- 04 Okt 2010, 11:38
Pa sem le doživela krst na malem maratonu potem, ko so mi prvo preizkušnjo onemogočile vremenske razmere v Miljah. Roko mi je predlagal Nabrežino, pa sem ga prijela za besedo. Malo sem še potrenirala in prvo 21ko pretekla s časom 2:03:22. Najbolj sem, seveda, vesela, da sem jo sploh pretekla, s časom pa še posebej, saj sem si zadala 2:15:00. Moram pa reči, da mi proga ni bila ne vem kako lepa, pa ne vem, ali me je motilo, da tečemo po prometni cesti (dobro je bilo poskrbljeno za varnost na križiščih), ali ker je popolnoma ravna črta, še najlepše je bilo morda to, da gre malo gor in malo dol, pa da vsake toliko izza kamnitega kraškega zida zapiha prijeten hladen vetrič iz vrtač... Nočem biti nergačka, a vseeno me je začudilo, da je bil na razpolago le en WC, še ta 200m od štarta! Vreme (temperatura) je bilo(a) idealno(a), organizatorji zelo prijazni, vzdušje športno, skratko - ta pravo. Bi si pa želela bolj slikovitih prog, tipo kamenjaškega teka ali bistrškega, saj tečem iz užitka. Seveda, se zavedam, da ne moreš imeti vsega. Vseeno nova, zanimiva izkušnja. Zanima pa me, če mi kdo lahko pove kje poteka Sežanski kraški mali maraton?