Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 Scooby
Ura že 11 pa še kar nobenega poročila? Se je žurka zavlekla pozno v noč in še vsi spite? :lol: :D

Na kratko....bilo je fajn! :clap: :clap:

Na malo bolj dolgo...ob 20:20 prispeva s punco v ciljni prostor. Kakšno minuto ali dve pred dežjem. Še dobro, da sva že dopoldne pripeljala avto na parkirišče in tako imela zatočišče čisto zraven cilja. Če kakšnih 15 min se je dež spremenil v naliv. Potem pa gledanje na radarsko sliko vsakih 5 min ali bo šla nevihta mimo ali ne. No in kot naročeno je ob 21:20 nehalo deževati. Hitro sva se še pripravila do konca in odšla proti štartnemu prostoru. Vmes kolegici predala še darilno vrečko. Jaz sem se nato na štartu prebil bolj v ospredje, punca pa je s kolegico ostala bolj zadaj.

Še odštevanje in pok pištole. Gas! Kljub temu, da sem bil skoraj čisto spredaj, je bila prvih 500 m kar gužva. Malo prerivanja, malo cikcakanja in končno se je naredilo malo več prostora. Pogledam tempo, ki kaže 3:40. Prehitro. Tako ne bo šlo do konca. Zmanjšam na 3:55. Pa probajmo, če bo šlo za končni rezultat pod 40 min. Vmes prehitim nekaj tekačev in povprečni tempo še vedno kaže pod 4:00. Nato se prd mano pojavi klanec od Zake proti Pristavi. Stisnem zobe ampak povprečni tempo se na vrhu klanca znižna na 4:03. Odločim se, da se po klancu navzdol malo spočijem in potem probam do konca držati tempo pod 4:00. Čez promenado gre še brez problemov, čez klanec za Prešernovo vilo pa me že začne zmanjkovat. Pogledam razdaljo na uri...še cca 1.5 km do cilja. Stisnem kolikor se da in v cilju se ura ustavi na 39:11.

Glede na to, da zadnje mesece nisem imel niti enega treninga hitrosti namenjenega krajšim razdaljam, sem z razultatom zelozadovoljen. Svoj uradni rekord z lanskoletnega Šenčurskega teka sem celo uspel izboljšati za 30s. Skratka super. :D
Tudi prireditev se mi je zdela super organizirana in sam nisem opazil nobene pomanjklivosti. Po teku smo pojdeli še kremšnito. Ker pa se je vreme zopet začelo slabšati smo se kar odpravili proti domu.

Moram pa še čestitat moji dragi za prvo uradno 10ko in rezultat 1:03:39! Bravo! :clap: :clap:
 scorpz
Super je bilo! Vreme kot naročeno, se je zlilo pred štartom ven. Zastavljen cilj sem dosegel brez težav. Se vidimo tudi prihodnje leto. ;)
Uporabniški avatar
 Enkica
Vsako leto lahko samo vedno znova potrdim: To je najboljši tek v Sloveniji. Pika. Letos so se še z vremenom lepo zdilali, da se je sicer zlilo, a prenehalo ravno pravo minuto, ko se je bilo treba podati na štart :D . Skratka, vse je štimalo v nulo. Pa še na vilčke so končno vgravirali spominski napis. S svojim tekom sem zadovoljna, tako da se bom avgusta ponosno sončila na novi brisači :clap: .

Skratka, ta tek je tako fajn, da se bo prav kmalu treba že na sami prireditvi prijavit za naslednje leto, da boš lahko zraven :lol:.
Uporabniški avatar
 Obivankenobi
Ja, jaz sem tudi odtekel že svojo tretjo Nočno 10 - ko... 8) S samim tekom oz. rezultatom zelo zadovoljen... :D, mogoče mi je pomagal malo dež pred samo dirko, ki je malo shladil ozračje...no kokrkoli že...štartal nisem preveč hitro oz. sem se poskušal v prvem krogu držati malo zadaj in šele po 5 km oz. v drugem krogu poskušal pospeševati, tako, da sem prehitel kar nekaj tekačev... :D
Približno dva km pred ciljem sem se približal dvem bosonogcem... :lol:, ki sta žgala hud tempo, tako, da sem imel kar težave teči v bližini... :oops:V začetku 9 km sem uspel prehiteti enega in isto vajo sem poskušal 100 m pred ciljem tudi pri Urankarju, vendar je bil prehiter zame... :evil:
No, kokrkoli že, za 25 sek. sem izboljšal lanskoletni PB na tej progi... 8) :D
Rezultati...http://www.timingljubljana.si/Rez_mdb.asp?db=2085
Čestitke vsem za odlične rezultate :laola :clap: :TF)
Prireditev se mi je zdela odlično organizirana... :clap: :cast:, tako, da drugo leto itak spet pridem na odlične kremšnite... 8)
Zdej imam pa v planu pavzo od dirk do 20. avgusta oz. polovičke v Vrbskem jezeru... :)

Lp! :wink:
Uporabniški avatar
 ris9
Pridem na Bled in se ulije. Ker sem imel marelo in anorak sem si rekel grem pa kar na štart cca. 2,5km stran :D :D . Seveda sem tja prišel popolnoma premočen, v čevljih je bilo več vode kot zunaj :wink: :wink: ampak sem bil odločen, da to ne bo pokvarilo želje po tem teku! Malo se ogrejem pred tekom in že brzim na štartni prostor kjer sem si hotel zagotoviti prvo vrsto, ker imam probleme z vidljivostjo ponoči (barvna slepota). Tam sem imel čast, da sem stal poleg Primoža Kobeta :laola :laola .
Štart...
Vsi so se nekam preveč zagnali. Za Kobetom se je naredila kar velika skupina, ki je zgleda upala da so toliko natrenirali, da lahko tečejo 3:00 min/km . Sam sem že po 300m pogledal na uro in si pri sebi rekel: teči svoj tek!! Seveda se je naredila takoj velika razlika med vodilno grupo in mano (zraven sta bila še dva tekača). Ampak kot sem predvideval so fantje začeli odpadati eden za drugim in nekje na 5 tem km sem prehitel še zadnjega izmed njih. Pred mano so tako ostali samo še Kobe, Breznik, Kastelic, ki pa so še prehitri zame...
V glavnem tek mi je maksimalno uspel zato sem po daljšem času znova malo nazdravljal s kolegi :drink :drink .
Kremšnito sem odstopil enemu izmed njih, ker mi v bistvu ni preveč všeč :D :D Vilica pa že krasi omaro v dnevni sobi. Prav tako medalja v kategoriji kjer sem stal ob našem olimpijcu!!
Vsem čestitke za pretečeno 10ko!!
Vitezom pa čestitke za uspešno izpeljano še eno Blejsko nočno 10ko :clap: :clap: !!
 Robič
Ja še ena nepozabna desetka je za mano, vreme super, rahlo grenak priokus mi je pustil samo moj zelo nespameten tek v prvem krogu. Začeli smo zelo hitro vendar sem se počutil odlično vse do 7.km ko sem padel v krizo in do konca tekme komaj zbral dovolj moči, da sem zadržal 11.mesto. Čas je bil kar veliko pod mojimi pričakovanji. Po tekmi v dobri družbi vedrili pod šotorom in nismo pozabili na hidracijo :drink . Čestitke Vitezom za odlično organizacijo kljub težkim razmeram.
Uporabniški avatar
 Wega
Ojej. Tudi moj eden najboljših tekov doslej ampak... No mi smo se pa odločili da pred štartom naredimo en tak lagano sportski sprehodek okoli in okoli. ... in nas je seveda natančno na pol poti ujel tisti naliv, ki n i nič kazal da bo nehal. Voda v supergah, Wega-majčka premočena do kože (kljub dežnikom, NIČ niso pomagali!) pridemo do prireditvenega prostora češ, ajd, spremljevalci pejte v avto čakat, da se izlije, jaz grem pa tečt, če sem že tu, pa evo, kot bi odsekal cak, neha dež... Meni je bilo itak vseeno spremljevalki pa sta bili vsi zmrznjeni, ko sta me čakali za vspodbudo. Hvala!

Sicer pa - prireditev, ki se ji pozna, da je organizirana s srcem, ali s srci, neko posebno ozračje je, optimizem, manj tekmovalnosti in rivalstva. Po ozračju oziroma tistemu kar je "v zraku" me še najbolj spominja na Sladkih6 ali morda nekdanji(?) fotrov tek. (10 nasmehov je svoja kategorija).

Hvala Vitezi, hvala Bl.. -
e, se opravičujem, hvala Bledu pač ne morem reči. Še vedno se mi zdi da nočno 10ko pričaka čisto nepripravljen. Včeraj so nas v slasčičarni tam na 8 km gladko in ignorantsko (skoraj naduto) odpravili da za nas pa kremšnit nimajo (hoteli smo jih kupiti za domov), ker je pravkar vstopila skupina 30 ljudi, kremšnit pa imajo le še 28. Ok, že to, da jim jih zmanjka je bedno, ampak vzvišen in osoren odnos pa res ni potreben.
Nazadnje spremenil Wega, dne 15 Jul 2012, 17:04, skupaj popravljeno 1 krat.
 Nusa1986
Da se še jaz oglasim...
Tole je bila moja prva desetka in sem jo več kot uspešno preživela; mislim, da je to zasluga tudi dostojnim temperaturam in temu, da ni deževalo.
Vsekakor, še pridem,
LP
Uporabniški avatar
 Vreme
Najprej smo cincali zjutraj doma, ko sem gledal vremenske karte, nato pa, ko je naključje hotelo, da smo ob pričetku naliva sedeli v avtu in se spraševali kaj sedaj :evil: Kar nekaj avtomobilov se je takrat odpeljalo iz parkirišča na travniku. Vremenski radar na mobilnem telefonu je kazal, da bo med dvema nalivoma manjše zatišje kar se tiče dežja, vprašanje je bilo samo kdaj bo nehalo. In nehalo je do minute pravočasno. Namreč na štart sva prišla z Marjetko skorajda dobesedno pred samim štartom.

Celotno progo odtekla skupaj. Vzdušje ob progi je bilo odlično, midva pa sva tudi zadovoljna pritekla v cilj, kremšnite pa so na kocu tudi zelo prijale :wink:

Vsekakor čestitke Vitezom. Malce si predstavljam za kakšno obširno organizacijo gre. In ker je prireditev postala zelo množična jim je treba samo čestitati, da je vse klapalo kot je treba. :clap:
Uporabniški avatar
 Sončka
Res super prireditev! Nisem tekla, sem pa uživala v druženju in kopanju. Pa vzdušje je bilo enkratno. Bravo Vitezi!
Uporabniški avatar
 andrejl
Bil prvič. Res super organizacija, vse teklo kot po maslu. Razen vremena, ampak tu se ne da pomagat. Se vidi, zakaj je ta tek tako popularen.

Kar se teka, sem zadovoljen, cilj je bil med 20. in pod 35 minut. Prvega sem presegel, drugega zgrešil za 5 sekund, ampak nič ne de. Mogoče drugo leto.

Začeli smo hitro, kmalu sem se znašel za Mirkom, katerega tempo mi je ustrezal. Ampak na na plan je spet prišla moja največja slabost, tek navzdol. Vedno, ko se je proga spuščala sem imel težave in enkrat je bila razlika prevelika in sem ostal sam. Dohitel me je še en tekač s katerim sva skupaj prišla do cilja.

Na koncu kar zmatran. Se je videlo, da sem zadnji ravninski tek tekel mesec nazaj v Logatcu.

Danes je bil za dušo še en 3h trail po Nanosu in okolici, zdaj pa dopust. Po dopustu pa Grintovec :?
Nazadnje spremenil andrejl, dne 15 Jul 2012, 20:56, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 solatka
Letos nisem tekla, sem bila pa v vlogi navijačice in fotografinje.

Dež je prireditev prav prijetno popestril :-D. Videla kar nekaj TF majčk. Nekaj mi jih je celo uspelo ujet v objektiv.

Vsekakor odlična tekaška prireditev in mi je žal, da se je nisem udeležila kot tekačica.

P.s. Če želi kdo fotko, naj mi na ZS javi startno št., in če jo najdem med fotkami, vam jo lahko pošljem na mejl. (Fotke niso profesionalne :-))

P.S. Pa da vidimo, če mi je ratalo naložit slikce.
Priponke
DSC_0079.JPG
DSC_0079.JPG (191.72 KiB) Pogledano 7324 krat
DSC_0055.JPG
DSC_0055.JPG (207.56 KiB) Pogledano 7320 krat
DSC_0107.JPG
DSC_0107.JPG (211.64 KiB) Pogledano 7314 krat
Uporabniški avatar
 Rollback
Živjo,

mi še zaključujemo z Nočno 10ko in pospravljamo, vi pa si lahko že ogledate fotke:

https://picasaweb.google.com/1118797398 ... 12SimonMur

rezultate (so bili gor že včeraj pred polnočjo :D ):

http://www.timingljubljana.si/Rez_mdb.asp?db=2085

in reportažo s PopTV:

http://24ur.com/novice/slovenija/pahor- ... snito.html

Hvala vsem, ki ste nas obiskali in v zanimivem vremenu skupaj z nami naredili odlično in rekordno prireditev! :laola

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA