Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Vauuuuuu....... to pa je bil večer.
Vremenska napoved se je uresničila, lilo je od štarta do cilja. Neizmeren užitek, užival prav v vsakem meteru proge, ne glede na luže (voda do gležnjev), blata na tone, čofotanja po razmočenem travniku, potoki vode derejo po cesti....
Resnično tek, ki si ga bom za vedno zapomnil in probal čim večkrat ponovit. Organizator je definitivno s srcem pri stvari, vse teče kot po maslu, prijava, štarti na krajših razdaljah, vse točno vse štima. Pred štartom se v štartno vrsto postavim z Arabom in Vreme (me veseli da sva se spoznala) in štart, kljub dežju veliko navijačev ob progi, ki glasno navijajo. Prvi kilometer še zbiram in pazim, de ne zajadram v največjo lužo, potem pa ni bilo več pomembno kam stopim... voda je pljuskala, blato je špricalo za vrat, v supergah je bil bazen, pa kaj potem....
Proga fantastično osvetjena, po celotni progi vsakih 5 metrov vrtni ogenj dišeč, bakle, reflektorji, luči, ročne svetilke, osvetjena vsaka luknja in grbina. neverjetno! Po celotni progi organizator razporedi usmerjevalvce oz. navijače z bobni in ropotuljami, ki vsakega tekača glasno vzpodbujajo in kakšno veselje in vriskanje nastane če jim zaploskaš - neprecenljivo! Tako dva kroga mineta kot bi mignil, pa čeprav je proga razgibana in razmere niso bile ugodne za tek. V cilju pa fantastičen občutek ob slovenskem navijanju (Arabo, njegova in moja boljša polovica) :clap:

Torej, bilo je huuuudo in kaj bi šele bilo če bi nam bilo še vreme naklonjeno, ali pa je bil čar vsega ravno v nalivu, ki nas je spremljal od štarta do cilja....

Romerlauf je že v koledarju za na slednje leto! :laola

Nekaj slik:
http://picasaweb.google.si/atles73/ROME ... uL958ipwAE

LP Tomaž
Kot je že Tomaž napisal res smo tokrat "plavali". Razmere na progi so bile kar teške, posebno v drugem krogu ko je kar vlivalo, lužam pa se praktično ni bilo moč izogniti, tudi če bi se hotel :wink: Posebno tista v campu, kjer je bil položena kontrola za čipe je bila gromozanska, v drugem krogu se je tam dalo samo plavat Slika. Kljub temu nepozabno, neponovljivo. Navijanje na visoki ravni tudi za nas tiste počasne, mize ob poti obložene z vsem kar si srce poželi, na koncu pa še lična medalja in doborodošlica v cilju. Mojega priimka pa moderator ni ravno spravil skupaj :lol: .

Skratka tek ki se ga ne splača zamuditi! Pa drugo leto!! :D

Proga
Res čudovit tek, kljub vremenskim razmeram.

No, pa naj začnem že zjutraj, ko sem se s sončne Obale odpravil na kontinent. Najprej službeni postanek v Domžalah, potem pa gas proti štajerski prestolnici. A glej g zlomka: lije kot iz škafa ... in še piha. Po radiju poslušam napovedi in stanje vremena. Malo pred Celjem se odločim, da danes očitno ni dan za tek in se skupaj z Jasmino določiva, da se vrneva nazaj v bazo.

A nekaj v meni.... nekako mi ne da mira.... Poleg tega se vreme izboljšuje: nehalo je deževati in v daljavi je videti nebesna modrina.... Na izhodu za Blagovico zapustiva avtocesto in še enkrat preveriva na prenosniku, kakšne so napovedi in kakšno je trenutno stanje vremena na Štajerskem. Nobene spremembe! Kljub temu se po krajšem "resnem" pogovoru odločiva, da greva- če ne drugo - na mokri izlet na ogled ptujskega gradu in mogoče pogledava še kaj Maribor. Če se vreme "slučajno" izboljša, pa greva pogledat še na avstrijski strani.

In res se vreme popravi med ogledom ptujskega gradu in se jadrno odpraviva v Klaindorf (seveda sem pozabil peljati drago na krajši shoping v Qlandio). Držim se že napisanega na forumu, da je dvig štartnih številk možen do 17-ih.

Prideva na prizorišče tekaške prireditve in na parkirišču ter okoli nama samo nemščina..... nikjer nobenega avtomobila s slovenskimi registrskimi tablicami.... Vreme pa kot po napovedih: deževno in dokaj hladno. Nič .... Se odločiva: greva pogledat v Lipnico v trgovski center ter se odločiva. Seveda se vrneva na mestu dogodka in nekaj časa čakava v avtu: vedno več dežuje, vedno bolj je hladno in vedno manj je volje za tek.... Nikjer nobenega našega. Moja draga se kljub mojim prepričevanjem, da se odpraviva domov, odloči, da bo potrpela še nekaj časa in me začne bodriti, da naj tečem. Jaz njo prepričujem, da greva, ona pa da naj ostaneva...... Narobe svet.

Odločim se, da kljub vsemu odtečem. In koga vidim? Tomaž77 s svojo "boljšo" polovico. Namerava odteči kljub bulam na podplatih pridobljenih na počitnicah na morju, mi pove. Si rečem, da že ne bom tak mehkužec in se pripravim na štart (se preoblečem - ritual vzame cca 20 do 30 minut).

Med ogrevanjem me moja draga Jasmina stalno vzpodbuja..... Ker se vreme poslabšuje , se kljub temu salno vračam k istemu: vrniva se domov. To predlagam še nekaj minut pred štartom teka. Res nisem imel nekega razpoloženja. No, v tem srečam še Vreme. Pogovor nas (skupaj s Tomažem77) kar popelje na štartno mesto.... in štart teka.

Glede samega teka lahko povem, da je bilo vse pričakovano, saj sem se ga udeležil tudi lani in se ga bom zagotovo udeležil tudi v prihodnje. Vse kar je povedal že Tomaž77 .... DRŽI!!!!

O svojem teku lahko povem, da sem izredno zadovoljen. Užitek v teku je bil kljub vremenskim razmeram enkraten: tek je bil lahkoten in na koncu sem imel še kar nekaj rezerve energije. Neposredno pred ciljem teka pa me je na spolzki travi spodneslo in sem ves blaten pritekel skozi cilj (brez kakih poškodb). Res sem užival in sem bil na koncu in sem še vedno hvaležen Jasmini (nik na TF je vita!!!!) za podporo, potrpljenje,..... Malo sem se pomil in spral blato (čeprav nas je zalivalo celo pot) se hitro preoblekel in že sva bila na poti nazaj.

Na koncu še povezava na rezultate: http://www.pentek-timing.at/results/sho ... 4&racenr=6

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA