Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 ROSI64
Nekdo mora začet s poročili :D

Najprej nekaj + in - organizatorju:

Plusi:
:arrow: pohvala, ker so organizirali mali maraton, saj je takih prireditev malo po Sloveniji
:arrow: primerna cena startnine

Minusi:
:arrow: zakomplicirana prijava prek spletne strani
:arrow: jutranja ne organizacija in zamudi pri dvigu štartnih številk
:arrow: niso se držali razpisa kategorij in so po dve kategoriji združili v eno
:arrow: čudna razglasitev rezultatov, nekateri so pol maraton tekli v času 59min (svetovni rekord 58:55

Pa še nekaj besed glede mojega teka.
Želja za današnji pol maraton je bila, da grem v Mozirje za spremembo tekmovat in ne samo uživat v teku. Po tihem sem imel željo popravit PB, a je bilo že po par km jasno, da iz tega ne bo nič. Na prvem mestu je bila vročina, ki je letos še nisem občutil, razgibana proga po makadamu, kolovozih, travnikih, kar mi ne leži ravno najbolje. Asfalta je bilo le za vzorec. Sem pa s tekom vseeno zadovoljen, saj sem ga pretekel v istem tempu z malo odstopanji.

:TF) družba kot vedno super.
No, tukaj sem bila pa tudi jaz :wink:
Proga je čudovita, za trening prav odlična, veliko makadama, poljskih poti, nekaj senčke, žuboreča Savinja...skratka, meni je všeč. Če ne greš na kakšen rezultat, ker je lepo razgibana.
Najin motoristično-tekaški izlet se je lepo pričel, pravočasno prispela in brez problema dobila štartni številki. Vrečka je bila tako težka in obilna, da sva jo potem komaj domov v kovčku pripeljala :clap: . No, ker sem njihov čip vtaknila kar v žep, saj sem prijavila svojega in z njim na supergi tekla, mojega časa najverjetneje ne bo. Pa nič zato. Mojca, sporočam ti, da sva po moji uri tekli teh 11,21 km 1.16.44...častno polžjih.
Z Mojco sva iz zadnjih vrst veselo štartali in na začetku je bilo skozi Mozirje precej navijačev, nekateri res opremljeni z rekviziti, lepo za videti. Ker sem štartala čisto neogreta, sem na začetku Mojco malo nazaj "držala", da nisva čisto zbezljali. Klepetanja je bilo celo pot dovolj :-- , res sem se imela lepo. No, na prvi postojanki me je zelo presenetilo, ker je zmanjkalo vode, čakati na dostavo se mi pa ni dalo :lol: . Mi je pa potem v vročini kar manjkala ta voda (coca cola in neka energijska pijača mi res nista prijali). In sonček je pošteno sijal , medve z Mojco pa sva v pogovor že pričeli vpletati :beer: . Nekje na 6 km sem Mojci že sporočila svojo odločitev, da po prvem krogu preneham, ker se mi ni dalo po tej vročini mučiti naprej....sicer sem pila na naslednjih postojankah, vendar sta me vseeno vročina in pa misel na jutrišnji pošten trening za triatlon lepo prepričali, da bo dovolj.
Veselo sva odzdravljali navijačem na progi, otrokom vračali pozdrave in občudovali prelepo žuborečo Savinjo. Zadnji kilometer sva malo pospešili tempo in prehiteli kar nekaj tekmovalcev. Na presenečenje organizatorjev sva jo odšprintali v cilj, namesto v drugi krog. :--
ugotovim, da se je tudi Gospod 5:00 odločil za samo en krog in potem smo v odlični TF družbi v senčki klepetali in se imeli lepo. Midva sva odšla na kosilo v sosednjo restavracijo. Tam zaslišimo sredi kosila, da kličejo Gospoda 5:00 po zvočniku in je s polnimi usti odšibal. Ko je prišel nazaj s kolajno , smo se spraševali, zakaj jo je sploh dobil ? No, kmalu smo ugotovili, da so se organizatorji pošteno zmotili pri upoštevanju rezultatov, saj je šel Gospod 5:00 samo en krog. In ker nismo gledali rezultatov, nam ni bilo nič poznano, lahko , da bi dobil v svoji kategoriji. No, upam, da je zmagovalec le prejel zasluženo medaljo in bodo organizatorji prihodnje leto bolje preverjali, kdo kaj teče.
Po kosilu še prijetna vožnja z motorčkom domov, kovček je bil pošteno obtežen z darili :wink:
Izkušnja današnjega teka : težka bo septembra, vendar bom zmagala :laola
Prav sem se odločil, da sem šel v Mozirje. Z današnjim polmaratonom sem zelo zadovoljen. Trasa mi je bila zelo všeč. Imam samo pomislek, kako bo težka proga na travniku, kadar bo deževalo. Drugače se je pa videlo, da se organizator zelo trudi, tako da nekaj napakic ni omembe vrednih. Postaj s pijačo dovolj, tudi na cilju vse o.k. Rezultatov pa nisem videl, morda bodo na njihovi spletni strani.
Še pridem! :clap:
Je lenči tko lepo napisala, da res nimam kaj drugega dodati, kot da je bilo tudi meni lepo :D

lenči napisal/-a:... No, ker sem njihov čip vtaknila kar v žep, saj sem prijavila svojega in z njim na supergi tekla, mojega časa najverjetneje ne bo. Pa nič zato....

Imaš prav, res ni bilo najinega časa med rezultati na oglasni deski...še dobro, nama ni bilo treba po medaljo :lol: :lol:

Drugače pa...pohvale organizatorju za trud :clap: , takega dogodka prvič sigurno ni lahko organizirat. Ker pa malo dobronamerne kritike ne škodi... se kar strinjam tudi z Rosijevimi minusi.
lenči napisal/-a: Midva sva odšla na kosilo v sosednjo restavracijo. Tam zaslišimo sredi kosila, da kličejo Gospoda 5:00 po zvočniku in je s polnimi usti odšibal. Ko je prišel nazaj s kolajno , smo se spraševali, zakaj jo je sploh dobil ? No, kmalu smo ugotovili, da so se organizatorji pošteno zmotili pri upoštevanju rezultatov, saj je šel Gospod 5:00 samo en krog. In ker nismo gledali rezultatov, nam ni bilo nič poznano, lahko , da bi dobil v svoji kategoriji. No, upam, da je zmagovalec le prejel zasluženo medaljo in bodo organizatorji prihodnje leto bolje preverjali, kdo kaj teče.

Gospod 5:00 ni bil osamljen in edini primer. Da so se dogajale napake pri merjenju se pozna tudi po tem, da na uradni strani TIMINGA Ljubljana še ni objavljenih rezultatov.
Ja kr lepih 21km je blo danes,vročina je bla mal moteča,in mal sem bil zbegan ker niso bli km označeni tk da mi prvi krog ni blo nč jasno ;) drugač je blo pa kr ok sam rezultate še čakam
Z lauferjem sva rešila čast prijavljenih na polovičko in sva jo seveda odtekla.
Tempo je bil bolj polžji (Lenči, prosim za sprejem v sekcijo :lol: ).
Moji razlogi za tak tempo so bili huda psihična (in fizična) utrujenost :--( kot posledica dveh predhodnih dnevov. Zares nisem bila pri stvari, telo je hotelo, pa glava ni mogla, pol je pa glava terala, pa telo zaradi vročine ni moglo :hello: . Skratka, svetujem jima, da se v bodoče pred štartom zmenita :bum: .
Glede na to, da sva v drugem krogu kar vztrajno prehitevala sotrpine, bi rekla, da kljub vsemu le ni bilo tako hudo. Eni pa so se privlekli v cilj dobesedno na pol živi.
Okrepčevalnic dovolj, za razliko od Lenči smo mi imeli povsod dovolj pijače in sadja, razen na cilju, ker so bili drugi "preveč požrešni" :roll: . Nič hudega.
Sicer pa sem bila nad progo navdušena :clap: . Zelo malo je v Slo maratonov, sploh pa takih, kjer bi lahko tekali po mehkejših podlagah. Asafalt - kaj pa je to? Mene je kolovoz na 2. in 3. km pred ciljem sicer mučil :evil: , ker me je tam začela boleti ahilova, ampak - sedaj je že vse ok.
Pa da Tae ne bo preveč razočaran nad mojim poročilom-občudovala sem Savinjo, njen tok, cvetje na vrtovih, prečudovito, malo sem sanjala o vikendici v tem koncu, moje učke je božal mak, žitna polja, bezeg je dišal božansko... In obujala sem spomine na Logarsko, lani. :laola
Tista medaljica na koncu se mi je pa tudi na dušico usedla. Pika na i.
Uporabniški avatar
 tae
maca napisal/-a:Pa da Tae ne bo preveč razočaran nad mojim poročilom

:D
Očitno so moje besede padle na plodna tla. Kot sem že omenil, všeč so mi poročila, ki povedo nekaj več, bodisi o vtisih, čustvih, dejstvih, sekundah, karkoli. To bogati naš forum. Poročila v stilu: "Bilo je lepo," žal ne povedo kaj dosti.

maca, le tako naprej.

Pa čestitke za tisto malenkostno piko na "I."
Lej ga šment. Jaz sem bil pa nalašč kratek in upam da tudi jedernat. Bom drugič bolj pesniški. Nisem hotel preveč hvaliti (meni je ta trasa na dušo pisana-narava-reka-grad-pokošen travnik-tek skozi kmetijo, kjer so mi kokoši prečkale pot...,). To pa zato, ker imam s kraškim maratonom slabe izkušnje. Praktično sem preveč pričakoval glede na vse opisamo na forumu.
Hotel sem samo pohvaliti in narediti reklamo za tiste, ki se bodo odločili drugo leto priti v Mozirje in si bodo zagotovo ustvarili svoje mnenje o teku in podoživeli nekaj svojega (seveda bo tudi z merjenjem časa, km oznakami ipd vse v redu-to kar čutim glede na intuzijazem, ki sem ga čutil med organizatorji).
No to je samo moje mnenje. Važno da smo se imel fajn, pa še to mi je všeč, da končno zaradi čudnih rezultatov ni čutiti preveč jeze med udeleženci.
Prvo pohvale za lepo organiziran prvi mali maraton, v res lepem okolju, razgibano in raznoliko podlago z bogato založenimi okrepčevalnicami!

Naj dodam nekaj dobronamernih kritik:
-pogrešal kilometerske oznake (ker je bil prvi tek , nam seveda tudi teren ni bil poznan)
-številke, polovici tekačev je številka odpadla (razvidni iz slik) in smo jo pripenjali in nosili v rokah. Na štartu je moderator vztrajno ponavljal naj imamo številke pripete na prsih, vendar ni krivda tekačev da to ni bilo možno, zaradi slabe kvalitete številk, še dobro da ni deževalo....

Tek sem vzel kot lep trening in če odmislim malo toplejše vreme sem užival tako v teku kot druženju po teku, čevapčičih in razteku po mozirskem gaju, čudovito (prilagam nekaj slik).

Se vidimo drugo leto!

Se mi je pravilno zdelo Rosi64 da bi mogu dobit medaljo.... :(

Slike:

http://picasaweb.google.si/atles73/MMMo ... ys-M9Z_cRQ

Čestitke vsem za stopničke!!!

LP Tomaž
Še jaz,zelo na kratko.
Proga mi je bila zelo všeč, res pa so tudi meni manjkale km oznake.
Združevanje kategorij je tudi meni vzelo srebrno medaljo.
Popaj saj nisem bil jezen, pač pa razočaran! Tako se na resnih prireditvah nedela! Tudi v razpisu ni bila omenjena možnost združevanja kategorij!
Mogoče se vidimo prihodnje leto!

Tomaž hvala za slikce!
Lp
Miro
No, pa sem tudi jaz okusil zmagoslavje (drugi skupno in prvi v kategoriji rahlo sivih - na 10km). :D (Upam, da še kdaj)

Sonce je pripekalo in tega letos še nisem vajen. Sicer s časovnim rezultatom nisem preveč zadovoljen ampak ... .

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA