Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Še ena odlično organizirana dirka je za nami. Ampak tokrat res mislim odlično! Kljub temu da je z vremenom kazalo slabo se je zbralo veliko tekačev. Konec koncev dežja (razen par kapelj) ni bilo. Vseeno pa je bilo mraz, ker je pihal veter.

Proga je pa tudi vsako leto enaka in zoperna. Bil sem presenečen nad tem koliko redarjev so postavili na progo. Verejtno je bilo toliko tudi v pretekelosti, pa tega nisem opazil. Tekel sem dejansko čisto po pričakovanjih - slabo. Upal sem samo da bo vsega čimprej konec. Uspel sem si priteči najslabšo uvrstitev v Gorenjskem pokalu letos, kar pa je vseeno zadostovalo za tretje mesto v pokalu. Zmaga je šla komu drugemu kot pa Hrovatu. Odlično pa je tudi tekel Rok Pohar, ki je v zadnejm letu skorajda neverjetno izjemno napredoval in svoj lanski rezultat na tej progi popravil za 7 minut in si pritekel drugo mesto aboslutno. Čestitke!

To je konec moje tekaške sezone za letos. Se vidimo drugo leto!
Uporabniški avatar
 vencelj
Rezultati so:
http://www.timing.sdpoljane.si/gp2010/t ... drasli.htm
Čestitke vsem tekačem!
Rok pa letos res raztura :clap: :cast: !
:arrow: Bojan, kako to misliš, konec tekaške sezone. Ali nisi računal na LM polmaraton??

LP, vencelj
 bondi
Čestitke organizatorju za odlično izvedbo tekme. Proga je bila bistveno manj mokra, kot sem pričakoval, tako, da se ni bilo problem izognit lužam, je pa zato rezultat malo slabši!!! Pohvalit moram še odličen golaž, pa garderobe, tuše in parkinge. Bilo je prijetno vzdušje in naslednje leto pridem spet.
Uporabniški avatar
 tae
Bojan Ambrožič napisal/-a:Tekel sem dejansko čisto po pričakovanjih - slabo.

Bojan, zdaj ne vem, ali res tako misliš, ali to praviš kar tako. 8. mesto absolutno, 2. mesto v kategoriji, povprečni tempo 3:41 min./km ob 70m višinske razlike NIKAKOR NI SLABO.

Za ljubljansko polovičko ti napovedujem 1:19 in tempo 3:45.
Dejansko je to moja najslabša uvrstitev v Gorenjskem pokalu v zadnjih dve letih. Ni hitrosti na ravnini. Bom sedaj hodil mal na stezo trenirat. Dejansko bi blo res bolje da bi manj tekel v breg in več treniral po ravnem intervale, ker tako ne gre nikamor. Je pa tudi res da je bolje trenirat tako kot ti paše in pri tem uživat. Saj navsezdanje tečem predvsem zase.
 milk
Bojan Ambrožič napisal/-a:To je konec moje tekaške sezone za letos. Se vidimo drugo leto!

Če ne želiš na Šmarno goro zaradi "gležnjofobije" je letos vseeno še nekaj zanimivih tekem, ki se jih splača udeležiti. Jaz imam poleg Š.G. na seznamu še tri:
6. 11. Tek na Polhograjsko Grmado.
5. 12. Miklavžev tek v Snoviku.
24. 12. Tek na Kališče.
Če boš imel predolgo zimsko pavzo, to ne bo dobro za naslednjo sezono, zato ti priporočam udeležbo na teh tekih vsaj zaradi vzdrževanja tekmovalne kondicije. (To je en tek na mesec).
Glede na to, da pri svojih interesnih področjih navajaš tudi gorsko kolesarjenje me čudi, da se ne udeležiš tudi kake tekme z gorskimi kolesi. Včeraj je bila ena boljših takih tekem: Vzpon na Blegoš. Precej uspešno sta se te tekme udeležila tudi Alič in Lamovec. Imeli so tudi zelo bogate nagrade za uvrstitev in tudi za žrebanje. Gotovo bi si lahko kako prislužil.
Hvala za predloge! Torej tekma na kališče bo. Super! Ne da dolga pavza ni dobra samo za formo, tudi za psiho to ni dobro, ker je težko trenirati če ni tekem.

Sem popravil, ker to z gorskim kolesarjenjem je pa malce zastarelo. Včasih(6 let nazaj) seveda še nisem imel izpita in nisem hodil toliko v hribe - sem zato kar dosti prekolesaril. Pa tudi kolo sem imel relativno dobro, danes je to le še kripa na katero ne upam več sesti. Tako da sem bil par dni nazaj prvič po dolgem času spet na kolesu.
 milk
Bojan Ambrožič napisal/-a: Pa tudi kolo sem imel relativno dobro, danes je to le še kripa na katero ne upam več sesti. Tako da sem bil par dni nazaj prvič po dolgem času spet na kolesu.

Če govoriš o istem kolesu, potem je verjetno potreben le malo temelitejši servis (nekaj malega investicije za morebitno zamenjavo obrabljenih delov) in spet bo to kolo relativno dobro in se boš lahko z njim podal tudi na kako resnejše kolesarjenje.
Da je kombinacija gorskega kolesarjenja in gorskega teka dobra, dokazujeta Alič in Lamovec, ki sta v obeh športih med najboljšimi.
Še posebno sedaj, ko ni več sezone, je dobro kak nekoliko daljši tekaški trening zamenjati s kolesarjenjem. Na ta način si ob podobno učinkovitem treningu (če gre za dovolj dolg in strm vzpon) lahko precej obvaruješ kolena ipd. (še posebno ob povratku).
Če boš treniral samo s tekom, boš imel čez leta verjetno težave s sklepi.

Če sam ne obvladaš popravljanja kolesa in se ti zdi škoda dajati denar za drage servise, ti pri tem lahko priskočim na pomoč. Prepričan sem, da ga lahko brez večjih stroškov spet spraviva v dobro stanje. :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA