Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 jegart
Pravkar sva z ženo prišla iz Goričkega, kjer se je odvijal 25. tek na Grad. Tek šteje za pomurski pokal, katerega sem se letos odločil tudi jaz delat. Obenem pa je bil tudi tek za pokal- SLO v gorskih tekih. Vse je bilo lepo, prijazni ljudje z županom na čelu.
Toda razglasitev, čakanje na rezultate kakšna groza. Celo uro zamika pri razglasitvi rezultatov. Tako, da smo čakali celi 2 uri. Vse lepo. Slovesno so razglasili vse gorske tekače, kot se spodobi, toda joj, ko smo prišli na vrsto tekači, ki smo tekli za pomurski pokal, se ni zgodilo nič. Več nas je bilo, ki smo čakali, se obrnili na župana, ki pa nas je prijazno napotil do organizatorke.
Žena je spraševala, nobeden ni vedel nič, kot, da mi ne obstajamo.Sam župan jo je peljal, k organizatorki, ki ni bila nič kaj prijazna, češ kaj bi pa radi. Dejala je, saj bodo točke kot ste tekli. Ko ji je žene rekla, kaj pa razglasitev, je bila začudena kakšna razglasitev neki.
Strašno sem razočaran, saj sem odtekel že nekaj tekem pomurskega pokala, povsod prijaznost in povsod Razglasitve.
Odtekel sem 6 km, kot da jih nisem. Nobene medalje ,diplome ali kaj.
Iz razgovora drugih sem razbral, da bodo imeli vedno manj tekačev, pri takšnem odnosu.
Mislim , da je vsak pokal nekaj vreden, ne pa enim dajati takšno prednost, drugi pa kot da ne obstojajo.
Uporabniški avatar
 mujcika
V razpisu je pisalo, da nagrade prejme:

- 10 najboljših tekmovalcev absolutno na razdalji 9 km
- 5 najboljših tekmovalk absolutno na razdalji 6 km
- 3 najboljši mladinci na razdalji 6 km
- 3 najboljše mladinke na razdalji 6 km
- 3 najboljši dečki v kategoriji (U-12,U-14,U-16) na svoji razdalji
- 3 najboljše deklice v kategoriji (U-12,U-14,U-16) na svoji razdalji

To je vse. Razglasitve za posamezne kategorije ni bilo napovedane, točke za pokal pa so bile podeljene. Poleg tega lahko vsak teče v pomurskem pokalu, tudi gorski tekači in licencirani atleti. Jaz osebno sem mnenja, da je dobro tako, saj naj bi pokali kazali na neko rezultatsko vrednost. Podeljevanjem pokalov prvouvrščenim v vseh kategorijah je velikokrat neprimerna. Edino spominska spričevala za udeležbo oz. pretečeno razdaljo so lahko lepa gesta organizatorjev.
Uporabniški avatar
 jegart
Razglasitve niso nikjer napovedane, pa vendar so. Nihče ne zahteva pokala. Povsod pa so medalje ali plakete. Na vseh pokalih za slovenija teče. Zato ljudje to tudi pričakujejo.
Ljudje na te pokale ne hodijo samo iz Goričkega, so tudi od drugod. In čakanje dve uri za nič, je kar smešno.
Uporabniški avatar
 bobo
Mogoče boš moral še malo potrenirati :wink:

Kaj pa ti je pri teku oz. tekmovanjih pomembno? :? Očitno nabiranje medalj in plaket :twisted:
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
GRAD:
Radiestezijske ugotovitve so pokazale, da tod prihaja velika energija, ki
blagodejno vpliva na človeka in zdravi številne bolezni. Središče moči je
na grajskem dvorišču, ki je dejansko vrt v notranjosti gradu. V bližini
poslopja, v gozdu, kjer bo potekala tudi naša tekaška proga, pa je izvir
vode, ki ima prav tako pozitivne energetske učinke.

Joj, kakšne zanimivosti izvemo s strani šalabajzerjev ala samo oklicani radiostezisti -wtf? ... :evil:

Prav rad bi se dobil z njim in udaril kakšno debato o tem kako opravlja meritve, ... oz. kako nateguje folk.
Uporabniški avatar
 vencelj
Bojan Ambrožič napisal/-a:
GRAD:
Radiestezijske ugotovitve so pokazale, da tod prihaja velika energija, ki
blagodejno vpliva na človeka in zdravi številne bolezni. Središče moči je
na grajskem dvorišču, ki je dejansko vrt v notranjosti gradu. V bližini
poslopja, v gozdu, kjer bo potekala tudi naša tekaška proga, pa je izvir
vode, ki ima prav tako pozitivne energetske učinke.

Joj, kakšne zanimivosti izvemo s strani šalabajzerjev ala samo oklicani radiostezisti -wtf? ... :evil:

Prav rad bi se dobil z njim in udaril kakšno debato o tem kako opravlja meritve, ... oz. kako nateguje folk.

:arrow: ne sodi v temo!
:arrow: bi se res dalo razpravljati (kje drugje), če ne bi bile razprave nesmiselno prepričevanje drugače mislečih v svoj prav!
:arrow: izraza šalabajzer v SSKJ ni, če ga jaz prav interpretiram, jih je pa dovolj na vseh področjih.
:arrow: pika

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 zdejan
Po mojih razgovorih z organizatorko tega teka je s pomurskim pokalom na tej tekmi takole: Vsak, ki je odtekel dva kroga v sklopu pomurskega pokala, dobi 20 točk v kategoriji ne glede na uvrstitev. (Zato sem sam odtekel to tekmo počasneje, saj sem tekmoval tudi danes v Domžalah). Če bo kdo v sklopu pomurskega pokala odtekel najmanj devet tekem, pri katerih bo dobil več kot 20 točk v kategoriji, se mu tek na Gradu zato sploh ne bo štel. Zato je treba razmisliti, kakšna čudna izjema je ta tek na Grad v sklopu pomurskega pokala in nekako spremeniti pravila za ta tek drugo leto, da bo stvar pravična in seveda tudi v duhu tekmovanja.
 gbauer
Tako je "zdejan". Se strinjam tudi s tem, da bi bilo dobro glede pomurskega pokala nekaj spremeniti. Mislim, da so prvo leto vsi tekli 9 km in je bilo za PP tisto preveč. Zato se je potem za PP pokal uvedlo 6 km. Seveda pa je pošteno, da v PP dobijo tudi točke tisti, ki tečejo 9 km (kajti sodelujejo mogoče v obeh pokalih). Mogoče bi bila rešitev v tem, da bi se vsem tekmovalcem zabeležil čas po pretečenih 2 krogih (6 km).
Uporabniški avatar
 zdejan
Po mojem je najbolj enostavno reči, naj bo razdalja pomurskega pokala ista kot gorski tek (naj bosta ista teka istočasno). Potem pa se tudi točkovanje lepo uredi glede na uvrstitve in kategorije posameznega pokala. V bistvu so tako vsi udeleženci teka razvrščeni v oba pokala, točkovanje kategorij pa poteka glede na posamezen pokal temu primerno. Podelitev pokalov in medalj pa naj poteka samo za gorski tek (ker je pač državni). Tako ali tako bodo vsi udeleženi in v gorskem teku in v pomurskem pokalu.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA