Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 tae
Bojan, kljub temu, da si trenutno v slabši formi (posledica bolezni) in jaz v boljši, sem si štel v čast že med tekmo, da sem te sploh ujel. Sorry, ker te od zadaj sploh nisem spoznal (na štartu te nisem videl). Dogodek zadnjh nekaj metrov pred ciljem pa je bil zame res totalno nepričakovan, pa ne zato, da me nihče nebi mogel več prehiteti, pač pa zaradi presenečenja, saj te nisem ne slišal in ne videl, le padel si mimo. Tako, da nikakor nimam nič povedati čez tebe in tudi nič ti ne zamerim, saj je bil "boj" čisto pošten.

Drugače pa huda, huda konkurenca. Razdalja sicer cca 200m krajša od 10-ke, pa nič hudega. Štartnina pohvalna (5,00 EUR), manjkalo ni nič. Jaz sem bil s povprečnim tempom 3:46 min./km šele 21. absolutno in šele 10. v kategoriji.

Ampak sem vseeno zelo zadovoljen, saj sem s to tekmo ubil 4 muhe na en mah:
- Po daljšem času sem spet prehitel Obivankenobija
- Prvič v življenju sem prehitel Venclja
- Ponovno prehitel Vrhunca (sedaj 2x na polmaratonu in 1x na 10-ki)
- Med tekmo prehitel Ambrožiča

Po dolgem času videl fotra (ne mojga, forumovskega za "mladino," ki ne veste o kom govorim). V kratkem bom zbrskal fotrove prigode. Na novo spoznal Wind-a in srečal še cel kup znanih fac.

Zanimivost: v prihodu v cilj smo bili skupaj en za drugim prav vsi zgoraj omenjeni forumovci.

Skratka prijetno preživeto dopoldne.

Sežana nas pričakuje.
Prvič na teku na Jesenicah, spet enkrat po dolgem času na tekmi za gorenjski pokal (Zali log, 22.5.2010 :roll: ), prva tekma po maratonu v Crikvenici...
Vesel srečanja s številnimi forumaši in spoznavanja novih, očitno je, da je tek še vedno v vzponu, tako kvantiteta kot kvaliteta, kar se odraža v močni konkurenci...
Tako, kot je v lanski sezoni "eksplodiral" Boris, mu je letos zelo uspešno sledil Miha in že rezultati zadnjih tekem so kazali na izjemen napredek: tako je tudi prav, trud enkrat mora obroditi sadove :!: In da ne pozabim še na Anžetov odličen tek :!: :cast:
:clap: :clap: Čestitke vsem tekačicam in tekačem :!:

Tudi jaz sem z nastopom zelo zadovoljen. Tu bi se morda moral zahvaliti taetu, ki me je par tednov nazaj malce izzval...sicer je bilo takoj jasno, da nimam šans, a sem se vendarle odločil čim dražje prodati svojo kožo, zamenjal trail obutev za lažje, cestne copate in opravil par hitrih treningov na stezi. Vse skupaj je zadostovalo za čas 37:55, 27 mesto abs. in 4. mesto v kategoriji (Beke, Janjatovič, Vrhunc M...)
http://vencelj-sportnik.blogspot.com/20 ... najde.html

LP, vencelj
Nazadnje spremenil vencelj, dne 18 Mar 2012, 19:55, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 ris9
Še moje poročilo.

Ker sem blizu Jesenice doma se teh domačih tekov in akvatlonov redno udeležujem, ker sem prepričanja, da kdo pa se jih še bo, če se jih tudi domači tekači ne bomo.
Trasa malo krajša kot 10km ampak zaradi razmer na progi (močan veter nazaj grede) zlahka štejemo tek kot pravo 10ko (itak je redko, da bi bili teki točni).
Trasa meni všečna oziroma še bolj mi je všeč, če je čista ravnina :lol: :lol: .
Konkurenca močna in realno se iz leta v leto krepi kar je seveda pozitivno (res veliko tekačev pod 40min).
Organizacija kot vsako leto super, cena teka SUPERRRR :wink: :wink: .
Sedaj pa še malo o mojem teku. Od začetka sem poizkušal čim prej ujeti nekako planiran tempo. To mi je tudi uspelo 8) . Nazaj grede sem imel manjšo krizo (bolj psihično - verjetno zaradi močnega vetra) ampak ko me je ujel Gašper Bregar je šlo lažje (sem se malo skril za njega :D ) . Tekmo sem končal s super časom glede na traso in veter (33:09).
Drugo leto seveda spet pridem!

Čestitke vsem tekačem, čestitke organizatorju za izpeljan tek!
:laola :laola
Zelo lepa tekma, super organizacija in še boljša konkurenca. Vse čestitke organizatorju in gasilcem ob progi. Moj tokratni rezultat ni ravno za pohvalit, saj sem v Jesenicah že tekel minuto hitreje. Če štejem utrujenost s pravkar končanih priprav in pretoplega in vetrovnega vremena, sem na koncu še kar zadovoljen. Ja, Tae je bil spet pred menoj v cilju (mu privoščim), pa tudi cel kup drugih odličnih tekačev. Jaz sem skozi cilj prisopihal šele na 22. mestu :D .

Hvala MARIOLINU in Renati za pogostitev in seveda za odlično opravljeno delo v vlogi fotografa. Tule so FOTKE.

Hvala tudi MACI za prevoz, Mateju za pir in vsem za dobro družbo. V Jesenice pa itak še pridemo.

Lp, Matjaž
Uporabniški avatar
 5r002
Bravo vsem za današnjo 10ko!! :clap: :clap:
Po fotkah sodeč vam res ni manjkal ničesar... 8)

Tud časi niso od muh! :D

tae, zgleda da si se na letošnjo sezono zares odlično pripravil!
Za venclja pa že vemo da je hiter, sploh če naredi kakšen trening na štadionu.

Vložen trud se ponavadi obrestuje!
Bravo!! :laola
Ja, evo še moje kratko poročilo iz mojega prvega teka na Jesenicah... :oops: :)
Meni se današnji tek ni izšel po načrtih :( :oops:, upam, da je bil to samo slučaj in, da ni to začetek padanja moje forme, ker se sezona dirk šele praktično začenja... :roll:. Začetek teka je bil sicer kar hiter, prvih 5 km se je pot praktično ves čas malo dvigovala, na obratu sem imel čas 18 minut, nato mi je tempo precej padel, sicer res, da je pihal kar močan veter, vendar se je pot nazaj praktično ves čas spuščala, ter s časom 37.22 min pritekel v cilj, kar je zadostovalo za 22. mesto, garmin mi je nameril 9.8 km ter povpr. tempo 3.48 min/km...
Tae, še enkrat čestitke za odličen tek :clap: :cast1: :laola ter seveda to, da si me letos prvič prehitel... :clap: :laola, očitno bo najin letošnji dvoboj še zelo pester oz. napet do konca.... :shock: :clap: 8)
Čestitke tudi ostalim za odlične rezultate... :clap: :laola ter hvala za dobro družbo... :TF) :clap:
Ja nč, jutri pa nova dirka v Solinah, naslednji teden pa polovička v Sežani... 8) :D
Lepa tekma. Tudi čas glede na probleme s tetivo in pomanjkanjem treninga odličen (za mene), sploh če bi odštel še zamudo na štart.
Proga odlična, kljub vetru v prsa nazajgrede sem se tolažil s tem, da se malo spušča. Organizacija odlična, razen... Hvala ga. Marti za varstvo otrok.
No takole.

Prvo hvala vam za udeležbo in pohvale, v veselje nam je!

Poročilo, slike in rezultate dobite tukaj:
http://zsport-jesenice.si/info.php?id=rez&x=12027
Slike bomo še dodali, to še ni vse, hvala fotografinji:)

Pa še javno opravičilo glede varstva otrok. Tistim najbolj vpletenim sem razložil že na samem teku. Res smo oglaševali varstvo otrok, ker sem bil osebno dogovorjen z gospodično da pride, uredi tako kot je treba, pripravili smo rekvizite, blazine, glasbo... Žal pa je omenjena gospodična ... zamudila ... več kot pol ure...
Veliko nas je bilo vpletenih tako ali drugače v organizacijo, žal nam je da ste se mogli znajti drugače, nam pa je bila to šola za prihodnje...

Se vidimo prihodnje leto v čim večjem številu seveda! :clap:
Z veseljem sem sodeloval saj v tej vlogi (fotograf..), saj za tek itak nisem imel energije.
Drugo leto bo bolje, ko bova z Mirosanom štartala skupaj :D ! Drugače, res ste norcii, časi so bili ubijalski :lol: ČEŠTITKE :laola !!
Uporabniški avatar
 miro
Res huda konkurenca - prvih osem tekačev v kategoriji od 50 do 60 let teklo pod 4 min/km.
Noro!
Drugače pa lep - všečen tek - drugo leto pa še hujša konkurenca :D :D

Miro

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA