Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 bosin
Ja, res, z Matjažem sva ga odtekla v nedeljo. Vedno je pa potreben kak dan, da se vtisi "vsedejo".
Torej po vrsti: informacije, prijave, plačilo (50€) in potrditev prijave poteka brez problemov po internetu.Zelo hitro reagirajo na vsako dodatno vprašanje.Tudi dvig vrečk s štartnimi številkami, čipom, majico..v soboto popoldne, je brez gneče in problemov.Dekleta na "štantih" govorijo angleško, vse je pripravljeno in predvideno...Z izbiro hotela sem imel srečo,prespala sva le 5 minut (peš) od štartnega mesta, tako so nama odpadli vsi problemi z garderobo, obleko...kar v dresih in s štartnimi številkami sva odšla iz hotela.
Zdaj pa o samem teku: trasa poteka iz parka v centru mesta do obale Donave, potem pa gor in dol ob obali, čez most, pa spet gor-dol, pa čez most, pa spet....cilj je pa spet v bližini štarta. Vzdušje na štartu in med samim tekom je super, veliko navijačev ob celi progi,vsakih par km je kaka glasbena skupina z vsakovrstno muziko,zelo prijetno in stimulativno vzdušje.Tudi za pijačo in okrepčila je dobro poskrbljeno,vse je brezhibno označeno,tudi pogledi na mostove in palače Budimpešte so super....Pa tek vseeno ni lahek, nasprotno. Ogromno je pločnikov, ki jih je treba prestopit, klancev pri prečkanju mostov, nadvozov in podvozov,ostrih ovinkov, "vegastega " asfalta , kock in lukenj... Še 3km pred ciljem je treba prečkati dolg nadvoz v središču mesta..In vse to pobere neverjetno veliko energije. Neverjetno, koliko tekačev "shodi". No zadnja dva km sta pa izredno lepo speljana,skozi park, med množico navijačev, po ritmu bobnov in komentatorja , ki z imenom in državo, od koder prihaja, najavi vsakega tekača , ki prihaja v cilj....Potem pa spominska medalja, vrečka z okrepčilom, dekleta te zavijejo v velik kos polivinila, ki ga potem pogrneš na travo, se zlekneš, sezuješ....Kaj je lahko lepšega!
Pa čas, rezultati? Ni pomembno,itak ne tečemo kvalifikacij za olimpijske igre. Je pa dosežen čas itak sorazmeren s kvaliteto priprav. Vedno.
Uporabniški avatar
 matjaz
:D :D :D hja, saj je ze bosin vse povedal. je pa bil to zame do sedaj najtezji maraton, v zivljenju se nisem tako na..... pa ni bil sam maraton tako grozen, je pa LJubljana neprimerno lazja. zakaj sem tako trpel? hja na vsak maraton se je potrebno zares pripraviti, manipulacije odpadejo. mislim da sem hotel med tekom vsaj 100x odstopiti, pa vendar sem na koncu prisel skozi. Je pa mesto lepo vendar se je meni za nekaj casa zamerilo.
 Lučko
Spoštovanje do vajinih rezultatov. :cast: Res fanta iskrene, iskrene čestitke obema. :wink:
Uporabniški avatar
 bosin
Lučko, naj ti povem, da je imel Matjaž po prihodu na cilj velike težave, ker med vso množico počivajočih maratoncev in njihovih navijačev na drugi strani ograje, kljub pozornemu oprezovanju ni našel NIKOGAR, ki bi kadil, da bi ga nažical za en čik. Ti to kaj pomeni?
Uporabniški avatar
 matjaz
:D :D :D ja, ziva svinjarija, v vrecke na cilju so nabasali vse zivo, se pivo, mojih ........, pa nikjer. toliko utrganih maratoncev pa nihkce ne .......
v galeriji je ena slikca, kako se mi je sele na koncu mudilo da bi eno ....
 Lučko
:cenz: :arrow: ....prižgal :twisted: :wink:
Nazadnje spremenil Lučko, dne 06 Okt 2004, 16:52, skupaj popravljeno 2 krat.
 Lučko
Pomeni :?: Ja, da so madžari in jz nehal kadit. :lol:
O ti bogi, bogi Matjaž :cry:
PS
Kak cajt bi šele imel Matjaž, čeb dubu en, čist en mejčken dimček :--
Uporabniški avatar
 simi
Čestitke!!

V Budimpešti sem že nekajkrat bila in si kar predstavljam vse vzpone pri prehodih čez mostove :shock:

Tisto s polivinilom pa je zanimivo :o

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA