Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 MitjaG
Septemberski vikendi so očitno polni tekaških prireditev. Pa naj dodam še jaz eno- Trail des aiguilles Rouges v okolici francoskega Chamonixa me je "potegnil" zaradi lokacije (Chamonix je s svojimi okoliškimi vrhovi res najlepši kraj na svetu) in tudi zaradi točk za UTMB 2011. Tek je namreč "vreden" 2 točki.
Čeprav se je iz planiranega 3 tedenskega dopusta končalo tako, da sem se sam odpravil le za 4 dni v Chamonix, je za mano res lepa izkušnja.
Vse se je dogajalo v tipičnem francoskem stilu - nobene sledi o kakšnem angleško govorečem organizatorju, pa vendar na koncu vse štima. Slabo vreme je najpraj kazalo,da teka sploh ne bo, nato so progo nekoliko spremenili, a višinska razlika je ostala, le dolžina se je podaljšala za 2km.
Na koncu se je vse izšlo in 53km teka z 3900m vzponov je minilo kar hitro.
Štart v centru Chamonixa ob 4:30 zjutraj v gosti megli in rosenju je bil kar mučen, a kmalu se je začel vzpon za 1200m ki je pognal kri po žilah in mraz je izginil. Ves čas je bilo potrebno paziti na svoje noge saj zaradi goste megle in dežja še lastnih čevljel nisem videl. No ko je noč zamenjal dan je tudi dež zamenjal sneg, tako da smo bili vsi bolj podobni zgubljenim dušam sredi zasneženih vrhov kot pa kakšnim tekačem. Zaradi -5 stopinj ni bilo volje po počitku ampak smo vsi kar se da hitro " odsmučali" najprej po snegu, nato po blatu proti dolini. Po 25 kilometrih nas je pričakala prva prava okrepčevalnica, kjer sem postal najbolj srečen človek na svetu - topla juha, kruh, salama, sir - vse kar sem tisti trenutek rabil. Sledili so še trije vzponi nad 2000m, kjer se je sneg malo "zajebaval" z nami, telo pa spraševalo o smislu tega početnja in nato cilj v kraju Vallorcine.
Na cilju seveda pozabiš na meglo, mraz in vse "težave", ostane le lepa izkušnja, in na koncu veselje - še zadnji 2 točki potrebni za prijavo na UTMB 2011 :laola (no, garanje se šele začne, če se bom le odločil poizkusit). Za UTMB 2011 je pač potrebno zbrati 5 točk na največ dveh tekih.
Na žalost pa težko pričakovanih razgledov na montblanški masiv (z kančkom nostalgije na tamkajšnje stene) ni bilo popolnoma nič- hribov nisem videl ne od blizu ne od daleč, tako da bo potrebno čimprej nazaj :D
več o teku (samo v francoščini):
http://www.aiguillesrouges.fr/accueil.php
Pa še malo statistike:
dolžina: 53km
vzponi: 3939m
spusti: 3714m
število udeležencev: 585
tek je zaključilo 493 tekmovalcev od tega 66 žensk.
Čas zmagovalca: 6:23:34
Čas prve ženske: 7:58:12
Sam se potreboval 9:25:21, kar je zadostovalo za skupno 112. mesto.
Bravo, bravo! :laola Nora izkušnja ampak mogoče bo (glede na letošnje vremenske pogoje na CCC / UTMB) prišla prav tudi naslednje leto :twisted:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA