Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

To je bil moj prvi tek pri TF na tartanu in nasploh sem še začetnica, namreč tek treniram cca 3-4 mesece. Jutranji pozdrav od Pajota in stistk roke mi je dal pogum. Tek sem prekinila pri 4400m zaradi slabosti v želodcu in sopare, vzrok pa mislim, da je bil prehiter štart, ki te kar potegne za tekači. Priznam, potem mi je bilo žal, da se nisem dovolj potrudila in nadaljevala. Spoznala sem Bernardo, ki je vzpodbujala Špelo, in glej ga zlomka, celo tekla je nekaj metrov z njo...sem jo vprašala, kje je bila prej, ko sem jaz tekla, da bi še mene prepričala za nadaljevanje teka, ker ona pa res zna dati elana, pozitivne energije in poguma za nadaljevanje...Zahvala fantu z mikrofonom, ki mi je "pošprical" nogo z nevem čem, prinesel mi je celo vodo. Hvala gospodu, ki se je baje zelo trudil, tako je sam rekel, da sem dobila diplomo??, čeprav si je nisem zaslužila. Hvala gospodu, ki mi je zamenjal majico za manjšo številko. Kolegico z berglami in povoji na nogi, ki si je polomila nogo na teku pa prosim, da se čimprej pozdravi in prične tečti, ker ji sploh ne paše sedeti na tekmi na nekem stolu...Hvala tudi Ani-Basica sport za slastne piškote z srčki, čeprav mi ni uspelo izvedeti, kateri del piškota je ona spekla, zgornji, spodnji ali srednji z marmelado. Skratka, v dobre pol ure sem doživela same lepe stvari od tekačev, prostovoljcev, organizatorja, skratka TF kapo dol. Ja in dobila sem diplomo, čeprav je na njej pisalo 4000m, naredila sem pa 11 krogov in to sploh ni pomembno.
Lp, Ana
ANN2BELLA napisal/-a:To je bil moj prvi tek pri TF na tartanu in nasploh sem še začetnica, namreč tek treniram cca 3-4 mesece. Jutranji pozdrav od Pajota in stistk roke mi je dal pogum. Tek sem prekinila pri 4400m zaradi slabosti v želodcu in sopare, vzrok pa mislim, da je bil prehiter štart, ki te kar potegne za tekači.

Ojla

Ne si gnati k srcu. Bo drugic bolje. In se kaksne so tolazilne fraze. Dejstvo pa je, da se na napakah ucimo. Ce se na svojih je sola najdrazja. Pa tudi najbolj zaleze.

No moja danasnja napaka je bila spet klasicna. Prepozno sem jedel. In potem vlacis polovico tekme s seboj nepotrebno prtljago v zelodcu. In seveda je temu primeren tudi rezultat. :evil: Vec kot 2 minuti in pol slabse kot lani. To cloveka spravi v slabo voljo. No ampak tolk jamranja na samim seboj bo dovolj :).

Pohvale organizatorjem, ker tekma je bila super in organizacija tekla kot po maslu. Malce cveka z znanci s foruma je tudi prijetno. Se pozna v primerjavi z lanskim letom, da tehnika (merjenje s cipi) precej olajsa delo. Simpaticen napis na spodobnem dresu v goodybagu za kar naj si lasti zasluge tisti ki mu gre :)

Pa se morda en predlog za drugo leto. Fino bi bilo, ce bi recimo prejsnji dan dal kdo nekaj flas vode v zmrzovalno skrinjo, da bi potem malo mesali led in bi imeli za okrepcilo :drink hladno vodo. Glede na to, da je sonce neusmiljeno.

Se drugo leto sigurno spet vidimo.

G.
Napisal/-a ANN2BELLA » 22. 8. 2009, 13:18

To je bil moj prvi tek pri TF na tartanu in nasploh sem še začetnica, namreč tek treniram cca 3-4 mesece. Jutranji pozdrav od Pajota in stistk roke mi je dal pogum.

Tole danes je boli za mene bolj slab tek. Ta avgust in vročina ahh... čeprav če pogledam sem že naredil več kot 100km. Okej HVALA vsem za spodbujanje pri teku,Kustusu in Clasixu, ki sta odtekla še tisto kar jima ni bilo potrebno. Okrepčevalnici - Tae, Erotu, ki se tega loti in matra pri organizaciji. Ero z majčko si me pa res razveselil in presenetil. (upam, da tudi ostale) Če pridem drugo leto? Če rešim pravočasno zdravstvene težave, ki me ovirajo sigurno. Če ne drugače pridem pobirati plastične lončke in navijati. Ana samo nadaljuj dalje probaj se držati svojega tempa pridno uporabljaj urco in naj ti bo v pomoč.
Uporabniški avatar
 pia
Hvala vsem prostovoljcem za delo in tekačem, da ste prišli "drgnit tartan" :D ...

Za naslednje leto že sprejemamo namige za izboljšave (npr. kadi za ledeno kopel :roll: , avionske ventilatorje :-- , naprave za 360 stopinjsko razprševanje vodnih kapljic :drink ....)
Ola...lala...lala...
Kot prvo...vsem organizatorjem, prostovoljcem in ostalim...eno veliko HVALA!!! Za vse!!! Ko tekač rekreativec pričakuje, da je vse dobro že doživel...TF 10ka preseže pričakovanja. Zatorej že ob začetku...nasvidenje ob letu osorej.
Moj tek...predvsem sem si želel videti, kje sem z ''formo'' po nekaj tednih priprav na polovičko na LM. Tiha, tiha želja je bila odteči 10K v času približnem tistem času, kateri se mi je lani pokazal pri tabli 10K na LM. Torej 1:03:30. Tudi mene je prvi krog potegnilo...2:15 je bilo ''mucho, mucho'' prehitro, še posebej, če zapišem, da krog v času 2:24 vodi k času 1:00:00 v eni uri. Popustim...ujamem ritem in grem...tečem svoj tek, po svojem občutku...niti glasbe ne slišim. Vsakič, ko prečkam tepih stisnem gumbek na Sigmi in vsakič (razen 3 x, ko sem se med tekom okrepčal) opazim, da se držim ritma, da ni prevelike časovne razlike med časi pretečenih krogov. Dosti manj je tudi primerov, ko so me (kot lani) veeeečkrat prehiteli za veeeeeč krogov. Tečem, diham, uživam. Spotoma opazim, da je sonce ''požrlo'' tudi senco pod tribuno ob Kamniški Bistrici. Nič ne de...grem. In kar naenkrat je za menoj 20 krog...8K. Za moment pogledam na semafor, ravno v trenutku, ko se tam nariše 50:01...vauuuuuu. Dobro je...pojdi dalje...ne divjaj...še pet krogov imaš...uživaj...brez preračunavanja kaj in kako če...Med vsemi temi mislimi se kar naenkrat v sodnikovih rokah pojavi tablica na kateri je številka 1. To je to. Še en krog...še 400 metrov. Nekoliko pospešim...ravno toliko, da čutim noge...še malo pospešim...že bolj čutim noge in v tem kar nekako uživam...zadnjih 100 metrov...cilj...1:02:24...novi PB. Tempo 6:14/K, puls 163/174, ''vragi v rit'' je šlo 1200 Kcal...nekdo, katerega zelo pogrešam na naših druženjih bi verjetno zapisal...''sploh ni slabo za dedca, kateri je še pred slabima dvema letoma imel 120 kil...in dve leti manj''.
Dobra dela se ne pozabijo. Zatorej sem letos jaz odtekel z Pajom njegov zadnji krog. Še pomniš Loni? No jaz nisem bil bos.
Žal za Ano in Lizo ni bilo časa. Je pač recesija...skrajšali so mi dopust...čez pol urce grem v nočno...in ja...vsi ovinki so bili v levo.

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 raf
Najprej zahvala organizatorjem in prostovoljcem, da je tekma uspela in ni bilo zapletov.Lepo je bilo danes v Domžalah in predvsem priprave na tek so bile za mene zakon, ker sem bos tekal po zelenici igrišča in ker so jo zjutraj dobro zalili je bil občutek prav prijeten. Imel sem to smolo, da sem se dva dni pred tekom butnil v mazinec desne noge (štor press) in je bilo zoprno, ker se nisem mogel stoposto zanesti na oprijem desne noge. Vseeno to ni bila glavna težava, ampak vročina oziroma sopara, ki je ful pritiskala v zadnji tretini moje skupine. Dobro, da sem se vsak krog polival z vodo, ker to me je rešilo, da se nisem prekuril. Končni čas 50,32 pravi, da je to moj PB in sem plan zgrešil za celih 32 sek. v svojo škodo,ampak se sploh ne sekiram, kar na koncu nisem imel nobenih težav glede mišič in cukra (bil je 6,8 štartal z 11,o) in edina stvar, ki bo zahtevala počitek je mazinec, ker bo treba ranico zakrpati in to bo trajalo verjento par dni. Lepo je bilo poklepetati z znanci in seveda tudi hvala za darilo hlačke, ki jih bo mulc veselo nosil in čeprav je še mlad je bil danes prvič z mano na tekmi in pravi, da bo tudi on moral probati s tekom.
Vidim da ste se borili vse do zadnjih kapljic, čerstitke Matjažu, raf-u ter ostalim za PB. Res mi je žal da sem zamudil to druženje in "tek" Slika

Žal sem moral v Prekmurje, kjer sem bil še dodatno šokiran tak da sem danes čist paf Slika,
zato lahko verjetno jutri pričakujete kako poročilo o novi avanturi ker enostavno rabim tišino, mir, uživancijo skratka saj veste kaj mislim.

Še enkrat bravo prostovoljci, tekači in pa seveda Ero in Tae ta glavniva
:TF) :laola

Lp

Uroš
Matjaž in raf sta že kar nekaj napisala in tu nimam kaj dodati: tekma je vsekakor uspela!
Zahvala organizatorjem in vsem, ki so pri tem sodelovali!
Iz Domžal sem odšel zadovoljen, drugo leto se pa spet vidimo (itak, da še kdaj prej! :wink: ) :!:
Pohvala za majice!

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 tae
Lepo je prebirati vaše pozitivne vtise, vedno pa je lahko kaj bolje. Glede na to, da sem bil letos tudi sam del organizacijske ekipe, moram omeniti vsaj eno pomanjkljivost: manjkal je obljubljeni štartno ciljni napihljivi "lok."

Moj tek: danes prisotni to že veste, za vse ostale pa DANES SEM PRVIČ V ŽIVLJENJU ODSTOPIL in tudi sam končal tek po 11-ih krogih.
hoj in pozdrav in hvala! hvala vsem, ki ste bili danes tako in drugače zraven - prostovoljci, tekači, pokrovitelji, ... brez vas bi bil današnji dan precej drugačen. tako pa je bil izjemno lep, vroč in naporen dan a poln pozitivne energije, dobre volje, veselja in užitkov. hvala :)

v naslednjih dneh bo še čas, da se bolj podrobno ozrem na 2. TF10ko, da napišem kaj iz organizacijskega, TF in osebnega pogleda. takrat objavim tudi rezultate v 'spletno berljivi' obliki.

za zdaj pa pripenjam dve datoteki:

2. TF10ka, Domžale, 22.08.2009 - 2. TF10ka, Domžale, 22.08.2009 - celotni rezultati v xls zapisu

2. TF10ka, Domžale, 22.08.2009 - absolutni rezultati v pdf zapisu

Še enkrat čestitke vsem - super ste!
sploh ne rabim podatkov iz garmina na računalnik prenašat, ker imam že v exsel tableci vse podatke. hvala za te podadke, ker bodo odlična analiza, da preverim še kako so hitrejši šibali.
ja pri meni se vidi, da me je zadnjih sedem krogov začelo pobirati in tudi puls je bil danes povprečen 176, kar je malo več ,kot ponavadi, ko je okrog 168.
Najraje bi se ročno črtala s seznama z rezultati. :twisted:
O svojem teku nimam več kaj reči: tako slabo še nisem tekla, če odštejem lanske Radence po treh mesecih teka. Prva dva km sta bila še v redu (sicer počasnejša od tempa, v katerem običajno začenjam tekme, a vseeno dovolj za čas, kot sem ga napovedala, če bi seveda ta tempo zdržala do konca), potem pa konec. Kaj je vzrok, ne vem. Vročina je lahko samo delno razlog, ker sem celo v Radencih tekla precej bolje. Mogoče en teden tekaške pavze? (Pa sem mislila, da bi mi ta lahko koristila.)

ANN2BELLA napisal/-a:Tek sem prekinila pri 4400m zaradi slabosti v želodcu in sopare, vzrok pa mislim, da je bil prehiter štart, ki te kar potegne za tekači.

Se zgodi tudi veliko boljšim tekačem, da odstopijo pri natanko isti razdalji, tako da se ne sekiraj.
Ker če ne gre pod 4:00, nima smisla. Baje. :lol:
Samo da vam ne pride v navado, bi rekel (oziroma nekomu je rekel) olson.

Priznam, da bi tudi jaz verjetno odstopila, če:
- ne bi bil luzr za mano
- me ne bi spodbujala Bernarda, ki je v vsakem od zadnjih sedmih krogov nekaj metrov tekla z mano (če se tistemu sprehajanju po ovalu lahko reče tek :oops: ) - hvala! in hvala tudi drugim spodbujevalcem
- ne bi bilo prijaznih podajačev vode

grb napisal/-a:Vec kot 2 minuti in pol slabse kot lani. To cloveka spravi v slabo voljo.

Kaj pa praviš na več kot 6 minut slabši rezultat kot lani? :?

Ok, dovolj jamranja. Bo še kdaj drugič priložnost za to (a upam, da vsaj nekaj časa ne).

Prireditev je bila pa zelo dobro organizirana, majice so super, napisi na njih pa tudi. :D
To, da so kroge šteli elektronsko, je bilo sploh super. Samo pot do hrane je bila dolga, ker je bila večina očitno bolj žejna kot lačna. :D

Čestitam Matjažu za zmago!

Fotke bom tudi objavila, samo jih moram malo pregledati.
Nazadnje spremenil spela*, dne 22 Avg 2009, 21:24, skupaj popravljeno 1 krat.
Tudi jaz bi se rad zahvalil vsem, ki so pomagali, da je vse gladko teklo, vzdusje je bilo pa tako lustno TF druzinsko ("sami nasi").
Ero, Tae - ciljnega loka ni nic treba po mojem, naj ostane manj pompozno.
Elektronika pa rulez, ceprav je najslajsi se vedno analogni zvoncek, ki pozvoni za zadnji krog :D

Na stezi sem pa letos za razliko od lani, ko sem se "zgonil skoraj do smrti" uzival vse do 8km, ko sem moral uporabiti precej volje, da sem potegnil do konca in postavil svoj PB - jupii.
Ana2bella - tudi za odstopit je treba imet glavo in "jajca" - bravo! Sploh potem, ko sem prebral, koliko casa sploh teces.
Pajo - svaka cast, da si speljal do konca, kakorkoli ze.
Mateja - hvala za druzbo, dokler ti potem nisem uspel pobegnit za eno malenkost :)
Hvala podajalcem in pobiralcem in prijavnici in odjavnici :)

Z uzitkom bom pridno treniral za drugo leto :)

P.S. Pa spet mi je ratalo - 17. mesto v kategoriji :))
Nazadnje spremenil slovon, dne 22 Avg 2009, 21:07, skupaj popravljeno 1 krat.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA