Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Zjutraj ob 6 uri vstanem. Zunaj rahlo rosi, cesta je mokra. Priprave, nekaj pojem, ob 7h štartam proti Ljubljani :driver: . Med vožnjo poslušam lestvico hitovih 40 (saj radio1 je dobra postaja, a resnici na ljubo si včasih zaželiš spremembo repertoarja)...ja, in professor green z dobro predelavo INXS klasike I need you tonight je še na 7. mestu...pa pustimo to, skratka že med vožnjo sem užival v dobri glasbi. Parkiram v Tivoliju, pa peš do Prešerna. Takrat je bilo v LJ še vedro. Tam se dobim s Zajcem in zajcem, še zadnje priprave in ura je btw 9. Štart na 28 km :lauf: . Letos v drugo smer...od magistrata do Zmajskega mosta in po Resljevi do postaje, nato pa na staro traso.
Hitrostni trening za Radence (čez en teden) po ravnem. Potem trening za moč na Urha. Na Golovcu se znajdemo sami, ne spredaj ne zadaj nikogar. OK., sprememba taktike...sledi orijentacijski treking :juhuhu: . Sva z ultra zajcem ugotovila, da bo 28 premalo, pa sva samo enkrat zavila levo namesto desno...ko smo bili že nevarno blizu dolenjke, smo zavili po brezpotju čez grape nazaj v desno in se ponovno priključili ustaljeni trasi...Misel na rekorde smo pustili v grapah, do konca ni bilo več daleč in smo lahko zaključili bolj na izi...tak je bil potem tudi rezultat: 2 uri 20 min. Janezov garmin je nameril 29,77 km (ne vem pa, koliko so pretekli drugi??), pa še za 90 m dodatnih višincev. Pa smo kljub temu zadovoljni, trojke so le edinstvena prireditev, kjer je rezultat bolj postranskega pomena. :D
Hvala navijačem! :laola

LP, vencelj
Hoj,

letošnja trasa, vsaj na 28 km, je bila nekoliko spremenjena in vsaj za 700m daljša (po garminu) od prejšnjih.

Tekma je bila zelo zanimiva in hitra, predvsem pa taktična. V začetku, vse do Žal, smo v vodilni skupinici tekli skupaj članih štirih trojk: O.K. Consulting, Atletska reprezentanca SV, Žirovska naveza in Garmin-Under Armour. Vodilna trojka je nato pospešila, ostali pa smo več ali manj tekli skupaj vse do vznožja Urha. Tu se je potem naredila manjša razlika in vrstni red se do cilja ni več spreminjal. Ekipa SV smo kljub daljši progi, za več kot 6 minut izboljšali lanskoletni rezultat in tega smo bili še posebej veseli kot tudi izvrstne uvrstitve na 2. mesto absolutno (1:52:30). Hvala obema sotekačema Mateju in Zvonetu :clap: .

Tudi naše forumovke, ki so tekle za ekipo Tri špelce - Nataša, Polona in Mihaela, so blestele in parv tako osvojile 2. mesto absolutno z odličnim rezultatom 2:23:09. Čestitke :clap:

Na koncu smo vsi skupaj še nazdravili v Zlati Ladijci, kjer smo srečali še nekaj najbolj vztrajnih forumovk in forumovcev.

Lep dan še naprej in lepo tekajte, Matjaž

FOTKE

REZULTATI
Uporabniški avatar
 maca
Nana in Milenko, hvala, ker sta me vzela v ekipo. In to v ekipo za male trojke.
Sicer bi še kar na prej bezljala kot sneta skira in se skurila.
Jutro je bilo prijetno, imela sem polno dela, ko mi je moja mačkonkica potresla sladkor po tleh in sem med čiščenjem pozabila na tremo. Mačkica-hvala.
Parkirala sem prav fajn in brez dežnika odracala na prizorišče, prehitevali so me tekači, ki se jim je mudilo na ta dolge trojke, jaz pa lagano, lagano. Zmenjena sem bla za CEPke in seveda sem morala malo šopat. Barva? Ne povem, pridte v Radence.
Z Lauferjem sva se dobila nenapovedano pred šotori, gospod si je drznil preoblačit kar v ženski garderobi, na veliko veselje in smeh prisotnih.
Pol se je pa začelo čakanje na preostala dva člana trojke. Sem jaz glupoča morda narobe slišala? Je Maček morda kje drugje, ga je Jankovič prestavil, saj itak vse neki spreminja...Pa je spet prišel Laufer in me pomiril, da sem na pravem mestu. Nane in Milenkota pa od nikoder. Mene zebe, ker sem se oblekla za 25 in ne za 9 stopinj.
Končno se trojka popolni, se pofotkamo in se začnemo drenjati v štartni prostor.
Gužva nora, meni pa takoooo paše, mi je bilo prav hitro fajn toplo. Ampak samo do štarta, pol se je gneča začela redčiti, v luknje je začel udirati hladen zrak, mene pa spet zebe....
A bomo že štartali zares ali ne?
In smo. Kar hitro. Sem se začela ugrevati in dobra volja je bila spet na vidiku. Jaz u kikli in kratkih rokavih, Nana in Milenka v dolgih rokavih in hlačah. Onadva lepo ugreta, jaz pa pola pingvin. Do klanca smo jo špičili s prav čednim tempom, ki mi je bil že na meji sprejemljivega. Pol pa klanc. Hodimo, tečemo, pa spet hodimo in tečemo. Še dobro, sem kuj začela nestresno dihati, bi celo pela. Prehitevamo, pa drugi špičijo mimo. Ene par krat sem pri prehitevanju skor u ene luknje padla. Čvekamo in »opravljamo«, komentiramo napise na trojkah. Ene prav ful dobri, padale so mi že ideje za ime trojke naslednje leto. Milenko je informiran in razlaga Nani, koliko je še klanca. Matramo se in sopihamo. Gre. Super smo.
Na piknik placu se Nana preoblači, gužva, jaz se umaknem naprej-in se zgubimo, se iščemo. Se ne najdemo, zgubimo toliko časa, da bi sigurno zmagali, če bi se ne ustavili. Pa jade.
Začnejo se klanci dol, letimo, letimo, prehitevamo, nobeden se nas ne upa prehiteti, ma ne upa, ne more nas prehiteti. Zadnji klanec – kocke, drsijo ko strela. Vpijemo in opozarjamo na previdnost in pol olajšanje, končno spet asfalt. Spet letijo km-ji v noge. Moje so ko nove, nobene utrujenosti, moči še ogromno, očitno sem se odlično regenerirala po Trstu. Navijačev je vedno več, me kar polnijo z energijo, spet letimo, tudi Nana zbere moči in jo nese, nese, Milenko je skoraj ves čas tiho, ampak njegovi pogledi bodrijo Nano. Letimo mimo Z.ladjice in si mislim, kako bo fajn, ko bomo tam navijali, sedaj še ni nobenega. Jasno, saj smo prehitri… Zadnji ovinki, zagledamo cilj. Škoda, da ne letimo čez Tromostovje, meni je blo to vedno zelo všeč. Ma nič hudega, konec je, še apr metrov, primemo se za roke in dobesedno uletimo u cilj.
Pol pa začne dežek, dež…., mokrota, komaj snamem mokre cunje. Še prej pa pod napuščem čakam na nahrbtnik s suho garderobo. Kot da ni bilo dovolj moče, se mi za vrat ulije cel curek deževnice. Ampak sem se doma vseeno stuširala.
Čas pa – krasen, točno po planu. Plan smo pa itak sestavili šele na cilju.
Uporabniški avatar
 aadler
Čestitke vsem udeležencem današnje prireditve! :laola Naša ekipa (Robi,Jana,jaz) smo osvojili odlično 3. mesto. Očitno bom moral od zdaj naprej teči samo štafete, če bom hotel še kdaj stati na stopničkah. Z samo prireditvijo sem bil zadovoljen ampak tisti golaž ob 13h nismo dočakali, raje smo se odpravili proti Domžalam in si ga tam privoščili in nazdravili.
Se vidimo v Radencih! :--
Lp, Fredi
 spikl
Letos tud jest drugo leto zapored na trojkah,ta kratka pa mešana.Trojko smo sestavili šele v petek,brez skupnega treninga vendar pa smo vsi vedeli približno kje smo en super tekač,super tekačica pa tretji najšibkejši člen jaz.Od štarta šlo zelo hito do pod golovca potem pa so se začeli moji problemi(klanec)tko da smo bli zmenjeni da naj v klanec gresta kar naprej,da pa jih bom v spustu že ujel.Vedeli smo da smo blizu stopničk,zato smo sledili mešani trojki pred nami vendar pa so na zadnjem klancu navzdol spustili zavore in odlšli cca 100m naprej,potem pa do cilja kokr je šlo zadnje 2km malo čez 7min,bil sem čisto na koncu z močmi tako da smo na koncu za tretjim mestom zaostali 6s.Vzdušje pa fenomenalno,tko da super prireditev pa še brezplačna povrhu.
 spela*
Ne zgodi se vsak dan, da bi bila na kakšnem teku (10 km ali več) v cilju le tri minute za Taetom (no ja, enkrat sem ga na eni tekmi, kjer se je TUDI teklo, celo prehitela :mrgreen:) in dobri dve minuti za Avijem. :D

Priznam, da sta ga punci kar žgali. Nisem zares pričakovala rezultata pod 1:10 (neto seveda, kar sicer za nekatere ne šteje, tudi pri uvrstitvi na stopničke ne, zame pa), ampak nam je uspelo. Mogoče bi šlo še kakšna sekunda hitreje, če bi vedela, da je cilj tam kot start in da ni treba še čez Tromostovje do Prešernovega trga.
Analiza je pa tudi uspela, čeprav smo bili bolj maloštevilni.

Hm ... izziv, prehiteti zunanjega ministra, še vedno ostaja ... je pa naša ženska trojka za 5 minut nažgala sodelavčevo moško
Nazadnje spremenil spela*, dne 08 Maj 2010, 19:20, skupaj popravljeno 2 krat.
Čestitke vsem za prestalo izkušnjo, prireditve sem se udeležil prvič v ekipi mešanih trojk (moj stric, moja boljša polovica, in jaz), enkratna, res lepa izkušnja. Sicer za mojo Špelo je bilo najhuje, kot je to običajno za žensko pri mešanih trojkah in ji še posebej čestitam za prestani napor in moje priganjanje.

Trasa mi je bila ful všeč, še najbolj mi je bil všeč del ko se gre v klanec, enostavno ni dolgočasno, ker gre vedno gore/dole/levo/desno + v naravi tečeš, kar je zmeraj fajn.

Dosegli smo 2.mesto s časom 2:08:00, tega sem še posebej vesel zaradi strica, ki je letnik '57 in moje Špele, ker ji je uspel tako dober tek :)

PS. Glede dolžine pa definitvno je bilo več kot 28km, vsem iz naše mešane trojke (mojTrener) nam je namerilo več kot 28km, meni 28.8km s tekaškim senzorjem, ki ga imam garantirano odlično umerjenega in mi na vseh distancah, kjer je to možno kontrolirati z referenčno meritvijo meri na drugo decimalko točno. Res je tukaj bil mešan teren, asfalt, makedam in blato, kar lahko malo popači meritev ...vendar dodatno sem meril še z GPS senzorjem, da posnamem traso in tudi ta mi običajno zmeri povsem največ 100m razlike od tekaškega senzorja, pa je danes nameril slabih 29km.
Nazadnje spremenil MGLorencin, dne 08 Maj 2010, 19:49, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 miciM
Naj še jaz povem nekaj besed, ko sem po ZSju dobila povabilo za trojko in ugotovila kdo sta sotekačici sem si rekla, ta bo pa huda :shock: in res je bila, sta me punci, kar dobro gnali, oziroma mi uhajali, so se noge vrtele kot kolesa na kolesu, da sem jih dohajala in še to komi :lol: :lol: :lol: ,ja rezultat je bil pa navdušojoč in splačalo se je. Z časom 2.23.06 smo dosegle med ženskimi trojkami 2.mesto. Še enkrat hvala Mihaeli in Nataši, bil je super izlet čez Golovec :D
Vsem ostalim tudi čestitke za rezultate :clap:

:wink:
Bravo in čestitke vsem za fantastične rezultate!!!

Za mano pa je krog okoli Ljubljane z boljšo polovico oziroma "paparacom", tako da, nč se bat, tokrat ne bo nč slik.... :--

LP Tomaž
Uporabniški avatar
 aadler
spikl; A zaradi vas so mene tolk preganjali,da sem skora pregorel :idea: , hiter spust pa je nam prinesel medaljo,za katerega pa je zaslužna naša JANA :clap:

lp-fredi
 nana
Ker je maca že praktično vse povedala, bom čisto kratka...
Bilo je super, razen v klanec, smo ves čas klepetali. Moj možek se je čisto razburil, ker smo "sigurno eno minuto zgubil, ko smo se na okrepčevalnici iskal". Prava figa :D
Moj čas izpred dveh let, ko sem se komaj privlekla v cilj in sem bila še dva dni nekomunikativna, smo povozili za slabih 7 minut.
Jaz sem se imela fajn, to pa je za mene tudi smisel trojk :D
 Jožko
Ja trojke so super in smo kar zadovoljni, da smo vse skupaj tako lepo spravl pod sreho.
Čestitke in pozdrav Vsem :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA