- 26 Jul 2009, 10:43
Pa bom začel kar jaz, sem le najbližji.
To je ena od tistih tekaških prireditev, ki jih nikakor ne bi smeli zamuditi, zame je bil ta polmaraton eden najlepših ki sem jih kdaj odtekel, že sedaj lahko rečem, pa drugo leto spet, sem prepričan,da bo udeležba še številčnejša!
Sam maraton se prične ob 20:15 uri,kar ne pomeni nič drugega, kot teči drugi krog po temi oz. v soju bakel ob poti (no, eni počasnejši smo končevali pravi krog že v temi) kasneje se je izkazalo, da bi prav prišle tudi čelne svetilke, ki smo jih dobili v darilni vrečki.
TF družba je bila kot zmeraj dobre volje, tako so tudi začetni km kar hitro minili, tudi naš tempo počasnejših je bila kar visok, vse do... prvega hriba. tega pa nismo pričakovali
prvi klanec se z Lenči še zaženeva, ko pa vidiva, da ga kar ni konec upoštevava staro pravilo ZdravkaC, da je bolje po strmih klancih hodit
. In ker ima vsak klanec ponavadi tudi spust je potem šlo prav noro Garmin mi je pokazal tempo 3:29
. na koncu spusta sem tako ostal sam, tečem malo počasneje in čakam, da se mi še pridruži kdo od TF-jevcev in ko skorajda obupam in se sprijaznim,da bom moral do konca sam, se mi priključi IRA kasneje se je izkazalo, da sva skupaj tvorili odličen tekaški par. Tempo ki sva ga tekla, nama je bil očitno pisan na kožo, in praktično na celi poti nisva imela težave, če nebi...
... nekje sredi tistega klanca jaz zletel iz proage in to dobesedno.
Malo prej sem namreč moral odtočiti in odločil sem se,da bom to storil pred klancem, IRI pa sem dejal naj kar gre naprej ,da jo bom že dobil in ko sem jo sredi klanca že skorajda dobil se je zgodilo
. V tistem mraku sem stopil točno na rob asfalta in ta rob asfalta je bil kar visok in enostavno me je odneslo na kolena in bok. To se je zgodilo tako hitro, da praktično nisem imel možnosti,da se oprem na roke, tako so morala kolena pri pristanku prenesti vso mojo težo
. Prvi trenutek je bil kar boleč, spoznanje,da lahko tečem pa mi je povedalo, da so kolena samo odrgneja, kako močno pa se v tistem mraku tako ali tako ni videlo, pa me ni niti zanimalo, samo da je šlo naprej.
Da pa nebi ostalo samo pri moji nesreči, je kakšen km naprej IRA ponovila mojo vajo. Tokrat na ležečem policaju
Je pa pri padcu imela več sreče kot jaz saj je "lepo" uprla na roke. Sva pa potem bila oba zelo pozorna in kar veliko gledala v tla je pač najina izkušnja bila boleča, sva pa se oba strinjala, da nam lučke v darilni vrečki niso dali kar tako, drugo leto vsekakor brez nje ne grem na štart.
Je pa v resnici drugi krog bil pravo doživetje, ogromno navijanja je bilo, sij bakel pa je teku dal prav poseben čar, kot da bi tekel v nekem drugem svetu, drugi dimenziji, tam nekje daleč stran!!!!
Praktično ob vsem tem končni rezultat ni imel nobene čarobne vrednosti, čeprav se je na koncu izkazalo,da je bil prav čaroben. Sam sem dosegel svoj osebni (novodobni) rekord (2:13:00), kar je pač dalo vsemu skupaj še dodatni čar.
Hvala IRI, veselilo me je,da sva tekla skupaj, upam, da kakšen kilometer ali celo več odtečeva skupaj tudi na Gardi, bravo Dalibor, tudi on je dosegel svoj osebni rekord, posebno zahvalo pa si vsekakor zasluži Lenči, ki ga je spremljala praktično do zadnjih metrov, konec koncev gre velika zahvala lonelyu, da nam je pokazal odlično prireditev, za katero se meni niti približno sanjalo, pa mi je bila praktično pred nosom,
Za konec je še enkrat treba reči, pa drugo leto spet, sem prepričan, da v mnogo bolj številčni udeležbi.
Fotke
Rezultati : http://www.pentek-timing.at/results/sho ... stnr=11052

To je ena od tistih tekaških prireditev, ki jih nikakor ne bi smeli zamuditi, zame je bil ta polmaraton eden najlepših ki sem jih kdaj odtekel, že sedaj lahko rečem, pa drugo leto spet, sem prepričan,da bo udeležba še številčnejša!
Sam maraton se prične ob 20:15 uri,kar ne pomeni nič drugega, kot teči drugi krog po temi oz. v soju bakel ob poti (no, eni počasnejši smo končevali pravi krog že v temi) kasneje se je izkazalo, da bi prav prišle tudi čelne svetilke, ki smo jih dobili v darilni vrečki.
TF družba je bila kot zmeraj dobre volje, tako so tudi začetni km kar hitro minili, tudi naš tempo počasnejših je bila kar visok, vse do... prvega hriba. tega pa nismo pričakovali

Malo prej sem namreč moral odtočiti in odločil sem se,da bom to storil pred klancem, IRI pa sem dejal naj kar gre naprej ,da jo bom že dobil in ko sem jo sredi klanca že skorajda dobil se je zgodilo

Da pa nebi ostalo samo pri moji nesreči, je kakšen km naprej IRA ponovila mojo vajo. Tokrat na ležečem policaju

Je pa v resnici drugi krog bil pravo doživetje, ogromno navijanja je bilo, sij bakel pa je teku dal prav poseben čar, kot da bi tekel v nekem drugem svetu, drugi dimenziji, tam nekje daleč stran!!!!

Hvala IRI, veselilo me je,da sva tekla skupaj, upam, da kakšen kilometer ali celo več odtečeva skupaj tudi na Gardi, bravo Dalibor, tudi on je dosegel svoj osebni rekord, posebno zahvalo pa si vsekakor zasluži Lenči, ki ga je spremljala praktično do zadnjih metrov, konec koncev gre velika zahvala lonelyu, da nam je pokazal odlično prireditev, za katero se meni niti približno sanjalo, pa mi je bila praktično pred nosom,

Za konec je še enkrat treba reči, pa drugo leto spet, sem prepričan, da v mnogo bolj številčni udeležbi.
Fotke
Rezultati : http://www.pentek-timing.at/results/sho ... stnr=11052
Nazadnje spremenil Vreme, dne 26 Jul 2009, 12:51, skupaj popravljeno 1 krat.