Radenci 2010, 30. izvedba, moj 3. nastop na treh srcih in moj skupno 6. maraton.
V sredo sem se v mislih že poslovil od nastopa, a je zmagal optimizem in odločitev, da se ne dam kar tako. Tablete so na srečo prijele in danes zjutraj sva se z Romano (tokrat zaradi napovedi slabega vremena brez Tare) lahko odpeljala v Radence. Dež skoraj celo pot, a v Radencih ne. Preveč pozitivne energije na kupu...Tako je bilo, če odštejemo veter (no, saj je zmeraj kaj, da jamramo), skoraj idealno za tek.
Prvi krog sem sledil mravljetovi Neži in iron GTA-ju, a je bil tempo prehiter. Pravzaprav sem se tega zavedal, a sem si rekel "naj bo, dokler bo šlo". Vmesni čas okrog 1:27 je to samo potrdil (celo v LJ sem bil počasnejši takrat, ko sem tekel pod 3 ure). Sledil sem še par km, nato pa popustil...itak sem vedel, da bom svoj radenski rezultat popravil, to pa je bil moj cilj. Pa se malo pozna tudi to, da letos krajših hitrejših tekov nisem tekel: nisem vajen garati in ko je šlo težje, sem začel na okrepčevalnicah pavzirati: ja, kozarec vode, pa še en iso, aha, banane imajo tudi, pa rezino limone bom...no pa pojdimo pogledat, kakšen izbor imajo na naslednji...itd. Pri eni takih pavz na ravnini med Rankovci in Gederovci me je ujel in prehitel letos odlični maratonec Peter...Pa spet pozitivne misli v zadnjem delu: a še 9 km...to pa res ni problem, saj toliko sem jih pa že velikokrat...In je šlo...ura se je ustavila pri 3:02:17 bruto (7 s hitreje neto), zasedel sem 27. mesto (lani z 10 min slabšim časom 15. mesto), oglasna deska pa mi je razkrila, da sem v kategoriji prvi.
Kasneje je pričel rahlo padati dež in sva jo kmalu odkurila proti domu s prvim postankom na kmetiji z vinotočem, kjer sva poklepetala z domačini ter drugim postankom na Trojanah, tam je pa padla odlična obara z ajdovimi žganci.
Čestitke vsem za dobre rezultate, predvsem pa tistim, ki jim je bil to prvi maraton!
Za konec pa še: HVALA VSEM NAVIJAČEM! Brez vas...

Nikoli ne izgubljaj časa s prerekanjem o nečem, kar ne bo pomembno zadnjih pet minut tvojega življenja!
http://goyourownway-vencelj.blogspot.com/http://vencelj-sportnik.blogspot.com/