V Palmanovo letos nisem šla z nobenimi posebnimi pričakovanji. Glavni razlogi:
1. Za razliko od lanskega leta, ko sem šla v Palmanovo z zelo veliko motivacijo, te letos ni bilo.
2. Pomanjkanje motivacije je posledica slabega rezultata na Ljubljanskem maratonu, čemur je sledilo obdobje, ko zaradi upada motivacije nisem imela nobenih pravih treningov. Prvi trening po planu mi je uspel šele prejšnji teden (prej sem mislila, da je moja oktobrska krvodajalska akcija le priročen izgovor, ki mu tudi sama ne verjamem, dejansko pa mislim, da je res veliko na tem).
3. Zaradi vsega skupaj (slab rezultat na LM, pomanjkanje treningov) tudi nisem verjela, da sploh lahko tečem dobro.
Dodatni negativni dejavniki:
- prejšnji večer ena rojstnodnevna žurka, zaradi česar sem bila danes bolj ali manj neprespana in se mi niti teč ni kaj dosti ljubilo (to tisti, s katerimi sem govorila zjutraj na busu, veste)
- s sabo sem imela dolge hlače in dve majici, obe z dolgimi rokavi, kar je bilo preveč za današnje temperature - a to smo uspešno rešili in hvala puncam, ki imajo s sabo rezervne kratke hlače in majice
- glede na mojo trenutno pripravljenost vsekakor prehiter začetek - do 7. km sem imela tempo za svoj osebni rekord, in ker je šlo do 7. km, sem že naivno začela misliti, da mi mogoče lahko celo uspe
- tekla sem sama
Glede na vse skupaj ... s časom malo pod 1:58 (po moji uri in uradnem neto času) ne morem biti preveč zadovoljna, a tudi nezadovoljna nisem. Ker vem, zakaj nisem mogla doseči boljšega časa.
Tako da sem vseeno relativno zadovoljna, čeprav je to moja najpočasnejša Palmanova doslej.
Družba pa itak ...