Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Tega teka sem se v svoji karieri udeležil v tretje. Lahko pohvalim izredno lepo progo , odlično vzdušje, trud organizatorja , skratka vse naj bi bilo v redu.
Vendar se je vsemu trudu organizatorjev navklub prikradla napaka - hud spodrsljaj , vsaj po mnenju nekaterih , bolj tekmovalno razpoloženih.
Kar nekaj tekačev - vmes smo bili tudi forumovci je malo zašla s proge,po koncu teka smo ugotavljali , da je nekdo zanalašč " prestavil " označevalne trakove , kajti tam kjer sem zašel jaz , jih je za mano priteklo še kar precej , nato smo se malo lovili , ter nato zopet našli pravo traso , ter se uspešno vrnili v ciljni prostor.
To ni nikakor kritika organizatorju , čeprav bi bilo mogoče ob progi več redarjev.
Po teku sem jih še šlišal od nekega tekača , da smo tisti , ki smo se zgubili navadne ovce , da on garantira , da je proga odlično označena , saj je tekel na začelju pa se ni izgubil (mogoče se pa je , pa tega ne ve).
Spomnim pa se , da je bil pred nekaj leti po progi potresen bel prah, tako , da se res ni bilo mogoče izgubiti (vodja proge je bil Macarol).
Skratka imel sem lep trening, poklepetal sem z mnogimi forumovci,se naužil sonca in čitega zraka.
Zaradi pritožb (jaz se nisem) je organizator razveljavil rezultate na 12 km , ter vrnil štartnine , čeprav smo vsi dobili majice in malico.
Pohvalno!
Toliko o mojem videnju tega teka, upam , da boste še ostali dodali svoj kamenček v mozaik tega teka!
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 ero
hoj,

najprej - žal mi je za organizatorje, ker so se resnično potrudili z izvedbo prireditve. očitno imajo prijatelje, ki jim 'pomagajo' pri postavitvi proge.

za vso pohvalo je odločitev, da nam povrnejo startnine. verjamem, da je marsikdo med nami startnino kar pustil na Brdu, kot znak spoštovanja do truda organizatorjev.

drugo - proga je super (to od mene, ki nisem ravno ljubitelj gorskih tekov. a načrtno postajam :) ). gor in dol po gozdnih poteh po ravno pravem vremenu - kaj je lepšega v nedeljo dopoldne?

tretje - po teku je bilo vse prva liga. topla malica, podelitve, žrebanje nagrad, ... debata med tekači. res, kar dolgo smo stali pri Lesnini in klepetali.

zdaj pa še osebno poročilo. tek sem vzel kot trening, ki ga že dolgo pogrešam. do izgubljanja na vrhu proge sem tekel dokaj "na izi" in sem večino klancev prehodil. potem smo malo skupinsko lutali in se vpraševali, kje sploh smo in kam gremo? ko smo našli pravo pot, sem se znašel v skupini desetih tekačev, ki so nas prehiteli med našim izgubljanjem.

tu pa se prične intervalni trening. v enem izmed strmih in ozkih spustov je celo skupino prehitel Veselko iz Senožeč. kar padel je mimo nas in nekateri so se zadrli za njim, češ, kaj se rine. no, ko smo pritekli iz ožine, sem na glas rekel, da ga bom ujel in če gre kdo z menoj. brez odziva. pa nič, lov se je že začel. tako sem zadnja dva kilometra divjal za Veselkom, ki je očitno znan po svojih hitrih spustih, in ga na asfaltu za Lesnino tudi prehitel. dihal sem pa že na škrge. Hvala, Veselko, za dober trening. najprej zmerni gorski tempo tek, nato pa šprint v cilj. super je bilo :D aja, lanski rezultat sem kljub lutanju popravil za štiri minute. mogoče pa napredujem? :wink:

za konec - do sedaj sem doživel le dva razveljavljena teka, oba letos. v Radencih in danes na Brdu. vzporednic namerno ne bom iskal, ker bi bilo to nepošteno. iz organizatorjevega odnosa do tekačev je kristalno jasno, kdo dela tek za tekače in kdo zase. Bine, gotovo še pridemo!!!
Uporabniški avatar
 Filipid
ero napisal/-a:proga je super (to od mene, ki nisem ravno ljubitelj gorskih tekov. a načrtno postajam)

Če boš postal gorski tekač, potem pa drugo leto v Šentvid pri Stični :wink: .
Uporabniški avatar
 ero
hoj,

v galerijo sem dal še profil proge. jama na 45. minuti je tisto famozno izgubljanje. zgleda, da smo kar dolgo tuhtali, kako in kam.

Slika

Filipid napisal/-a:Če boš postal gorski tekač, potem pa drugo leto v Šentvid pri Stični

Po Lavričevi poti sem že hodil in vem, kako tam grizeš kolena. a dokler bo ta tek na isti dan kot Brdo, me žal ne bodo videli.

mimogrede - vem, da ste nekateri malo dlje doma. a za nas, Ljubljančane, je Brdo korak skozi vrata. dobesedno - 9 minut od Črnuč do Brda!
Uporabniški avatar
 pementos
Zivijo,

jaz sem se udelezil teka na Brdo ze tretic v zadnjih treh letih. Ceprav je proga odlicna ne bi rekel, da tudi organizacija. Res, da se trudijo ampak stvari se da se izboljsati. Lani se je zgodilo nekaj podobnega. Meni se zdi, da je nekdo, ki dela proti uspesni organizaciji. Kaj bi lahko naredili? Mogoce bi lahko znacili drevesa, ali, kot pravi Miro oznacit progo z belim prahom, kaj pa jaz vem!. Kar mi ni jasno je, zakaj so bili v dolocenih tockah 3 ali 4 usmerievalci in v kriticnih ovinkih, ki jih je kar nekaj, nobenega.

Jaz sem se tudi izgubil in skoraj koncal na Toskem Celu. Po casu racunam, da sem naredil 4 kilometre vec. Ko sem prisel na cilj sem se pritozeval zaradi tega, ker proga je bila slabo znacena. Uradno pa se nisem pritozil, ceprav sem bil med najboljsimi deseti, ker se mi zdi vseeno dober trening za maratom, odlicen dan in odlicna proga. Ne razumen, zakaj so razveljavili rezultate, ker s tem se dela krivico tistim, ki so se dobro uvrstitli.

Moramo tudi upostevati tiste, ki hocejo tekmovat, posebej sami s seboj. Eni grejo na take prireditve brez posebnih ambiciji, drugi dobro trenirajo in hocejo dobiti dober rezultat. Jaz ga poskusam izboljsat vsako leto, ce se da. Vseeno sem zmeraj zadovoljen. Kljub vsem problemom danasnjega dne, se bom teka udelezil tudi naslednjo leto, ker je proga odlicna.

Kar se tice startnine se strinjam s vami. lp.
Uporabniški avatar
 bojanu
Z boljšo postavitvijo varnostnikov-po eden na mesto, ne pa po več, z izbiro bolj kritičnih mest, od koder je večji pregled nad progo, bi bilo tudi izgubljanj manj. Varnostnikov je bilo vsaj na delu proge, ki sem ga prevozil, kar precej.

Danes sem špilal fotografa. Ratalo je tole 8)

Slika
Uporabniški avatar
 Matej
Če sedaj pomislim je bilo prav zabavno. Ker smo skoraj vsi malo tavali in se iskali, se je dogajalo, da si ti enkrat profitiral in prehitel ostale, spet drugič pa si preklinjal, ko si videl tam nekje zgoraj v bregu, kako drugi tečejo mimo tebe.
Ero, ko gledam višinski profil z mojega polarja, ugotavljam da sem vseeno bil malo srečnejše noge. V primerjavi s tvojimi 325m sem jaz pridelal "samo" 305 višinskih metrov.
Uporabniški avatar
 Dule
Pantha Rei napisal/-a:Če sedaj pomislim je bilo prav zabavno. Ker smo skoraj vsi malo tavali in se iskali, se je dogajalo, da si ti enkrat profitiral in prehitel ostale, spet drugič pa si preklinjal, ko si videl tam nekje zgoraj v bregu, kako drugi tečejo mimo tebe.

Res zanimiva popestitev prireditve, no predvsem za nas slabše, ko smo švignili mimo zbeganih in v krogih vrtečih boljših tekačev :lol: . Sam nisem nič zašel (ali pa tega nisem opazil 8) ), se pa strinjam z predhodnimi ugotovitvami (oznake s prahom po tleh, boljša razdelitev redarjev), drugače se neprijatelj tekačev še lahko poigra z nami. Sam sem zašel pred tremi leti na Brdu na enem ostrem ovinku, ni bilo nobene oznake da je treba ostro zavit v levo(no letos je bil tam trak čez celo pot).

Drugače pa je tudi meni všeč proga po Brdu in se bom z veseljem zopet vrnil drugo leto :D .
 janif
Živjo,

Še z dvema kolegoma sem se tega teka udeležil prvič. Obadva sta boljša tekača od mene, zanimivo pa je, da sem bil na cilju prvi od nas. Imel sem pač zgleda dober nos, hrib pa tudi kar poznam, tako da sem tudi tam, kjer sem opazil, da ni več belih trakov, odločil za pravo smer in smo se tekaču pred mano celo približali :lol:, pred tem mi je namreč že zginil izpred oči. Ne vem pa, če sta tista dva, ki sta bila okoli mene, sploh opazila, da nismo šli čisto prav. Kolega nista imela toliko sreče in sta tavala malo dlje.

Za organizatorje pa tole, da je drugo polovico proge, v tem primeru po 6 km, ko je kolona tekačev že zelo raztegnjena in tekače pred sabo lahko tudi ne vidiš, treba bolj označiti ali pa imeti več redarjev. Bila sta vsaj dva križišča, kjer sem se odločal po občutku, enkrat je bilo prav, drugič pa ne.

Drugače je bilo pa fino, po teku nas je sonček lepo grel, debata je bila zanimiva. Proga je bila zame sicer kar težka, tako da sem nekatere klance v drugem delu (Straški vrh) prehodil. Sem pa opazil, da so mi ostali najbolj uhajali v klancih navzdol in v ostrih ovinkih ...

LP, Jani
Uporabniški avatar
 Dule
10 432 JAN KOTAR TEKAŠKI FORUM 2001 3:42,0

Pazite se mlade konkurence, nezadržno prihajajo.. :lol:
 dpop
Dule napisal/-a:
10 432 JAN KOTAR TEKAŠKI FORUM 2001 3:42,0

Pazite se mlade konkurence, nezadržno prihajajo.. :lol:

No, Dule... se mi zdi da tudi "ta star" še ni glih za
(tekaško) penzijo... tako da...

1071 Darko

P.S. Seveda pa... čestitke "podmladku" :wink:
Uporabniški avatar
 Dule
dpop napisal/-a:No, Dule... se mi zdi da tudi "ta star" še ni glih za
(tekaško) penzijo... tako da...

1071 Darko

hvala Darko, brcamo oz.tečemo po pameti kolikor nam srce dopušča.. :wink:

P.S. Seveda pa... čestitke "podmladku" :wink:

nikakor mu ne morem dopovedat da je bil samo 10, on meni skoz da je zmagal.. no saj je, že ve.. :lol:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA