Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

ToneH
Bravo Vitezi. Ja, tako je, ko delajo dirko laufarji za laufarje. Vzdušje enkratno, organizacija za 10+.
Uporabniški avatar
 skrb
Vitezi, hvala za lep večer .
Bilo je enkratno . :clap:
V roku treh tednov smo torej spravili pod streho dnevno in nočno 10Ko .
Vi kot organizatorji , jaz kot udeleženec obeh prireditev . Ostajam velik dolžnik za vse kar ste mi nudili .
Lahko samo rečem , mi jih uhka zlahka deset podneu pa deset ponoč pa še kakšno zravn .
:laola
 spela*
Najprej hvala za prepečenec v darilni vrečki! :D
O razlogih za tako nenavaden začetek poročila v nadaljevanju.

Na Bled sem šla po službi, parkirala malo pred sedmo in šla po številko. Žal je majic v številki S že zmanjkalo - škoda. Srečala nekaj TF-jevcev (mislim da najprej Tinija, potem Justino, Mušnico, nato počasi še druge). Pred tekom spila kapučino (napaka?), potem se šla počasi preobleč in na start, kjer sem na poti še srečala Obivankenobija (ki je nekaj govoril o tem, da se ne bi forsiral, ampak tekel z mano - ampak ne verjamem, da bi zdržal :lol: ). Do tu vse lepo in prav. Pravzaprav vse lepo in prav nekje do 7. kilometra. Na progo sem se podala brez pričakovanj, ker pač zaradi boleče pokostnice v zadnjem času nisem mogla preveč trenirati. Včeraj me je pokostnica malo bolela le med ogrevanjem, potem je bilo vse ok. Kar se tega tiče.

Razen da so se nekje na 7. kilometru začele druge težave. Prebava. :? Nekaj časa mi je še uspelo teči, ampak potem ni šlo več, ker me je preveč zvijalo. :( Tako da sem zadnja dva kilometra prehodila. Kakor hitro sem poskusila spet malo teči, me je znova začelo zvijati. Mimotekoči (ne morem reči "mimoidoči", če so pa tekli, a ne? :D ) so me spodbujali, češ da je le še malo do cilja in da bom že zmogla - ampak ni bila stvar v tem, da ne bi mogla teči, jaz sem bila, nasprotno, še precej sveža, le prebava je stavkala :( (vseeno hvala za spodbude). Laufer mi je med prehitevanjem še robčke ponujal, pa sem pogumno odgovorila, da bom že nekako zdržala do cilja. Kar tudi sem, v cilju pa takoj začela iskati WC. In potem še vsaj dvakrat. In muka se je doma le še nadaljevala. Šele zdaj sem nekako prišla k sebi. Vsaj upam. Zato torej hvala za prepečenec. :D Še zdaj pa ne bi vedela, kaj me je zvilo, ker se ne spomnim, da bi kaj takega pojedla. Tri marelice menda ne bi naredile takega hudiča ...

Kar je, je ... Glede na to, da sem zadnja dva km prehodila (in to lepo počasi), čas 57 minut niti ni tako slab. Na 5 km sem imela čas 26'39, tako da mislim, da bi v nekih bolj normalnih pogojih lahko tekla pod 53 minut (če ne bi bilo take gneče, pa tudi manj - Vitezi, mislim, da je 2000 udeležencev občutno preveč za tole progo!), kar je glede na pomanjkanje trenigna v bistvu zelo dobro. Seveda pa špekuliram, kajti v resnici pač nisem tekla 10 km, pa tudi "lap" sem žal stisnila le na 5-kilometrski oznaki in žal ne vem, koliko sem porabila do 7. ali 8. km. Ker pač nisem vedela, da od tam naprej ne bo šlo več.

Kljub mojim težavam me je na koncu Aleš nahecal, da sem preizkusila njegov čoln. In ne, nisem se zvrnila, čeprav zadeva izgleda zelo nestabilna (in pravzaprav tudi je). Drugič veslam vsaj do otoka. :D
Uporabniški avatar
 pajo
klematronic napisal/-a:Organizacija in vse na nivoju, res več kot odlično.

čestitke vsem

Tudi sam se strinjam z pohvalami. Prosim edino za popravek pravilnega časa. To očitno ni bil moj čip. :D Hvala in se vidimo drugo leto.
Več kot očitno je bil ženin čip na moji nogi.
120 813 Gale Alenka Ž 1963 Tekaški forum 0:27:01.4 1:05:56.1 1:07:34.1
175 814 Gale Pavle M 1961 Tekaški forum 0:29:38.7 1:18:32.0 1:20:10.0
Nazadnje spremenil pajo, dne 11 Jul 2010, 20:32, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
 tae
Škoda, da sem moral letos tole zadevo spustiti. No, sedaj sem se vrnil s prvega dopusta in spet bo potrebno začeti migati :D .
Uporabniški avatar
 raf
bilanca včerajšnega dne je sledeča. 150 višincev in ogled Vindarja ter sprehod na Katarino ter po pašnikih nazaj. skupaj 7 km hoje.
lizanje sladoledela ob potki in spet en krog. še 5,8 km.
nočna desetka 10 plus 2( ogrevanja) je pa bila pikica na vse višince in km dneva.
Ker letos pri meni padajajo razni dožinski rekodi sem si tokrat zadal cilj, da grem pod 50 minutam, ker pa sem vedel, da bo gužva velika sem se zagrebel, ampak sem vseeno obtičal 80 m za štartom. Prvi km je bil res naporen, ker so bili v prvih vrstah tudi tisti, ki tam nimajo kaj iskati, ampak to je že stvar kulture tekačev. Tudi tisti vzpon v drugem krog ni bil tak bav bav, ko se mi je zdelo na ogrevanju. Skratka PB sedaj znaša 47.12, kar znese 4.45 na km in čeprav cel teden nisem nič tekel je rezultat vseeno nad priičakovanji. Če sem lani šel 51.24 je napredek, ogromen in se res pozna, da tečem že od novega leta naprej in sedaj žanjem uspehe, oziroma samo dojemanje teka je čisto drugačno, kot lani. Mislim, da je tale desetka prva tekma letos, ki je tako kratka, ker sem vse ostale tekel na 21 ali več km.
Seveda tudi Erika zasluži pohvalo, ker je šla na rekreativni tek in za to njeno odločitev sem še posebej vesečl.
Srečal ogromno znanih fac in tudi ogromno fac izgubil v tisti gužvi, ampak to je čas desetke.
Seveda sem si privoščil na koncu še kopanje v jezeru in tisto čofotanje je pa bilo pikica na i včerajšnega večra.
Vitezom vse pohvale za organizacijo, ki je bila na vrhunskem nivoju in tudi sama založenost stojnic je bila na nivoju ter predvsem me veseli dejstvo, da je bilo na promenadi veliko navijačev in to pomeni, da ta tek res postaja eden od vrhuncev poletnega dogajanja na Bledu.
Uporabniški avatar
 javor-18
spela* napisal/-a:
Pred tekom spila kapučino (napaka?),

Še zdaj pa ne bi vedela, kaj me je zvilo, ker se ne spomnim, da bi kaj takega pojedla. Tri marelice menda ne bi naredile takega hudiča ...

Mešanica sadja in mleka v kavi zna biti sila neudobna, sploh, če pred "tekmo" prakticiraš nove prehranjevalne navade :)
Uporabniški avatar
 Obivankenobi
Evo, končno prišel malo k sebi, pa da tudi jaz na kratko "spesnim" svoje vtise z včerajšnjega teka...
Rezultat slabši kot ponavadi oz. v skladu s pričakovanji, saj zaradi poškodbe zadnjih 14 dni praktično nisem nič tekel... :? :evil: :oops:, tako, da je najbolje, na tale rezultat (43.36 min netto po moji uri, Garmin mi je sicer nameril 9.95 km...) čimprej pozabim, kar so očitno ugotovili tudi fantje iz Timinga in me vsaj zaenkrat "pozabili" uvrstiti med (neuradne) rezultate, no kokrkoli že, k slabšemu rezultatu je verjetno prispevala tudi sopara, ki mi je nekje na 7. kilometru vzela veliko volje do nadaljevanja, tako, da bi bilo res najbolje včeraj, da bi družbo delal Špeli* :), samo kaj ko se na štartu "strgam s ketne"... :shock: :oops:
Drugače sem pa z organizacijo zadovoljen, sicer bi se mi v cilju poleg vode prilegla tudi kakšna banana ali pomaranča, vendar razen vode nisem ničesar takega opazil... :? :roll:
Srečal sem veliko forumovcev, v cilju modroval z Bernardo, kako emšo vpliva na hitrost teka oziroma na končni rezultat na tekmi..., tako, da Bernarda čestitke :clap: :cast: za včerajšnji hitrejši tek od mojega... :evil:
Ja nč, danes sem po svoje kar zadovoljen, saj sem očitno sedaj zdrav (moja meča so brez problemov zdržala včerajšnje mučenje na blejskih klancih)in se lahko začnem pripravljati predvidoma na Tek po Zagorski dolini v začetku avgusta...

Lp! :wink:
 rotom
Pozdravljeni tek je bil čista desetka:)

Na parkirišču se je našel polarjev oddajni trak, če ga kdo pogreša mi naj javi na ZS.

Lep pozdrav
 kristianm
Hvala Vitezi za tole enkratno organizacijo. Tekel svoj PB, kar mi je ulilo novih moči za naprej. Upam, da se vidimo drugo leto.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA