Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Lani sem ta tek spustil, pred tem pa bil že 4x. Zakaj se vračam: ker je meni blizu, poceni, preprosto domače, fina proga.

Zanimivo je to, da je uradna razdalja vedno 10 km, z leti pa se je spreminjala od slabih 9 km do 9,5 km (odvisno ponavadi od tega koliko krogov se je teklo na začetku na štadionu).

Kakorkoli, družba znana, proga prav tako, ozračje nabito s pozitivno energijo. Tudi nekaj forumašev se nas je zbralo. Bom ponovno povdaril, da se večini za te kratke vaške tekme niti ne da pisati poročil, jaz pa kar vztrajam, saj mi včasih pomaga, ko gledam kaj za nazaj. :D Zmagovalno in drugo mesto je bilo znano že na štartu. Za tretje pa se nas je na začetku borilo kar nekaj. Jaz sem tokrat začel nekje na sredini in postopoma prehiteval. Na približno 4. km ujamem in prehitim takrat tretjega. Do obrata sem bil 3., vendar tekme še ni bilo konec. Kljub temu, da sem si nabral nekaj prednosti, sem imel vse do cilja strah kdaj me bo nekdo prehitel in spet končal na 4. mestu. Nisem upal obračati glave. Tokrat sem zdržal do konca in po dolgem času domov odnesel spet en pokal.

Rezultati bodo menda tu:
http://www.ak-domzale.si/
Glede na to, da mi v soboto ni uspel it na Visoški tek, sem k sreči po zaslugi Fredija :wink: zvečer videl objavo na TF-ju, da se bo v nedeljo spet dogajalo ob Kamniški bistrici :clap:
Luštno organiziran tek in glede na to da smo skoraj sosedi lahko človek v nedeljo še mal dlje poleži :lol: ...srečal kar nekaj znanih TF obrazov z kakšnim frišnim smo se pa tudi spoznal...več nas je bolj je luštn. :wink:
Trasa mi je všeč, ker poteka v celoti po makedamu in nogam kar paše mal spremembe sploh po Radencih...najprej dva kroga na štadionu potem pa od bistrici do cilja nekak v istem tempu...po končanem teku za odrasle so tudi otroci prišli na svoj račun v Sparky teku, kjer se že pri najmlajših vidi ogromno mero tekmovalnosti (no v bistvu bolj pri starših :? )...na koncu še pašta party in podelitev...čestitke vsem!!! :laola

In kaj nas čaka ta vikend?!
Petek 01.06. ob 16:00 vsi v Trbovlje na prvi NeverGiveUp dogodek...see ya :wink:
tae napisal/-a:Lani sem ta tek spustil, pred tem pa bil že 4x. Zakaj se vračam: ker je meni blizu, poceni, preprosto domače, fina proga.

Zanimivo je to, da je uradna razdalja vedno 10 km, z leti pa se je spreminjala od slabih 9 km do 9,5 km (odvisno ponavadi od tega koliko krogov se je teklo na začetku na štadionu).

Kakorkoli, družba znana, proga prav tako, ozračje nabito s pozitivno energijo. Tudi nekaj forumašev se nas je zbralo. Bom ponovno povdaril, da se večini za te kratke vaške tekme niti ne da pisati poročil, jaz pa kar vztrajam, saj mi včasih pomaga, ko gledam kaj za nazaj. :D Zmagovalno in drugo mesto je bilo znano že na štartu. Za tretje pa se nas je na začetku borilo kar nekaj. Jaz sem tokrat začel nekje na sredini in postopoma prehiteval. Na približno 4. km ujamem in prehitim takrat tretjega. Do obrata sem bil 3., vendar tekme še ni bilo konec. Kljub temu, da sem si nabral nekaj prednosti, sem imel vse do cilja strah kdaj me bo nekdo prehitel in spet končal na 4. mestu. Nisem upal obračati glave. Tokrat sem zdržal do konca in po dolgem času domov odnesel spet en pokal.

Rezultati bodo menda tu:
http://www.ak-domzale.si/

Tae, čestitke za stopničke... :clap: :cast1:, v dobri formi si... :cast: eni, k se nam pa ne da pisat poročila smo pa v soboto tukaj http://www.filipides.net/files/rezultat ... 12_abs.htm dirkali za nove točke Primorskega pokala... :), forma sicer ni idealna... :evil: , ampak, upam, da se bom kmalu "pobral" od vseh polmaratonov in trojk v maju... :shock: :oops: :wink:
Tudi jaz sem bila tu in tudi jaz po zaslugi Fredija, ki je objavil razpis na TF.
Na tem teku sem že bila, mislim, da vsaj dvakrat. Letos me je presenetilo število udeležencev. Očitno organizatorjem uspe vsakič privabiti več ljudi. :clap:

Všeč mi je, da je lepa proga in nizka startnina, manj sem zadovoljna s svojim tekom (ne vem, ali je razlog utrujenost po maratonu in/ali petih plavalnih treningih v tem tednu ali pa v tem, da sem se zjutraj prenajedla?). Kairos me je pošteno nažgal. :clap:

muc napisal/-a:Petek 01.06. ob 16:00 vsi v Trbovlje na prvi NeverGiveUp dogodek...see ya :wink:

Takrat bom jaz nekje pod irskim soncem, pridem pa na Kodeljevo. :wink:
Jaz sem bil lani prvič, pa se mi zdi, da je bil v začetku en krog več po stadionu in nismo tekli ob Bistrici, ampak bolj po makadamu, kjer ponavadi "domačini" tudi tečemo ob Bistrici.

Razdalja tokrat je bila 9,50 točno po Garminu. Nekak mi je uspel spravit tempo pod 4min/km, čeprav sem bil utrujen od celega tedna. Pa žal ne treningov, ampak službenih potovanj ...

Za tiste hitrejše me zanima, na kakšen način trenirate hitrost? Sam tečem bolj zaradi reseta in ker je to najpraktičnejša aerobna vadba, v glavnem se ne obremenjujem s treningom, rad pa izbiram valovit teren, ki te prisili v to da delaš, npr. Križentaver, Šumberk in podobno.
[/quote]Za tiste hitrejše me zanima, na kakšen način trenirate hitrost? [quote]
Osebno sploh ne treniram hitrosti. Samo obujem superge, uživam v teku in med tekom določam razdaljo in tempo-glede na počutje pač.Tako,da sem še sam presenečen,da mi je včeraj ratal tempo pod 4min/km :juhuhu: .
Drugače pa mi je bil ta tek zelo všeč,pravi balzam napram asfaltu.
Pa pohvale za dobro napolnjene darilne vrečke-otroka sta bila zelo zadovoljna in komaj čakata na naslednji tek (Bevke).Končno sem ju navdušil za bolj zdravo rekreacijo od računalniških igric :) .

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA