Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Pa je mimo 10. mali kraški maraton... Sem mislil, da bo brez mene... Pa se je le našla spremljevalka..Petra Žnidar...velika Hvala...Veliko mi pomeni, da se udeležujem na maratonih, a težko je koga dobiti, ki je pripravljen s teboj tečti... Še enkrat preletim kraški maraton s spremljevalcem, potem ga pa osvojim sam...kljub slepoti rad sodelujem...rad tečem, ponavadi samostojno...a kar mi ni poznano moram imeti spremljevalca za prvič...
Tako torej Petra se Ti še priporočam, da kam skupaj zavandrama, da še kakih 100 km skupaj pretečema... :D Letos sem se torej prvič udeležil kraškega maratona. Zanj sem slišal na Rokovem teku, katerega se moram pohvaliti, sam pretečem, kljub slepoti.
Opa in kakšna čast me je doletela... Na štartu sem stal poleg Jolande Čeplak. Mimogrede je baje gospodična mična, da bi vedel, bi kar potipal, heh imel bi celo opravičilo, moje roke so moje oči... Štartali smo skozi Sežano do Lipice, mimo lipiške kobilarne. Za Lipico smo prispeli na cesto Divača-Koper, po tej cesti smo tekli približno še 2 km, nakar smo prečkali mejo...pritekli smo v italijansko Bazovico, kjer smo imeli 1. italijansko okrepčevalnico...Moram pohvaliti Italijane, imeli so veliko sadja, dobro založeno okrepčevalnico...Tekli smo še čez nekaj vasi, nakar smo prispeli v Trebče, spet malo napolnili z vitamini se. Od Trebč smo še tekli približno km in pol po asfaltu, potem pa nadaljevali do Orleka po makadamu, 800 m. Na Orleku so nam tapočasnim pospravili že smerokaze in smo zgrešil okrepčevalnico, pa smo imeli to čast, da nam je spremljevalno vozilo častilo vodo... hvala... v takih trenutkih kar prav pride, ker je bil zelo strm spon na Orlek, po verjetnosti smo si malo podaljšali pot, ker ni bilo smerokazov... Pač vzameš v zakup... Z Orleka dol smo se še samo spustili v dir...in mimogredoče vmes spraševali, če se držimo trase... Na 19 km pa mi je Petra olajšano rekla: "Športna dvorana se že vidi..."
In sma pritekla zmagoslavno v cilj, med zadnjimi sicer, nisma bila čisto zadnja...a važno je sodelovati, ne zmagati!
Mimogrede ali ste Vi vračali čipe...ali so nam jih podarili... S tem sem se ubadal nekaj časa...pa mi ni nihče rekel... Pa še nekaj a letos ni bilo majic za spomin? Pač, da bi imel nekaj, s čim bi se lahko pohvalil, da sem pretekel mali kraški maraton...

To je To.. Srečno... Se vidmo naslednje leto, če me bo kdo seveda spremljal...Hvala!
Vreme napisal/-a:Idealni pogoji, nekaj kapljic dežja in klanci ki so jih med letom organizatorji očitno malce poravnali so bili glavni vzroki za moj nov današnji pb 2:08:31. :D

Vidiš, da za dežjem posije sonce :clap:
vandrovc napisal/-a:
lenči napisal/-a:Vandrovc čestitke še tukaj :laola

Hvala Lenči...Si tekla tudi Ti?

Sem in sem vaju prehitela tam kjer se zavije proti Lipici (ko je Petra rekla, da imata 3 km ravnine pred sabo) in želela veliko sreče na poti :clap: . Super si :laola
Pozdravljeni!
Najprej čestitke Vandrovcu. Kjer je volja tam je pot.
Ob prihodu sem dvignil majico TF. Prijazno dekle mi je ponudilo vračilo poštnine ali nogavice. Vzel sem nogavice. Sem bil pa zelo presenečen nad fer potezo, saj jim ni bilo potrebno TF opreme včlačiti v Sežano, tako ali tako mi jo bi poslali po pošti. :clap:
Tek sem začel očitno malo prehitro, tako da sem moral med 11 in 16 km malo spustiti, naprej je šlo pa v redu. S samim tekom sem zadovoljen.
V prvem delu teka sem srečal Loni, ki pa jo nisem niti pozdravil. Se opravičujem, drugič bom vsaj z roko pomahal. :oops:
Nato sta me prehitela Raziskovalec, če se ne motim in MojcaZ. Ostalih TF-jevcev nisem opazil. Verjamem, da ste dosegli ali presegli pričakovano.
Nad organizacijo brez pripomb z moje strani, vse odlično.
Pa še to. Tek si bom zapomnil po čredi konj, ki je v Lipici dirjala z nami tekači. Se je slišalo pravo bobnenje, preden sem jih zagledal. Lansko leto namreč nisem videl nobenega.
Fino je bilo, kot vedno. Ne vem zakaj mi je ta Sežana vedno všeč. Uh, "vedno". Mislim vsakič. Od trikrat... Imel sem čast srečati tudi vandrovca, skratka, še en lep dan in lep tek. Celo neko kao rosenje ni bilo v napoto.
Najprej pohvale dobri organizaciji, lahko je za zgled, vsaj jaz sem dobil tak vtis, potem pohvala še gor, dež je zdržal, pipca je začela kapljat oz. majčkeno pršit šele proti koncu proge. Še konji so pozdravljali tekače in dirjali ob progi. Jota tud ok. Jaz sem zadovoljen z mojo 21ko, kljub prehladu je šlo skoraj tko kot lani. :lol: :rol:

In čestitke Jani za 2. mesto na osmici!
Tudi meni je bilo zelo všeč. Žal mi je edino, da nisem videla konjev. Sem pogledovala proti travnikom, a o njih ne duha ne sluha :( Glasba na italijanski strani je bila pa...uauuuu!! Zdi se mi, kot bi mi napolnila baterije. Se vidimo naslednje leto :wink:
Pohvala organizatorju! :clap:
Zaradi močnega krča v mečni mišici (???) sem na 17. km odstopil in se do cilja pripeljal z rešilcem. :evil: :cry: :oops:
Sicer pa mi je bila proga všeč, tako da še pridem v Sežano.
:laola
Čakam rezultate pa jih kar ni. Ne morem iz svoje kože, da se nebi vseeno že javil.

Najprej odgovor vandrovcu glede čipa: ko si dobil medaljo, so ti ga vzeli nazaj izpod številke.

Tomaž, hvala za fotke, dobro si me ujel v ciljnem finišu. :D

Drugače pa rezultat in tempo točno tako, kot sem planiral. Po moji uri 1:22:40 in tempo 3:55/km. Bolj, kot čas pa se mi zdi pomembno, da mi je uspelo prehiteti kar nekaj tekačev in tekačic, katerih do sedaj nisem še nikoli. Med drugim tudi prvo uvrščeno Danejo Grandovec (lansko državno prvakinjo v polmaratonu) in drugo uvrščeno Nežo Mravlje (lani na nočni blejski 10-ki me je še ona prehitela, bila je prva, jaz pa takoj za njo, tekla sva pa celo pot skupaj).

Zanimivo je to, da kljub temu, da je proga zaradi konfiguracije malo težja, meni ni delala posebnih težav. Do 19km (pritiskal sem lape na km oznakah, katere so bile postavljene zlasti na italjanski strani bolj tako tako, ampak o.k. recimo da na koncu vseeno pravilno) sem imel povprečni tempo celo 3:49, kar bi zadoščalo celo za nov rekord. V zadnjih dveh km-ih pa sem popustil, a nič hudega.

Letos mi očitno polmaratoni še bolj ležijo, kot krajše razdalje.

Drugače pa čestitke Liquidu za nov rekord. :clap:

Potem smo v manjšini zadevo še malce analizirali in očitno je Sežančane čisto zmedla družba gostov. :D

PS: v avtu sta mi ostala dva stola, kdor ga pogreša, naj se mu zmeša. :D (a sm vm reku, d nj jih uznačmo)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA