Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

žabc
Pred nekaj dnevi je minilo dva meseca od zaključka našega »velikega« projekta NEVER GIVE UP oziroma petkratnega ironmana po Sloveniji.
Razlog za tako pozno poročilo leži v dejstvu, da se ga zaradi številnih razočaranj povezanih s projektom, enostavno nisem počutil sposobnega napisat. Poročilo, ki bi moralo predstavljati vrhunec vsega kar sem do sedaj naredil (pa ne mislim samo na športnem področju), se je na koncu sprevrglo v polom in »borbo za preživetje«. :cry:

Za tiste, ki tega morda ne veste, je bilo v načrtu, da preplavam 19km, odkolesarim 900km in odtečem 211km. Pri tem mojem podvigu naj bi me, tako ali drugače, spremljali vsi podobno misleči, ki bi hkrati prispevali sredstva, ki bi jih nato namenili otrokom z zdravstvenimi in socialnimi indikacijami Zveze prijateljev mladine Vič – Rudnik.

Ne bom se spuščal v podrobnosti »akcije«, čeprav bi lahko napisal kar nekaj strani o surovosti te preizkušnje. Naj samo izdam eno malenkost…konec junija sem se z Vršiča spuščal v nalivu in z dvema paroma zimskih rokavic…seveda ko je bilo za mano že cca 50ur garanja in le dobra ura spanja.
Na koncu nam je uspelo preplavati 19km, prekolesariti 930km in preteči 120km (sam sem jih pretekel 100). Razlog v manjšem številu pretečenih kilometrov leži v dejstvu, da smo bili zaradi slabih vremenskih pogojev (dež in mraz) in velike krize tik pred koncem kolesarjenja v velikem zaostanku za časovnico. Po razmisleku smo se odločili, da damo prednost pomembnejšemu delu projekta, skupinskemu teku skozi Ljubljano, ki naj bi dal še poseben smisel našemu velikemu projektu. Zaradi tega smo prevozili začetni in končni del poti iz Kopra do Ljubljane, ter na ta način ujeli predvidene časovnice, hkrati pa skrajšali tekaški del.

Projekt je bil zasnovan po pogovoru med menoj in mojim glavnim sponzorjem Lyprinol sport editionom, katerega je, kot alfa in omega predstavljala Maja Ambrož. Projekt je bil v začetku zasnovan kot individualni tekmovalni projekt, ki ima namen v premikanju novih »meja«. Kmalu po začetku dogovarjanja je padla ideja, da projektu dodamo humanitarno noto…in ta ideja je rasla in rasla z dneva v dan, ter na koncu prerasla v tisto zaradi katerega se je ta projekt sploh splačalo izvesti.
V projekt smo vložili zares OGROMNO časa, truda in sredstev. Žal smo kmalu naleteli na standardni problem pomanjkanja financ…še posebej ker je bilo požrtih kar nekaj obljub, ki so govorile o takšni ali drugačni pomoči. Zaradi obsežnosti projekta, omejenemu času, ki nas je vse skupaj presenetil (predvsem zato ker smo vsi imel tudi ostale vsakodnevne obveznosti), slabemu obveščanju in nesrečnemu terminu ob nogometnem prvenstvu, nam je na koncu ostala le vera v »čudež«, ki bi dal projektu sijaj kakršnega si zasluži.

ČUDEŽ SE NA ŽALOST NI ZGODIL :cry:

Kakor sem že dejal, smo ostali brez vsakega priliva, ki bi nam lahko pomagal pri izvedbi začrtanega cilja…in zgolj želja in dolžnost vseh nas, da se projekt izpelje tako kot je bil prvotno načrtovan in napovedan, sta razloga da se je projekt sploh izvedel. Vsi aktivno udeleženi smo poleg svojega časa in truda, na nek način prispevali tudi finančna sredstva s katerimi smo vsaj za silo pokrivali nastale stroške. Tako smo se vsi skupaj oklepali upanja na množično udeležbo, ki nam je predstavljala vse – po tem ko sponzorjev ni bilo. Žal smo iz tega tako pričakovanega naslova zbrali zgolj 460eurov. Nekaj smo dodali še preko prodaje majic po projektu, kar pa je skupaj naneslo toliko, da bi lahko na morje peljali tri otroke iz socialno ogroženih družin.
Žal so se kasneje oglasili tudi tisti na katere smo po tihoma računali, da nam bodo za svoje usluge prizanesli. Tako nam sedaj ni preostalo drugega kot da z zbranim denarjem pokrijemo vsaj del stroškov izdelave majic, katerih smo v svetlem upanju na uspeh naročili preveč. Sedaj nam jih je (mnoge so bile podarjene v spomin, kot pomoč, ali kot protiusluga) ostalo še preko 300kosov.

RAZOČARANJE JE VELIKO! :--(

Mnogo časa pred projektom in tudi med samim projektom (še posebno v tistih najhujših trenutkih) sem namenil sanjarjenju kako bomo lahko na morje odpeljali veliko gručo otročkov, nekaterih celo takih, ki bodo prvič videli morje. Predstavljal sem si kako vsi mi, ki smo tako trdo garali za ta projekt, uživamo radost z njimi ob našem obisku. Predstavljal sem si, kako bo ta naš projekt odskočna deska za preostale velike ideje, ki so se kalile v naših glavah..in ki bi imele za posledico še več sreče pri tistih, ki jo potrebujejo. Predstavljal sem si…še veliko veliko veliko. Žal so vse te moje sanje splavale po vodi Verjeli ali ne, dal bi vse svoje zmage in uspehe za to, da bi ta projekt uspel v takšni meri kot bi si zaslužil.

Projekt je hkrati z njegovim neuspehom pripeljal tudi do psihofizičnega in finančnega (v njega je bilo vloženih ogromno osebnih sredstev) kolapsa, ki sta imela za posledico, da sem sedaj potreboval kar dva meseca časa, da sem sestavil glavo, ki je sposobna misli prenesti na papir.

ZAHVALA! :laola

Rad bi se zahvalil vsem vam, ki ste bili v mislih z menoj.
Rad bi se zahvalil vsem vam, ki ste donirali sredstva preko računa ali kupili majico.
Rad bi se zahvalil vsem vam, ki ste plavali, kolesarili in tekli z menoj. Tukaj bi se še posebej rad zahvalil trem »nočnim pticam«, ki so mi pomagale čez Vršič in na nočnem tekaškem delu.
Rad bi se zahvalil Zvonku Blatniku, ki je pretekel celotno pot in tako kljub neznosnim bolečinam prinesel »baklo« do cilja.
Rad bi se zahvalil ekipi, ki je pomagala izpeljati celotni projekt. Hvala Mitja, Mateja, Irena, Mojca,..
Rad bi se zahvalil moji zvesti spremljevalni ekipi, ki me ni nikoli pustila na cedilu. Hvala oče Janez, brat Miha, maser Jaka, Grega, Gregor.

Hvala Maji Ambrož, da je od začetka do konca verjela v ta projekt (tudi ko sem obupal že jaz sam), da je vložila vanj vsako sekundo svojega časa, in da je pokazala kako se je treba, četudi ob izgubljeni bitki, boriti do konca. HVALA TI!!! :clap:

VSAKA STVAR JE ZA NEKAJ DOBRA!

Žabc je trenutno na dolgi pavzi, ki se bo zavlekla vse tja do naslednjega leta. Zbrati moram »moči«, da se fizično ter predvsem psihično pripravim na svoj maščevalni projekt, ki bo še bolj šokiral. :x
Nekoč sem dejal, da bo vrhunec moje tekmovalne športne poti ko bom poslušal slovensko himno v svojo čast. Sedaj v tem duhu napovedujem, da ne bom odnehal, dokler ne zadostim svojim sanjam, ki sem jih sanjal ob tem projektu. Svoje tekmovalne sanje sem dosanjal, sedaj je čas da dosanjam tudi te.

Vaš Žabc

P.S. ves denar od prodanih preostalih majčk bo namenjen že prej omenjeni organizaciji
Uporabniški avatar
 semjul
:D

Žabc tvoj podvig je bil veličasten in tvoji športni dosežki so vrhunski :cast:
Tukaj ni debate. Vreme ti ni bilo naklonjeno in ti je požrlo energije za dva takšna športna projekta. Tako pač je z vremenom in vsako besedičenje kaj bi če bi je odveč, v danih pogojih si iztisnil iz sebe vse in še čez. Mene osebno si navdušil :laola
Dobrodelni del projekta pa me je kot zunanjega opazovalca razočaral, že v tistem delčku kjer sem bil prisoten.Po tvojem poročilu pa še bolj. Pred MB Sparom ni bilo niti enega športnega navdušenca, pa vendar je MB z okolico posejano s športniki, ki vem, da so tudi dobrega srca. Mislim da je v največji meri odpovedala obveščenost javnosti. Če nisi na tekaškem forumu si težko kaj slišal o projektu.
Morda ob naslednjih podvigih več narediti na tem področju. Osebno pa menim, da bi morala druga spremljevalna ekipa, se pravi, ta ki je skrbela za dobrodelnost, točno vnaprej določiti časovnice in se na določenih točkah zadržati malo dlje. Verjetno bi ljudje lažje prišli, ob točno določenem času, sploh med tednom, ko so vezani na službe.
To je le nekaj misli, verjamem, da smo dobrodelen narod in radi podpiramo dobrodelne projekte.
Majice so lepe in zelo kvalitetne in z velikim veseljem jo oblečem. :clap:
 žabc
Hvala!
Ampak pozabil sem napisati, da ste poleg vremena krivi za izčrpanost in posledično zamudo časovnice tudi nekateri izmed vas, ki ste me spremljali :D Še dobro, da si prišel v Mursko s treking biciklom...in še dobro da je bilo vmes nekaj klančkov...če ne ne vem kako bi se končalo zame...je šlo enostavno prehitro :D

Drugače je pa tako, da smo imeli tukaj tudi kar nekaj prelomljenih obljub (glede obveščanja), tako da smo uspeli prepričati zgolj Radio Hit...pa še to na zadnji dan in po zaslugi vodje tega projekta Maje Ambrož, kateri so bili dolžni protiuslugo.
Je pa res, da nas je povozil čas...saj sva na tem projektu v pripravi dejansko zmogla delati samo dva...pa še midva ob družinskih in službenih obveznostih. Žal je bila to draga šola :x
Uporabniški avatar
 50cent
semjul napisal/-a::D

Žabc tvoj podvig je bil veličasten in tvoji športni dosežki so vrhunski :cast:
Tukaj ni debate. Vreme ti ni bilo naklonjeno in ti je požrlo energije za dva takšna športna projekta. Tako pač je z vremenom in vsako besedičenje kaj bi če bi je odveč, v danih pogojih si iztisnil iz sebe vse in še čez. Mene osebno si navdušil :laola
Dobrodelni del projekta pa me je kot zunanjega opazovalca razočaral, že v tistem delčku kjer sem bil prisoten.Po tvojem poročilu pa še bolj. Pred MB Sparom ni bilo niti enega športnega navdušenca, pa vendar je MB z okolico posejano s športniki, ki vem, da so tudi dobrega srca. Mislim da je v največji meri odpovedala obveščenost javnosti. Če nisi na tekaškem forumu si težko kaj slišal o projektu.

Ne na pamet semjul :wink: :wink: .

50cent napisal/-a:Včeraj, ko sem se odpravljal v mesto po mađarske forinte sem na vstopu v Europark videl našega žabca, ki se je pripravljal na naslednjo etapo. Bil je še svež, dobre volje, odločen na svoji poti :) . Pridružil se mu je še en izjemen kolesar Trajče Velički, ki je letos prekolesaril DOS. Tako sta po parih minutah pavze pognala kot strela in že ju ni bilo več.....

Matej srečno na poti, sedaj si že daleč od MB ampak štajerci navijamo zate :clap: :laola .
Slika

Slika

Sicer pa žabc....tvoji dosežki govorijo zase tako da se tukaj ne rabiš opravičevati saj vemo, da si zakon :laola .
Čestitke pa čeprav se ti ne zdi, da si uspel. Si uspel, ker si si upal probati :cast: :cast: :cast:
Evo, se usedem zraven z končno malo izpraznjeno glavo. Novico sem prebral že zjutraj ampak sem jo moral predelat.

Kot prvo je tudi mene zmotilo dejstvo o neobveščenosti. Glede na zastavljeno in izpeljano je šlo za megalomanski dogodek, ki ne bi smel ostati v taki senci, kot tretje razredna stvar. No saj tajkunski boji in zapravljeni milijoni so vsekakor bolj pomembni v naši preljubi zeleni državi, kot dobrodelnost in odrekanje lastnim dobrinam, da lahko pričaraš nekomu nasmeh na usta in mu uresničiš tisto, o čemer je do sedaj lahko le sanjal.

Res je, da si si izbral neugodni čas. Večina Slovenskih ultrašev nas je odšla na Balaton, tako se ti nismo uspeli pridružiti. Sicer pa tudi ostali, junij, julij sta meseca ko je najbolj "vroče" na tekaški sceni, prireditev skorajda vsak dan.

Premaknil si spet svoje meje, to je dejstvo. Nikoli nisem podvomil vate, tudi takrat, ko se še nisva osebno poznala. Veš kaj tvegaš, a obenem si se pripravljen marsičemu odrečt, vsaka ti čast. Ponosen sem nate in na to, da sva postala prijatelja.

Razočaranje ali ne, dejstvo je, da je stvar pustila ogromno posledic, a v vsaki slabi stvari se najde žarek upanja. Sicer pa si sam zapisal:

žabc napisal/-a:Nekoč sem dejal, da bo vrhunec moje tekmovalne športne poti ko bom poslušal slovensko himno v svojo čast. Sedaj v tem duhu napovedujem, da ne bom odnehal, dokler ne zadostim svojim sanjam, ki sem jih sanjal ob tem projektu. Svoje tekmovalne sanje sem dosanjal, sedaj je čas da dosanjam tudi te.

Zmagovalec si že takrat, ko si upaš kaj takega izpeljat in ne samo govorit o tem. Si človek dejanj in ne obljub. Zavedaj se, da nisi sam, čeprav se tega mogoče niti ne zavedaš.

Lp

Uroš
Uporabniški avatar
 Popaj
Ne morem, da se ne bi oglasil.

Žabc tvoj dosežek je za večino (tudi mene) znanstvena fantastika. Zato ti za podvig iskreno čestitam. Tudi za namen, ki praviš, da ni bil v celoti dosežen.
Je že tako, da se nekateri projekti v življenju ne izidejo, kakor smo si zamislili. Za naslednje podvige boš veliko bogatejši z izkušnjami, tako da verjamem, da ti bo naslednjič uspelo.

SREČNO!
 giorgio
Žabc,lahko ti predlagam,da če imaš še kaj majic na zalogi,prilimaj sem gor eno slikico majice in mogoče bo tako prodaja stekla pospešeno,saj gre pri tem projektu za dobrodelnost.Čestitke za te tvoje super dosežke.Naj ti ne pokvari tvoji vnaprej zastavljenih načrtov.
Uporabniški avatar
 lonely
giorgio napisal/-a:Žabc,lahko ti predlagam,da če imaš še kaj majic na zalogi,prilimaj sem gor eno slikico majice in mogoče bo tako prodaja stekla pospešeno,saj gre pri tem projektu za dobrodelnost.Čestitke za te tvoje super dosežke.Naj ti ne pokvari tvoji vnaprej zastavljenih načrtov.

Majica.. http://www.vztrajaj.si/index.php?k=8&n=14
 žabc
Fantje moji, vaši komentarji so me pustili brez besed in v ... Niti predstavljate si ne kako ste mi s tem pomagali.
TISOČKRAT HVALA!!!
Upam, da vam enkrat lahko povrnem.
Uroš, TEBI PA več povem ob najinem teku!!!
Uporabniški avatar
 stena
Matej: vesel sem, da sem bil zraven pa četudi se ni na koncu vse izšlo tako, kot bi si želeli. Želim ti, da se čimprej 100% pobereš nazaj, ker je škoda takega desca, da bi se smilil sam sebi in zato pozabil živeti svoje sanje.

LP, Nejc

P.S.: če drugega ne moraš trenirat, da te ne bom na vsakem klancu čakal ;)
Uporabniški avatar
 zigzag
žabc napisal/-a:VSAKA STVAR JE ZA NEKAJ DOBRA!

Žabc je trenutno na dolgi pavzi, ki se bo zavlekla vse tja do naslednjega leta. Zbrati moram »moči«, da se fizično ter predvsem psihično pripravim na svoj maščevalni projekt, ki bo še bolj šokiral. :x
Nekoč sem dejal, da bo vrhunec moje tekmovalne športne poti ko bom poslušal slovensko himno v svojo čast. Sedaj v tem duhu napovedujem, da ne bom odnehal, dokler ne zadostim svojim sanjam, ki sem jih sanjal ob tem projektu. Svoje tekmovalne sanje sem dosanjal, sedaj je čas da dosanjam tudi te.

Vaš Žabc

P.S. ves denar od prodanih preostalih majčk bo namenjen že prej omenjeni organizaciji

:clap: :clap: :clap: "Our greatest glory is not in never falling, but in rising every time we fall."
 žabc
Dragi moji,
majic imamo še preko dvesto, in sicer: cca 70 S, 130 M in 10 L.
Lahko mi pošljete zasebno sporočilo na tekaški forum, mi pišete preko facebooka, na mejl markovic_matej@yahoo.com ali pokličete na 040 480 843.

Le ste iz Ljubljane ali okolice vam jih prinesem, drugače pa pošljem po pošti.

Najlepša hvala in veliko sreče onim, ki se boste jutri spopadli v Domžalah.

Žabc
 žabc
Ekipa "Never give up" se je odločila, da pokrije stroške iz lastnih virov...tako da bo šel ves zbrani denar od prodaje majic v prvotni namen - Zvezi prijateljev mladine Ljubljana. Ostalo je še VELIKO majic s katerimi lahko še kako pomagamo.
Najlepša hvala!
Ekipa NEVER GIVE UP

TEKAŠKI FORUM PONUDIL POMOČ!
Kakor veste, je jutri v Domžalah tekma na 10km v organizaciji tekaškega foruma. Prijazno so se ponudili, da nam pomagajo pri prodaji majic ter na tak način prispevajo k zadanemu cilju.
HVALA TF-ju

Skupaj nam bo uspelo!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA