Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Evo, bom kar jaz začela, čeprav ga nisem končala. Kombinacija preveč okoliščin je privedla v bližnje srečevanje z grmovjem, ampak od treh krogov sem zaključila dva in za svoje sposobnosti niti ne slabo. Potem pa je zdrava pamet rekla, naj odneham in sem jo enkrat za spremembo poslušala.

Trije krogi, luštna trasa, ampak samo en strm breg navzdol, bom kar priznala, da za moje pojme kar premalo. Pa tistih slavnih 500 šteng, katerih še opazila ne bi, če me ne bi Sebi opozorila. Sem ji hvaležna, ker tam bi verjetno spljunila dušo tako sem jo sicer kasneje :-- . ampak stopnice še niso bile tako grozne, tisti breg potem ni bil mojim nogam prav nič prijazen. Ampak - teren raznovrsten, vsega po malem, še tistih par 100 metrov po asfaltu ni motilo.

No, najbolj zabavno pri vsem pa je bilo to, da je bila absolutna zmagovalka ženska, ampak tale Veronika ni od muh. No, Slovenci nismo bili od muh, domov smo šli kar z nekaj kolajnami in Sebi celo s "peharjem" za tretje mesto med ženskami. No, saj se nas je zbralo okoli 20. Če je hrib, je treba iti malo pogledat. In še missy_si sem spoznala.

In glede na to, da sem ostala dolžna en krog, grem definitivno še, ampak ne na štiri, bodo trije kar dovolj.

Kaj še; hvala taksistu Zvonetu, sonavigatorju MiruR za to, da sta naju počakala na Ptuju, ker drugače bi midva malo bolj dolgo iskala Sljeme, pa Sebi za družbo v prvem krogu in opozorilo za štenge, najin mimohod v začetku drugega je bil itak nepozaben (ludi Slovenci), in potem to, da sem videla Marjana priti v cilj, že zaradi tega ne morem biti razočarana, če sem zadevo predčasno zaključila. In TadejZ, hvala za pripombo na trasi, je učinkovala (na moj želodec mislim), pa tvoji sestri za CocaColo v cilju.

Ostalo strokovnotehnično ekspertizo bodo dali pa profiči. Slikce pridejo malce kasneje.
Nazadnje spremenil Loni, dne 12 Jul 2010, 09:03, skupaj popravljeno 1 krat.
Loni, hvala. Za coca colo se moraš pa moji sestri zahvalit :)
Drugač je blo pa super - z nastopom sem zelo zadovoljen, proga zanimiva, lep dan, dobra družba,...se mi je zdelo da je ta gorski maraton minil hitreje kot kakšnih cestnih 42km.
Čestitke vsem, še posebej sestri za njenih 14km in prvo gorsko tekmo.
Hrvati so tako kot lani poskrbeli, da je bilo vse super :clap:. Super trasa, dosti okrepčevalnic, kjer se z ničerem ni šparalo. Tudi tile trije krogi niti niso tako napačni - tako ljudje vsaj navijajo v cilju / štartu za "mučenike"... Ker drugače te na progi itak gledajo kot enega trotla, ki vozi slalom med vsemi sprehajalci :mrgreen:...

Tistega junaka, ki je tik pred ciljem napisal na asfalt "GREMO SLOVENCI" bi pa nominirala za najbolj pogumnega navijača! Vsak krog so se mi ob tem napisu ustice raztegnile čisto do ušes.

S svojim tekom sem več kot zadovoljna. Dobro sem se počutila skoraj vse tri kroge.
Prvi krog sva odtekli z Loni skoraj z ramo ob rami. Na hribu dol sem jaz njo lovila (tale ženska je pravi kamikaze, vam rečem), na bregu gor pa ona mene. Pa malo sva pozirali fotografom... In se precej zabavali :hehe:.
Drugi krog mi je bil tisti breg dol taka muka, da sem komaj čakala, da spet pridejo znamenite štenge... Tako krizo sem imela, da sem samo čakala, kjer bo iz kakšnega grma kar po azimutu priletela Loni :oops:...
Tretji krog je bil pa najboljši. Najbolj adrenalinski. Na obratu sem videla, da je Missy_si (Tadeja) čisto malo pred mano. Si rečem, da jo bom probala dohiteti. Spustim konje z vajeti po bregu dol in ne moreš verjeti: na vrhu šteng sem ji že za ritjo. Prehitevam moške, ki jim očitno v prvem krogu ego ni dal, da bi šli malo počasneje in privarčevali moči za zadnji krog (mislim, da sem jih prehitela okoli 10). Se šlepam skoraj v Tadejini senci... In nato zvrnem kot klada čez eno korenino (posledice vidim in čutim še danes). Mislim, da sem se pobrala prej kot se sploh padla... Ker bi se mi drugače pol Zagreba, ki je bilo v nedeljo na Sljemenu, krohotalo. In potem mi Tadeja, ki je medtem vklopila reaktiven pogon, izgine izpred oči. V cilj pritečem tretja (med ženskami maratonkami).

S časom sem zadovoljna, še bolj pa z uvrstitvijo (naj se mi iskrenost oprosti)! Tudi z prijaznostjo in ustrežljivostjo organizatorjev sem zadovoljna! Tole je tekma za prste polizat! :laola
Loni napisal/-a:
RoKo napisal/-a:http://www.aksljeme.com/wp-content/uploads/2010/07/sljemenski-maraton-2010-rezultati.xls

Loni, z 1 krogom si na drugem mestu. :laola

Slepa kura se ne najde :shock: :shock: :shock:

Ne ne, nisi napisana, sam po rezultatu, če bi tekla sam en krog.
Tale maraton sem si ogledoval že več let in letos je naneslo, da sem "sprobal" teren. :D No to da sem bil prejšnji večer na Bledu na nočni desetki in samo triurno spanje gotovo ni doprineslo k rezultatu :wink: Še sreča, da je Zvone prijazno odvozil od Ptuja, tako da še enkrat Zvone velika hvala.

Tekma je bila res tekma. Najprej veliko vprašanje, kako hitro teči spust. Pred očmi stalna "grožnja" fant pomisli maraton imaš pred seboj. Začel sem pazljivo in počasi, čakal celo da me prehitita Sebi in Loni :D

Naenkrat se odločim, a sem na tekmi ali nisem in pospešim. Grem mimo Inota, še to mu rečem da se vidiva ko "crknem". Na vsaki okrepčevalnici si polijem 3 dc vode po sebi - modra odločitev. Sicer bi rabil centrigugo tako sem bil moker vendar je pasalo :D Potem je sledil strm spust po gozdni poti, kjer sem šel počasi ker so me sotekači "zapirali" pot pa ozka. Počasi pridemo do stopnic kjer vključim turbo pogon s kratkimi koraki in veliko frekvenco. No kar nekaj sem jih prehitel :D Sledi dolg vzpon po jasi, kjer zopet pridobivam. Še to sem zaklical fotografu, da bi bilo lahko še malo strmeje :wink:

Ko pridem na vrh se lepo umirim in do konca prvega kroga odtečem v svojem maratonskem ritmu. Drugi krog sem začel zelo v redu, prehitevale so me nekatere 2 štafete. Po stopnicah in v hrib se zgodba ponovi. Ma v hrib mi le gre in to se pozna.

Ko pridem v cilj 2 kroga zagledam coca colo. Nasmehnem se, vprašam če jo lahko dobim in spijem 2 kozarca. Slišim še da sem 10 absolutno v maratonu, kar mi da dodaten motiv za 3 krog. :D

No začetek 3 kroga je bil zelo hiter (beri pri meni po 2-3 urah coca cola dela čudeže). Na koncu makadamskega spusta me dohiti starejši hrvaški maratonec. Takrat se zberem in ko se začnem spuščati po ozki gozdni poti (zgoraj že omenjeni) si mislim:"Na mojem terenu me pa ne more prehiteti." Tako sem jo sekal po koreninah, da sem edino skrb imel, da se mi ne zvrne gleženj. Vedel sem tudi da sledijo stopnice in breg, kjer me po vsej logiki tudi ne ujame. No ujel in prehitel sem še 2 s težavami in končno 8 mesto je bilo doseženo. Presenečenje zame je bila tudi srebrna medalja v kategoriji do 40-45 let. Prijetno presenečen sem bil v cilju, ko me je čakala Loni. Ganilo me je.

Skratka super maraton, teren meni pisan na kožo, TF so se več kot dobro držali.

Verjetno nisem bil zadnjič na tem maratonu,
Marjan

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA