Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Žal nas je jurišalo(eni smo bolj hodili kot jurišali :mrgreen: ) samo 18 tekačev, še precej manj kot lani, čeprav je Janez oz.Ris zapisal same pohvale za to prireditev(mene je že prepričal); verjetno je vzrok (pre)več tekmovanj na isti dan, premalo reklame(jaz jo delam že zdaj,pa tud drugo leto jo bom :wink: ),pa še v naslovu je beseda na,ki sigurno odloča-ali raje bolj položno ali v hrib.
No v glavnem, lahko vam je žal, da niste sodelovali-ocena ODLIČNO!
Jaz sem šla,čeprav me je kar orng noga bolela,a sem se odločia že par dni prej,tko da trmasta gorenjka zdaj z obkladki počivam na kavču in pisarim tole poročilo.
Na zbirno mesto Pr Katr sem se pripeljala med zadnjimi, tam pa prijazen sprejem,nasmehi,pozdravi s tekači, ki jih zdaj že precej poznam in že takoj vidim,da nas je malo;pa kljub temu je bilo vzdušje super! Vreme tud ni moglo bit boljše,nobene hude vročine, proga prima; malo asfalta poj pa makadamska cesta proti Dovški babi, precej sence,"strmina" ni huda,se da zborbat.Jaz sem se kar matrala, pršla do cilja(o času raje ne bi :mrgreen:)ampak je blo vredn!Pijača,osvežilna lubenica,domači piškoti so bli pa sploh zakon,smo jih dobil tud v darilni vrečki,lično zavite! Ostali so jo šibal,da se je kar prašil za njimi(rezultati na Timing Mojstrana) :laola .Zmagovalec Janez Mulej je postavil nov rekord proge :clap: :clap: :clap: ,hitrejši je bil tudi od vseh kolesarjev,ki so štartali pol ure za nami.Erika Melihen(tud odlična tekačica)je prikolesarila v cilj vsa nasmejana kot 4.abs. :laola .
Razglasitev rezultatov in podelitev nagrad se je odvijala Pr Katr,kjer so nam še prej postregli z odličnim golažem in domačo šabeso. Medalje in nagrade je podeljeval Jure Košir, medalje pa je naredila njegova mami.Zelo so lepe,ročno delo,nekaj posebnega(se vam splača borit zanjo drugo leto). Da ne govorim o vseh nagradah,ki jih je blo precej več kot vseh tekmovalcev. Posebej všeč so mi male domače marmelade,darilni bon za tečaj nordijske hoje,bon za kosilo(ajdovi krapi s kislim zeljem)Pr Psnak v Radovni ....
Pohvalit moram tud napovedovalca, sproščen, duhovit, zabaven. :clap:
Odlična organizacija,zares super vzdušje,bogate nagrade,najlepše pa so medalje!
Jaz zagotovo pridem tud na 3.Juriš na Dovško babo!

Vsem tekmovalcem čestitke :laola :laola
Lep pozdrav!
Draga
Ni kaj veliko za dodati na zgornji vpis :laola ...
Super tek, super organizacija. Med tednom sem razmišljal, če nebi vseeno šel na bolj ravninsko progo v Radovljico a bi po domače povedano "zasrov", ker Dovje so ZAKON!!!
Res ne moreš verjet kako se to potrudijo in letos še z "žurko" na sredi vasi so res še bolj zadeli.
Spiker :laola :clap: :clap: ... Sedaj ga poznam že nekaj časa ampak prav vsakič me Bojan Makovec nasmeji v nulo!
Tekači večinoma znani. Sam raje vidim, da nas je še več in tudi upam da nas drugo leto bo, ker zamujate res odlično prireditev.
Sam sem pa odtekel po "občutku". Sploh se mi ni zdelo, da bi nekaj pretiraval ampak je zgleda trenutna pripravljenost dobra in samo upam lahko da ostane taka tudi do nočne 10ke. Seveda pa pri meni ne gre brez tega v hrib, da se nebi vprašal že kmalu po štartu, kaj mi je tega treba 8) :wink: ampak sem prišel v cilj kjer pa so me čakale same dobrote!!

Drugo leto spet!!
Včeraj sem se tudi sama udeležila tega "Juriša". Tole je moj domač teren in glede na to, da sem zaradi težav s kolenom v letošnji sezoni superge zamenjala za kolo, je bila odločitev da grem s kolesom samoumevna. Na štartu se nas je s tekači vred zbralo okoli 30 tekmovalcev. Res škoda za tako nizko udeležbo, saj je bila organizacija odlična. Start je bil sredi vasi Dovje, nato pa je sledilo dobrih 6km ne preveč strmega vzpona po makadamski cesti proti Dovški Babi. Med potjo se je na moje presenečenje zbralo lepo število navijačev, ki so nas glasno vzpodbujali.

Brez tekmovalnih izkušenj v kolesarjenju je bil cilj pregoniti traso in uvrstiti se vsaj na predzadnje mesto. Na koncu sem končala na 4 mestu med 11 kolesarji in kot edina predstavnica nežnejšega spola zastopala ženske.

Tole je bila prav gotovo ena bolje organiziranih tekaških (oz. kolesarskih) prireditev, ki sem se jih udeležila. Dve okrepčevalnici z napitki med potjo, na cilju napitki, sadje in domače dobrote. Za malico odličen golaž, hitra razglasitev rezultatov z bogatimi nagradami in žrebanjem štartnih številk. Za dobro vzdušje je poskrbel tudi napovedovalec, ki je običajno suhoparno razglasitev rezultatov spremenil v pravo zabavo.

Še enkrat hvala in pohvala :laola vsem, ki ste sodelovali pri organizaciji za res odlično prireditev. Vsem tekačem in kolesarjem čestitke za dosežene rezultate! Na tole prireditev zagotovo še pridem, upam da se nas naslednjič zbere večje število.
Vidim, da vsi samo hvalite kako super je blo. No se strinjam z vami me je pa zmotilo to, da je kombi GRS-ja s prikolico med tekmo vozil med tekači. Mene je prehitel se v naslednjem ovinku ustavil in klepetal z gledalci ali redarji nisem prav dobro videl. Vse skupaj pa je ponovil trikrat. Upam, da bodo drugo leto prepovedali vožnjo med tekači. Če je že moral iti na vrh naj bi šel pred nami, da nam nebi prašil in nas izrival na rob cestišča.
Kultura posameznikov pač tako vrže slabo luč na lepo prireditev.

L.p.
Pozdravljeni,

najprej hvala za vse pohvale in tudi konstruktivno kritiko. Iskreno se opravičujemo za ta spodrsljaj. Kombi GRS bi res moral voziti med zadnjim tekačem in pred kolesarji, vendar se je moral prvotni voznik udeležiti reševalne akcije v Bavarski smeri, drugi voznik pa je prišel tik pred zdajci in v naglici smo mu pozabili povedati, da ne sme prehitevati tekačev. Še enkrat oprostite. Na napakah se učimo in upamo, da se kljub temu drugo leto vidimo v še večjem številu.

Za naslednje leto že kujemo načrte, analiziramo letošnjo prireditev in jo želimo nadgraditi tudi s tekom najmlajših in popestritvijo programa. Vabljeni.

Pozdrav izpod Triglava,
vodja letošnjega Juriša na Dovško Babo, Mina.
Ne samo prah, (no, v mojem primeru je šel čisto počasi mimo mene in ga ni dvigoval) moteči so tudi izpušni plini, (vsaj pri kakšnih starih škatlah) saj med tekom že tako diham na škrge. Tudi štartno številko sem kmalu po štartu zataknil za hlače, v takšni izvedbi bi bila dobrodošla na kakšnem zimskem teku.
Pa da ne bo videti , da samo kritiziram, organizacija teka je pohvale vredna, moja ocena je 4+.
Ps.: Pr Katr imajo tako luštkane kelnarce...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA