Lenz, na tej fotki si me pa super ujel.
Domačinom in okoličanom je seveda kristalno jasno, kje se nahaja startno ciljno prizorišče, za vse ostale pa je bilo na cesti slabo, oziroma nič označeno. No pa smo vseeno našli.
Najprej srečam Štajerske kolege (zdravc, samo, miro), potem pa še domžalske. Organizacija je štimala, kot je treba, le štart je bilo malce ozko grlo.
Folk me sprašuje o planih današnje tekme. Proge ne poznam, zato si rečem, da bo to test kje sem trenutno na polmaratonu, glede na to, da že od maja nisem tekel zame tako dolge razdalje. (mislim na tekmo, na treningu sem). V številkah si rečem, da bi okoli 4 min./km moralo iti, kar bi bil končni čas okoli 1:24. Ne morem iz svoje kože, zato vedno gledam rezultate prejšnjih let. Lanski tretjeuvrščeni v moji kategoriji je imel čas 1:23:52, zato sem imel v mislih tudi to številko in želel teči hitreje. In je ratalo s končnim časom po moji uri 1:23:30 (ni bilo čipov). To je tempo 3:57/km. Bil sem 12. absolutno, a šele 7. v kategoriji kljub boljšemu času od lansko tretjeuvrščenega kategorično. Trenutni cilj sem sicer izpolnil, še vedno pa sem šel pol minute slabše od mojega zadnjega polmaratona. Še 7 tednov imam časa do Ljubljane da tale polmaraton malo bolj natreniram.
3-je dobri forumovci so me nažgali: muc, 5r002 in roky. Fantje, dobri ste. Od začetka do konca sem vas lahko gledal le v hrbet.
Vreme je bilo res super, škoda ker nisem imel sabo kopalk.
Bernarda, res jih dobro skrivaš.