Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

NikSS
Obiskovalcem portala Tekaški forum posredujemo kratko poročilo današnjega 2. gorskega teka na Blegoš in nazaj (KBK - Kopačnica/Blegoš/Kopačnica).

Resda prireditev (še)nima kakšne tradicije, je pa, vsaj po izrazih sodelujočih, lepo uspela in hkrati obveza, da naslednje leto KBK spet bo.

Prijavljenih 98 tekačev oz. pohodnikov (ter ves organizacijaski aparat in gledalci) je danes videlo Blegoš v še lepših/boljših razmerah kot lani. Vzkipajoča pomlad, z zeleno bogati gozdovi pod Blegošem, ravno prav sonca, to so garanti, da se zjutraj splača spraviti iz horizontale in se odpraviti pod poljanski očak.

Zmagovalec Simon Alič nas ni prav nič presenetil, od njega smo kar pričakovali hitre in dolge korake, že lani neverjeten čas je letos izboljšal za dodatni dve minuti. Tudi ostalim sodelujočim se je kar mudilo na vrh in v dolino.
Mihaeli Tušar se je po odstopu lanske zmagovalke ponudila priložnost, da je lahko kot prva na stopničkah izbirala med potico, ocvirkovco in kruhom. Tudi te dobrote, kot vse ostalo, so rezultat dela ljudi pod Blegošem.

Dovolj nakladanja, rezultati so že na voljo na spletnih straneh organizatorja www.sdmh.si, kjer si boste v naslednjih dneh lahko ogledali tudi foto utrinke današnjega druženja pod Blegošem.

Hvala vsem, da pa boste lahko še kdaj oz. še bolj uživali na naših prireditvah, Vas prosimo za povratne informacije, kje ga "kiksamo", kaj bi se še dalo popraviti, pa seveda tudi kakšno pozitivno radi slišimo.

Športno društvo Marmor Hotavlje
Niko Stržinar
Jej, jeeejjjj, kolk sem vam, tipično slovensko, FOVŠNA !!!

Ma sem vam fouš, ker vem, da ste se imeli lepo, da je bil lep dan, da se je organizator potrudil v nulo. Ma, za take stvari sem pa ja res lahko fovšna !!!

Jast sem pa doma čmela cejli dan... ( pod mus)

Čestitke vsem za premagano progo, zmagovalci ste vsi! O Simonu in Mihaelci pa sploh ni debate... sta bila sam najbolj hitra, pač. BRAVO!!!
Ja, :-- ne vem, če ste dali gliho, ma prav takoj, ko sem se jast prijavla na GM4O, se je prijavil še Simon, sem dobila prav takoj konkurenco... za zmago, seveda uno, ta pravo, hitrostno, mislim :clap: Daj jih Simon, Eritrejce bom že jast zadržala, ti sam GASSSSS!!!!

Ah, še enkrat moram napisat: KOLK SEM VAM FOVŠNA!!!!
Uporabniški avatar
 5r002
Ja, učeri smo res užival! 8)

Čestitke organizatorjem za super izvedbo tekmovanja! :clap: Za vse je bilo odlično poskrbljeno! Edina stvar ki sem jo slišal od nekaterih tekačev je bila pripomba glede pomanjkljive označenosti proge navzdol na nekaterih mestih (sam nisem imel težav).

Glede teka sem pa zadovoljen da sem začel po pameti (dovolj zadaj) in moči dokaj enakomerno razporedil do vrha. Imel sem tudi malo sreče, da sem se znašel v skupini sedmih tekačev s katerimi smo grizli večji del vzpona. Na spustu sem se po skalah do koče še malo lovil, po tem je pa letelo... :D
Zmagovalec je bil tokrat razred zase oz ni imel prave konkurence. Enim leti tud gor... :)

Po teku pa še uživanje na soncu ob fajn družbi, hrani in pijači... super je blo!! 8)

Zahvala še vsem navijačem za navijanje! Harmonikarji so pa itak zažigal!! :laola
Sem lani poslušala kako fajn je bilo in, ker se mi ni dalo hodit gužvat ter umirat od vročine v Radence, je bila odločitev lahka - gremo na KBK, seveda na več ali manj pohodniško varianto :oops: :oops: . In res smo jo mahnili s hitrim korakom v grič, trasa je bila več ali manj v senci ampak jaz sem se vseeno dobro spotila :wink: Na vrhu pa po skoraj uri in pol grizenja v klanec prelepo: razgled, pa encijani in vse ostale rožce katerim jaz pač ne vem imena :roll:
To je bil moj prvi gorski tek s ciljem v dolini in me je kar malo skrbelo kako bo moj gleženj prenašal pot navzdol - gleženj nič slabše kot prejšnje dni ampak hoja po stopnicah je pa danes prava muka :x :x Ne boš me videl GM4O, vsaj še nekaj let ne :!: :!:
Na cilju seveda grenivka in osvežitev v potoku, domačini so lepo poskrbeli za okrepčilo in potem še prvič z Loni skupaj na stopničkah :laola
Domov šla z uporabnim pokalom in trdno odločena, da drugo leto spet pridem - izboljšat rezultat in lepo se imet :D :D
Vse pohvale organizatorjem :clap: :clap:
Imam samo en predlog - naslednje leto malo večje plastične kozarce na okrepčevalnicah, no so jih pa harmonikarji odtehtali :D :D
 kbk
danes pa ... I feeeeeel Blegoš... :lol: :lol: :lol: :lol:
mislim noge ga čutijo...

tudi kot organizatorji smo zelo zadovoljni...menim , da bi tako vzdušje moralo biti povsod, na vse tekmah... na tak način pride šport in rekreacija do pravega izraza... :clap: :clap: :clap:

že sedaj pa velja povabilo na 3. KBK drugo leto...in ..kar brez skrbi povejte naprej, da je bilo lepo... in tudi v bodoče se bomo potrudili... :clap: :clap: :clap:
res odlična tekma,še boljše vzdušje pred in po teku (tekli pa smo dobesedno za kruh,pa tut potico :D ) za vse ,ki ste izviseli popoldne pa :( ,tekov nikol ne bo zmanjkal lp ju
Uporabniški avatar
 Loni
No, moje noge ne včeraj ne danes ne čutijo nič konkretnega, kar pa je glede na tempo (ajde, mu rečem vseeno tako) tudi čisto pričakovano. Je bilo treba it včeraj takoj spet nad jurja pogledat, kaj se dogaja. No, vsakič grem preverjat, če res velja, da se nad 900 mnv resnično lažje diha, če si astmatik... :shock:
Šok je pa bil, da sem s takim rezultatom (konkretno slabši kot lani) vseeno stala na štengah. Ni bil šok, da sem bila skup s sestro gor, to je bilo prej enkratno fletno presenečenje.
Tekla praktično nič, še navzdol se mi ni dalo. Ampak pozdravila vse in vsakogar, še posebej tista dva z nosili gor na vrhu, ki sta imela še največ dela z opazovanjem jadralnega padalca, me prav zanima, v kolikem poskusu mu je ratalo dobiti krila. Ta sem jaz imela vseeno, čeprav trdno z obema nogama na tleh.
Festina lente (a ne, Razy), pa se ravno tako do cilja pride. Še bolj nepozaben sprehod kot lansko leto, kaj sprehod, prava avantura, ki se je začela že na cesti, s prazno gumo, ignoranco asistence, a z veliko humorja, Maca taxi službo, hvala PetruM in Ireni, vse skupaj je preraslo okvirje običajnega hribovskega teka... Pa lokalcem, ki so nas obravnavali kot da bi se to zgodilo Elizabeti Drugi.
In ker belim haljam verjamem, da bo moj kašelj naslednje leto (kaj naslednje leto, naslednji mesec, moram iti ja na GM4O, pa čeprav hodit), že zgodovina, definitivno pridem spet v to dolino in na lokalni hrib, čeprav z druge strani... In absolutno že zdaj izjavljam, pa ne lažem, da na kakršnokoli izboljšanje rezultatov ne bom šla, je bil že tisti lanski čisto ok... Razen če me bo njegova gnada gor na vrh nesla.
Najedla sem se, naklepetala tudi, malo so tudi ptički oziroma metuljčki okoli glave letali... Imela sem se fajn.
Uporabniški avatar
 Loni
Prav fletne so, fotke namreč. Midve pa tudi, kaj čmo, če nismo hitri, smo pa fotogenični, ne res, tale mi je od vseh najbolj všeč, malo je treba biti pa tudi nečimrne sorte. Tako fletno vsaka v svojo smer gleda.
Slika
 kbk
tri dni po tekmi sem ugotovil, da se tekmovalci ( tisti, s katerimi sem govoril... :D :D )ločijo na tiste, ki priznajo :roll: :roll: , da imajo musklfiber... in na tiste, ki ne priznajo... imamo ga pa vsi.. :lol: :lol: kar priznajte...
 milk
kbk napisal/-a:tri dni po tekmi sem ugotovil, da se tekmovalci ( tisti, s katerimi sem govoril... :D :D )ločijo na tiste, ki priznajo :roll: :roll: , da imajo musklfiber... in na tiste, ki ne priznajo... imamo ga pa vsi.. :lol: :lol: kar priznajte...

Mislim, da ta trditev ni daleč od resnice. Če ga imam jaz, ki se sploh ne spomnim, kdaj sem ga imel nazadnje, ga ima vsaj malo tudi večina drugih. Celo po teku trojk, na 29 km in po intenzivnem 5 km spuščanju z Golovca, nisem čutil nikakršnih bolečin, sedaj pa že dva dni precej s težavo hodim, bolijo tiste mišice, ki so "za navzdol". Mislim, da je bil to verjetno moj najhitrejši in najintenzivnejši tek navzdol, pa še vedno sem bil počasen in so me nekateri krepko prehiteli v spustu. Na vrhu Blegoša sem bil absolutno peti, na koncu pa šele 13.. Hitreje žal ni šlo, po moje bi moral biti cilj na vrhu ali pa vsaj pri koči. Kako intenzivno sem tekel pa pove tudi utrip. Navzgor sem tekel precej z rezervo, pa sem bil vseeno med najhitrejšimi. Moj maksimalni pulz je okoli 170, povprečni navzgor pa je bil 158. Navzdol pa sem dosegel svoj absolutni rekord v višini pulza, saj je bilo povprčje kar 151. Drugače pri spustu zelo težko presežem 130. Skupno je bil povprečni pulz 155, kar je za moje pojme, glede na to, da gre za vzpon in spust, izredno veliko. Kljub temu sem bil od tistih, ki sem jih prehitel na vzponu za približno dve minuti, pri spustu počasnejši za 4 - 5 minut. Torej sem prišel v cilj dve do tri minute za njimi. Največ sem izgubil pri spustu v zadnjem delu trase, po makedamu in asfaltu. Bil je pa to zelo dober trening za Šumberk, samo če bodo bolečine do takrat popustile.
 TONEK
Ja, Mile, očitno si bil za gor prehiter, za dol so se ti pa mladinci maščevali, ha ha. Vidiš, jaz teh težav nisem imel. Za gor sem jim lepo dal prednost, za dol pa ni blo nobenga več, ki bi me prehitel.
Še enkrat pohvale organizatorjem in čestitke Simonu za fantastičen rezultat.
lp Tone
Uporabniški avatar
 Loni
Se nisem nič zlagala... Muskl fibr me po KBKju ni nič obiskal, se je koncentriral na tiste, ki so dali kaj več od sebe kot jaz. Imam pa zdaj že par dni dihalne težave, pa se sprašujem, če je to moja oblika "musklfibra". Krasen trening, lani ste rekli, da je to generalka za GM, mi je super ratala. Letos pa tudi, sicer za kako uro slabši rezultat, ma vseeno... Ne dam se jaz kar tako. Dol vem, da bo šlo bp, za gor pa odvisno od sape. :-- Pa ker se za rezultat toliko sekiram. Bo družinsko porazdeljeno, polovica bo šla na rezultat, polovica pa samo skozi in bo cilj dosežen. :wink:
Uporabniški avatar
 Dule
Musklfiber je popustil, se vidimo naslednje leto spet, ker se organizatorji potrudijo maksimalno za tekmovalce :clap: Pri spustu je potrebna previdnost, drugače lahko hitro pride do poškodbe, sem videl enega ki je šepal upam da je bilo vse v redu :!:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA