Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Že med poletnim kolesarjenjem ob Dravi sem opazil km oznake za ta maraton. Potem sem malo pobrskal, malo mi je z nasveti pomagal še @lonely in kar hitro sem bil odločen, da odtečem ta maraton blizu meje.

Gre za povsem vaško tekmo - sicer kar velik organizacijski zalogaj za vasico, kot je Bistrica ob Dravi. Poleg maratona (4 krogi po nasipu ob reki in potem čez polja in vasi nazaj) 'nudijo' še polovičko, četrtinko, štafete 4x3km, otroške teke na 1000 in 500m.

Na maratonu se nas je pomerilo 14, na ostalih progah pa po cca 50-70. Organizacija je odlična, vzdušje prisrčno vaško, v vsakem krogu 2 okrepčevalnici (voda, banane, izotonik).
Glede na vremensko napoved bi bilo sicer bolj pametno ostati doma - potem vendarle ni bilo tako deževno, kot so obljubljali. Začeli smo dokaj hitro - za prvi krog sem porabil 48 minut, za naslednja dva po 50 in za zadnjega 53. Računal sem na čas okrog 3:30, na koncu vendarle odtekel svoj PB 3:21. Glede na podlago (2/3 proge poteka po makadamu in blatnih kolovozih) več kot zadovoljen. Navijačev kar precej- sploh v startno-ciljnem prostoru, spiker je v vsakem krogu napovedoval tekmovalce, navijači pa so bučno navijali, tako da bi z lahkoto tekel še kakšen krog za povrh. Zanimivo, med tekom se nisem niti malo mučil s tistim 'kaj se mi je sploh treba matrati tukaj?' :lol:

Po teku tuširanje v garderobah nogometnega stadiona (marsikatero slovenso mesto, kaj šele vas nima take športne infrastrukture), razglasitev rezultatov in kolajne za vse (lične home-made iz mavca). Skupaj zasedel 4.mesto, 3. v kategoriji.

Verjetno pridem še kdaj!

spletna stran: http://www.pfarre-feistritz.at/cms/inde ... enmarathon

rezultati: http://www.pentek-timing.at/results/sho ... hp?v=11306
Čestitam Matej.

Ko sem ti svetoval...sem napisal... da ne pričakuj kakšen glamour temveč eno "po domače" organizirano...prisrčno prireditev...in solidno organizacijo.
L.2008 sem odtekel ta maraton in bil mi je všeč.To je edini maraton na Koroškem (AUT) in lokalna župnija lepo izvede celotno zadevo ...ter pri tem zbere nekaj denarja za nakup novih orgel.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA