Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 zz topka
Ma, oštja, kaj ni nobeden teku po štengah na Kalvarijo?
Jast in moj ZZ sva prav eno malček grrrrr :evil: :evil: :evil: , ker sva po TV gledala prispevek, na katerem je novinarka rekla, da jih je laufalo dobrih 100 komadov. Jast in moj ZZ pa nisva riskirala poti do totega Maribora zaradi strahu, ker sva se bala, da ne prideva več v prvih 200, če se od doma odpraviva ob 15.30. Prav samo zaradi tega nisva pole šla. Bi blo fejst za drugo leto, če bi sprejemali predprijave, da ne bi slučajno od tako daleč prišli đabe...
Drgač pa, vse čestitke vsem. Pod dvema minutama???? Halo? Saj to je že konkurenca Boscaroli inu njegovim frčoplanom.... :clap: :clap: :clap:

Rezultati:
http://www.zdravazabava.com/index.php?o ... Itemid=132
 Lenčica
Če sta ob uri tam ni vrag, da bi prišli na startno listo! :D Predprijav ni iz razloga, ker se ljudje prijavljajo, potem jih pa ni (slaba stran brezplačnih prireditev).
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Jaz sem bil menda predlani tam, pa se ni vedelo, kdaj si lahko na vrsti, čeprav ni bilo vprašanje, če sploh prideš na vrsto. Več rednih tekačev sploh ni štartalo, zaradi reda, ki je tam veljal. Neki fuzbalerji so imeli prednost, sploh se pa ni vedelo, koliko jih je in kdaj lahko prideš na vrsto. Upam, da je bilo sedaj to porihtano. Saj ni problem vedet, če si prijavljen npr. kot 58. kdaj boš startal. Če je start posameznika na minuto, se ve, da 58 minut po začetku. Če so pa vmes padobranci, pa je tako, kot je bilo :D
Tek na štenge je seveda prvi organiziral Inot iz TF. Takrat je bilo malo folka, pa odlično vzdušje. Sedaj je pa vzdušje super čagatorsko ... tekači so pa v drugem planu :lol:

Saj to je res zdrava zabava
 Lenčica
Potem pa škoda, da vas ni bilo tam. Letos je bilo tako, da kdor je prej prišel, je prej startal. Lahko pa tekači sami povedo, saj jih je bilo kar nekaj. No, pa upam, da se vidimo naslednje leto, navsezadnje je bil 2 leti nazaj 1. tek na Kalvarijo, ki se vsako leto izboljšuje.
jaz sem bil letos. ampak samo kratek čas kot gledalec. sem imel namen tečt, ampak sem si na samem prizorišču premislil. upam, da mi ne boste zamerili, ampak ta tek na štenge ni tekaška prireditev. tako kot je že zdravko napisal. polno nekega šundra pod stopnicami, muzike, light showa, galame, spikerjev, ki mislijo, da smo zaradi njih prišli itd... vmes pa zadaj neki ljudje laufajo po stopnicah. niti ne veš kdo teče, niti ne veš kak čas je imel... ne me narobe razumet, super je, da to organizirate, vse pohvale za trud, ampak če se prireditev imenuje "tek na kalvarijo", potem dajte postavit tek v prvi plan.
 donmit
Jaz sem bil letos prvič.Meni seni zdela slaba organizacija,štartal si po vrsti-katero štartno številko si imel,spremljevalni program dober,štartnina 000EUR,jaz še sigurno pridem. :laola
 Lenčica
marčni zajec napisal/-a:jaz sem bil letos. ampak samo kratek čas kot gledalec. sem imel namen tečt, ampak sem si na samem prizorišču premislil. upam, da mi ne boste zamerili, ampak ta tek na štenge ni tekaška prireditev. tako kot je že zdravko napisal. polno nekega šundra pod stopnicami, muzike, light showa, galame, spikerjev, ki mislijo, da smo zaradi njih prišli itd... vmes pa zadaj neki ljudje laufajo po stopnicah. niti ne veš kdo teče, niti ne veš kak čas je imel... ne me narobe razumet, super je, da to organizirate, vse pohvale za trud, ampak če se prireditev imenuje "tek na kalvarijo", potem dajte postavit tek v prvi plan.

Nimaš prav, tek na Kalvarijo je tekaška prireditev. A ne takšna kot jih je na tisoče v Sloveniji, potem bi lahko kakšno soboto ob 9h zjutraj naredili tekmovanje, postavili dve gasilski mizi in 5€ štartnine pa čao. Brez kakšnega posebnega truda. Vendar so naše prireditve namenjene predvsem promociji zdravega načina življenja in promociji športa kot takega, poleg tega pa želimo poživiti športno dogajanje v Mariboru in to s prireditvami, ki so drugačne od ostalih. Zato so tudi brezplačne in ponujajo veliko spremljevalnega programa. Point je "sodelovati, se gibati" in ne zgolj tekmovati za 1. mesto... Takšnih prireditev imate tekači nešteto. To, da nisi videl kdo teče in kakšen čas ima, pa je zgolj tvoja krivda, ker smo letos uspeli zagotoviti sprotne rezultate na LCD zaslonu, tam je bil viden čas tekmovalca, ki je ravno pritekel do cilja, spremljali pa smo lahko prvih 10 žensk in prvih 10 moških ves čas tekmovanja.... Žal nam je, da se zmeraj najde nekdo ki z dogodkom ni zadovoljen, a tako je. Seveda ni nobene zamere, pa lep pozdrav iz Zdrave zabave.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Lenčica napisal/-a:Potem pa škoda, da vas ni bilo tam. Letos je bilo tako, da kdor je prej prišel, je prej startal. Lahko pa tekači sami povedo, saj jih je bilo kar nekaj. No, pa upam, da se vidimo naslednje leto, navsezadnje je bil 2 leti nazaj 1. tek na Kalvarijo, ki se vsako leto izboljšuje.

Res je, so mi povedali tisti, ki so bili tam. Baje je bilo super in po prijavi je vladal red in redosled. Čestitke organizatorju. Zagotovo pridem na štenge, ko bo spet. Tudi tokrat bi, pa me je nekaj zadržalo - vnet prst na nogi :oops:
 Maac
Ne morem si kaj, da še sam ne bi napisal par vrstic na to temo...gledano z očmi organizatorja, seveda.

Točno tak je to v totem našem Mariboru. Nekdo se potrudi, pripravlja praktično celi mesec, da izpelje eno športno prireditev, ki je trenutno res ni podobne pri nas, v teh težkih časih uspe zagotoviti celo dovolj financ, da je vse skupaj brezplačno, se trudi izboljšati pomanjkljivosti iz preteklih let... a vedno se bo našel kakšen nergač, ki mu ne bo všeč to, ne bo mu všeč ono..skratka - potrebno je zatolči ves trud organizatorja, ki se trudi, da bi ponudil eno privlačno prireditev. Katastrofa!! :(

Normalno, da je to tekaška prireditev. V ospredju je tek, vse ostalo pa je samo dodatna popestritev za vse tiste, ki čakate na svoj štart oz. vse tiste v cilju, ki bodrite svoje prijatelje ali pa ste pravkar zaključili s tekom. Če me moje znanje ne vara, je to pravzaprav edina prireditev za rekreativce/amaterje, kjer se teče posamično in temu ustrezno se potem počaka na štartu. Če ne bi imeli nič spremljevalnega dogajanja, pa bi bilo spet vse narobe, češ kakšen dolgčas je..pa mrzlo, pa zebe, pa žejen, lačen, lulat... Ko pa se nekaj dogaja, da naredi prireditev drugačno od npr. teka okoli Pekerske gorce (pa brez zamere do organizatorjev tega teka, nič osebnega!), pa spet ni prav.

To, da pa ni predprijav, pa se lahko zahvalite edino drug drugemu. Lani smo po izkušnji iz prvega leta imeli predprijave. In kaj se je zgodilo? Imeli smo več kot 200 prijav tako da smo jih morali že zavračati, na tekmo pa pa potem seveda ni bilo vseh predprijavljenih. Manjkali so prav tako čisto naključno in posledica je bila spet nered pri štartih... In kot sem že ponovil, želimo to prireditev vsako leto spraviti na višji nivo. Tako smo se letos pač odločili za takšen sistem prijav.

Kar pa se tiče nogometašev iz prve prireditve, pa je takole. Na prireditev vsako leto povabimo večje mariborske klube, pa ne zaradi "filanja" štartnih mest, pač pa predvsem še večje promocije, sploh med mladimi. Vsak mladič bo z veseljem se pomeril npr. s kakšnim Tavaresom (kapetan NK Maribor, za tiste ki tega ne spremljate) ali Tomažem Barado (svetovno znani taekwondoist). No, nogometaši so sprva vabilo zavrnili, nato pa so se vseeno pojavili na prireditvi naravnost iz kondicijskega treninga...nekako smo jih pač potem morali spraviti "mimo vrste", kar pa je bila za nas vseeno pomembna izkušnja ter opozorilo za v bodoče ;)

Seveda se bomo še, v kolikor nam bojo finančne zmožnosti to seveda omogočale, naprej trudili, da izpeljemo takšno prireditev, ki bo po meri vsem... ;)

Maac
Maac napisal/-a:... a vedno se bo našel kakšen nergač, ki mu ne bo všeč to, ne bo mu všeč ono..skratka - potrebno je zatolči ves trud organizatorja, ki se trudi, da bi ponudil eno privlačno prireditev. Katastrofa!! :( ...Maac

naj še enkrat ponovim kar sem napisal:
"ne me narobe razumet, super je, da to organizirate, vse pohvale za trud"
ampak meni osebno stvar ni bila všeč. niti slučajno nimam namena zatolčt truda organizatorjev kot navajate, saj vam je veliko število udeležencev dokaz da vam je uspelo, ne? jaz sem samo napisal kaj si o prireditvi mislim jaz. meni pač kot taka ni všeč. in? sem pač izrazil svoje osebno mnenje na forumu. (saj tudi temu so forumi namenjeni, ne?) saj res, da so taki časi, da je vse manj ljudi, ki še razmišljajo s svojo glavo in imajo o neki stvari svoje mnenje, ampak vseeno sem presenečen, da vas je to tako razburilo. se opravičujem, če sem vas s svojim postom spravil v slabo voljo. če bi vedel, da bo tak odziv bi bil raje tiho. sploh zato, ker ne spadam med tiste, ki vedno jamrajo zaradi štartnin, pa ker ni bilo vode na postajah, pa ker ni bilo rezultatov takoj ko so prišli v cilj itd... bom drugič raje svoje mnenje zadržal zase.

p.s.
če pa se bo pa katero soboto (spet) zgodila tista stvar z dvema gasilskima mizama in štartnino za 5 EUR, kot je napisala "lenčica" sem pa takoj tam.
Uporabniški avatar
 INOT
Zgleda, da je cajt, da se po dveh letih spet spravimo malo gor migat. Pol pa v oštarijo, tako kot včasih. :drink :mrgreen: So kakšne želje? Brez medalj in pokalov. Eden na enega kot včasih :D
Uporabniški avatar
 alonso13
Nekoč je bilo res lepo,en čudovit tek po Kalvariji,za zaključek tek po stopnicah in fešta v gostišču ob Dravi,pa hrana,pa pijačka,pa pokali,pa vse to le za 10 evrov.Prelepo,da bi še kdaj bilo,ampak Inot to zmore,vem in upam ,da bo kmalu spet tako :D :D :D :clap:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA