Poln sem še vtisov in nabit s pozitivno energijo. To vzdušje bo še nekaj časa trajalo, ampak gremo lepo po vrsti.
Zbudil sem se spočit in pripravljen. Vseeno moram omeniti, da je bil to moj prvi polmaraton po lanskoletnem odstopu v Mozirju. Zato tudi želje in pričakovanja niso bile prevelike, vendar me je prevzemal optimizem zaradi dejstva, da sem v zadnjem času tudi na krajših razdaljah bistveno boljši.
Pot z busom je minila kot bi mignil. In dejansko so tekaški izleti z avtobusi najboljši. A sem danes že omenil, da je Bojan car

?
Tudi pri sosedih je bilo sončno in hladno, tako kot tu v Sloveniji.
Teoretični plan sem imel, da bi progo pretekel v tempu 4:00, leta 2010 sem jo v 3:55 in skrito željo sem imel pod optimalnimi pogoji in počutjem, da bi se približal temu tempu. Že po prvem kilometru se srečava z Obivankenobijem, čeprav nisva štartala skupaj. Pogled na uro kaže 3:45 pri obeh. Ni panike, si rečeva, se bova že umirila, pa se nisva, midva kar terava dalje, on drži svoj tempo, jaz mu sledim. Na 4. km ujameva Vrhunca (mislim si: spet se bo ponovila zgodba, jaz ga bom trenutno prehitel, na koncu pa mi bo dal on vetra). No tokrat se nisem dal in Matjaž se moram kar pohvaliti, da sem te prvič v življenju prehitel. Aja, pa hvala za čestitke.

Na 10km sem bil za našim Borisom le nekaj sekund. Če bi vedel, da so bile kilometrske pravilno postavljene, bi imel na 10k svoj nov rekord, vendar si ga ne priznam, ker mi je ura zapiskala kasneje. V drugem delu proge je Obivankenobi povečal svojo prednost in me ugnal za dobro minuto in pol. Vendar sem tudi jaz izredno zadovoljen, saj sem odtekel svoj nov rekord 1:20:28, vendar sedaj ne vem ali naj si ga priznam ali ne, glede na to, da je bila proga malo krajša. Kakorkoli svoj plan sem absolutno presegel, saj sem po moji uri progo pretekel v 3:50, po uradnih rezultatih pa celo v 3:49.
Zadovoljstvo pa se je še stopnjevalo. Iz 9. mesta v kategoriji sem pristal celo na 2. mestu v kategoriji (v Italiji je tako, da noben tekmovalec ne more dobiti dveh nagrad, najprej dobijo nagrade absolutnih prvih 10 in teh 10 v kategorijah ne dobi več nagrad, pač pa se te prenesejo na naslednje tekmovalce). Tako sem iz Italije odnesel celo vrečo daril, kot bi bil v shopingu in ne na teku.
Obivankenobi, ker te ni bilo na busu, sem še tu dobil eno nagrado. To naj te pa malo matra v čem je fora.