Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 flister
Tokrat vreme ni prizaneslo niti Euro maratonu na obali. Zaradi poplavljenega cestišča je bil skrajšan na 11 km (od Ankarana).

Vreme se je do štarta izboljšalo (nehalo je deževati). Pihala je le močna burja, ki je sicer pomagala v klanc, vendar se je obrnila pri 'spustu' proti Ankaranu in je bil isti občutek - kot da tečem še vedno v hrib.
Uporabniški avatar
 RoKo
Moje mnenje je, da tale tekma vodstvu tekmovanja (povdarjam vodstvu tekmovanja) ni v čast. Dovolj časa so imeli, vremenske napovedi so bile znane, lahko bi pripravili dve ali tri rezervne variante, ena bi bila že obrat v Ankaranu nazaj v Milje, lahko pa bi tudi poravnali del nasipa, kjer je bila poplavljen del ceste. V skrajni sili bi tekli po nasipu, odsek bi zavarovali in odstranili večje kamne. Čas bi bil malo slabši, tek pa bi bil izveden v celoti. Tek je postavl zelo odmeven povsod, prišli so zelo dobri tekmovalci, zato bi si vodstvo lahko malo bolj vzelo k srcu in se bolj potrudilo. Tudi zaključek je bil vsa leta v Miljah neprimerno boljši. Kdaj so bodo organizatorji tekov že enkrat zapomnili, da tekačev ne gre posiljevati z golaži, kot se jih deli na veselicah. Za povrh pa je bi ta še zelo zelo voden, mesa za vzorec, bolj ostanki. Imel sem občutek, kot da je kotel stal cel dan na dežju. Testenine iz Milj smo res pogrešali. Kaj so si mislili tekači iz Italije, ki so navajeni "pašte" in to dobre.Tudi pivo-darilo sponzorja v Miljah je letos manjkalo. Imel sem občutek, kot da so gledali priti skozi čim ceneje, če že ne zastonj.
Vsaka čast delavcem, vsem sodelujočim, ki so bili kljub slabemu vremenu pripravljeni stati ob progi in pomagati, za vodstvo tekme pa je ocena negativna.
Z Arabom sva jo urezala še iz Ankarana do Kopra, tako da je z moje strani tek uspel, po Logarski sem malo prišel k sebi in Kostanjevico in današnji tek odtekel kar hitro, današnjega že 4:31 po km, nato pa še 5:00 do Kopra. Jaz sem svoje naredil, zadovoljen, nadaljujem z Nabrežino, ZG, LJ. še 1x ZG in Palmanovo.
Nazadnje spremenil RoKo, dne 19 Sep 2010, 22:03, skupaj popravljeno 1 krat.
Čeprav nisem tak stari maček kot Roko (danes bi to bil moj prvi mali maraton), sem tudi jaz malček razočarana, saj sem pridno trenirala 4 mesece, da ne govorim o pripravi psihe, sploh pa v takih vremenskih razmerah... No, moram pa reči, da popolnoma razumem situacijo, saj če se dam v kožo nekoga, ki ga je to noč zalilo, nam res ni bilo hudega, pravzaprav je bilo čudovito, vreme perfektno, gledat surfarje v podivjanem Tržaškem zalivu medtem, ko tečeš mimo - neprecenljivo doživetje!!! Pa še svoj osebni rekord sem postavila na 11km. Kar se pa tiče hrane: banane, lubenica in nektarine so bile super, topli obrok pa manjka tudi za tiste, ki ne jedo mesa, no, sem šla pa na fuže s tartufi in domačo solato. Saj sem si jih zaslužila!
Lep pozdrav
Uporabniški avatar
 RoKo
V Nabrežini ( če se odločiš še malo potrenirati) ne boš razočarana, malo težja proga, vse ostalo pa na nivoju. Čestitke.
Uporabniški avatar
 roky1
Tole je pa bil en hecen tek. Sam sem imel namen nnaresti en krajši hitri trening tako da sem se prijavil na 10 km tek iz Ankarana do Kopra. Ko sem zjutraj prispel v Koper sem se vkrcal na avtobus kjer me pa čaka presenečenje - tek odpade ... No pa so hitro rekli "Počakajte še malo!" In nato sledi pol ure telefonarjenja in na koncu odločitev, da krajši tek odpade, izveden pa bo tek Milje - Ankaran. Na avtobusu je hitro padel predlog - peljite nas v Milje! In so nas. Nismo imeli štartnih številk - na koncu brez uradnega rezultata, smo pa odtekli dobrih 11 km dolgo progo. Po prevozu in Ankarana v Koper sem prevzel še majico, pojedel res bol bogi golaž pa domov.
Če pod črto potegnem se na koncu zadovoljen s svojim dobrim tekom, in za štartnino 7 evrov kljub zmedi solidno izpeljan tek na 11 km. Pohvala organizatorju glede prevoza!
Razumem razočaranje - jezo vseh ki so prišli odtečt mali maraton. Dalo bi se drugače rešiti zadevo in tek izpeljati!
 borut969
mi je skoraj malo žal, da nisem šel v maribor. tam je vzdušje na fotkah izgledalo super, pa še pri organizaciji se je verjetno poznala bližina germansko govorečih krajev :)

a je kdo mogoče zmeril progo, meni se zdi 11,7 km, kot sem slišal nekatere govoriti, čeprav nas je veter v hrbet dobro poganjal
Lepa hvala za čestitke in tudi jaz čestitam tebi! Kje pa lahko dobim kaj več informacij o teku na Nabrežini, sem namreč čisto frišna na teh straneh.
Meni je pokazalo le nekaj metrov več kot 11, torej mislim, da je 11 km kar prav.
Uporabniški avatar
 roky1
Meni je Garmin nameril 11,15 km, v pogovoru s tekačico v cilju izvem, da je namerila z Garminom 11,2 km. Tako da bo razdalja tukaj nekje. Precej pospeška v hrbet smo nato porabil za vzpon od mejnega prehoda :(
Uporabniški avatar
 lonely
Uradna dolžina je bila 11070 m.

Glede komentarjev pa se popolnoma strinjam z RoKo-tom.Organizator ni imel vse pod kontrolo in ni predvidel možnost poplav na določenem najnižjem odseku.
Čeprav je ta del bil zelo kratek...se je dalo urediti prehod...le z malo volje.

Tudi druge opcije so obstajale...do Ankarana pa obrat v Milje....iz Ankarana podaljšanje proge 5 km proti avtocesti in nazaj (vse seveda z urejenimi elaborati).

Tako pa...je ena mednarodno obarvana prireditev izgubila svoj sloves in pridobila drugorazreden značaj...škoda.
Uporabniški avatar
 RoKo
uživačica napisal/-a:Lepa hvala za čestitke in tudi jaz čestitam tebi! Kje pa lahko dobim kaj več informacij o teku na Nabrežini, sem namreč čisto frišna na teh straneh.
Meni je pokazalo le nekaj metrov več kot 11, torej mislim, da je 11 km kar prav.

PRIJAVE
http://www.marathontrieste.it/html/homepage_flash.html

RAZPIS V SLOVENSKEM JEZIKU

viewtopic.php?f=3&p=233594#p233594
 TatoSlo
a dej pol slovenije se utaplja, 20km stran rešujejo italijane ki so plezal po drevju, zaprta avtocesta, zaprti mejni prehodi... a niso mogl lepo odpovedat teka včeri? Oziroma ga prestavit. Mi (11 komadov) smo se odločel, da ne tvegamo poti iz napol poplavljene štajerske... v glavnem, pejte se solit. Lepo bi prestavel za en teden. Fuj fej, apo apo
Uporabniški avatar
 RoKo
TatoSlo napisal/-a:a dej pol slovenije se utaplja, 20km stran rešujejo italijane ki so plezal po drevju, zaprta avtocesta, zaprti mejni prehodi... a niso mogl lepo odpovedat teka včeri? Oziroma ga prestavit. Mi (11 komadov) smo se odločel, da ne tvegamo poti iz napol poplavljene štajerske... v glavnem, pejte se solit. Lepo bi prestavel za en teden. Fuj fej, apo apo

Tudi to je ena od opcij, o kateri organizator ni razmišljal.
 avion
Tudi jaz sem mnenja, da bi morala biti prireditev odpovedana. Na obali so bile izredne razmere...ljudje so izgubljali vse svoje premoženje, nekateri so bili celo življenjsko ogroženi. Trije Ljubljančani, smo imeli zaradi poplavljenih cest onemogočeno pot do prireditve. Tudi če bi imeli možnosti priti na prireditev, bi dvakrat premislili, če nebi raje pomagali reševati poplavljene stvari, kar smo dejansko počeli danes. Mislim, da bi organizatorji vsaj iz solidarnosti do drugih morali prestaviti prireditev. Glede na odzive, bi imeli tudi kadarkoli drugič boljše možnosti za izvedbo.
Uporabniški avatar
 RoKo
ravno so ga reševali
Priponke
del trase.jpg
kritični del, mimo smo šli po desni
del trase.jpg (22.28 KiB) Pogledano 2851 krat

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA