Najprej bi se rada iskreno zahvalila Bojanu in Nani za vso organizacijo, saj je bilo za nas res lepo poskrbljeno, tako, da smo resnično brezskrbno prišli na start maratona oz. polmaratona.
Spoznala sem precej novih tekačev in moram priznati, da je bilo prav imenitno.
Moj cilj teka tega dne je bil doseči čas zadnjega teka - to je bil ormoški polmaraton, oziroma čas 1.49.59, kar bi pomenilo za 26s boljši čas.
Dan je bil čudovit, sveže jutro, pa se je spreminjalo v vedno bolj topel dan. Napovedi so kazale, da bo čez dan približno 26 stopinj.
Ob pripovedovanju sotekačev sem nekako sestavila progo, ki se naj bi v prvem delu rahlo vzpenjala, nakar pa naj bi pot nenehno peljala navzdol.
In tako je tudi bilo. Začetni hrib je bil kmalu z lahkoto premagan in sledil je lažji del, kjer je bilo mogoče tudi povečati dosedanje hitrosti.
Temperatura ozračja je naraščala, pila sem na vsaki postalji.
Uživala sem ob pogledu na morje in tekla....
... tekla.... vse tja do 18. km, ko sem začutila močne bolečine v nogah.
Na dosedanjih tekih me ta bolečina ni spremljala. Tako sem bila primorana malo zmanjšati tempo, hkrati pa sem sugerirala nogama naj se sprostita. In očitno je delovalo. Zadnji kilometer sem spet tekla v tempu cca 5.0 za kilometer. Sledil je ciljni finiš - in nov rekord je padel - čas 1.46.02 je bil resnično sanjski.

Dobro smo zastopali barve

Hvala še enkrat vsem forumcem in čestitke vsem za dosežene reziltate, pa drugo leto spet....
https://picasaweb.google.com/verak17/TrstMaraton#
Kar daješ se ti prej ali slej vrne...