Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Prvič bil v Zagorju in verjetno ne zadnjič, ker imajo organizatorji res vse pod kontrolo.
Čeprav nisem pred tekom imel nobenih ciljev, kar se tiče tempa in sem si rekel, da grem bolj na izi, da malo razgibam mišice.
Ampak, ker me je pred štartom spet poiskala naša Špelca, ki si zaželela osebnega zajčka ji seveda nisem mogel rečti ne in sem postal njen osebni zajček. :clap:
Tempo si je želela 5.15 in čeprav sem bil malo v dvomih, ali sem to sposoben naredit, ker sem imel že nekaj km v nogah sem vseeno rekel, da gremo in bomo sproti prilagalji tempo razmeram na progi. Ker pa gre tale proga skoraj ves čas navzdol je tudi najin tempo bil vseskozi nad limitom in je na koncu znašal 5.08, kar pomeni, da je plan bil presežen.
Se mi zdi, da sem ta tek odtekel še lažje, kot tistega dopoldanskega, ker se res pozna, če je asfalt, napram kamenju in koreninam in rabiš samo dobre superge z blaženjem.......
Danes ni nič težav, razen enega žulja, ki sem ga fasal že dopoldan v Bohinju zaradi napačnih superg.
Evo mene po daljšem času spet na sceni.

Prvič na tej tekmi, zato nisem imel nobenih pričakovanj in planov.

Organizacijsko vse brezhibno razen ene malenkosti; pri izobešenih javnih rezultatih ni bilo rezultatov v kategorijah.

Sama proga definitivno najlažja in najhitrejša v Sloveniji, zato vsi ti časi niso realni in merodajni. Konkurenca huda. Nekaj številk za orientacijo:
- Absolutno sem bil šele 29. s časom 38:23 (10,5km - povprečni tempo 3:39min./km)
- Na 10km sem imel čas 35:37 (tempo celo 3:34min./km)
- Na 5km sem imel čas 17:07 (tempo 3:25min./km)
- 1. km sem imel norih 3:17

Med samo tekmo sem naredil eno napakico. Ko sem ujel našega jozet-a, sem se ga nekaj časa držal, potem pa šel naprej. Bolje bi bilo, da bi tekel v njegovem ritmu, ker je on v drugem delu lahko prehiteval in tudi mene pustil krepko zadaj.

Konkurent Zrimšek me je nažgal za eno minuto, zato počasi dvomim, da se bom z njim sploh še lahko kosal.

Za konec pa še posebna pohvala 16 letnemu članu družine 2much4me, kateri me je tudi pustil zadaj. To mi daje misliti. Že otroci me prehitevajo, jaz pa cepljam na mestu. Morda bo čas, da se umaknem.
Res krasen tek tale po Zagorski dolini. Pa saj ne more biti drugače. Vsako leto je več tekačev, organizacija pa ostaja vedno na vrhuncu. Bedrač in njegova ekipa delajo brezhibno, čeprav je težko obvladovati toliko tekačev brez čipov. Pa vendar je vse kot je treba. Vreme je bilo tudi kar pravšnje za tek. Letos je bil organiziran tudi 1. pohod, kar je pri štajersko -koroškem pokalu redkost, razen Mislinje in vsaka čast. Vodička enkratna, pot primerna- razgibana, družba krasna kot pravi moja žena, ki se ga je z veseljem udeležila.
Ta tek se v nobenem primeru ne sme izpustit, če le dopuščajo razmere.

KAR ME NE UNIČI, ME OKREPI
Moja prva tekma po blejski nočni 10ki. Glede na to, da moji rezultati letos nekako niso povsem po željah, sem prišla s pričakovanjem, da tečem bolje kot lani in z željo, da bi vsaj na 10 km tekla bolje od osebnega rekorda, glede na to, da je proga navzdol.
Pred startom sem srečala Rafovo Eriko in pomislila, zakaj pa ne bi spet vprašala Rafa, ali bi tekel z mano. Pa se je kar strinjal. :D
Rekla sem, naj nastavi tempo 5'15. Prvi km je 'letel' 4'47. In tudi prvih 7 povprečno pod 5'00. No, potem sem vendarle malo popustila, vseeno moj čas na tabli 10 km 50'15, kar je sicer skoraj 2 minuti bolje od mojega osebnega rekorda. Ampak zaradi profila proge ni relevanten rezultat za lestvico (pa tudi ne vem, ali je bila tabla prav postavljena). :( Za rekord se bo treba bolj potruditi, ampak po pravici povedano, ne vem, kdaj mi bo to uspelo (če sploh) ...
Lepo je bilo spet videti obraze TF, nekatere kar po dolgem času.

Hvala Rafu za spremstvo na progi, Ksenji za navijanje :clap: , Bernardi za posojeno brisačo (dobro, da superg nisem doma pozabila :lol: ) in LojzetuP za pivo v cilju. :D

Že otroci me prehitevajo, jaz pa cepljam na mestu. Morda bo čas, da se umaknem.

Eh, tae, staraš se pač. :roll: :D
(Jaz se ne.)
Glede na to, da še pred pol leta nisi tako razmišljal, ti želim, da ti rezultati preženejo take misli.
Nazadnje spremenil spela*, dne 08 Avg 2010, 19:47, skupaj popravljeno 1 krat.
Tae, če te otroci prehitevajo, ni nič narobe :clap: ,ko pa te bodo oltajmerji začeli prehitevati :oops: , takrat se vprašaj, če se ne staraš.. :mrgreen: ..........fanta mene že nekaj let puščata za seboj, čas je, da tudi tebe.... :D :--
Evo še pozdrav od ekipe, ki pripravlja ta tek, ravno smo končali s pospravljanjem in lahko postrežemo tudi z nekaj številkami:
Tek po zagorski dolini 2010 - 296 prijavljenih tekačev, več 450 otrok na otroških tekih in zelo uspešen 1. pohod Po zagorski dolini z skoraj 40 -imi udeleženci.
Potrudili smo se po naših najboljših močeh in se vsem zahvaljujemo za rekordno udeležbo, mi pa že v mislih pripravljamo novosti za naslednje leto.
Vas pa v roku meseca dni, ko se vrnete s počitnic čaka prijetno presenečenje , ki ga dobite po pošti :D

Še uradni rezultati 6. teka po Zagorski dolini.

Če pa ste vi zadovoljni s tekom in organizacijo, smo mi še toliko bolj :)

lepe počitnice,

Marko, Milan in ostala 80 članska organizacijska ekipa.
Nazadnje spremenil Marko Bebar, dne 08 Avg 2010, 17:39, skupaj popravljeno 1 krat.
Tae v vednost,ti otroci oz.mlajši mladinci tečejo krepko izpod 35 minut na 10 km. Njihov rekord je sicer 31:06. Letošnji najboljši rezultat na 1km: 2:26:05 Za nas so takšni časi sanjski, ki se jim še zdaleč ne bomo približali.

Lep pozdrav :wink:
Še en lep tek po Zagorski dolini :clap: .S časom zadovoljna, moja "tempomatka" me je zadnje kilometre sicer prezuspešno preganjala, vendar je črevesje štrajkalo :oops: . Drugače pa prijeten klepet prve tri kilometre s Francem, vreme ravno primerno, navijanje ob prihodu v cilj :laola , hvala vsem navijačem. Ciljni šprint pa prava katastrofa, saj sem se v cilju zaletela v predstavnika organizatorjev :? ...vsa sreča, da je bil tudi on "težka kategorija" :-- in sva se obdržala na nogah :lol: . Vesela srečanja vseh znancev in lepo od Slavice, da se nam je predstavila :clap: :clap: :clap: .
Moj je pa tokrat tekel, kot da mu gori pod nogami in se mu še kar smeje, ko vidi rezultat :laola .
En prijeten tek v domacih krajih. Srecala nekaj forumasev, govorila le z enim. Na tek sem spravila tudi dragega, ki se je, ko se je sobota blizala, zadeve bolj veselil kot jaz. Stezka sem ga prepricala, naj le tece svoj tempo in na koncu me je sibnil za 3 minute, tako da sem bila bolj vesela zanj kot zase. Rezultat pa glede na kolicino teka zadnjih nekaj mesecev kar zadovoljiv. :clap:

Na Cesti zmage so bojda stali navijaci, ampak jih nisem slisala, ker sem imela glasbo prevec naglas (zamenjala tipke na mp3-ju), niti videla, ker sem imela se dovolj moci za kratek "sprint". Ko sem srce spravila nazaj v prsni kos, sem jih koncno le opazila in sem jim vseeno hvalezna za spodbudo. :laola
ni se težko vračati v rado nam videne kraje. tudi letos se mnenje ne menja - drugo leto spet. :D
tek kot tak mi ni predstavljal neke hude obveze, pa vseeno se ja zaključilo nad pričakovanji ( realnim stanjem ). štimalo je vse. organizacija na visokem nivoju, rekordno število nastopajočih, spremljevalne aktivnosti, ..... na koncu tradicionalna pozornost organizatorja, ki poskrbi za regulacijo žeje rdečih pik 8) Milan, še enkrat hvala - tudi zaradi tega smo vedno prisotni ..... zelo radi :roll: aja, tudi župan ni pozabil, da se mu letos izteče mandat, pa nam je privoščil beljakovinskih dobrot :D
lepo vas je bilo videti, pa kmalu spet .... :idea:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA