Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Jožko
Pozdravljeni!
Viteška prireditev je lepo uspela. Ne vem koliko se nas je podilo okrog jezera, sodeč po številkah več kot 200. Pa nam bodo že povedali, ko pridejo k sebi Vitezi sm mislu :D Drugače pa zelo lepo in domače. S Klavdijo sva začela že takoj po šesti uri, Dorica pa uro kasneje. Ja prve štiri sem pretekel, kar normalno v petem pa so se pričele rahle težave, ki pa so bile take narave, da sem še šestega odhodil skupaj z Dorico :D
Skok v mrzlo Blejsko jezero in razglasitev je bila tu. Kar nekaj jih je bilo, ki so pretekli 10 krogov se pravi cc 60km tako v moški, kot v ženski kategoriji.
Lepo druženje na praznični dan v super družbi a ja pa da ne pozabim. Okrepčevalnica je bila res super založena ni manjkalo prav ničesar verjemite :drink Sicer ne tekmolna pa vendar zelo prisrčna rekreacija za vse ljudi dobre volje, bravo Vitezi :clap:
Za danes naj bo dost, če ne prej se vidimo na nočni desetki :D
Uporabniški avatar
 Rollback
Jožko hvala, pa čestitke za super dosežek, seveda tudi tvojemu ženskemu spremstvu, Dorsy in Klavdiji, ki sta bili odlični :D :laola

"Uhka!" jih ta trenutek lahko zatrdi vsaj 28, ki se jih je danes podilo okoli Blejskega ovala :D

Skupaj se vas je v cel kup disciplinah rekreiralo okrog 150, koliko krogov ste naredili, pa moram še sešteti :wink:
Čestitke vsem in hvala za obisk :!: :D

Posebne omembe si zaslužijo BoštjanU kor novi zmagovalec, Joža kot drugi in Zajc kot tretji.
Pri dekletih največji poklon Bernardi, pa seveda Saši in Branki. :clap: :clap:

V vpogled še današnji popis rezultatov, upam, da zanekrat zadostuje :arrow:

http://vitezi.net/razno/rezultati_ajhuhka_2010.PDF

Velika zahvala pa vsem, ki so pomagali, da smo dogodek izpeljali, še posebej Evi in Anji, ki sta garali kot časomerilki, pa Iggyju, Kekcu, Bojču, Voču, Romani in Mihu. Ne bi nam uspelo brez njih :!: :D
Uporabniški avatar
 skrb
Vitezi,vse čestitke. Odlično uspela tekaška prireditev v lepem poletnem prazničnem dnevu. :clap:
Ob 6:00 je bilo res idealno hladno , zadnjih nekaj krogov pa je sonce neusmiljeno pripekalo. Vendar ste nas v cilju razvajali s hladnim pivom , idealno ohlajenim v potoku.
Pretekel vseh deset krogov in upam, da sem naredil sprejemni izpit za prestop v vaše vrste.
Moram omeniti kraljevsko mizo v cilju, ki se je šibila od dobrot . Tako dobre ponudbe še nisem doživel na nobenem teku v SLO niti kje drugje v EU. Skratka enkratno. Hvala !
:laola
Uporabniški avatar
 miro
Se pridružujem čestitkam!
Vitezinje in vitezi, res ste unikatni!
Kakšna postrežba in organizacija, res enkratno!
Pa naj še kdo reče, da so Gorenci škrti. Videti bi morali, kaj vse so pripravili vitezi -nje in prinesli udeleženci - "ohcet".
No, drugo leto, pa bom tudi jaz zaokrožil desetkrat, letos sem samo sodeloval na "zabavi."
Hvala za lepo dopoldne!
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 raf
Končno doma in danes sem imel malo preveč aktivnosti, ker je dopoldan padel maraton popoldan pa še prijeten piknik in veliko mesnih uzitkov.....ter seveda tudi hmeljevih napitkov......
mi je bilo kar žal, da sem se moral posloviti že točno ob 12 uri, ampak bomo drugo leto to izboljšali in naredili plan do konca.
pohvale vitezom za organiziacijo, ker je bila res vrhunska in tu mislim na okrepčevalnico ter seveda pohvale vsem, ki so sodelovali na tem teku.
Skratka plan sem imel, da ta tek vzamem kot trening za maraton in to v času manj kot 4 ure, da vidim kako to zgleda, ko je treba ves čas pritiskati in gristi in držati čimbolj konstanten tempo. Seveda sem začel malo po šesti uri zjutraj in je bilo prav prijetno tečti v prijetnem hladnem jutru ter opazoavati domačine, ki so se pripravljali na prihod množice turistov v ta naš biser.. Km so minevali relativno hitro in prvo polovičko sem obrnil na 1.58.09. Skratka vse je šlo po planu in za drugo polovičko me je zanimalo ali bom ta tempo lahko obdržal do konca. Seveda sem vsak krog malo popil pijače, oziroma sem se moral bremzati, da nisem preveč konzumiral dobrot, ker pač mi cuker lahko hitro nabije in potem je lahko štalal. v bistvu sem pil samo h30 pro napitek, ki mi ga je Erika pripravljala in tudi ona si zasluži pohvalo, ker je 4 kroge okrog jezera prehodila. tempo je bil vseskozi med 5.30 in 5.40 iin sem bil zelo zadovoljen, da mi gre tako dobro.Skratka edino krizo sem imel med 35 in 38 km, ko sem čutil, da mi noge postajajo težke in je tempo padel na 6.00, ampak ko sem videl, da je limit možno doseči sem zadnje tri km pospešil in čas 3.59.29 pri 42,3 km, ki sem ga dosegel ravno tam, ko prideš iz tadrugega zožanja pod skalo na ravnino....me je zelo razveselil in potem sem tisti krog do konca obdelal z hojo, ker sem imel trde noge in suha usta in vzrok je bil cuker, ki je začel naraščati in čeprav sem imel pijačo s sabo sem moral zdržati do cilja, da pridem do insulina.Zmanjkala sta mi dva kroga, da postanem vitez, ampak bomo to drugo leto napadali, oziroma lakho tudi na nočni desetki.... :mrgreen: Vročina me niti ni motila, ker je začela pritiskati šele zadnja dva kroga in seveda sem na koncu še kremšnito pojedel ter zalil z pivom. Skratka zadovoljen ker mi je plan v popolnosti uspel in se že veselem nočne desetke, ker sedaj progo poznam do zadnjega kamenčka in bi jo lahko tudi miže pretekel..... :lol:
Uporabniški avatar
 5r002
Moj namen na tem teku je bil odlaufat en daljši tek, saj 30 km v enem kosu nisem pretekel že od maratona v Radencih. Netekmovalni tek v prekrasnem okolju in ob dobri družbi sotekačev je več kot odlična priložnost za tak daljši tek.

Štartal sem nekaj čez 6. uro zjutraj. Prva dva kroga sem odtekel nekoliko z rezervo (jutranje prebujanje :) ), nato pa sem za malenkost dvignil tempo (ta je ostal še vedno netekmovalen oz. turističen, tako da sem lahko opazoval zanimivo okolico Blejskega jezera :D ). Začetni krogi v družbi Samostojnega in Bernarde (obema hvala za dobro družbo), drugo polovico krogov pa sem med tekači, labodi, racami in turisti odtekel sam. :P

Skrita želja je bila 10 krogov (če bom v primernem stanju seveda). Začetni cilj, pretečt 7 krogov (dolžino maratona) se je med tekom najprej premaknil na 8 krogov (s tem bi izboljšal svojo do sedaj najdaljšo razdaljo 44 km), nato na 9 krogov (to bi pomenila moja prva 50-ka) in zatem še na končnih 10 krogov.

No, na koncu sem tudi jaz dobil odgovor a jih uhka! :D 8)

Čestitke vsem, ki ste se borili s krogi okoli Blejskega jezera!! :clap: :clap:

Hvala Iggyu za odlične fotke, ter vsem Vitezom za še eno nepozabno prireditev (na okrepčevalnici res ni manjkalo ničesar). :clap: :cast: :clap:
 katnik
Vse pohvale Vitezom :laola . Na žalost smo prišli dokaj pozno, tako je moški del ekipe odlaufal 4 kroge, ženski pa le 1,5 kroga :roll:, ker ste imeli preveč obložen štant - naša 6 letnica je ugotovila, da se pri takih dobrotah res ne da več kolesarit :lol:, alora nalsednje leto pridemo zjutraj, mali pa na kontrolni točki naštimam plašnice na oči :mrgreen:
Čestitam tudi obema vozičkaricami :D, najmlajši udeleženec je imel 6 mesecev :clap:

Lp iz primorske

Kat
Uporabniški avatar
 Sončka
Glede na to, da je ime prireditve provokativno in postavljeno v obliki vprašanja, naj napišem najprej odgovor: seveda uhka, ampak samo teoretski!
Mi (Maj, Raziskovalec in jaz) smo prišli kot pravi turisti okrog 11.00 in odtekli častni krog. Tolk o športanju :-) Žal ni več kaj za dodat.
Lepo vas je bilo videt vse po vrsti, Vitezi so naredili prijeten športno obarvan dan- končno sem jih uspela videt na svetlobi, tako da zdaj vsaj vem, kdo so :-)
Vesela sem, da lahko spet tečem brez problemov, kamen se mi je skotalil s srca in sama sebi ne morem verjet, da bom najbrž pobrskala za kakšno fajno prireditev, ki se bo dogajala naslednji vikend in kar šla spet teč!? Kolk je to fajn.
Vsi veseli vsi zadovoljni, še celo Loni in Marjan sta prišla z Vršiča, a smo se potem žal že razšli...
Lp, Sončka
 nana
Za ta dogodek, ki so ga organizirali Vitezi, lahko upoporabimo same presežnike :D
Ko se je pojavil razpis za navedeno prireditev, sem bila kar malo v dilemi. Z možem sva imela v planu tridnevni izlet izven Slovenije, potem se je pa kroženje okoli Blejskega jezera ponudilo kot odličen dolg trening. Vem, da bi šla sama okoli enkrat z veseljem, več kot dvakrat pa gotovo ne. V družbi pa je to veliko lažje :D

Na Bledu sem bila že ob 6. uri, z AVIjevo Andrejo pa sva štartali, ko je AVI prvič pritekel skozi cilj. Čeprav se mi je zdelo, da je začeti ob 6h višek norosti (vstala sem namreč nekaj po četrti uri), pa se je to zopet izkazalo kot odlično. Tek v hladu je bil prijeten, tek po prazni progi, kjer si srečal le svoje soborce pa idiličen. Okoli 9. ure nam je pot prečkala labodka z mladiči, ki ni bila preveč navdušena nad tem, da se je Andreja zadnjemu od njih preveč prebližala. Svojo jezo je kar nazorno pokazala in Andreja je komaj odskočila, da je ni okljuvala po nogi :wink:
Do 10. ure sva tako v svojem tempu krožili okoli jezera. Poleg vseh dobrot, ki so se šibile na mizah in smo si postregli ob zaključku vsakega kroga, naju je malo po 10. uri v cilju pričakal Laufer s kavico :clap: , ki nama je dala elan še za nadaljna dva kroga.
Malo po 12. uri sva zaključili s tekom, za nama je bilo 7 krogov, da bi odtekli še tistih par 100 m, da bi imeli za sabo maraton, pa je zmanjkalo volje. Sonce je neusmiljeno pripekalo, tekanje pa je bilo eno samo slalomiranje med sprehajalci in vozičkarji. Me je pa po teku Marjan prijazno potolažil, da se tistih par 100 manjkajočih metrov izravna z višinci :D

Na Bled se bomo z veseljem vračali, ker so Vitezi pri stvari z dušo. Še enkrat pa gre zahvala tudi Andreji za družbo :D Pošteno pa je potrebno še priznati, da je imela v zadnjih dveh krogih veliko več energije, za kar ji lahko samo čestitam :clap:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA