Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Tako evo jaz sem že doma, tak je če se "švercaš". Danes sem odtekel bolj kratko varjanto od Ljubnega pa do cilja. Že ob vožnji n štart sem srečal nekaj znanih obrazov, ki so bili že kar nekaj časa na progi in jih lahk mal vzpodbujal kar z avta, enako pa še pol ko sem čakal na štart našega teka.
No nato pa smo štartali še mi v Ljubnem, kar hitro se mi je zdelo se je začelo odvijat nato pa prvi :shock: proga je odvila s ceste, čez most pa kar neki hribi pa hribi,a ajoj to glih nisem pričakoval. Po parih kilometrih smo se našli štirje tekači, ki smo potem skoraj skoz do cilaj držali enakomeren in kar hud tempo, ki pa je bil tudi v planu pri meni. Saj je bil moj cilj preteči traso pod dvema urama.
Na koncu sem tako :mrgreen: , ker je bil končen čas 1:58:35. No to je bil tudi moj pokazatelj trenutne pripravljenosti, ki je kar zadovoljiva, sploh glede na to da se je nabralo vmes tud za 395 višincev, no mogoč pa je tud trasa kaj daljša kot je napisano ka pa vem :roll:
V cilju sem srečal kar veliko poznanih obrazov, nekja med njimi veselih, tu pa tam pa tud nekaj razočaranih :shock: , a tud razočaranja so del teka, to sem jaz spoznal že zdavnaj :lol:
Za moje pojme ste vsi ki ste pretekli zadano razdaljo zmagovalci

Čestitke vsem še enkrat, Robo, Natasa, Arif, ZdravkoC, Zdravko - legenda, MiriR, Zajc, RoKo, Fifty.........................in vsem ostalim ki jih nisem videl ali pa poznal :laola :laola

Škoda edin, da nisem mel časa da vas vse počakam v cilju in vam čestitam. Pa drugič.
LP

Tudi sam pretekel od Luč do Logarske. Med nogami ful ožuljen tako da so me hecali če sem dobil mesečno perilo. Noga zdržala (HVALA PIA in trakovi). Sedaj toliko ko se spočijem morda še kaj napišem.
Jutri moram na PST vsaj vodo prinesti Classixu in družbi morda pa malo z njimi potečem.

Vsi ste bili carji danes.

:laola :TF) :laola
Lepo je bilo, kljub jutranji prhi, ki se je kmalu po štartu zelo okrepila, potem pa čisto ponehala in na koncu je v Logarski sijalo sonce.
Tri mušketirke štartale v trdi temi v Celju, se vmes razjokale z dežjem, celo izgubile smo se :oops: , pa na srečo našle nazaj na pravo traso, na koncu vse tri zelooooo zadovoljne, vse dosegle dolžinske rekorde, ena od Celja do Mozirja, dve pa od Celja do Ljubnega.
Na koncu smo z veseljem navijale za dobitnike pokalov, čestitke pa vsem, ki ste zmogli katerikoli košček te poti, ki ni bila lahka :laola Masaža v Ljubnem je bila prav blagodejna, sedaj pa sanirat kazalec in palec na nogi, da se bo čimprej spet dalo teči :lol:
Hoj,

tudi jaz že doma, eni očitno še proslavljajo kolajne in pokale.

Danes zjutraj sem bil predvsem zelo vesel vremena - hladno pa še nekaj dežja. Obetali so se idealni pogoji za ta kratko, softi varijanto iz Luč do Logarske. Na pot iz Ljubljane sem se podal z Loni in Erotom.V Luče smo jo mahnili po bližnjici, čez hrib, tako smo bili na štartu v dobri uri. Vojaška prijavna služba je delovala kot je treba, tako da smo vse formalnosti opravili v nekaj minutah. Tokrat smo vsi trije zastopali Millitary barve :D

Pred štartom sem nase navlekel najlažjo opremo, ki jo premorem, za primerno kilažo sem pa itak poskrbel že v zadnjih dveh, treh tednih (zdaj je končno taka, kot sem želel).

Tek je bil zelo hiter in večji del proge sem tekel skupaj s Kalanom. Proti koncu mi je uspelo narediti manjšo prednost in jo zadržati do cilja.

Zadnjih nekaj let v Logarski v glavnem tečem na najkrajši, 17 km razdalji in končno mi je uspela tudi zmaga v absolutni konkurenci. Lanski rezultat sem izboljšal za slabe 4 minute in pol :D . Tega sem še bolj vesel kot stopničk.

Čestitke vsem, ki ste danes dosegli svoj cilj v Logarski, tudi pohodnikom in spremljevalnim ekipam, še posebej pa ultrašem - res ste carice in carji :laola . Čestitke tudi vsem, ki ste bili na stopničkah :clap: .

Hvala za super TF družbo, ki je bila tokrat še vojaško okrepljena :D .

Tudi organizacija je bila, tako kot vedno, odlična: oskrba na progi in v cilju, prevozi, pasulj, pijača, pivo, topli tuši... :clap:

FOTKE, žal ni nobena s proge :(

Mejte se in lepo tekajte, Matjaž

P.S.
Zdaj je pa Berlin res že zelo blizu.
Nazadnje spremenil MatjazV, dne 06 Sep 2009, 21:06, skupaj popravljeno 2 krat.
sedaj ko tečem že drugo leto,sem se iz napak, ki sem jih naredil lani, dosti naučil, zato sem izboljšal tudi PB za 14 minut na 7.16.16-le uvrstitev se mi je poslabšala-ste bili drugi toliko hitrejši-sem še vedno zelenec v tem biznisu he he he.drugače pa je bilo fajn-in trasa in družba,pa tudi organzatorjem pohvale-le tako naprej.
Čestitike vsem, ki vam je uspelo premagati katerokoi razdaljo, še posebej pa tistim ki so premagali najdaljšo :clap: ..sam sem jo leta 1994 in vam kak križev pot je to. Celo takšen,da sem se takrat odločil da "nikoli več" :roll:
lpA
prvič sem se udeležil tega maratona, tokrat v najkrajši razdalji 17 km. Vremo je bilo odlično za tek in vzdušje enkratno. Takoj na štartu je ena majhna skupina z Matjažem pobegnila, jaz pa sem sledil svojemu temu, nekaj kilometrov po štartu sem ujel enega tekača in skupaj sva tekla skoraj do cilja. Moram povedat, da sem tokrat res užival in sploh nisem trpel, majno krizo sem imel štiri kilometre pred koncem, kjer je moj sotekač dobil majno prednost, ki je nisem mogel nadoknaditi.

Na cilju sem izvedel, da sem zgrešil prvo mesto v svoji kategoriji za šest sekund :( , pač sem pa mislil, da so tisti tekači, ki so bili pred mano, tekli na 27km. Kljub temu, sem zelo zadovoljen. Ciljal sem 1h 10min in sem cilj dosegel.

Vsaka čast tistim, ki ste/so tekli v drugih razdaljah, posebej v najdaljši. Se ne moram predstavljat kok težko mora biti premagati 75 kilometrov. Ko smo šli nazaj v Luče so nekateri, ki so komaj hodili, še imeli 15km do cilja.
Tudi jaz čestitam vsem, stopničkarjem pa itak duplo.
Bilo je res zanimivo.
Prvi del dež, blatno, spolzko, mokro, čofotanje in lep tek, potem pa je Rajko le pokazal malo več usmiljenja :wink: in je zaprl pipice.
Imel sem zanimivo družbo, več odsekov različne spremljevalce, ki pa so me žal zapuščali.
Tik pred Mozirjem sem se preobul, ker pa sem zamenjal tudi težko obuvajoče se kompresijske dokolenke, sem naredil čuden gib, ki mi je onemogočal nadaljnje neovirano gibanje. Navkreber OK, navzdol pa oh in sploh :--( bolečine v kolenu. Koncentriral sem se, da ne bi šepal in tako sem do cilja na bolečine že pozabil.
Z rezultatom (ni)sem zadovoljen :mrgreen:

TF družba se je spet pokazala za najboljšo in znova in znova daje pečat tekaškim prireditvam. Skoraj vsi stari p'rjatli smo se našli v cilju. Pogrešali smo najmlajšega TF ultraša Miho Permeta.

Dve Nataši sta blesteli :cmok:

Lepše nebi moglo bit, čuj :clap:
Včeraj je bil en lep dan: opravil sem še z enim od izzivov, ki sem si jih zadal in to v prijetni druščini svojih spremljevalcev in tekaške srenje, ki se je v velikem številu zbrala v lepem okolju Logarske doline. :D
Hčerki Sabini in Gorazdu se moram zahvaliti, da sta vstala sredi noči in me zapeljala v Celje, v LJ pa smo sproti pobrali še zajca. V Celju nas je pričakal dež, a smo zaupali vremenski napovedi, da se bo kasneje vreme izboljšalo...in se tudi je...saj pri toliko pozitivne energije in volje, kot jo je prinesla s sabo masa tekačev drugače ni moglo biti... :wink:
S tekom sem zadovoljen, po mokrem prvem delu sem se v Ljubnem preobul in po 6 urah, 22 minutah prispel v cilj kot 13., v kategoriji pa 3. :juhuhu:
Čestitke vsem tekačem, posebno tistim na daljši razdalji, pa vsem, ki ste stali na stopničkah, pa ne morem mimo "vidnih predstavnic polžje sekcije", ki ste včeraj spet prestavile svoje mejnike :clap: :cast: :!:
Matjaž, hvala za fotke!
Sledi spet hitra regeneracija, v soboto pa KAM... :lauf:

LP, vencelj
Najprej tudi jaz čestitam vsem, ki ste včeraj tekli! :clap:
Jaz sem zaključila v Mozirju (načrtovano sicer), tako da žal nisem mogla deliti vašega veselja v Logarski... Čestitam posebej Lenči za takooo dolgo razdaljo, res bravo, tudi iri in maci, s katerimi sem se srečala na štartu, pa seveda natasi, ostalih nisem videla... Tek do Mozirja se mi je zdel naporen; dež, blato, luže,ozke poti so pripomogli, da sem bila že po 20 km kar precej utrujena, čeprav sem tekla počasneje kot običajno, skratka, bila sem kar vesela, da so nas v Letušu preusmerili na cesto.
Na cilju vse to ni več pomembno in si vesel, da ti je uspelo! :D
Nazadnje spremenil petka, dne 06 Sep 2009, 09:02, skupaj popravljeno 1 krat.
V Celje smo se pripeljali z Venceljmobilom, kjer se je uresničila moja nočna mora - dež. Proti dežju nimam nič proti, jezi me, da ob dežju vedno dobim kakšen žulj.Na srečo je Vencelj s sabo imel dva spremljevalca s katerima sem se dogovoril, da me počakata v Polzeli ali Mozirju, da si bom preoblekel tekaška obuvala. Kmalu smo začeli in sem hotel spremljati Venclja, vendar sem ugotovil, da je vklopil turbo pogon in s tem ni bilo nič. Na 10 km sem ugotovil, da grem prehitro in sem zmanjšal hitrost. Ko sem ugotavljal, da bom v Polzelo prišel "suh", se je ulilo in sem bil v 5-tih minutah povsem premočen. Pred Mozirjem sem zamenjal copate in z grozo ugotovil, da sem dobil žulj na desnem podplatu :( Med menjavo "gum" me je prehitel Miro in sem se odločil, da mu bom sledil. Tako se je nabrala majhna skupina in smo skupaj tekli do Ljubnega, kjer se je Miro odločil, da bo zamenjal "gume". Od Ljubnega naprej sem večinoma tekel sam. 12 km pred ciljem me je prehitel Zdravko Barič, zmagovalec Trans Slovenije, in mi je vlil dodatnih moči in sem sklenil, da mu bom sledil tudi če "crknem". Čez dva kilometra sem ga prehitel, ker je imel Zdravko težave in mi ni več mogel slediti. Komaj sem čakal, da sem prišel v cilj, ker so me bolele noge, predvsem podplati. Z letošnim tekom so se mi uresničile tri želje, teči na tem teku po poškodbi na Trans Sloveniji, v celoti preteči celotno traso (strmi klanci ne štejejo) in izboljšati čas. Podplati so "preživeli", razen žulja, svoj čas sem izboljšal za slabe tri minute. Skratka sem zelo zadovoljen. Zdaj ko pišem sicer čutim utrujenost ampak že razmišljam o novih tekaških dogodivščinah.
Čestitke vse tekmovalcem, od najhitrejših in najpočasnejših, ker je bilo pri vsakemu videti tisto željo preteči ali prehoditi to dooolgo razdaljo.
Posebno poglavje bi namenil vsem spremljevalcem, saj brez vas naši tekaški cilji ne bi bili uresničljivi. Bravo spremljevalci :clap:
Lep pozdrav!

Še moje mnenje:
- včeraj sem pretekel prvič maraton od Celja do Logarske doline. Bilo je hujše, kot sem si predstavljal. Prvi del poti do Mozirja ob Savinji po blatu in v dežju je bil najbolj tečen. Na srečo sem se lahko v Mozirju popolnoma preoblekel in preobul. Zadnji del od Luč naprej pa se je najbolj vlekel.
- drugače pa občutki v redu, glava je bila cel čas OK, razpoloženje v redu, le noge niso hotele sodelovati s telesom.
- vzdušje ob progi in v cilju je bilo odlično.
- narava ob poti je bila čudovita, še posebej v zgornji Savinski dolini.

Na kratko: "bilo je divno i nezaboravno".

Čestitke vsem udeležencem! :laola

:D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA