Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Ja pa smo nazaj.
Ne, ne se bat, ne boste še zvedl,kako smo se mel.
Preveč je vsega-treba najprej misli uredit.

Sam tolk, da veste, da smo nazaj prišli zdravi,brez poškod in polni energije.
Pogrešali smo vas in mislili na vse, ki vas ni bilo zraven.

Hvala pa Dr.Škofu in celotnemu njegovemu team-u,pa seveda Kalčku. :cast: :cast:
(več kot odlično ste prestali "ognjeni krst")

Res smo se imeli ODLIČNO.
Uporabniški avatar
 Fotr
Najboljši podatek za oceno treniranja na tekaškem taboru je naslednji: domov sem prinesel 23 popolnoma mokrih majic. Pa ne zaradi tega, ker bi bilo preveč vroče, čeprav je malo bilo in tudi morje je bilo še dovolj toplo za kopanje, ampak zaradi tega, ker so bili trije dnevi tekaškega tabora res nabiti z dogodki, najsi bo s praktičnimi teki, tekaško teorijo, duhovnega in telesnega sproščanja ter seveda druženja.

Najprej premočena in dvakrat preoblečena majica na jutranjem ogrevanju, nato kakšne tri majice za tek, potem kakšna majica zaradi naprezanja pri prehrani in še kakšna za popoldanske in večerne dejavnosti. Še dobro, da smo bili deležni tudi psihične sprostitve, sicer naše telo ne bi preneslo tako zlahka vseh prijetnih naporov tekaškega treninga na taboru. Ampak poleg majic je bilo mokrih tudi nekaj parov tekaških hlač, ene dolge, dvojne kratke pajkice in trojne navadne kratke tekaške hlače, vse to zaradi teka, in kopalke, te pa zaradi kopanja v morju in bazenu.

Bolijo me naslednji deli telesa: zadnje nožne mišice, ramenski obroč in čeljustne mišice. Zadnje nožne mišice zaradi raznovrstnega in intenzivnega treninga teka, ramenski obroč zaradi prvič preskušanega jutranjega sproščanja v obliki taj či (mislim, da se tako reče) razgibalnih vaj in čeljustne mišice zaradi nenehnega čvekanja z udeleženci tabora in zaradi smejanja v dobri družbi. S štajerskimi zvezdicami sem se srečal prvič in moram povedati, da smo dva dni tako klepetali in izmenjavali izkušnje, da so me res bolele čeljusti. Ne da sta zvezdici samo odlični tekačici, sta tudi odlični sogovornici in kar izžarevata prijetno energijo. Seveda ne smem tukaj izpustiti nobenega izmed udeležencev tabora, kajti vsi smo bili izredno prijazni eden do drugega, forumci smo seveda vse to izkoristili in propagirali tudi forum. Kar nekajkrat sem moral razložiti, da simpatične forumke niso moje hčerke, ker me kličejo Fotr, ampak odlične prijateljice in sotekačice in smo skupaj pretekli marsikateri klanec in sodelovali na lepih tekmah.

Pozabiti ne morem naslednjega: Prijaznosti in pozornosti do nas s strani vseh, ki so vodili tabor in skrbeli za naše izpopolnjevanje v teku in pridobivanje na moči in teoriji. Ne bom pozabil res strokovnih Branetovih predavanj, izredno zanimivega predavanja dr. Nade o prehrani tekačev in prikaz spremljajočih dogodkov ob teku ter prikaza problema poškodb dr. Bojana Knapa, ki nam jih je prikazal z vidika njegovih izkušenj. Nemogoče je pozabiti res vrhunsko pozornost in prizadevnost mladih trenerjev, umetelnost Varjinega duhovnega sproščanja in seveda Kalčkovih zaslug, da je tekaški tabor sploh bil realiziran. Povrhu vseh zanimivih dogodkov smo bili deležni še predstavitve Mizunovih tekaških obuval in oblačil.

Res smo se naučili in preizkusili veliko novega in prvi vtisi so enkratni. Vsi smo bili mnenja, da bi bilo zelo koristno in smiselno nadaljevati s takim načinom razširjanja teka in tekaških navad med ljudmi.
Veliko dogodkov in dogajanj se sedaj še ne spomnim, treba bo strniti vtise in pripetljaje, mnogo bodo napisali še ostali udeleženci, zato naj bo za prvo oglašanje dovolj, ostalo sledi naslednje dni, saj je treba o tekaškem taboru res še veliko povedati in to samo dobre stvari.
Uporabniški avatar
 S*
:D :D :D

Bilo je odlično! Mislim, da sem še vedno v Rovinju (virtualno, seveda). Res bo treba malo strnit misli in dogodke, ker je bilo vsega toliko, da se mi zdi, da me bo kar razneslo. (Za začetek sem jutro pričela kar z Nejčevimi vajami.)

Se torej beremo ...
:D :D :D
Uporabniški avatar
 runner
Kaj je to z vami?
toliko je bilo dobro ... ampak sedaj nimam časa da opišem ...
moram strniti dogodke...

dajmo, dajmo.... firbec in tako to...
pa še pogrešali smo vas (čisto majčkano)

:)

LP runner
Uporabniški avatar
 Z*
Potrpljenje, Runner, ne gre tako hitro. Veš, to je tako kot da bi od nekoga, ki se je pravkar z nečim "zadel", pričakoval, da ti pove, kako se počuti ... med tem, ko je zadovoljno pogreznjen v svoje sanje ... :nono: Lahko rečem le, da se tisti skrivnosten blaženi nasmešek z nebeško glasbo v ozadjuSlika, ki ga je na obraz pripelo čisto zadovoljstvo, nekakšna potešenost in pomiritev ob neverjetnih doživetjih v Rovinju, kar ne more zbrisati z obraza. Po svoje "Rovinj" še kar traja ... Tudi jaz sem danes zjutraj med izvajanjem jutranjih vaj pogrešala Nejca, pri komer je tole gibanje videti čista poezija, harmonija telesa in duha; pri meni je izgledalo bolj kot break dance, toda telo in duh sta zadovoljna. Slika
Končno sem tudi v živo spoznala Fotra in lahko rečem, da je markantna oseba in osebnost, pa ne le po stasu Slika, je simpatičen, duhovit in pozoren sogovornik, pravi neopazno-opazen leader! 8)
So nas pa razvajali tam spodaj, vam rečem, vsa čast! :cast1: :cast1: :cast1:
Uporabniški avatar
 pershing
Ja tudi meni je bilo super, kajti poleg ogromno novih informacij in osvojenega znanja sem imel k sreči možnost spoznati kar nekaj novih "simpatičnih frisov" s TF ter tudi drugih. Odlično Brane, Kalček in vsi ostali sodelujoči-vse pohvale-to velja ponoviti...

No obe Mariborski zvezdici, moji nesojeni sopotnici pa tudi nista bili tako hudo nesrečni kot nekateri TF-jevci vsesplošno razlagajo naokoli, kajne pupiki :wink: :wink: čujta super deklini sta, pa da ne bom katere izpustil, vse ste bile enkratne tekaško in pa drugače :wink:

Za konec, lahko vam je žal :cry: :cry: :cry: vsem, ki se tega tabora niste udeležili,

pa-pa :TF)
Uporabniški avatar
 Manika
Bilo je enkratno in nepozabno.

- Družba super, to je itak jasno
- Dr. Škof in ekipa trenerjev- THE BEST :clap:
- vreme kot naročeno :)
- veliko novih informacij kljub temu, da smo že kar precej stvari izvedeli na treningih
- vaje tehnike teka so nam povzročile solzne oči in boleče trebušne mišice :D :D :D

Vsekakor sem zadovoljna, da sem se udeležila tega tabora. Naslednji naj bi bil že januarja 2005.

:TF)
Uporabniški avatar
 S*
Pershing je napisal:
No obe Mariborski zvezdici, moji nesojeni sopotnici pa tudi nista bili tako hudo nesrečni kot nekateri TF-jevci vsesplošno razlagajo naokoli, kajne pupiki čujta super deklini sta

Kaj to berejo moje oči?! :shock: Sem čisto :oops: , no, čuj hm hvala. Pa veš, da tudi ti nisi ravno švoh, pa še v skupini A ... :D Res škoda, da si zamudil svojo "premiero" na analizi - skiping za 10+! :wink:

Fotr je napisal:

S štajerskimi zvezdicami sem se srečal prvič

Fotr, a si ti prepričan, da sva se v Rovinju prvič srečala? Meni se zdi, kot da se poznava že celo večnost.

Ampak, kar je res, je res: cela skupina je bila tako krasna, da mi je bilo kar malo hudo zapustiti Rovinj :cry:
Uporabniški avatar
 runner
Jao, jao ... mi pa se vedno cakamo dirty detailse ... pa nic. :(
To ni fer.:roll: Dokler neki bolj konkretnega ne napisete vas ignoriram. ETO!:x

LP runner :lol:
Uporabniški avatar
 Fotr
S* napisal/-a:...Fotr, a si ti prepričan, da sva se v Rovinju prvič srečala? Meni se zdi, kot da se poznava že celo večnost.

Po "soočenju" v Rovinju bi rekel, da se poznava že od nekdaj. Ne samo da se poznava, imava podobne poglede na življenje, vsaj tako je bilo razbrati iz pogovorov, da privrženosti teku sploh ne omenjam. Čudna so pota usode...to smo tukaj že večkrat ugotavljali. :shock:
Uporabniški avatar
 Fotr
runner napisal/-a:Jao, jao ... mi pa se vedno cakamo dirty detailse ...

Saj vem, da se najbolje bere kaj delikatnega. Na primer tale doživljaj iz teka v Rovinju:
Najprej je bil občutek na prsni bradavički blagodejen. Hladna sapica pod ohlapno majico je zelo nalahno delovala kot masaža. Ugodje se je povečalo, ko se je telo začelo premikati in so se noge počasi in enakomerno dvigale. :shock: Božanje bradavice je bilo vedno bolj intenzivno, tako da je narahlo nabrekla. Začutilo se je, da bradavica reagira na večji pritisk pri vztrajnem in narahlem drgnenju. Telo se je začelo potiti od ugodja in premikanja sem in tja, kajti gibanje nog je bilo vedno hitrejše in položaj nog vedno bolj razkrečen. :shock: Bradavica je postala vedno bolj razdražena in vse večja. Draženje in drgnenje bradavice je postalo skoraj neznosno, še posebno, ker je gibanje telesa postajalo vedno bolj intenzivno, delovanje nog pa vedno hitrejše. :shock: A draženje bradavice je bilo nenehno in polagoma je postajalo nemogoče. Bradavica se je odzivala z nabrekanjem in vzbujanjem lahne pekoče bolečine, ki pa ugodja ob gibanju telesa in ritmičnem premikanju nog ni moglo pokvariti. :shock: Ob nadaljevanju takega božanja bradavice skoraj ni bilo več mogoče zdržati, kajti ugodje zaradi gibanja je naraščalo, draženje bradavice pa je najprej postalo moteče, potem pa se je spremenilo v pekočo bolečino. :shock: Nekaj je bilo treba storiti, da se bolečina neha in da se preprečijo posledice. :evil: Slekel sem majico, kajti ob vedno bolj intenzivnem teku in vedno hitrejšem gibanju in uživanju ob teku, ob vedno daljših korakih, se je povečalo znojenje telesa, majica je postala mokra in mi močno odrgnila prsno bradavico. :evil: Ostali del teka sem odtekel v oblačilu topless ali zgoraj brez, :oops: sicer bi mi majica odrgnila vso kožo na prsni bradavici, kar je znana tekaška hiba in glede na to izkušnjo bo potrebno pobriti prsi okoli bradavice ter na maratonu nalepiti obliž, da se ne bodo taka perverzna dejanja pojavljala tudi na javnih tekmah in vzbujala pohujšanje mimotekočih tekačev in množice gledalcev ob progi. :D
To je še en dokaz, kako popoln je bil tekaški tabor v Rovinju, saj sem si nabral izkušnje tudi pri zaščiti prsnih bradavic in obliž bo od sedaj naprej obvezen del tekaške opreme in prve pomoči ne samo za žulje na nogi, ampak tudi za preprečevanje odrgnjenja prsne bradavice. :D
Naslednjič: Drgnjenje se nadaljuje med nogami! :oops: :oops: :oops:
Uporabniški avatar
 primus
Ja, ja, tkole bo to. Blo je fajn, blo je super... Več ne bomo zvedl. Mal nas bojo še rajcal (fotr je dobr zastavil...), potem se bojo šli: A se spomniš ....... HA HA HA.
Pa če bomo šli na analizo se bosta našla dva ali pa trije iz Rovinja in se bodo samo spogledal pa v smeh. Mi pa :shock: . Saj ne da se mi ne bi ampak itak ne bomo mogli kapirat, ker je to predolga zgodba pa itak...

NE NAS MATRAT !
Pa ne rečt, da ste se odvadil pisat, pa da je preveč in druge zgodbe. Tipke pod prste pa gremo ! Vsak en dan, vsak eno področje pa bomo kmalu na zeleni veji.
Kot bi rekel en iz TFa, ki tud ni bil v Rovinju (...če se teh še spomnite...): Alora - dijo, mijo ! Akcija !!!
Uporabniški avatar
 Barb
primus napisal/-a:...potem se bojo šli: A se spomniš ....... HA HA HA.

Ja neki smo se že spomnl:...to,da smo mel tolk mal cajta,ker smo se mel tko fajn,da smo vam pozabl celo kartico pisat :oops: :shock: :oops: :ignore:
Uporabniški avatar
 MajdaPR
:TF) Pa smo tu!
Na taboru je bilo super. Namesto kartice imate tele slikce! :roll:
Komentarji ob njih so zazeljeni!
Lep pozdrav vsem! :lol:
Uporabniški avatar
 Barb
MajdaPR napisal/-a:Komentarji ob njih so zazeljeni!

Majda,po teh slikcah bodo pa itak misl,da smo sam jedl,pa žural :ignore:
Ne,ne pa ni blo tko :nono:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA