih, tako da smo imeli noge opečene od kopriv in opraskane od trnja. Markacij na naši trasi ni bilo, pa še opis zadnje KT je bil malo drugačen kot na terenu. A vseeno je bilo vse odlično in smo po prehojenih od 13 - 14 km (merjeno po Atlasu Slovenije) skupaj prispeli na cilj. Na zadnjem električnem pastirju pa me je pošteno streslo.
Lep pozdrav vsem sotekmovalkam, ostalim tekmovalcem in organizatorju.
Lepa in letos za naju najtežja preizkušnja.
V drugi polovici trekinga tempo, ki ga je sedmerici ultrašev diktiral Andrej,
malce nervoze zaradi limita, konec pa dober. Obljubljeni kilometri in višinci preseženi. Čestitke vsem, ki jih nisem osebno izrekel.
V ta konec še pridem, zdraj vsaj vem, kje so borovnice.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA