Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Sem danes naredil krog pa spotoma še šel dvignit številke za jutri in to glih ko so štartali kolesarji, kako naklučje :--

Kar nekaj jih je blo na štartu, po moje pa jih je ena polovica raje sam dvignila številke, al se motim :mrgreen:
Res jih je bilo videti nekaj manj kot na prijavni listi, a očitno so tole tisti pravi... :clap: Po dveh km so najboljši že zelo pritiskali s tempom na vozila organizatorja (leteči štart je bil šele zunaj mesta), večina pa se je očitno dobre volje namenila predvsem uživati - kar smejalo se jim je... Ob štartu je rosilo, na trenutke pa celo sploh ne dežuje, tako da jim verjetno ni hudega. Stiskam pesti, da bodo lepo zvozili mokre ceste, najboljši so ... :laola
Luštno, fino, super, mega, GIGa!!!! Manjkalo je navijačev! :laola :laola
Pridem spet. Je pa kr gor dol tale proga na 21. Ni bilo enostavno. Čestitke tudi ostalim, tekačem in kolesarjem. ;)))
Z veseljem lahko rečem, pa smo ga dočakali in globoko verjamem, da to ni zadnji. Nekateri so bili skeptični in menili, da je to bil predvolilni boj :evil: . Sam verjame, da ni tako. :D

Ceste zaprte kot treba (bilo pa je nekaj negodovanja voznikov ki so ostali ob zaprtih cestah), okrepčevalnice založene in dovolj pogoste, skratka organizacija vrhunska. :clap:

Kar se tiče mojega teka vse po planu. Prva 2 km v družbi zajčkov na 2:00 potem po svoje. Je pa zanimivo, da kljub solidnemu času 2:10 ni bilo kaj dosti tekačev za mano. Očitno so danes tekli sami divjaki :mrgreen:

Aja pa še to, meni je moj Garmin nameril 20,89km in 138 višincev :shock:

Vsi ki ste tekli z dvema čipoma pa ste naredili nekaj malega dela Timingu :wink:
Za začetek sem vse prispevke iz "Vabila na prireditve" prekopiral v Poročila iz prireditev.

Re: 1. Eko maraton Maribor, 18. in 19.9.2010
Napisal/-a bostjanek » 19. 9. 2010, 13:46

evo na koncu je blo idealno vreme in odlično organiziran tek,pohvale organizatorju

bostjanek

Kraj: žalec
E-mail Na vrh

Napisal/-a mrzli » 19. 9. 2010, 14:19

Ja na koncu se je res lepo izteklo, idealno vreme, lep tek, nekateri so postavli PB, tudi jaz bi ga verjetno, če ne bi bil prejšni dan na žurki, hehe, ma nič hudega, važno da smo tekli in uživali. Skratka lepo, še pridemo.

Lepo se imejte in uživajte v teku
mrzli

Kraj: Prestranek
E-mail Na vrh

Napisal/-a dexi27 » 19. 9. 2010, 14:31

Blo je super podrobno pa še napišemo

Me pa zanima, ke vem, da imate na kupe raznih GPSov, kolk vam je namerlo dolžino pa kolk višincev, ker jaz pač na tekmi nimam ne foot-poda ne pasa za pulz ampak samo tema na oči pa...
Zadnjič spremenil dexi27, dne 19. 9. 2010, 14:40, skupaj popravljeno 1 krat.
Ni važno če se mi nič ne da važno je da se mi nič ne vzame!

http://ivandraksler.si/
dexi27

Kraj: Zreče
E-mailSpletna stran Na vrh

Napisal/-a ziby » 19. 9. 2010, 14:38

Krasna organizacija..družba še boljša...rezultat pa vsakič boljši

Napisal/-a VERAKUMPERSCAK » 19. 9. 2010, 15:59

Najprej vse pohvale organizatorjem.
Resnično ste pokazali, da Maribor zmore in zna.
Imenitno je bilo videti toliko tekačev, ki se niso vstrašili vremena. In bogovi so nam bili naklonjeni. Deževalo je skoraj do zadnje minute starta in prenehalo ob 10.00 - približno tako.
Vsem tekačem čestitke, imenitni ste in užitek je biti del te zgodbe. Imela sem sicer slabši rezultat (54.24 - 10 km), kot na nočni desetki na Bledu (cca50 min) , ampak sanacija noge še poteka in ravno zaradi te prijetne druščine, je volja po okrevanju še toliko večja.

Toliko forumcev je teklo, pa TAO ekipa in Lojzka, Polde, Branko..... , ogromno znanih obrazev in vsi nasmejani v cilju in moja hčerka Tina Čačilo je tekla svojo drugo 21-ko, z rezultatom 1.37.10. Res sem ponosna mama.

Upam, da bodo še kakšne fotke. Kar daješ se ti prej ali slej vrne...VERAKUMPERSCAK

Kraj: DUPLEK, MARIBOR
Zasebno sporočiloE-mail Na vrh

Prijavi to sporočiloOdgovori s citatom Re: 1. Eko maraton Maribor, 18. in 19.9.2010
Napisal/-a markor » 19. 9. 2010, 16:09

Tudi rezultati so že!
lp
mBrez nič, ni nič. Oziroma je nič... No, no, ....
markor

Kraj: Orehova vas
Zasebno sporočiloE-mail Na vrh

Prijavi to sporočiloOdgovori s citatom Re: 1. Eko maraton Maribor, 18. in 19.9.2010
Napisal/-a Lenz » 19. 9. 2010, 16:34

še nekaj fotk:
http://picasaweb.google.si/iskam.s/1Eko ... 909201002#
Lenz

Kraj: Dravsko polje
Zasebno sporočilo Na vrh

Napisal/-a marčni zajec » 19. 9. 2010, 16:48

super trasa, super organizacija....vse pohvale organizatorjem. upam, da drugo leto spet."no, i'm not on facebook!"
marčni zajec

Kraj: mb
Zasebno sporočilo Na vrh

Napisal/-a marčni zajec » 19. 9. 2010, 16:51

dexi27 Napisal/-a:
... kolk vam je namerlo dolžino pa kolk višincev...

meni je polar 625 (s kar v redu kalibriranim foot podom) nameril 21,3 km in 85 v.m."no, i'm not on facebook!"
marčni zajec

Kraj: mb
Zasebno sporočilo Na vrh

Napisal/-a tabonir » 19. 9. 2010, 18:08

Še nekaj slik posnetih nekje na sredini poti malega maratona
http://picasaweb.google.com/rotabo/1Eko ... ribor2010#
tabonir

Kraj: Bistrica ob Dravi
Zasebno sporočiloE-mailMSNM/WLM Na vrh

Napisal/-a dexi27 » 19. 9. 2010, 18:10

marčni zajec Napisal/-a:
dexi27 Napisal/-a:
... kolk vam je namerlo dolžino pa kolk višincev...

meni je polar 625 (s kar v redu kalibriranim foot podom) nameril 21,3 km in 85 v.m.

Aha, hvala, me zanima kaj so rekli kaj še Garmini. Je pa res, da če je Polarjev foot pod dobro skalibriran je bolj točen Ni važno če se mi nič ne da važno je da se mi nič ne vzame!

http://ivandraksler.si/
dexi27

Kraj: Zreče
Zasebno sporočiloE-mailSpletna stran Na vrh

Napisal/-a raf » 19. 9. 2010, 18:17

meni je 405 namerila 20,92 km .......verjetno sem preveč sekal ovinke..........

raf

Kraj: koščakov hrib
Zasebno sporočiloE-mailSpletna stran Na vrh

Napisal/-a jegart » 19. 9. 2010, 18:29

Glede mojega teka pa takole:moram priznati, da sem pričakoval več, glede rezultata. Proti koncu sem zapadel malo v krizo in se je poznalo na času. Organizacija na visokem nivoju in si želim da se bom drugo leto sigurno udeležil kljub temu, da sem trikrat rekel prvi in zadnji. Ko sem se malo ohladil, sem rekel ženi drugo leto gremo na eko maraton.

KAR ME NE UNIČI ME OKREPI
jegart

Kraj: Ravne na Koroskem
Zasebno sporočiloMSNM/WLM Na vrh

Napisal/-a Koci » 19. 9. 2010, 18:53

Podatki, ki ji je pokazal moj Polar:
razdalja 21,07 km po GPS
višinci 75 m

Lp Koci
Čestitke organizatorjem za lepo prireditev. Že prvič je bilo res vse organizirano tako kot je treba (prijave, okrepčevalnice, topli obrok,..). Upam, da se bo ekomaraton prijel in bo vsako leto le še boljši, številčnejši, z več navijači. :D
Proga lepa, razgibana, zanimiva, seveda pa navedeno malo otežuje doseganje osebnih rekordov. :D Nekoliko nenavadno se mi je zdelo le odštevanje kilometrov na km oznakah, namesto običjanega naraščanja.
Morda samo v razmislek za naslednjič, da bi dodali še teh 98 metrov in bi imeli pravo polmaratonsko razdaljo.

Po dolgem času srečal nekaj znanih obrazov in to je vedno prijetno. :D

Aja, pa tekel sem tud, zadovoljen. :D

primus
2 dni deževje in poplave. Posledično 2 zapori cest iz Kamnika do Maribora. Med potjo še vedno stalno dež. Z Liquidom čisto slučajno uletela direkt pred štart. Ob 10h je dejansko nehalo deževati, na koncu smo imeli že sonček, skratka vreme za tek je bilo idealno.

Kljub velikemu število prijavljenih preko TF, sem jih dejansko srečal bolj malo.

Organizacija res super na vseh nivojih. Če bo šlo tako naprej, zna dogodek čez nekaj let postati konkurenca ljubljanskemu. Pa vendar sem našel 2 pomanjkljivosti (to jih skoraj vedno):
- ni bilo organiziranega tuširanja po teku (ali ni možno tega organizirati za takšno število ljudi, ali je morda bilo in jaz za to ne vem)
- rezultati so bili rahlo odmaknjeni od centra dogajanja in ni bilo rezultatov po kategorijah.

Z mojim tekom pa tokrat zelo zadovoljen. Časovni plan je bil 1:23, da bi bil čas pol minute boljši, kot pred 14. dnevi na Ptuju. Štartal praktično iz prve bojne vrste. Proga dokaj lahka kljub manjšim vzponom, vendar je potem dol toliko bolj letelo. Organizator se je spomnil kontra označevanja proge, se pravi z odštevanjem km do cilja. (na 1. km je bila torej oznaka 20) To me je sprva malo motilo, a sem se do konca tekme že navadil. Skupnega časa med tekmo nisem spremljal, ampak le "lap time" in že tu se mi je zdelo, kot da so km oznake postavljene malo prej, se pravi, kot bi bil vsak km manj, kot km. Da bi se s kom med tekmo kaj pretirano dajal, se nisem. V cilju absolutno 13. s časom 1:21:15, se pravi sem cilj izpolnil. Kljub cca 500 tekačic in tekačev na polmaratonu, očitno konkurenca ni bila najhujša.

Po analizi časov za nazaj, ugotovil, da sem morda vmes postavil rekord na 10k (če je bila km oznaka za 10k,, oziroma še 11km do cilja pravilno postavljena in če je bilo tam res 10k). Čas je bil 37:35,2. Vendar si bom nov rekord priznal šele ob potrditvi določenih podatkov.

Glede skupne razdalje. Meni namerilo s footpodom 20,86km. Klatežu menda z gps 20,95km, liquidu z gps 20,88 km. Meni višinske razlike 84m.

Čudno se mi zdi, da bi bil uradni polmaraton in razdalja nebi bila prava, po drugi strani pa je čudno tudi to, da je zaenkrat vsem namerilo malo manj, le marčnemu zajcu malo več. Upam, da bo organizator pojasnil ta vprašanja.
Iz LJ štartal v dežju, že v Domžalah avtocesta zaprta, malo po stari cesti in nazaj na AC, prihod v MB, dež pojenja in pred startom preneha.
Idealni pogoji za tek, lepo speljana trasa 21ke, malo gor malo dol, čez HE (uf kako je voda drla), kar nekajkrat smo prečkali Dravo, veliko zelo dobro založenih okrepčevalnic.
Navajen sem, da se km oznake začnejo z 1km oznako, tu pa je bilo obratno, naraščajoča varianta mi je bolj pri srcu...
Prihod v cilj s svojim PB in veliko veselje!

Mislim da je prireditev več kot uspela, sploh za prvič in upam da se vidimo tudi drugo leto!

Pohvale organizatorju!

Fotke:

http://picasaweb.google.si/atles73/Mari ... cemlJzokQE

LP Tomaž
Čeprav je še nekaj ur prej izgledalo, da nikoli ne bo nehalo deževati, in je bila avtocesta med Šentjakobom in Krtino zaprta, na lokalni cesti pa je bilo levo in desno videti velika jezera, je štajerski prestolnici na srečo prizaneslo. Še celo deževati je nehalo pred startom. :D
Hvala za napotke glede parkiranja - mislim, da je bilo v Mariboru lažji prihod na prizorišče kot v Ljubljani. Že pred startom sem od Štajercev izvedela nekaj o mariborskih znamenitostih, in čeprav je dež ponehal, sem vseeno šla na 10-kilometrsko razdaljo. Ki pa je bila v resnici daljša.

S svojim tekom sem zadovoljna - mislim, da bi na 10ki danes popravila osebni rekord. Škoda, ker ni bilo 10-kilometrske oznake. Na oznaki 9 km je bil na moji uri čas malo pod 46 minut. Mislila sem si, uf, imam še dosti fore, tudi če v zadnjem kilometru zelo upočasnim, bo to moj osebni rekord. Ampak tokrat zadnji kilometer ni bil najdaljši sami v moji glavi, ampak tudi na terenu, in čeprav nisem upočasnila, se je kar vlekel in vlekel.

Vem, da je tudi tu vsakdo nameril svojo razdaljo - moj footpod, ki je kalibriran tako, da kaže malo premajhno razdaljo, je pokazal 10,16 km, sodelavčev Garmin 405 10,23, tako da me zanima, kaj je pokazalo drugim.
Organizacija zelo dobra (drugače je pa tudi mene malo zmotilo to, da ni bilo in še vedno ni rezultatov po kategorijah), proga lepa, skoraj ravninska, oznake relativno točne, skratka, zadovoljna sem tako s prireditvijo kot s svojim tekom.

Vreme, jaz sem ena od tistih, ki so tekli z dvema čipoma. Ker sem prijavila svoj čip, pa sem kljub temu v vrečji dobila še enega. Tako da je za nadure kriv tisti, ki mi je dal ta čip v vrečko, ne jaz.
nana napisal/-a:
Vreme napisal/-a:Vsi ki ste tekli z dvema čipoma pa ste naredili nekaj malega dela Timingu :wink:

Jaz nisem :D

tudi jaz sem bil priden :mrgreen: in sem uporabil samo en čip,
spela* napisal/-a:... Organizacija zelo dobra (drugače je pa tudi mene malo zmotilo to, da ni bilo in še vedno ni rezultatov po kategorijah), proga lepa, skoraj ravninska, oznake relativno točne, skratka, zadovoljna sem tako s prireditvijo kot s svojim tekom.

Rezultati po kategorijah so že vseskozi na Timingovi strani: http://www.timingljubljana.si/
Ugani, kateri je bil Tae...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA