Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 zvone
Pozdravljeni ljubitelji K-24 in ostali čalni TF!

Klub K-24 je dobil novega člana!

To je postal 60 letni športnik od glave do pete in član TF Vlado Janko iz Mozirja!
(minuli petek se mi je pridružil na poti K-24)

Kljub slabim pogojem mu je uspelo.

Največ problemov smo imeli po noči- zaradi goste megle. Vidljivost - do pod noge ( če si imel močno svetilko)! Skale, drevesne korenine, zemlja, trava in listje – mokre in spolzke. V teh pogojih (od koče na Naravskih ledinah pod Uršljo goro – do koče na Loki pod Raduho) nama res ni bilo lahko. Ves čas sva hodila (le občasno tudi tekla) skrajnje pazljivo in pozorno. Posledično sva bila nekoliko počasna in stalno na meji pričakovanih prihodov do posameznih točk. Toliko bolj sva se razveselila krasnega jutra in še lepšega sončnega dne, ki sta nam v nadaljevanju omogočila večjo hitrost in še pravočasni prihod nazaj v Črno. Veselje na koncu je bilo več kot upravičeno.

Kaj naj še rečem! Vlado me je res izjemno prijetno presenetil v vsakem pogledu (dejansko sva se spoznala tik pred začetkom pohoda): kot da je to bil njegov ne vem kateri (podoben ) in ne prvi preizkus na poti K-24. In vse to ob zelo slabih nočnih pogojih.

Bravo Vlado!

Še enkrat sprejmi moje iskrene čestitke.

Še to: narava na poti K-24 je že »odeta v čudovita jesenska oblačila« in greh bi bil – zamuditi obisk. Zelo priporočam.

Lep pozdrav iz Maribora. Zvone

P.S. Kar se tiče čistilne akcije: ker sva bila v časovni stiski, se s tem nisem preveč ukvarjal. Očistil sem le okolico vrha Raduhe ( prijetno presenečen sem nabral le za pest drobnih smeti). Očitno je, da se zavest obiskovalcev gora le dviga. Lepo!
Uporabniški avatar
 janko_vl
Hvala Zvone,
res mi je bilo v čast in veselje sodelovati z teboj na tem krasnem izzivu, ki mi je že nekaj časa ležal na srcu. Vendar si brez tebe tega ne bi upal niti začeti. Res nama ni bilo lahko ponoči v gosti megli in spolzki tleh, a splačalo se je, kot si že ti opisal, saj je potem prišlo prelepo jutro, ki se je prevesilo v čudovit dan. Prečudovit razgled z vrha Pece, ko se je dolina kopala v oblakih, iz oblakov pa so gledali vršaci Uršlja gora, tu in tam Smrekovec, Raduha, Olševa, zadaj pa Grintovci in tam v Avsriji še Obir, je bilo lepa nagrada za ves trud. Največje veselje pa je bilo zame ob prihodu v cilj, Črno, ko sem dosegel svoj zastavljeni cilj, napraviti K24.

Zato Zvone še enkrat HVALA, saj mi brez tebe, izkušenega mačka, ki se znajde v vsakršni situaciji, to sigurno ne bi uspelo.

Seveda pa upam, da to ni bil najin zadnji skupni izziv. Sigurno še pridejo!
Uporabniški avatar
 zvone
mozinurs napisal/-a:Pozdravljeni,
Zanimam se za ta tek oz.pohod, kje dobim več informacij?
Hvala

Pozdravljen "mozinurs"!

Če na Forumu malo "prebrskaš in poiščeš " vabila in poročila s poti K-24 z letošnjega in preteklih let, potem boš dobil dokaj jasno sliko za kaj gre:

V 24-tih urah se je potrebno povzpeti in osvojiti 12 največjih koroških vrhov ( Uršljo goro, Smrekovec , celotno Smrekovško pogorje, Raduho, Olševo in Peco ( če naštejem le najvišje vrhove)). Pot je krožna, začne in konča se v Črni na Koroškem.

Dolžina : 85 km
Skupna višinska razlika pa 5500 mvr gor in približno toliko dol.

Za opravljeno pot ni potrebnih nobenih posebnih dokazil. Velja beseda.

Pot poteka delno po markaciji Slovenske planinske poti ( enka(1)), delno pa po markaciji
Koroške planinske tranzverzale.

Torej, planinska karta tega območja, dobra fizična pripravljenost, poznavanje orientacije v naravi ( predvsem v nočnih pogojih) - so osnova da se podate na to pot.

Krasna pot. Lep in zahteven, a dosegljiv izziv, ki te ne pusti ravnodušnega, te obogati in da veliko, veliko več, kot je le "pohvale vreden dosežek".

Iz srca priporočam (prvič po možnosti s spremljevalcem, ki pot dobro pozna)!

Lep pozdrav iz Maribora! Zvone
Uporabniški avatar
 zvone
semjul napisal/-a::D

Fotka sončnega vzhoda je res fascinantna, bravo fanta. Konec meseca praviš Zvone.
Takrat bodo tam gori že prave zimske razmere saj že za ta vikend napovedujejo do 30 cm snega v gorah. Mislim da bo bolje, da prideš v Zasavje in jo mahneva po Knapovski, ki gre največ do slabih 1200 nmv.

Pozdravljen Leon!

Hvala za vabilo!

Če se mi zaradi snega K-24 ne izzide - bom vesel tudi Kanpovske poti - seveda, v tvoji družbi!

Lep pozdrav! Zvone

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA